мирођија Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 ВОЋНА ТОРТА 250г. маргарина 250г. прах шећера 4 јабуке 300г. млевеног кекса 4 банане 2 кесице шлага,кисела вода и сезонско воће за украшавање Умутити маргарин са прах шећером, додати рендане и оцеђене јабуке,млевени кекс и ситно сецкане банане.Све промешати и обликовати торту.Премазати је шлагом умућеним са хладном киселом водом.Торту украсити сезонским воћем. ПРИЈАТНО... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 KOЛАЧ СА МАКОМ (испробан-супер) САСТОЈЦИ 2 чаше воде (оне пластичне од јогурта) 2чаше шећера (Исте) 1 чаша уља (Иста) 4 чаше брашна (Исте) 1 пеци прашак 150 г. мака (може и 100.г., не мора да се меље) 100 г. посне чоколаде Воду и шећер мешати док се не растопе,а онда додати све остале састојке. Смеса је мало течнија, равномерно је измешајте и пеците на умереној температури. Преко печеног колача ставља се глазура од 100.г. посне растопљене чоколаде. Пријатно t4431 правио јуче,данас однео девојкама,видећемо шта ће рећи...додао сам мало исецканих ораха,погрешио сам што сам масу ставио у мању тепсију па је колач "дебео",вероватно због пецива,добар наук за следећи пут...зашто ми се чоколада ломи кад сечем колач,да ли то зависи од квалитета чоколаде или зато што колач држим у фрижидеру .mislise. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara :) Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Плутон, Silence , Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 хехехе Саро, нема случајности, и ја данас нашла овај видео и поставила на тему манастирски рецепти... Супер ... bliss jeeee Sara :) је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 правио јуче,данас однео девојкама,видећемо шта ће рећи...додао сам мало исецканих ораха,погрешио сам што сам масу ставио у мању тепсију па је колач "дебео",вероватно због пецива,добар наук за следећи пут...зашто ми се чоколада ломи кад сечем колач,да ли то зависи од квалитета чоколаде или зато што колач држим у фрижидеру .mislise. Сигурно је због чоколаде. За добру глазуру увек можеш у чоколаду да додаш кашичицу уља и неће се ломити. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara :) Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 хахахах gringrin ма рецепти су им супер!!! greengrin Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dugousko Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Чисто да вас подсетим на триглицериде, пошто већина рецепата овде садржи солидне количине маргарина.... http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1079/tekst/post-i-zdravlje/print/lat Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Хвала Дугоушко, али нећу да поједем целу торту одједном и сама. Што се тиче триглицерида, код мене је битан наследни фактор и расположење, и колико их сагоревам. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Савић Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 POSNI TROSTRUKI UZITAK Sastojci • BISKVIT • 6 kasika kristal secera • 50mlulja • 1dc lkisele vode • 4 kasike przenih,mlevenih lesnika • 150gr brasna • 1prasak za pecivo • KREM • 6dcl mleka od soje ili pirinca • 10 kasika kristal secera • 2pudinga od vanile • malo arome vanile • 200gr margarina • 100gr posne cokolade • oko 200gposnog keksa • malo vode(za umakanje petit keksa) • malo arome ruma • GLAZURA • 100gr posne cokolade • 3 kasikice vode • 3 kasikice secera • 50gr margarina U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade. Mozete i obrnuti redosled fila..na biskvit prvo da stavite crni fil,pa keks,pa zuti fil.. Umesto petit keksa sam stavljala posni keks. Mozete po zelji u koru dodati i jednu kasiku kakaa da bi kora bila tamnija... мирођија је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Савић Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 POSNA KEKS TORTA 500gPosnog keksa, 1 dl Soka od pomorandze, Fil 1 3Pudinga od vanile, 6 kas.kristal secera, 1l Gaziranog soka od pomorandze, 200 grMargarina, 150 grSecera u prahu, Fil 2 2Pudinga od jagode, 6 kas.Secera, 6 dl Soka od jagoda, 1 kesica posnog slaga, Ukrasavanje 2 kesice Posnog slaga, seckani orasi i mlevena cokolada za kuvanje, Fil 1: Izmesati pudinge od vanile sa tri kasike secera i sa malo gaziranog soka, a ostatak soka zaseceriti preostalim secerom, pa staviti na vatri da prokljiuca i skuvati puding, uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi. Fil 2: Izmesati pudinge od jagode sa 3 kasike secera i malo soka od jagode.preostali sok pomesati sa kasike secera i zagrejati na vatri do kljucanja.Skuvati potom puding uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i prah secer, dodati zuti fil (od vanile) i zajedno dobro umutiti. Umutiti kesicu slaga sa vodom, dodati roze fil (od jagode) i zajdeno dobro umutiti. U dublju, cetvrtastu posudu staviti red keksa prethodno kratko umocenog u sok od pomorandze, a preko izliti polovinu kolicine zutog fila.Potom ide red keksa namocenog u sok od pomorandze, pa preko izliti roze fil.Preko poredjati red namocenog keksa, pa izliti drugu polovinu zutog fila.Zavrsiti redom keksa bez umakanje u sok. Umutiti 2 kesice slaga sa hladnom vodom. Premazati tortu slagom i ukrasiti po zelji. Ostaviti u frizideru da se filovi dobro stegnu, a keks omeksa. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 http://zena.blic.rs/Kuhinja/13374/Kremasto_i_posno_5_neodoljivih_poslastica Recepti za posne kolače Цитат Помени @ "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Posto se svi manje-vise stalno cimamo oko toga "sta danas da se sprema", a opet zelimo da budemo i ekonomicni, i da jela ne budu smucena onako k`o iz dosade, `ajde da pomognemo jedni drugima. Postavljajte ovde svoje predloge za svakodnevne obroke u toku posta, ali tako da pokrijete jedan ceo dan (bar 3 obroka, a moze i neka uzina), i to gledajuci da jela budu sto jednostavnija, a namirnice za njih sto lakse dostupne. Naravno, post nije samo u hrani, bla, bla... ali treba nesto i da se jede... keka, kirios1, Саша од Москве and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Цитат Помени @ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Svratite ovde... https://www.pouke.org/forum/topic/22604-ideje-za-svakodnevni-posni-jelovnik/ Цитат Помени @ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 makarone sa kecapom i vegetom (nisam stigla da jedem do 3-4, i posle njih mi ne treba jos 2 obroka definitivno, moguce da ce i 1 biti previse (eh, nije post problem, problem je kolicina , jabuka, pomorandza (mandarina, sta ko ima, ili sta je jeftinije , sok, voda, kafa) Драгана Милошевић, алиса, jegorradov and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Мене најбоље засити пасуљ на води, онако фино заљућен туцаном паприком Исто тако волим и макароне са љутим кечапом и ајваром Огладнех gringrin kron, Перса, kirios1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.