Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Meni licno ( a ni mom suprugu) taj papir uopste nije bio vazan.Vencali smo se samo iz prakticnih razloga.Zajednicki kredit za stan,poswedovni listovi za nekretnine i tako.Jako profani razlozi, ali i to je zivot.

Inache da niste imali tih poteshkoca oko stambenog pitanja da li bi ste se venchali?Kakvi su to posedno listovi za nekretninu ?
Bilo je u mom "slucaju" i nekih drugih stvari, ali je u zemlji u kojoj zivim( nije Srbija)totako da ljudi iz brachne zajednice imaju , u odnosu na one iz vanbrachne ,mnogo jednostavnijizivot. Venchanje u crkvi za mene nije dolazilo u obzir jer sam se udala za coveka koji bi po logici stvari bio druge vere da je eventualno bio krsten :cheesy2: Drugi jezik, druga religija,drugi obicaji. U ovom globalizovamom svetu nije vishe moguce insistirati na nekim svojimobicajima nego se prilagoditi onima gde zivish.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Где год да живите,

мислим да би требало љубављу инсистирати на црвеном веначању,

јер оно није обичај, него благосиљање брака од стране Бога.

Кажем љубављу,

а мислим благо и полако, никако силом.

Него молбом и молитвом  :cheesy2:

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

??? ??? ?? ??????,?????? ?? ?? ??????? ??????? ??????????? ?? ??????? ????????,??? ??? ???? ??????, ???? ??????????? ????? ?? ?????? ????.????? ???????,? ?????? ????? ? ??????, ?????? ?????.???? ?????? ? ????????  :cheesy2:

Sve je to u teoriji lepo. Sebe zamisli u situaciji da volish sebe i shto si pravoslavne veroispovesti. I nadjesh jevrejina da ti bude muz. Morash da promenish veru, izdacesh sebe, da li si spreman toliko da rizikujesh da bi se venchala u crkvi ?

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Meni licno ( a ni mom suprugu) taj papir uopste nije bio vazan.Vencali smo se samo iz prakticnih razloga.Zajednicki kredit za stan,poswedovni listovi za nekretnine i tako.Jako profani razlozi, ali i to je zivot.

Inache da niste imali tih poteshkoca oko stambenog pitanja da li bi ste se venchali?Kakvi su to posedno listovi za nekretninu ?
Bilo je u mom "slucaju" i nekih drugih stvari, ali je u zemlji u kojoj zivim( nije Srbija)totako da ljudi iz brachne zajednice imaju , u odnosu na one iz vanbrachne ,mnogo jednostavnijizivot. Venchanje u crkvi za mene nije dolazilo u obzir jer sam se udala za coveka koji bi po logici stvari bio druge vere da je eventualno bio krsten :cheesy2: Drugi jezik, druga religija,drugi obicaji. U ovom globalizovamom svetu nije vishe moguce insistirati na nekim svojimobicajima nego se prilagoditi onima gde zivish.
Lepo recheno :)Ako nije tajna koje je nacionalnosti ?Pitam ovo jer ima tih prepreka u jeziku i kulturama koji se prevazilaze na razne nachine. Nije isto kada si iz iste drzave i poznat je jezik, koji predstavlja glavnu barijeru. Voleo bih i ja jednog dana da uradim isto kao i ti :)

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Sve je to u teoriji lepo. Sebe zamisli u situaciji da volish sebe i shto si pravoslavne veroispovesti. I nadjesh jevrejina da ti bude muz. Morash da promenish veru, izdacesh sebe, da li si spreman toliko da rizikujesh da bi se venchala u crkvi ?

?? ?? ??? ???? ????? ?? ??????? ????.??? ?? ???? ??????, ???? ? ?? ????.??? ?? ????, ?????? ??????? ? ????????.?????? ???????.
zashto je on taj koji mora veru da menja ?po kojoj logici stvari ?onda nishta od venchanja u crkvi ?

Подели на овим сајтовима

??? ??? ?? ??????,?????? ?? ?? ??????? ??????? ??????????? ?? ??????? ????????,

??? ??? ???? ??????, ???? ??????????? ????? ?? ?????? ????.

????? ???????,

? ?????? ????? ? ??????, ?????? ?????.

???? ?????? ? ????????  :)

Ti si verovatno mlada ,nevina,naivna i jako dobrodushna devojcica :)

Nije to sve tako jednostavno.Ti govorish o crkvenom vencanju,u glavi ti je

samo pravoslavna ( srpska) crkva. Svet je veliki, pa cak i ovaj evropski,hriscaniski

deo sveta :)

Подели на овим сајтовима

zashto je on taj koji mora veru da menja ?po kojoj logici stvari ?onda nishta od venchanja u crkvi ?

???? ??? ?? ?????? ????? ???? ?????? ???????????!??? ?????? ?? ??? ???????,???? ??????? ?? ?????? ? ????? ?? ?? ??????????? ????? ? ????? ??????? ????????????...
Poznajem ljude katolike koji tvrde da je katolichanstvo jedina prava vera. Chak sam imao i jednog u famili, shteta shto ga nisam upoznao. A to sam nedavno saznao.I naravno nece taj da menja veru jer je ponosan shto je duge vere, shta onda ?

Подели на овим сајтовима

nesto nisam video papu da prizove Blagodatni Oganj :cheesy3: poslednji put kad je neki katolik to pokusao nije uspeo, posto su i nasilno zauzeli crkvu svetog groba Gospodnjeg :)

pogledaj slobodno klipove, posto nisi prisustvovao, cak i nekrsteni moj drugar koji je posetio crkvu, kaze da iz grobnog mesta dopire miris kakav nikad nije osetio, samo u tamjanu koji sam mu dao da pomirise :)

http://www.holyfire.org/eng/index.htm

Подели на овим сајтовима

Сад морам мало да се нашалим са Медом: дошло време за позивање на чуда?

:-)

Углавном, то је један од примера,

а има их...

свако ко жели да зна - сазнаће,

нема ту шта да се прича.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Линк одакле је то преузето је убачен испод поста.

Наравно, то је груба подела на основне Свете Тајне.

А ако ти имаш нешто да додаш, напиши књигу...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Ако је тако, онда лепо убациш линк или напишеш која је то књига која нуди нешто више од школског примера.

Па да сви знамо колико и ти.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Укратко, препоручио бих ауторе: Зизиуласа, Афанасјева, проф. Милошевића, проф. Вукашиновића, Шмемана (обавезно).. писали су о св. тајнама.

Детаљну библиографију, могу касније

Подели на овим сајтовима

Да, за Зизиуласа. Али, што је то лоше? Мислим, немој бити тако пуна предрасуда. Прочитај прво, па онда можемо да причамо, расправљамо.

Немојте људи бити тако пуни предрасуда, побогу. Отворите очи, промените поглед.

Милице, прочитај текст од Зизиуласа о Светитељима. Па да причамо

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...