Jump to content

Божић у нашој Светој Цркви - све вести на једном месту

Оцени ову тему


Препоручена порука

  • Гости
Поноћна Божићна Литургија у Храму Светог Саве

7. Јануар 2013 - 12:03

 

img_5806.jpg
 

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је поноћном Божићном Литургијом у Спомен-храму Светог Саве на Врачару. Богослужењу присуствовао председник Владе г. Ивица Дачић.

 

Заветни храм српског народа на Врачару ноћас је био испуњен до последњег места. Предстојатељ Српске Цркве, уз саслужење свештенства Архиепископије београдско-карловачке, узнео је молитве Богомладенцу Христу позвавши нас да волимо једни друге: - Љубимо једни друге љубављу којом нас је Бог заволео пре настанка света, љубављу којом нас љуби у Сину Свом Љубљеном! Волимо једни друге љубављу која не тражи своје, која се не горди, која све трпи и свему се нада! Имајмо на уму да се та љубав простире на целокупну природу око нас, којом нас Бог дарује, храни и радује! Чувајмо своје и њено здравље и лепоту, поручио је патријарх Иринеј.

Богослужењу су присуствовали председник Владе Републике Србије г. Ивица Дачић, председник Скупштине Србије г. Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, престолонаследник Александар Карађорђевић са члановима краљевске породице, директор Канцеларије за сарадњу са традиционалним Црквама и верским заједницама г.  Милета Радојевић, као и монсињор Орландо Анонини, апостолски нунције у Београду, и надбисукуп београдски Станислав Хочевар.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...