Jump to content

Испричаћу вам једно чудо! Моје лично искуство неког другог света


Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Моја покојна бака је увек постила пред светог Николу.Нико није знао зашто док мојој мами није рекла.Када је мој ујак био беба тешко се разболео ,сав је био поцрнео и једва је дисао.Деда је сео са њим на воз и упутио се у болницу а људи у возу су му говорили да је беба мртва.Тако је изгледао.Докторка у болници је неким чудом тај дан остала у болници јер је требала да  отпутује.Хвала Богу остала је у болници и спасила је ујака.Ноћ када  је деда носио  ујака у болницу,баба је сањала да јој је неки свештеник ушао у собу.Рекао јој је да се не плаши и да је он Св.Никола и да  јој је спасио Бошка и да она треба сваке године да пости на његов дан.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo da vam u nekoliko redova ispricam sta se dogodilo u mojoj siroj porodici...moj rodjak je u braku vise od 5 godina i tek pre nekoliko meseci su dobili bebu, tacnije na Ivanjdan. Isli su doktorima i na razne testove i svi su bili u redu kod oboje...kad su culi za lozu Sv. Simeona narucili su je iz patrijarsije i postupali kako im je savetovano...uz to su postili i pricescivali se svake nedelje, njihov parohijski svestenik je bio kuci gde se molio za njihov porod i ni 6 meseci nije proslo a snajka je bila u blagoslovenom stanju...decak se zove Luka po krsnoj slavi koju oni slave...nije Ivan kako sam se ja nadala...

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 year later...

...

slava3.png:Hristos_vaskrse::vaistinu:

nasznak9877777777777777777

Ово се десило мом пријатељу Р.

Једно јутро се са колегом возио Ибарском магистралом на посао. Гужва на магистрали као и свако јутро у то доба. У једном тренутку се из јата голубова, који су прелетали аутомобил, изненада издвојио голуб и јуришнуо на предње стакло аутомобила (шофершајбну)!

Р. је рефлексно померио волан у десно, мало скренуо, голуб одлетео и ништа ... мало га ова ситуација продрмала и наставe они даље.

Након 500м приближавају се месту на коме се често дешавају саобраћајне несреће. Доста људи скреће са магистрале на споредни пут и као и тог јутра направи се колона возила из супротне траке која се заустави да би скренула. Знао је то па је возио знатно спорије. Прилазећи колони зачули су сирену камиона, и то онако што се каже "возач сео на сирену"! Није видео одакле долази звук. У делићу секунде окренуо се иза себе и ништа. Кад је је погледао испред себе видео је камион који је у пуној брзини успео да претекне колону, тј. да се не закуца у њу и кретао се право према њима.

Р. је рефлексно померио волан у десно и за длаку избегао да га камион удари!

Кад су после пар стотина метара скренули са магистрале зауставио је кола и тад је постао свестан шта се десило. Страх је тек тад почео да га дрма.

И онда му је синуло! Голуб који је јуришнуо на шоферку је испровоцирао буквално исти покрет волана у десно као и ситуација пола километра касније када је избегао камион. Практично је провежбао тај покрет руком, пред (возачки) испит који их је могао коштати живота!

white_dove_of_peace_m.jpg

Е да. Заборавих да додам. Мој пријатељ Р. је овај догађај доживео као милост Божију, док је колега којег је возио, кад му је Р. скренуо пажњу на ту "случајност", само је слегнуо раменима и ништа...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Од моје баке  рођени брат био је тешко болестан шесдесетих година прошлог вјека, нешто око  крви и плућа. Ишао је по болницама ЗГ, БГ, СА, фамилија носила у Цркву да се помиње итд, свештеник долазио кући а њему бивало све горе до једне ноћи када је уснуо следеће:

Светог Саву како стоји крај његовог кревета и каже му: " Од сада ћеш ме славити као Крсну славу"

одговорио је  позитивно. Ујутро је испричао сан својој мајци и оцу који је одмах отишао по свештеника који је чувши шта се десило послао икону Св Саве,  он је кроз пар дана употпуности оздравио и да ствар буде још боља никада више а данас му је око 70 није затражио љекраску помоћ нити је од чега боловао. Слава фамилије и са очеве и мајчине стране је Свети Никола он од те године слави Светог Саву.

;)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ја бих да поделим са Вама нешто што је на мене оставило огроман утисак, а колико може да се сврста у чуда, незнам...

Половином Априла се упокојио мој отац након тешке болести. У то време ја сам, након операције кичме, био у Матарушкој Бањи на опоравку. Отац је био у лошем стању и моја жена ме је звала да ми каже како не би било лоше да за викенд покушам да одем до куће јер му се стање погоршава свакодневно. Тај разговор се десио у петак увече и план је био да у суботу ујутру одем кући.

Током ноћи између петка и суботе, или боље речено, у суботу ујутру, сањао сам целу своју породицу испред зграде у којој живимо, како смо негде кренули, а отац је, како ми мајка у сну рече, већ отишао: "Ено га он оде" и показала ми према улици 20-так метара одатле. Кад сам погледао у том правцу видео сам оца са некаквим букетом цвећа у рукама, махнуо је/климнуо главом као да каже "Одох ја". Из сна ме пробудио мобилни, звала ме жена и већ сам знао шта ће највероватније да ми каже. Рекла ми је да је умро 15-так минута пре тога.

Ето, с Божијим допуштењем мени се мој отац јавио кад је одлазио, а да ли бисте то сврстали у чуда, остављам Вама...  :)

5a8db960ecd13_SvArhMihailumanjena.jpg.5c29c83b443b3e1372a58e768c3a2f5a.jpgГосподе Исусе Христе Сине Божији, помилуј ме грешног...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 9 months later...

Ovo je moje licno iskustvo,koje je dosta neverovatno i zelim da ga podelim sa vama.

07.07.2007. godine sam krenuo taksijem u skolu u Kragujevac (iz Jagodine), u toku putovanja se desila teska saobracajna nezgoda kada je vozac iz suprotnog pravca presao na stranu taksiste i napravio direktan sudar. Kasnije je utvrdjeno da je taj vozac vozio pod dejstvom alkohola i brzinom od preko 130 km/h i udario u nas koji smo isli 80 km/h. Posto se sile sabiraju to je isti odnos kao da sa 210 km/h udarite u zid.

Ja sam imao tesku povredu lobanje. Polomljena jagodicna kost, polomljen nos, polomljena vilica. Napukla lobanja po duzini, kao lubenica... Sto je najgore, sinus mi je uleteo i probio mozak tako da mi je nedelju dana kroz nos tekla mozdana tecnost.

Momentalno sam pao u komu.

Dok sam bio u komi, na neki nacin sam se stvorio pored moje majke koja je uciteljica u Pozarevcu, stojim pored nje i cujem da joj zvoni telefon i da se javlja. Kad se javila pala je na stolicu i trazila da joj donesu secer i vodu jer joj nije dobro. Ja se u tim trenucima nisam secao da se meni bilo sta desilo nego sam se osecao kao da sam fizicki tu i da se nije desilo nista. Kao da je sve normalno. Ustvari nju su zvali iz bolnice sa neurohirurgije da joj kazu da sam kod njih i da hitno dodje tamo. Ona direktno ulazi u auto, ja idem za njom i udjem u kola i ja ali kroz siber (sto je meni u tom trenutku bilo potpuno normalno).

Dok smo se vozili kolima ja sam pokusavao da je pitam zasto place,sta se desilo i gde ide ali ona mi nije odgovarala i ja sam bio povredjen i naljutio sam se i okrenuo glavu i cekao da vidim gde ce da ode. Kada smo stigli u bolnicu u Cupriji, ja sam je pitao ponovo, sta cemo ovde? Opet je cutala.

Usli smo u bolnicu, drugi sprat , druga vrata desno i vidim sebe i nasmejem se i kazem. "Ko je ovaj? Vidi koliko je smesan"

I izgubim se odatle, i pocnem da vidim kao ptica kako prelecem pola Srbije, jasno vidim Beogradski aerodrom iz vazduha i dolazim ispred neke zgrade broj 21, siva zgrada pored jezera. Na tom mestu nikad nisam bio ni sada a ni ranije. Udjem unutra,vidim druga iz Svajcarske kako se ljubi sa devojkom, sivi dzemper, pored prozora, farmerke, patike, odelo devojke sam takodje zapamtio i pokusam da se pozdravim sa njim ali bukvalno sam prosao kroz njega, neverovatan osecaj...

Da ne duzim previse,

TO SU BILA NAJLEPSA 4 DANA U MOM ZIVOTU !!Ima jos nekih dogadjaja ali necu sad da pisem o njima, uglavnom na kraju sam se probudio pored sestre i video je kako place.

TADA SAM USTAO IZ KOME ! Oporavio sam se potpuno za 15 dana sto se desi 1 od 1 000 000

Doktori su mi rekli da sam medicinski fenomen i da ne znaju kako sam preziveo. Bukvalno su cekali ili da umrem ili da ostanem retardiran.

Ovo retko pricam bilo kome jer znam da mi vecina ljudi ne veruje i kaze da je to nemoguce, ali oni to nikad nisu doziveli i razumem zasto mi ne veruju.

Postavio sam ovu temu da bih video da li ima jos nekog kome se desilo nesto slicno, i posto verujem u Boga, ja mislim da mi je na neki nacin bog pomogao da prezivim. Nemam nikakvo drugo objasnjenje za ovako nesto...

Molim vas da prokomentarisete ako vam se desilo nesto slicno jer me stvaaarno interesuje sta je to i kakva su vasa iskustva ako ih ima.

Puno pozdrava

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Violinmusic,ovde ces pretezno naici samo na negodovanje u vezi ove teme,ali ja te potpuno razumem...ti si doziveo astralnu projekciju,to jest,duh ti se odvojio od tela,ali je Bog ipak odlucio da ti telo dalje zivi,to jest,da ti se duh vrati u telo...Svi mi na ovoj zemlji i u ovom zivotu imamo neku misiju,naravno,cilj je da se spasimo,ali i imamo misiju u ovom svetu,zato je zivot dar Boziji....Na ovom sajtu ce negodovati i ubedjivace te da si ti to halucinirao i tome slicno...ali ja znam da je to istina sto si doziveo...budi zahvalan Bogu sto te je jos ostavio u zivotu,ali mu se posebno zahvali sto ti je ucvrstio veru i na trenutak pokazao da postoji nesto drugo osim naseg poznatog materijalnog zivota.....I ne dozvolki da te ovde neko pokoleba i da te ubedi da si se tripovao...Svako dobro brate mili

Измењено од Иван Цветковић
Dany, остави "овај сајт" на миру. Следећа опомена ће ти бити бановање са Поука. Администрација

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Astralna projekcija.Ja doživeo tokom sna dok sam bio zaludjen takvim stvarima, ali na kratko u sobi.

Naslušao sam se takvih priča.Ti brate zahvaljuj Bogu zbog toga što si ostao živ i zdrav i nemoj da ulaziš u neki istočnjački ili bilo kakav misticizam, što je naravno teško, ali se potrudi.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Као прво, Денија не траба да схваташ озбиљно на сајту. То је човек који свакодневно виђа марсовце, ванземаљце, има астралне пројекције и у свему је најмање православни верник. Такође, он се труди да свакоме ко дође на ЖРУ "објасни" како га овде људи неће разумети.

Наравно да ћете људи разумети. Ја Те разумем и што је најлепше познајем Те лично. То што си доживео свакако није само илузија већ по Твојој вери дато да видиш оно што сада нама није могуће. Наравно, не треба се превише уздати у те слике јер неће тако свакоме бити. Одмах се поставља питање: Где је ту Христос? Шта је са Његовим васкрсењем и какве то везе има са целом причом.

Дакле, најважније је од свега да си жив, да си се пробудио из коме и да си сада са нама. Такође, још је битније да знаш да неће увек бити прилика да се "вратимо у овај свет" јер нас све чека смрт. За тај час треба да будемо спремни са вером у Христа Господа. Аст(р)алне пројекције и остале источњачке стварчице занемари јер од њих нећеш добити вечни живот.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Deni

Vec ti je na verujem receno da kod AP i OOB , po toj teoriji, dusa ne napusta telo niti se odvaja nego je najbolji opis da

se "rastegne" kao guma i da se fokus svesti prebaci iz meterije u taj ektoplazmicki deo svesti. Naravno o ovome je nemoguce

govoriti objektivno pa reci ovako je ili nije ovako ali kazu ljudi koji subjektivno imaju iskustva sa tim sto voljno sto slucajno kao

nas forumas ViolinMusic.



 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...