Jump to content

Женска лепота

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 57 минута, АлександраВ рече

Наравно да не постоји. Зрелост и озбиљност су две потпуно различите ствари. Хоћеш да кажеш да деца од 6, 10, 12, 15 година нису или не могу да буду зрела, психолошки гледано?

Нема ту границе која би требало да се поштује, имаш људе који имају по 40, 50, 60 година а нису зрели, емоционално или социјално например.

Koja je definicija zrelosti,emocionalne i socijalne?

Ima različitih stavova u vezi sa tim.Često sam u prilici  čuti kako osobe u tim godinama,koje nisu u braku su nezrele,a to im kažu oni koji žive u vrlo lošim brakovima,u brakovima gde partneri imaju paralelne veze,a mnogi su i razvedeni.I u tom slučaju postavlja se zaista pitanje ko je nezreo.Ili imate ljude koju su vrlo neodgovorni,a kao zreli su.

Bila sam svedok i situacija da vam neko ko se bavi nekim slobodnim vidom posla,da ne kažem švercom,kaže onima koji pošteno i odgovorne rade svoj posao,koji podrazumeva neku,ne baš veliku platu,da su oni uspešni,zreli,emocionalno i socijalno,i sl.Mogla bih navesti još niz primera.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, АлександраВ рече

Наравно да не постоји. Зрелост и озбиљност су две потпуно различите ствари. Хоћеш да кажеш да деца од 6, 10, 12, 15 година нису или не могу да буду зрела, психолошки гледано?

Нема ту границе која би требало да се поштује, имаш људе који имају по 40, 50, 60 година а нису зрели, емоционално или социјално например.

Niaam imao takav dojam  da mogu toliko da budu zrela ( ali su u manjini) , posebno kad krene da ih drma pubertet.

Ima i starijih slazem se, ( ali su u manjini).

Poenta je da psihosocijalnu zrelost trebas postiici u tim godinama, jer u suprotnom neces moci da se se snadjes u drustvu, bices i los roditelj i los partner, los uzor deci.

A jedino radom na sebi mozes postici psihosocialnu zrelost.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Smaragdni kamičak рече

:nene:

:smeh1: зар стварно мислиш да ја такву музику готивим? Немогуће је не налетети, чим упалиш јутјуб искачу популарни снимци, кад упалиш тв сто пинкових канала, свуда по интернету :D истина је да нисам одмах угасио спот додуше...

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Брада рече

:smeh1: зар стварно мислиш да ја такву музику готивим?

Ko je pominjao muziku? :D

пре 5 минута, Брада рече

истина је да нисам одмах угасио спот додуше...

:945729:

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Nena рече

Koja je definicija zrelosti,emocionalne i socijalne?

Ima različitih stavova u vezi sa tim.Često sam u prilici  čuti kako osobe u tim godinama,koje nisu u braku su nezrele,a to im kažu oni koji žive u vrlo lošim brakovima,u brakovima gde partneri imaju paralelne veze,a mnogi su i razvedeni.I u tom slučaju postavlja se zaista pitanje ko je nezreo.Ili imate ljude koju su vrlo neodgovorni,a kao zreli su.

Bila sam svedok i situacija da vam neko ko se bavi nekim slobodnim vidom posla,da ne kažem švercom,kaže onima koji pošteno i odgovorne rade svoj posao,koji podrazumeva neku,ne baš veliku platu,da su oni uspešni,zreli,emocionalno i socijalno,i sl.Mogla bih navesti još niz primera.

Moje neko misljenje da zrela osoba treba prvo da ima: 

Odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima ( da ispostuje to sto kaze, koliko uslovi dozvoljavaju), prilagodljivost ( da moze da se prilagodi osobi sa kojom komunicira da svoj ego stavi u drugi plan zarad bolje komunikacije), samokontrola ( da kontrolise svoje emocije i slabosti), da prihvati i prepozna svoje greske, da radi na sebi i da se usavrsava, da prihvati da ona nije sveznajuca i da je spremna da poslusa pametnije od sebe, da postuje autoritete, da ne kuka i da se zali vec da uvek trazi resenja i izlaze iz svih situacija...

Taj stav o braku, proistice iz toga sto smatraju tu osobu previse sebicnu da bi stupila u brak sa nekim. ( samocu interpretiraju kao sebicnost ili preveliku ljubav prema sebi). 

To bi bilo neko moje skromno misljenje.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Брада рече

:smeh1: зар стварно мислиш да ја такву музику готивим? Немогуће је не налетети, чим упалиш јутјуб искачу популарни снимци, кад упалиш тв сто пинкових канала, свуда по интернету :D истина је да нисам одмах угасио спот додуше...

Gledao sam spot. Pesma je " buka, galama" 

Sad cu da nadrljam al nema veze.

Ako je njeno odevanje i ponasanje ono u spotu rezervisano za spavacu sobu onda nemam sta da zamerim. Hehe

Zna se kako se odeva za Crkvu, kako za ulicu a kako za sobu. :ok:

Naravno i pobozne devojke u maramama mogu da budu lepe, lepota je i u produhovljenosti i skromnosti, i to je za postovanje. Ali malo " vatre" ili strast koja bi bila rezervisana samo za svog muza i spavacu sobu, bila bi pozeljna. ( pricam u svoje ime) 

Tako da bi Petra bila odlican izbor kada bi znala da ispravno koristi to sto joj je od Boga dato.  ( moje misljenje).

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Smaragdni kamičak рече

Ko je pominjao muziku? :D

:945729:

У праву си, слабо ту и има шта да се слуша :D.

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Liga Džentlmena рече

Poenta je da psihosocijalnu zrelost trebas postiici u tim godinama, jer u suprotnom neces moci da se se snadjes u drustvu, bices i los roditelj i los partner, los uzor deci.

Плашим се да сам већ пуно допринела да ова тема оде у оф, али ћу само укратко. За неку особу кажемо да је зрела када су њене основне психичке функције и предиспозиције довољно развијене и усклађене и када је она (успешно) интегрисана у социјалну средину, наравно овде имамо нијансе приближавања тој некој замишљеној линији. Иако се зрелост посматра у одраслом добу где имамо ону поделу на периоде психичког развоја појединца, где се и налази та 25. година коју Џентлмен помиње (када се завршава адолесценција и почиње та нека средња зрелост до неке педесете године), развојна психологија јасно каже - сваки период развојног узраста има своју зрелост. Џентлмен је у праву када помиње зрелост као статус одраслог, али ако зрелост посматрамо као "најсавршенији" облик понашања, посматрамо га у контексту доба.

И јесу родитељи важни, али и искуства, повољне или неповољне околности нкао и нека наслеђена конституција имају велики удео у формирању зрелог појединца. Постоји могућност "накнадног" сазревања личности, тако да ово што сам цитирала (Џентлмена) није правило. Даље, психолози посматрају зрелост и у појединачним областима (социјална, интелектуална, сексуална, комуникативна (нпр. за полазак у школу, итд).

Има ту још пуно тога, али стварно не бих више да спамујем тему.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Liga Džentlmena рече

Moje neko misljenje da zrela osoba treba prvo da ima: 

Odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima ( da ispostuje to sto kaze, koliko uslovi dozvoljavaju), prilagodljivost ( da moze da se prilagodi osobi sa kojom komunicira da svoj ego stavi u drugi plan zarad bolje komunikacije), samokontrola ( da kontrolise svoje emocije i slabosti), da prihvati i prepozna svoje greske, da radi na sebi i da se usavrsava, da prihvati da ona nije sveznajuca i da je spremna da poslusa pametnije od sebe, da postuje autoritete, da ne kuka i da se zali vec da uvek trazi resenja i izlaze iz svih situacija...

И зрелу савест, моралност, као и способност да се поднесе патња, бол, физички и психички. Ту се можда највише види колико смо укупно као друштво све инфантилнији с обзиром да ово највише покушавамо да ублажимо, ангажујемо све могуће снаге и средства да се боримо са стварним животом, и тај бег представља незрелост.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, АлександраВ рече

Плашим се да сам већ пуно допринела да ова тема оде у оф, али ћу само укратко. За неку особу кажемо да је зрела када су њене основне психичке функције и предиспозиције довољно развијене и усклађене и када је она (успешно) интегрисана у социјалну средину, наравно овде имамо нијансе приближавања тој некој замишљеној линији. Иако се зрелост посматра у одраслом добу где имамо ону поделу на периоде психичког развоја појединца, где се и налази та 25. година коју Џентлмен помиње (када се завршава адолесценција и почиње та нека средња зрелост до неке педесете године), развојна психологија јасно каже - сваки период развојног узраста има своју зрелост. Џентлмен је у праву када помиње зрелост као статус одраслог, али ако зрелост посматрамо као "најсавршенији" облик понашања, посматрамо га у контексту доба.

И јесу родитељи важни, али и искуства, повољне или неповољне околности нкао и нека наслеђена конституција имају велики удео у формирању зрелог појединца. Постоји могућност "накнадног" сазревања личности, тако да ово што сам цитирала (Џентлмена) није правило. Даље, психолози посматрају зрелост и у појединачним областима (социјална, интелектуална, сексуална, комуникативна (нпр. за полазак у школу, итд).

Има ту још пуно тога, али стварно не бих више да спамујем тему.

Ajde da otvovorimo temu o psihosocialnom sazrevanju ,iskopiramo ovo sto smo pisali i da nastavimo da razmenjujemo misljenja i nek se ukljuci ko zeli..

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vladan :::. рече

не могу да кажем ништа о музици јер ми је комп утишан... а и шта ће ми музика... :D

Ево да се и у музику заљубиш. Штета само што је снимак никакав.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...