Jump to content

Марко Ђурђевић: Чему "Парада поноса"?

Оцени ову тему


Препоручена порука

Обзиром да "сезона" ускоро почиње, да кренемо полако са "најврелијом темом". :) Иначе, размислите и о овом генијалном коментару: 

 

"Година 2011-та, халабука пред заказану шетњу, неки изненађујуће безобразан и неодмерен новинар (вероватно неки прикривени ретроградни клеро-фашиста) поставља питање премладој а неустрашивој боркињи за права ''ЛГБТ популације'': 

Питање: Ви прозивате друштво да не чини ништа, али шта сте Ви предузели од прошле шетње, за ових годину дана шта сте конкретно урадили за афирмацију наведених права и разјашњење тог неспоразума који имате са делом суграђана ? 
Одговор (усхићене тинејџерке, као да саопштава Бог зна шта велико): Па, на Међународни дан људских права (10 децембар) имали смо састанак са министром (не сећам се кога је навела) и окачили смо заставу дугиних боја на зграду министарства ... 

Мислим да коментар није потребан..."

 

 

 

 

 

Куда иде Србија Чему "Парада поноса"? pdf_button.png printButton.png emailButton.png Марко Ђурђевић    субота, 07. септембар 2013.

markojpg.jpg"Парада поноса" сваке године привуче не тако малу медијску пажњу. У контексту скорашњих дешавања на "парадама поноса" у Будви, Москви, и другим градовима широм света, а и у контексту ближења фамозног месеца септембра, када "Парада поноса" добија своју пуну кулминацију захваљујући медијима, сматрамо за сходно да размотримо нека питања која се постављају пред ширу јавност, а о којима се често не говори отворено, или се не може говорити отворено услед успешног медијског клистирања мозга.

1. Борба за људска права или?

Уобичајено да се при постављању питања о мотивима (уједно и циљевима) одржавања "Параде поноса", од организатора овог догађаја добије одговор у коме се акцентује потреба борбе за људска права услед социјалне угрожености хомосексуалне популације. Када прочистимо целу ту причу од наслага које су се накупиле у последњих пар година, добићемо заправо следећи одговор организатора "Параде поноса": ,,Наш циљ је да прошетамо градом и тиме ставимо до знања Србији да постојимо, да смо социјално угрожени, и да имамо потребу да будемо слободни и равноправни са свим осталим грађанима Србије“. То јако лепо звучи. Борба за људска права је вредност која је не само пожељна у савременом друштву, већ и апсолутно неопходна. Тако можемо рећи ако целу ствар посматрамо огољено етички не укључујући ниједан други аспект. Но, да ли је све баш тако?

Србија има дугу историју протестних шетњи, демонстрација, јавних критичких говора, и чега све не. Последњих деценија је то у Србији очигледно јако заступљено и популарно. Исто тако се нећемо устручавати да кажемо да су такве активности грађана у најмању руку прошле без било каквог урођеног плода. Да ли су организатори "Параде поноса" утописти па верују да ће постићи нешто на тај начин, или се ради једноставно о медијској пажњи?

Са сигурношћу знамо да ће се доста људи сложити са тим да се овде не ради о никаквој борби за људска права, већ о стављању самог догађаја и личности организатора у центар пажње. Оно што исто тако са сигурношћу знамо је да ће јако мали број људи који се слаже са том тезом знати да је и правилно аргументује. Ми ћемо сада покушати да урадимо управо то.

popvorka.jpg

Дакле, ако се у целом дизању прашине око одржавања "Параде поноса" ради о борби за људска права, логични закључак је да примарна није сама "Парада поноса" већ борба за људска права. Међутим, није ли мало чудно што се цела прича око борбе за људска права хомосексуалаца дешава у временском периоду око одражавања "Параде поноса" (или у контексту њеног одржавања) а не истим интензитетом и током целе године? Било би непоштено када не би признали да ова теза заправо ставља саму борбу за људска права у улогу средства за остваривање циља који се зове ,,Парада поноса“. Поред тога, борба за људска права се може водити на разне начине. У најмању руку је увреда свести тако нешто на шетњу градом са транспарентним порукама. Борба за људска права се може водити и академским скуповима, отвореном обраћању угрожених појединаца одговарајућим институцијама итд.

par3.jpgИнспирација за "Параду поноса" није борба за људска права. Да је тако, свакако да би се о борби за људска права хомосексуалаца говорило на разне начине током целе године, а онда би "Парада поноса" била само симболични дан којим би хомосексуалци који се сматрају угроженима обележили ту константну активност, а основни програм рада тог догађаја био би да се презентује шта се у току године успело урадити на плану борбе за људска права, а не транспаренти који ову организацију своде на ниво ,,руље“а не скупа.

Плашимо се да мотиви организовања овог догађаја нису онакви какви нам се представљају. С обзиром да је сам догађај "Параде поноса", односно шетње кроз град којом би се показало да су хомосексуалци равноправни грађани те слободно могу да прошетају градом као и сваки други грађанин Србије, апсолутистички примаран у односу на све остало за шта се залаже хомосексуална популација Србије, ми смо приморани да целу причу схватимо као организацију која је инспирисана многим другим стварима, међу којима свакако није борба за људска права. Да ли су у питању политички интереси некога ко се не виђа у причама о "Паради поноса"? Да ли су, пак, у питању финансијски мотиви самих организатора? И да ли се ради о некој амбицији Европске Уније да на тај начин покуша да уведе лицемерне и квази – хуманистичке идеје разбијајући на тај начин ,,конзервативни“ дух Србије? Ништа од тога са сигурношћу не можемо рећи. Једино што са сигурношћу знамо је да борба за људска права хомосексуалаца није не само основни, него чак ни секундарни мотив хомосексуалних активиста у Србији који организују "Параду поноса".

2. Да ли су хомосексуалци социјално дискриминисани?

У контексту говора о "Паради поноса", сматрамо за сходно да испитамо и гласноговорни мотив о социјалној дескриминацији хомосексуалаца у Србији. Поставићемо питање: Да ли хомосексуалац може да буде запослен у Србији и да све његове колеге, укључујући и послодавца, знају да је он хомосексуалац, и да као такав не сноси никакве последице? Дати одговор на ово питање јако је незахвално. Верујемо да има хомосексуалаца који су социјално равноправни на послу, а исто тако и верујемо да постоји дискриминисање на основу сексуалне оријентације. Одговор на ово питање могућ је само ако се на њега одговара од случаја до случаја. Све зависи од пословно – етичке освешћености послодавца и колега.

 

par17.jpg

Будва 2013. године

 

Но, није ли угрожено и мноштво жена мобингом! Све су чешћи случајеви да се достојанство жене монструозно деградира захтевом да се проституисањем добије (или задржи) радно место! Па опет, није ли дискриминација од саме државе и то што грађани немају посла? Зашто сваки грађанин који је држављанин Србије не може да каже да је дискриминисан зато што држава не може да му обезбеди место на коме би зарадио парче хлеба за породицу и себе?! Ми сматрамо да може, има право, и треба сваки грађанин отворено да каже тако нешто! По чему су онда хомосексуалци тако посебни и заслужују посебна права јер су дискриминисани? Па може ли се мерити упућена вербална увреда једном хомосексуалцу на радном месту са најувредљивијом могућом уценом упућеном једној мајци двоје деце?! Наравно да не може. Такве ствари не треба мерити. Не треба бесконачно разглабати о њима нити правити вештачку драму. Ако ћемо гледати на тај начин онда би требала свака група људи која је на било који начин угрожена у Србији да изађе на улице и парадира јер ,,има право на то“. Нажалост, у том случају би цела Србија парадирала и нико више ништа не би радио осим што би парадирао и током целе године разглабао о организацији свог парадирања.

prd(2).jpg

Но, шта у таквој ситуацији треба да ради једна жена која је увређена сексуалном уценом? Наравно, треба да се обрати институцији која је надлежна за такве ситуације. У даљој борби против тога, може да тужи свог послодавца за увреду на послу и покушај сексуалног искоришћавања. Па зашто онда и један хомосексуалац не би могао да тужи свог послодавца за увреду? Наравно да може. Но, није све баш тако црно бело како се чини. Хомосексуалац не жели то. Он осећа посебну увреду и посебну дискриминацију у том чину и не жели да се супротстави том проблему као грађанин Србије, већ као хомосексуалац! Дакле, свака прича о томе да се хомосексуалци сматрају другачијима у друштву те се боре да их људи сматрају равноправнима и једнакима са свима, овде се завршава. Чини нам се да ту поделу није направио нико други до они сами поступцима какве смо представили у горенаведеном примеру. Ако се хомосексуалци не осећају другачијима, не видимо потребу за амбицијом да их држава штити као беле медведе у односу на друге људе. А ако се пак сматрају посебнима, онда немају права да се буне када их и други сматрају посебним људима са посебним правима и посебним потребама. У том случају, најмање што могу да очекују је револт и незадовољство других људи.

par5.jpg

Сматрамо да хомосексуалце треба штитити од социјалне дискриминације исто као и сваког другог на било који начин социјално дискриминисаног грађанина Србије. Ни мање ни више од тога!

3. Да ли је "Парада поноса" улазница за ЕУ?

Узевши у обзир да се организација "Параде поноса" суштински не бори за људска права хомосексуалне популације у Србији, и да исто тако хомосексуална популација није социјално дискриминисана ништа мање од осталих грађана Србије, настављамо да трагамо за реалним мотивом организовања "Параде поноса". У том контексту ваљало би размотрити питање: Да ли је Парада поноса улазница Србије у Европску Унију?

par9.jpgУ фебруару 2013. године, у Србији су боравили представници Европске комисије. Том приликом, поједине изјаве представника тицале ту се и "Параде поноса". Хана Семанић, чланица Центра за истраживање проширења Европске Уније из Будимпеште, том приликом је изјавила да је ,,поштовање права сексуалних мањина један од кључних пројекта такозваног европског пројекта[1]. С друге пак стране, организација Параде поноса непосредно после изјаве Хане Семанић даје изјаву у којој се инситира на томе да ,,због таквих изјава ЛГБТ популација се обележава као кривац за неулазак Србије у ЕУ“[2]. Сада ћемо ми поставити логично питање. Да ли се овде ради о идејном неслагању организације "Параде поноса" у Србији и Европске Уније, или је нешто друго у питању?

Овакво ,,прање“ организатора "Параде поноса" у Србији крајње је неукусно и безобразно. Сведоци смо неретких промовисања ,,европских вредности“ од стране организатора "Параде поноса". Исто тако не изостаје ни њихово хвалисање подршком Европске Уније. Под овим нарочито подразумевамо подршку Венсана Дежера, чије се изјаве подршке и налазе на званичном сајту ЛГБТ популације у Србији[3].

Питање је да ли су се организатори "Параде поноса" ухватили у коло које више не желе да играју јер је коловођа увео превише политике у игру, или само из страха од мноштва десничарских болесних умова желе повлачењем да ублаже њихов психопатолошки гнев? На то питање тешко да може одговорити ико други осим њих. Оно што нас занима је следеће: Пошто је очигледно да "Парада поноса" јесте својеврсна (у већој или мањој мери) улазница Србије за ЕУ, зашто је тако?

nezp.jpgРади се управо о ономе што смо већ поменули у тексту. У питању је лицемерна европејска квази хуманистичка активност борбе за људска права. Дакле, ту школу организација Параде поноса није могла сама да измисли, већ је научена њој од стране европејаца који тако показују своју велику ширину разумевања са ,,угроженима“. Како се Европска Унија не бори истински за људска права, исто тако ни њени ученици, организатори Параде поноса у Србији се не боре заиста за људска права и једнакост хомосексуалне популације у Србији.

Доказ томе јесу рупе које смо изнели у овом тексту, не у нади да ће се укинути "Парада поноса" тек тако, већ да ће се хомосексуалци у Србији борити за своја права као и сваки други грађанин Србије, те то смешно парадирање које ништа не постиже неће бити ни потребно.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Треба их пустити да парадирају и не придавати томе пажњу (за овим они највише пате).

Link to comment
Подели на овим сајтовима

zastava-300x174.jpg

Redovni seksualni odnosi muškarca sa muškarcem povećavaju šansu da neko od njih postane gej



SREMSKA KAMENICA, 6. septembar 2013, (Njuz) – Istraživanje Instituta za seksualni bihejviorizam iz Sremske Kamenice utvrdilo je da su muškarci skloniji homoseksualizmu ukoliko imaju ili su imali momka.


Kako tvrde naučnici sa ovog institute, 100 odsto muškaraca koji su trenutno u vezi sa osobom istog pola pokazuje znake homoseksualnog ponašanja.


- Naši rezultati su isti za sve socijalne grupe, bez obzira na njihov materijalni položaj, obrazovanje, religijsku pripadnost ili boju kože. Mnoge dileme vezane za seksualno opredeljenje muškaraca su otklonjene i sada možemo sa sigurnošću tvrditi da su muškraci koji spavaju sa drugim muškarcima skloniji homoseksualnom ponašanju od drugih – kaže Stanko Mirković iz Instituta.


Po njegovim rečima, razlozi za ovakvo ponašanje su čisto biološke prirode.


- U mozgu muškarca koji se zaljubi u drugog muškarca ili ima redovne seksualne odnose sa njim dolazi do promena i izgledi da on postane gej rastu. Ukoliko ovakav odnos potraje, promene su toliko intenzivne da za takvu osobu definitivno možemo reći da je homoseksualac – kaže ovaj naučnik.


Interesentna činjenica je da se potpuno suprotni rezultati dobijaju kada su žene u pitanju. Naime, istraživanje je pokazalo da žene koje su u vezi sa muškarcima ne pokazuju gotovo nikakve homoseksualne sklonosti. Naučnici za sada nemaju objašnjenje za ovu pojavu, ali smatraju da su opet biološki razlozi u pitanju i najavljuju formiranje istraživačkog tima koji će dati odgovore na ovo pitanje.


Bojan Savić

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1. Борба за људска права или?

 

 

 

Formalna logička greška... korišćenje "ili" tamo gde se može koristiti "i"...

 

 

Србија има дугу историју протестних шетњи, демонстрација, јавних критичких говора, и чега све не. Последњих деценија је то у Србији очигледно јако заступљено и популарно. Исто тако се нећемо устручавати да кажемо да су такве активности грађана у најмању руку прошле без било каквог урођеног плода.

 

 

Neću se ustručavati da kažem da je autor teksta kretenčić kojem se plodovi navedenih aktivnosti građana ne dopadaju, pa je rešio da mašta o tome da sve mrske mu promene u Srbiji nisu uopšte posledica navedenih aktivnosti... ali u svakom slučaju... ako su organizatori Parade izabrali pogrešan način za svoju borbu - to je samo njihov problem... iako je zaista dirljivo kako njihovi protivnici stalno imaju dobronamerne savete u vezi sa najboljim načinima da homoseksualci ostvare svoja prava...

 

 

Да ли су организатори "Параде поноса" утописти па верују да ће постићи нешто на тај начин, или се ради једноставно о медијској пажњи? Са сигурношћу знамо да ће се доста људи сложити са тим да се овде не ради о никаквој борби за људска права, већ о стављању самог догађаја и личности организатора у центар пажње.

 

 

Borba za ljudska prava i stavljanje Parade u centar pažnje nisu nužno međusobno suprotstavljeni... nisu "ili - ili"...

 

 

Дакле, ако се у целом дизању прашине око одржавања "Параде поноса" ради о борби за људска права, логични закључак је да примарна није сама "Парада поноса" већ борба за људска права.

 

 

A ako je Parada sredstvo u borbi za ljudska prava, onda je prethodna rečenica potpuno lišena svakog smisla.... :)

 

 

Међутим, није ли мало чудно што се цела прича око борбе за људска права хомосексуалаца дешава у временском периоду око одражавања "Параде поноса" (или у контексту њеног одржавања) а не истим интензитетом и током целе године? Било би непоштено када не би признали да ова теза заправо ставља саму борбу за људска права у улогу средства за остваривање циља који се зове ,,Парада поноса“. Поред тога, борба за људска права се може водити на разне начине. У најмању руку је увреда свести тако нешто на шетњу градом са транспарентним порукама. Борба за људска права се може водити и академским скуповима, отвореном обраћању угрожених појединаца одговарајућим институцијама итд.

 

 

Kao što rekoh... baš dirljivo... trebalo bi pozvati Marka Đurđevića u organizaciju Parade... možda ima još nekih dobronamernih ideja za homoseksualce... siguran sam da on bolje od njih zna šta je za njih najpametnije i najbolje...

 

 

Плашимо се да мотиви организовања овог догађаја нису онакви какви нам се представљају. С обзиром да је сам догађај "Параде поноса", односно шетње кроз град којом би се показало да су хомосексуалци равноправни грађани те слободно могу да прошетају градом као и сваки други грађанин Србије, апсолутистички примаран у односу на све остало за шта се залаже хомосексуална популација Србије, ми смо приморани да целу причу схватимо као организацију која је инспирисана многим другим стварима, међу којима свакако није борба за људска права. Да ли су у питању политички интереси некога ко се не виђа у причама о "Паради поноса"? Да ли су, пак, у питању финансијски мотиви самих организатора? И да ли се ради о некој амбицији Европске Уније да на тај начин покуша да уведе лицемерне и квази – хуманистичке идеје разбијајући на тај начин ,,конзервативни“ дух Србије?

 

 

Preplašena, primorana mukica... baš mi ga je žao... jadničak eto toliko voli i poštuje homoseksualce i baš zbog toga u aktivnostima njihovih aktivista ne može da vidi ništa drugo osim političkih interesa, finansijskih motiva i ambicije EU da uvede "licemerne i kvazi-humanističke ideje razbijajući konzervativni duh Srbije"...

 

Ostaje malo nejasno koje su to "licemerne i kvazi-humanističke ideje"???? Iz teksta nekako provejava da Marko mukica nema ništa protiv toga da homoseksualci imaju elementarna ljudska prava... čak je i ubeđen da ta prava homoseksualci već i imaju... samo mu se eto ne dopada Parada... pa je nejasno šta bi onda mogle da budu te kvazi-humanističke koje smetaju konzervativnom duhu...

 

 

 

Ништа од тога са сигурношћу не можемо рећи. Једино што са сигурношћу знамо је да борба за људска права хомосексуалаца није не само основни, него чак ни секундарни мотив хомосексуалних активиста у Србији који организују "Параду поноса".

 

 

Ako ništa od navedenog ne može sa sigurnošću da se kaže, kako se ovo drugo "zna" sa sigurnošću? Otkrovenje ili nešto slično?

 

 

2. Да ли су хомосексуалци социјално дискриминисани?

 

 

Sad već kreće čuveni besmisleni deo... u kojem po pravilu svaki izlagač ovih ideja (uključujući i mukicu) nas ostavlja uskraćenim za objašnjenje na pitanje "Šta te briga što protestvuju?". Ukoliko homoseksualci nisu diskriminisani, ukoliko baš ti nemaš nameru da ih diskriminišeš, šta te onda briga što oni tvrde da jesu, sve dok tebe lično ne optužuju? Kako tebe ugrožava to što neko tvrdi da je diskriminisan a nije?

 

 

 

 

Ако ћемо гледати на тај начин онда би требала свака група људи која је на било који начин угрожена у Србији да изађе на улице и парадира јер ,,има право на то“. Нажалост, у том случају би цела Србија парадирала и нико више ништа не би радио осим што би парадирао и током целе године разглабао о организацији свог парадирања.

 

 

Ne, nema svaka grupa pravo na to pod navodnicima, već bez navodnika... u skladu sa istim pravom koje i ovom kretenčiću omogućava da svoje nebuloze iznosi javno...

 

Kamo sreće da se građani Srbije više bune zbog stvari koje ih čine nezadovoljnima...

 

 

Сматрамо да хомосексуалце треба штитити од социјалне дискриминације исто као и сваког другог на било који начин социјално дискриминисаног грађанина Србије. Ни мање ни више од тога!

 

 

i ne traže više od jednake zaštite...

 

 

3. Да ли је "Парада поноса" улазница за ЕУ?

 

 

Nije sama po sebi... ali jeste, jer je poštovanje zakona i ljudskih prava bitan uslov za ulazak u EU.

 

 

Ради се управо о ономе што смо већ поменули у тексту. У питању је лицемерна европејска квази хуманистичка активност борбе за људска права. Дакле, ту школу организација Параде поноса није могла сама да измисли, већ је научена њој од стране европејаца који тако показују своју велику ширину разумевања са ,,угроженима“. Како се Европска Унија не бори истински за људска права, исто тако ни њени ученици, организатори Параде поноса у Србији се не боре заиста за људска права и једнакост хомосексуалне популације у Србији.

Доказ томе јесу рупе које смо изнели у овом тексту, не у нади да ће се укинути "Парада поноса" тек тако, већ да ће се хомосексуалци у Србији борити за своја права као и сваки други грађанин Србије, те то смешно парадирање које ништа не постиже неће бити ни потребно.

 

 

U tekstu su iznete samo "rupe" u autorovoj inteligenciji i moralu... a najbolji dokaz da to smešno paradiranje i sve debate povodom toga ipak nešto postižu je da danas ovi desničari moraju svoje "ja b' to sve strelj'o" ideje da formulišu u ovakve šatro fine tekstove... jer smo bar došli do toga da stvari koje ljudi poput Marka misle, nije više pristojno javno izgovarati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Јеееее! Кренуло је метар дана испирања мозга!

 

Што да мислим о лошој плати, недостатку морала, затупљивању школараца, све горем стању у Цркви, Србима и Цркви на Косову, положају народа у региону... кад могу лепо да ратујем преко Интернета око параде педера и увече легнем срећан у кревет јер сам у брк скресо оном тамо што га не познајем и који нема појма ко сам ја?

 

И што да се за права педера боре педери или лезбејке, кад могу хетеро који и отварају и воде те организације? Има да буде права за педере, и за то ћемо да се изборимо до задњег педера!

 

Једва чекам да тема крене у правцу оних аргумената "психолошки поремећај/биолошка условљеност". Тај научни део тема о паради ми увек буде најбољи и увек штошта научим!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Dakle,jovo nanovo.

 

 

1. Prava gejevima u Srbiji nisu ugrozena,nema jos slucajeva da je iko izbacen sa posla iskljucivo zato sto je gej,zive normalno svoj zivot,rade.Stavise lobi im je sve jaci pa tako i lakse dolaze do posla npr u medijima. Imaju nekoliko svojih klubova u prestonici,stalno se otvara nesto novo u tom gej fazonu,sto bi se reklo ima se moze se.

 

2. Gej parada je projekat jedne odredjene skupine nvo organizacija i ko sto poruka iznad rece heteroseksualaca koji vode lgbt organizacije. Znam licno jednu devojku koja je jedna od vodecih ljudi jedne slicne organizacije i koja je hetero,koja za svoj rad u drzavi Srbiji do svoje 25godine obisla ceo svet,sto bi se reklo ima se moze se br 2.

 

3. Citajuci mnoge komentare na internetu,slusajuci licno prenosenje necijih stavova,siguran sam u tacnost informacije da vecina homo ljudi ne zeli paradu,jer ona i ovih mesec dana pre i mesec dana posle vise rade lose po njihov zivot nego bilo sta drugo. Dakle kategoricki su protiv,ali problem je sto sta su oni? gej? pa ko da je zbog toga bitna parada.

 

4. Jedan dan gde ce se okupiti njih 100tinak ovaj put bez kaskadera,statista i glumaca filma "Parada" koji su bili na prosloj paradi i setali,jer su tad snimali film i trebale su im autenticne scene sa parade,dakle bez Nikole Koja i drugih,paralisati grad gde moja majka npr ne sme da pridje svom poslu i bolesniku posto je medicinska sestra vec mora da kruzi peske 1h da bi dosla onde gde moze za 2 minuta zbog kordona i zbog paradasa velike mase Ceda,telohranitelji i njih jos 30 je u najmanju ruku nepotrebno a da ne kazem bezobrazno.

 

5. Tek od ove tacke krecu licni stavovi,a to je da je parada "ponosa" parada nemorala,koja treba da vodi tome da kroz 10tak godina imamo slicne parade kao sto postoje svuda u svetu,javno onanisanje,javni oralni seks,goli ljudi,tehno zurka i slicno.

 

6.Uzdam se neiskusno u jednog politicara a to je A.Vucic da svoja obecanja nece krsiti bez obzira na to koliki budu pritisci zapada da i u slucaju rata se ovo odrzi. I da ce ovo biti zabranjeno.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Formalna logička greška... korišćenje "ili" tamo gde se može koristiti "i"...

 

Па како је грешка ако се може користити и једно и друго? Значи, по теби не постоји могућност да неко под плаштом борбе за људска права, рецимо, зарађује масну лову? Лично мислим да то чине масно плаћени ЛГБТ "манекени". Осим тога, одакле им право да представљају било кога осим себе самих, а да нису бирани? 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ljudi,ljudi,ljudi...nemojte biti tako neupuceni.

 

Demokratija je za ono sa cime se oni slazu. Npr vecina kaze u EU,demokratija vazi.

 

Ukoliko se oni ne slazu sa onim sto vecina kaze demokratski,tu demokratija ne vazi. Ako je vecina protiv gej parade kao,to nije isto kao gore navedena stvar. Ako je vecina protiv nato pakta,tu demokratija ne vazi,to je jednostavno druga stvar.

 

Ako ja otvorim organizaciju i kazem npr moj stav,od iste grupacije ljudi stize pitanje koga predstavljate,ko vas je birao,ako ne postoji neki svekoliki sabor na kome ste birani u necije ime,onda vas stav kod tih ne vazi.

Ako se oni postave na celo neke organizacije koja promovise lgbt osobe i kulturu,bez ikakvog biranja,demokratskog ili nedemokratskog,bez ikakve konkretne stvari koga oni predstavljaju,taj stav je punopravan i puno vazeci.

 

Neuki ste.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Mislim da je tema otvorena radi toga da bude zakljucana, sto je inace i svrha svih tema na ovu temu :))

 

paradox: ubedljivo najbesmislenija tema na forumu, a najcesca.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Па како је грешка ако се може користити и једно и друго? Значи, по теби не постоји могућност да неко под плаштом борбе за људска права, рецимо, зарађује масну лову? Лично мислим да то чине масно плаћени ЛГБТ "манекени". Осим тога, одакле им право да представљају било кога осим себе самих, а да нису бирани? 

 

Pa lepo... greška je... kao kad neko napiše: Milojkov radi ili zato što dobija pare za to ili zato što voli da predaje veronauku deci... jer mogu da budu tačna oba... i zato se dokazivanjem jednog ne dokazuje da drugo nije tačno... kao što dokazivanjem da ti voliš da dobiješ platu ne znači da sam dokazao da ne voliš da predaješ.... isto tako i dokazivanje da organizatori Parade zarađuju masnu lovu, ne dokazuješ da se ne bore za ljudska prava...

 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pa lepo... greška je... kao kad neko napiše: Milojkov radi ili zato što dobija pare za to ili zato što voli da predaje veronauku deci... jer mogu da budu tačna oba... i zato se dokazivanjem jednog ne dokazuje da drugo nije tačno... kao što dokazivanjem da ti voliš da dobiješ platu ne znači da sam dokazao da ne voliš da predaješ.... isto tako i dokazivanje da organizatori Parade zarađuju masnu lovu, ne dokazuješ da se ne bore za ljudska prava...

 

 

Па мени се не чини да је аутор на такав начин било шта доказивао. Човек је изнео своје размишљање, више некакав политички став. Нисам прочитао да је тврдио да поседује апсолутну, нужну истину. Што се мене тиче, лично сам убеђен да ЛГБТ "манекени" (које дебело разликујем од обичних "смртника" хомосексуалаца) немају благе везе са борбом за људска права, већ им је једини мотив лична слава, промоција и добра зарада. Запитај се само колико кошта редован обилазак европских метропола ради присуствовања "Паради" (а они не пропоуштају ни једну). Само то, не мораш ништа више. Па се упитај: ко даје паре? Просечни геј у Србији, као и просечни хетеро, једва саставља и за маркицу за градски превоз. Мисли мало о томе.

Такође, не боре се за људска права јер им то право нико није дао - нису бирани, па да било кога заступају. Боре се искључиво за себе - ни за кога више. То је шачица масно плаћених фолираната и медијско-политичких сератора. Ништа више.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Такође, не боре се за људска права јер им то право нико није дао - нису бирани, па да било кога заступају. Боре се искључиво за себе - ни за кога више. То је шачица масно плаћених фолираната и медијско-политичких сератора. Ништа више.

Свеједно, имају права да протестују као и било ко други.

А после начина на који паори (илити друмски разбојници) протестују, ови су ми супер.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свеједно, имају права да протестују као и било ко други.

 

Ја и нисам рекао да немају. Наравно да имају. Свако има право на јавно окупљање, протест, изражавање мишљења... Мени је то неспорно. Са друге стране, и ја имам право да критикујем нечији став. То је део истог корпуса права.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А после начина на који паори (илити друмски разбојници) протестују, ови су ми супер.

Offtopic

Чух једног полицајца вечерас да их нешто "мобилизују" пошто се очекује ове недеље проширење протеста из Баната на шире...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...