Jump to content

Најаве и промоције СПЦ


Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

  • Гости

plakat%20cir%2010.jpg

Митрополија загребачко-љубљанска организује прославу 1700 година Миланског Едикта 4. октобра 2012. године у Духовном центру Митрополије ( Свети Дух 122, Загреб ). Прослава почиње Светом Архијерејском литургијом коју ће служити више Епископа наше помесне цркве у храму Св. Саве са почетком у 9.00. часова. Након литургије Преосвећени Епископ браничевски Г. Игњатије одржаће предавање о Миланском Едикту.

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

bdenje_duse_mala.jpg

Oд 12. до 14. октобра, у Сремским Карловцима, манифестација Филмско бдење душе доживе ће своје шесто издање. Ова јединствена манифестација у нашој земљи окупља филмове и ауторе који се баве темама из области историје, културе, уметности и духовности Србије.

Захваљујући преданим ентузијастима из Удружење филмских и телевизијских радника Војводине и београдске продуцентске куће „Фикс Фокус“, у више пригодних простора у Сремским Карловцима биће приказано 19 филмова у конкуренцији за награде и 4 ван конкуренције. Поменимо само „Пут љубави“, аутора Бранка Станковића, у продукцији Радио-телевизије Србије, филм „Павлица“, аутора Свете Страхињића и Симе Брдара у продукцији куће „Филм и тон“ и филм „Деца бесмртности“, Милоша Поповића и Душана Стокановића, у продукцији Епархије бачке, који у Сремске Карловце стиже као лауреат међународног фестивала „Златни витез“.

Манифестација ће бити обогаћена посебним програмима за ученике Богословије Светог Арсенија и ученике Карловачке гимназије.

Овогодишња манифестација Филмско бдење душе биће завршена свечаном доделом признања, у недељу 14. октобра у Клубу културе „Каром“.

This post has been promoted to an article

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

НАЈАВА: Треће предавање у оквиру Философско-књижевне школе у цркви Лазарици

plakat_pravoslavna_filosofsko_knjizevna_skola_3.jpg

У суботу 13. октобра 2012. године, са почетком у 19 часова у Амфитеатру цркве Лазарице, са благословом Епископа крушевачког Господина Давида, биће одржано треће предавање у оквиру Философко-књижевне школе.

Предавач је господин Марко Делић, а тема предавања је: "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића". Пре предавања биће служено Вечерње у цркви Лазарици у 18 часова.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Отварање Канцеларије одобра за Косово и Метохију Светог Архијерејског Сабора и конференција поводом стогодишњице Првог балканског рата

12. Октобар 2012 - 13:21

Одбор за Косово и Метохију Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве у сарадњи са Факултетом безбедности Универзитета у Београду и Београдском отвореном школом

поводом стогодишњице Првог балканског рата

позивају Вас на Конференцију

Балкан и Блиски Исток: да ли су огледало један другом?

  • 14. и 15. октобар 2012. године, Пећка Патријаршија – програм
  • 17. октобар, Парохијски дом Храма Светог Саве, Београд - програм

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Владика хвостански Атанасије: Победи у себи

15. Октобар 2012 - 13:25

ep.atanasije_rakita.jpg

Ново предавање у Марковој цркви

Позивамо вас да присуствујете предавању, које се одржава у склопу духовне трибине на тему "Победи у себи", у четвртак, 18. октобра 2012. године, са почетком у 18 часова, у крипти храма светог апостола и јеванђелиста Марка у Београду.

Предавање ће одржати Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Атанасије, викарни епископ Патријарха српског.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Poštovani dragi gosti,

Sa radošću Vas obaveštavamo da su gostovanja Klausa Keneta u našim krajevima potvrđena i da Vas očekujemo u što većem broju, u našim druženjima, uz priču i pesmu.

155538_10152170374070321_1482069403_n.jpg

Knjiga je do sada izdata na nemačkom, engleskom, grčkom, rumunskom, bugarskom i ruskom. Uveliko je postala “best seler” širom navedenih zemalja.

Radi se o knjizi ispovednog tona , čoveka sa velikim životnim iskustvom, iskrenog tragača za suštinskom Radošću , Ljubavlju i Istinom.

Sadržina knjige je živo, iskreno i potresno svedočenje o najtamnijim putevima i stanjima u kojima se Klaus nalazio tokom svog dugog lutanja “KROZ NJIVE GLADI” dok mu, kako sam kaže, Bog nije poslao “BOMBU LJUBAVI” susretom sa starcem Sofronijem Saharovim, koji će ga svojim blagim savetima i dubokom očinskom ljubavlju dovesti “DO HLEBA ŽIVOTA”, na kome i od koga ispunjen istinskom radošću i ljubavlju živi i dan danas, osećajući se iz tog razloga kao "NAJSREĆNIJI ČOVEK NA ZAPADNOJ POLULOPTI"!

Two wrong doesn't make it right

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Bruder Klaus ce imati promociju svoje knjige i u Manastiru svetog arh.Gavrila u Muzeu, u Gradskom parku b.b. u petak 26.og oktobra u 18h.

Zemunska Gimnazija sa kojom Manastir saradjuje vec godinama izasao je u susret i omogucio je koriscenje svoje velike, svecane sale.

Dodjite masovno.

Potvrditi dolazak, postujuci na ovoj temi.

Svaki gost dobice bombonu, a gosca zvakacu gumu BAZUKA

Link to comment
Подели на овим сајтовима

31. oktobar 2012. Beograd

Vaznesenjska Crkva, ulica Admirala Geparta 19

Duhovno vece posveceno Svetom Nektariju Eginskom i promocija nove knjige o njemu

Izdanje manastira Celije kod Valjeva.

Besede arhimandrit Petar Radulovic, profesor dr Slobodan Zivkovic, svestenik Nenad Andric, voditelj veceri djakon Dusan Novakovic, delove iz knjige citaju Jelena i Ivana Zigon

Sala parohijskog doma u 19.00 c

Dobro dosli !!!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...