Jump to content

Препоручена порука

Изгледа да сам имала среће, јер ми је пре 5 година мој психијатар управо разговорима највише помогао, а лекови су били само "штаке" којима сам се помагала док нисам научила да "ходам" без њих.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Дивно !

И мој психијатар је верник girl_jumping.gif

Superiška! 0304_smile4.gif Moja u ordinaciji drži ikonu Bogorodice. :whackado: Pitala me i da li imam duhovnika a ja joj rekla da mi je duhovnik moj lokalni sveštenik. Moj dobri popa! bliss_jeeee.gif

Našla sam odličan sajt koji sadrži savete za borbu protiv anksioznosti i depresije. Meni je pomogao, a nadam se da će i vama. Ljubim vas sve. girl_jumping.gif

http://www.anksioznost.net/

t4431.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Постоје далеко ефикасније методе лечења посттрауматског стресног поремећаја које не остављају нежељене последице у односу на конвенционалне. У свету се већ примењују за третирање ПТСП код ратних ветерана, где се конвенционалне методе нису показале успешним.

The Treatment of Post-Traumatic Stress Disorder©

by Dr Lorraine Da'Luz Vieira-Jones[1]

http://www.drlorijones.com/16.html

Постоје методе које знатно убрзавају и олакшавају превладавање ових тегоба.

Код страхова и уопште психосоматских поремећаја акупунктура је изузетно ефикасна.

Овде су наведена нека искуства лекара:

http://www.acupuncture.com/newsletters/m_july10/anxiety.htm

http://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Can+acupuncture+treat+depression+and+anxiety

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,159.msg201532.html#msg201532

Инжењерски приступ у објашњавању механизма њеног деловања је доста комплексан:

...Novija istraživanja specifičnih interćelijskih kanala (tzv. gap junctions, posredstvom kojih se odvija evolutivno stariji tip interćelijske komunikacije, kroz transport jonskih električnih signala između eksitablnih ćelija, čija se provodnost može modulisati unutarćelijskim pH-faktorom, Ca2+-jonima, neurotransmiterima i sekundarnim "mesendžerima", i čak naponom [17]) pokazala su njihovu značajno povišenu koncentraciju unutar akupunkturnih tačaka [18].

Na bolju uređenost ćelijskih struktura i jonsku osnovu ći entiteta akupunkturnog sistema ukazuje i do 10 puta veća električna provodnost kože akupunkturnih tačaka u odnosu na okolno tkivo, kao i znatno veća resorpcija aerojona u tim tačkama [15]. Jonske akupunkturne struje, i elektromagnetna polja koja ih prate, imaju ultraniskofrekventnu (UNF) i mikrotalasnu (MT) komponentu...

Prof. dr Dejan Raković

Код страхова је основни проблем у томе што, попут осталих душевних тегоба, имају своју физичку, телесну компоненту. Поједностављено би се процес у општем случају могао описати на следећи начин: услед дуготрајних тензија долази до појаве спазама у одређеним областима тела, чиме се у њима успорава циркулација, нагомилавају отпадни продукти метаболизма и нарушава хомеостаза. Циљ је разбити такве мишићне блокаде и успоставити нормалан проток импулса, чиме се поново доспева у првобитно стање. Одступање од нормалног функционисања се може установити на основу електромагнетних параметара организма, што нам такође омогућава контролу тока лечења:

http://www.euromarket.rs/katalog/zdravlje-i-lepota/aparati/profesionalni-medicinski-aparati/amsat-dijagnosticki-aparat.html

http://www.asmedicus.co.rs/biorezonantni-skener.php

http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=331&editionId=32&articleId=176

У фазама док још није дошло до крупнијих физичких поремећаја постижу се изузетно добри резултати. То се односи и на разноврсне психолошке тешкоће, које су веома захвалне за третирање овим путем. При томе акупунктура изузетно убрзава опоравак, у тој мери да се данас озбиљна психотерапија не може ни замислити без њене примене. Код блажих поремећаја у потпуности је довољна терапеутска метода за њихово превазилажење. Потребно је одређено време да би се постигао ефекат, које зависи од интензитета проблема. Зато се треба прилагодити конкретној ситуацији. Код наведених тегоба, као што су снажно изражени страхови, нарочито у условима одвикавања од антидепресива, приметнија побољшања се могу очекивати тек након првих пар месеци. Затим наступају све крупније промене, да би постепено уследио пун опоравак.

Може се поставити питање како да се постигнуто стање одржи, да не би долазило до рецидива. Таквим размишљањем већ залазимо у духовне сфере. На нашем форуму ћемо се сагласити да је православље најлепши, најпотпунији и заправо једини одговор. У супротном би се лако доспело у ситуацију да се са новодобијеном енергијом направи прави дар-мар.

Како се побољшава физичко стање организма, враћа се ведро и стабилно расположење, мисли се бистре. Околности се посматрају из ширег угла, јасније се сагледавају узроци који су довели до невоља, враћа се снага потребна за борбу и одолевање свакодневним изазовима. Ситуације и тешкоће које су некада изгледале безизлазно и непремостиво почињу да се решавају.

Укратко, ово је комбинација која може да на најбржи, најлакши и најбезболнији начин изведе из таквог негативног стања.

акупунктуром (као и другим лековима) се може само последица лечити, не и узрок.

Наравно, али пошто смо на православном форуму, добро нам је познато како можемо да превазиђемо узроке. Међутим исто је тако битно отклонити и физичке последице дуготрајног стреса.

Акупунктура их, рецимо, доста ефикасно отклања. Лекови их не отклањају, већ само "камуфлирају". Није да се и тим путем не би могло позитивно утицати, већ једноставно данас преовладавају закони тржишта. Далеко је исплативије да се стекну стални потрошачи разних услуга и медикамената, него да се исцеле и постану независни од једног тако изграђеног система. Истина се додатно замаскира разним false теоријама и тврдњама како ти процеси трају врло дуго, међутим није све тако.

Помоћу акупунктурних иглица се природним путем утиче на лучење биолошких супстанци у организму и успоставља равнотежа. То је добар показатељ да је основни узрок проблема биофизичке природе, који затим доводи до хемијског дисбаланса. Ако се у организам уносе хемијске супстанце, оне утичу тек на секундарни поремећај, а не на примарни, чиме долазимо до светог грала стицања профита - поремећај се стално лечи, а никако да се излечи.

Да ли знате да у Вашем телу постоји читава лабораторија лекова? Постоји али је треба покренути. Стимулацијом акупунктурних тачака то управо и чинимо.

Експериментално је доказано да се у току акупунктурне стимулације повећава ниво извесних биолошких супстанци, као што су ендорфини, простагландини, серотонин… Хипофиза под утицајем акупунктуре појачано лучи хормон који је по аналгетичком ефекту три стотине пута јачи од морфијума...

Шест месеци акупунктуре има бољи учинак у лечењу болова у крстима него конвенционална терапија, говоре светске студије на више од 1500 пацијената.

http://www.ordinacijatao.co.rs/akupunktura.html

"Акупунктура је продужена рука модерне медицине јер има много болести које се савременим методама не могу излечити. То су, на првом месту, алергије, поремећаји имунитета, бронхитис, бронхијална астма, главобоље, мигрене, ишијалгије и други болни поремећаји. Осим тога, акупунктура је веома ефикасна и у домену гинекологије, нарочито када је реч о болним менструацијама и поремећајима насталим услед хормонског дисбаланса, док код деце помаже у спречавању ноћног мокрења. У психијатрији је показала одличне резултате у лечењу тешких психоза и неуроза. Акупунктура се, такође, примењује и у хирургији, посебно као анестезија за болеснике који не могу да се подвргну класичној анестезији."

др Весна Маринковић-Мичић из Центра "Виталис", један од пионира акупунктуре у нашој земљи, оснивач и председник Удружења акупунктуролога Србије

У прилог ефикасности акупунктуре у третирању психолошких тегоба говоре и резултати који се постижу у лечењу далеко сложенијих неуролошких поремећаја:

Посматрање 60 случајева дечије церебралне парализе лечене првенствено акупунктуром

(студија је добијена захваљујући Факултету оријенталне медицине Санта Барбара)

Она презентује резултате двогодишње истраживачке студије у Кини у којој је дечија церебрална парализа лечена акупунктуром...

http://www.sheridanhill.com/cerebral-palsy-acupuncture-research.html

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Помислити на најгору могућу опцију ситуације која нас плаши и страх ће нестати.

dada код мене се страх увећава кад помислим на најгори сценарио сваке ситуације

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Помислити на најгору могућу опцију ситуације која нас плаши и страх ће нестати.

facenew22222222 код мене се страх увећава кад помислим на најгори сценарио сваке ситуације

I kod mene isto, tek tad bi se uplašila.

Bar u mom slučaju je pozitivno razmišljanje doprinelo tome da se osećam bolje i prevaziđem neke strahove.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мислим да се човјек ипак боји од непознатог. Више то није ни страх од смрти, мислим да је више шта послије долази. Мени лично помогне, некако узмем ту опцију и онда не размишљам о могућим посљедицама. t4431

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Псалам 117.

Алилуја. (МТ: Псалам 118)

ИСПОВЕДАЈТЕ се Господу, јер је добар,

јер је до века милост Његова.

2. Да рече дом Израиљев, јер је добар,

јер је до века милост Његова.

3. Да рече дом Аронов, јер је добар,

јер је до века милост Његова.

4. Да реку сви који се боје Господа, јер је добар,

јер је до века милост Његова.

5. Из невоље призвах Господа,

и услиша ме нашироко.

6. Господ је мени помоћник, Јевр. 13, 6

и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек.

7. Господ је мени помоћник,

и ја ћу погледати смело непријатеље моје.

8. Добро је (већма) уздати се у Господа,

него ли уздати се у човека;

9. добро је надати се у Господа,

него ли надати се у кнезове.

10. Сви народи окружише ме,

и Именом Господњим брањах се од њих.

11. Опколивши опколише ме,

и Именом Господњим брањах се од њих.

12. Опколише ме као пчеле саће,

и плануше као огањ у трњу,

и Именом Господњим брањах се од њих.

13. Гурнут посрнух да паднем,

и Господ ме прихвати.

14. Снага је моја и песма моја Господ,

и би мени за спасење.

15. Глас је радости и спасења у насељима праведних:

Десница Господња учини силу,

16. десница Господња подиже ме,

десница Господња учини силу.

17. Нећу умрети, него ћу жив бити,

и казиваћу дела Господња.

18. Карајући покара ме Господ,

али ме смрти не предаде.

19. Отворите ми врата правде,

ушавши кроз њих исповедаћу се Господу.

20. Ово су врата Господња,

праведници ће ући кроз њих.

21. Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио,

и био си ми на спасење.

22. Камен који одбацише зидари, Мт. 21, 42; 23, 39;

овај поста глава од угла; ДАп. 4, 11; 1 Петр. 2, 7

23. од Господа би то,

и дивно је у очима нашим.

24. Ово је дан који створи Господ,

обрадујмо се узвеселимо се у њему.

25. О Господе спаси!

О Господе, поведи добро!

26. Благословен Који долази у Име Господње; Мт. 21, 9

благословисмо вас из дома Господњег.

27. Бог је Господ и јави се нама;

саставите празник с гранчицама (врбице)

до рогова жртвеника.

28. Бог мој јеси Ти, и исповедаћу и хвалити Те;

Бог мој јеси Ти, и узвисићу Те.

Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио,

и био си ми на спасење.

29. Исповедајте се Господу, јер је добар,

јер је до века милост Његова.

Слава, И сада: Алилуја.

0205_whistling

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Covek bez straha bi bio covek bez slabosti, ali to je nemoguca misija.

Opet, sam Bezslabosni Hristos pokazuje strah u Getsimanskom vrtu, sto samo pokazuje da postoje i sasvim normalni strahovi.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 weeks later...

Его, хвала ти за ове емисије.

Милица је царица.  facenew22222222

1000000001010 slava3

Ево Милице Новковић на радију Слово љубве:

http://www.slovoljubve.com/emisije/jedini-covekoljubac-037-06032010

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Наш познати психијатар Петар Станковић је имао неконвенционалан приступ лечењу, са доста успеха. Његов рад својевремено код нас није подржан, тако да је био принуђен да каријеру настави у Немачкој.

Интересантно је да се скоро код свих душевних болесника наилази у дужици ока на знаке хроничног поремећаја варења и следственог самотровања организма.

Полазећи са тога гледишта вршио сам испитивања у психијатријским болницама у Београду и Ковину што ми је на жалост било омогућено у врло ограниченој мери.

...

Иако је успех био тако очигледан и свима упадљив није се овај начин лечења могао наставити, јер се, исто као и у првом случају, није наишло на потребно разумевање и подршку.

Цитат

Да би један лек био успешан он мора бити уперен против самог проузроковача обољења. Ако то није случај онда се не може говорити о правом лечењу, већ једино о уклањању или прикривању знакова болести, што чини суштину симптоматске терапије. Ако болеснику каквом опојном дрогом ублажимо бол, проузрокован његовом болешћу, онда смо му тиме за извесно време само олакшали патње, али никако излечили саму болест.

Цитат

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14577.msg456177.html#msg456177

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14577.msg457087.html#msg457087

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14577.msg457454.html#msg457454

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11282.msg361320.html#msg361320

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

Ево га још један пример који показује могућности акупунктуре у лечењу озбиљних психосоматских поремећаја:

Пре преласка на упоређивање психоанализе и психоенергетике целисходно је указати на оне најозбиљније преображаје који код оболелих од шизофреније настају под дејством убода иглом. У литератури о акупунктури су описани случајеви примене тог метода на тешке шизофреничаре.

У једном раду је дат опис девојке која је годину дана прележала у постељи, затворених очију, одбијала је храну, није разговарала нити се покретала. Јела је једино када су јој присилно убацивали храну у уста. Већ после прве сеансе акупунктуре се појавила реакција на деловање иглом која се испољила дубоким уздахом. Потом је дисање постало дубље и равномерније. После једне седмице су се код ње нормализовале основне функције организма. Двомесечно лечење је довело до изразитог побољшавања стања, али је ћутање ипак упорно трајало. На крају је и тај симптом савладан. После многих месеци систематског лечења болесница са тешком формом шизофреније се толико опоравила да се вратила прекинутим студијама и завршила факултет.

Разуме се, овај случај потврђује не само успехе акупунктуре, него сведочи и о напорима које је потребно уложити током лечења, које понекад траје не месецима, него годинама.

Проф. др Вениамин Ноевич Пушкин

http://psi.webzone.ru/st/345700.htm

http://letopisi.ru/i...%B2%D0%B8%D1%87

Присетимо се успеха лекара које су у сличним случајевима постизали применом једноставних неконвенционалних метода:

https://www.pouke.org...006#entry339006

https://www.pouke.org...002#entry435002

https://www.pouke.org...497#entry341497

https://www.pouke.org...584#entry347584

http://www.drlorijones.com/16.html

https://www.pouke.org...80%D0%B0%D0%BB/

https://www.pouke.org...955#entry427955

Оне не само да су далеко моћније, брже и делотворније, већ су у односу на конвенционалне нешкодљиве, не развијају зависност и делују фундаментално не прикривајући само симптоме омамљујућим дејством. Уз све то пружају и могућност смањења издатака за лечење. Да би се постигло пуно дејство и да не би долазило до рецидива неопходно је да се посвети пуна пажња духовној страни. Ту је Православље незаобилазно, оно даје најдубљи, најпотпунији и заправо једини одговор на питања људске егзистенције, смисла и пута постизања унутрашњег мира, стабилности, чврстине карактера, креативности, снажне породице. И сасвим је довољно. Мада нам је слободно чинити шта год пожелимо, али није нам све на корист.

ПС. А још је и бесплатно. :bla:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Kad sam bila klinka neka devojka mi je ubacila petardu u kosu. Od tada u periodu od 25. decembra do 15. januara ja ne izlazim iz kuće osim kada baš moram, a kada moram idem kolima ili taksijem. Na trgu za Novu Godinu nikad nisam bila. Postoji realna šansa da se onesvestim kada vidim petardu, makar neupaljenu. I to se i dešavalo. Nikad nisam držala balon u ruci. U stvari, ne mogu da podnesem da je balon u istoj sobi kao i ja. I nikada nisam videla vatromet, osim na TV-u. Nikada na Badnje veče nisam bila u crkvi, jer se klinci igraju sa petardama, ubacuju ih u vatru i ljudima pod noge, a niko ih ne opominje.Zbog jedne kretenke me hvata muka pred novogodišnje i božićne praznike, jer ni posle raznih terapija ja fobiju od pucanja nisam mogla da pobedim. Ne strah, već fobiju. Ne postoji stvar koje se plašim više. Imala sam neopisivo mnogo neprijatnosti zbog toga- ljudi valjda uživaju u nečijem strahu i tako sami sebi dokazuju koliko su hrabri, pa me namerno izazivaju i smeju se kad se ja izgubim od straha... Čak sam zbog toga bila u smrtnoj opasnosti- kada sma imala 10 godina vraćala sam se iz škole i kada su me komšijski klinci spazili, rešili su da se zabave i ubrzo sam ležala na zemlji pa džepovi su mi bili puni petardi. Zbrisala sam, a baka me našla sat vremena kasnije kako spavam u snegu. Nikada nisam našla nikoga ko ima i sličnu fobiju kao ja, pa ako znate čoveka koji zna čoveka koji... bila bih zahvalna...ili bar da mi predložite neko rešenje, jer je ovo već preveliki problem.

Turn on, tune in, drop out

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...