Jump to content

Писмо које морам да поделим са вама (од посетиоца портала Поуке.орг)

Оцени ову тему


Guest - . . .-

Препоручена порука

  • Гости

Драга браћо и сестре,

желим да са Вама поделим ово писмо (претходно се консултујући са човеком који ми је послао јер ми је послао и свој број телефона), које је мене дубоко гануло и потресло где сам некако коначно схатио колико све ово што радимо, са свим манама којих има безброј, значи људима. Неке делове ћу да цензуришем да не би човек који је писмо послао имао невоља, те ће индетитет бити сакривен као и неки детаљи које само ја знам.

писмо је написано латиницом те ћу у част и захвалност нашем брату да га објавим и на латиници

___________________________________

Oče Blagoslovi,

Mnogopoštovani oče Ivane, pratim Vaš sajt od samih početaka na koji sam naišao po Božijem promislu i koji mi je veoma pomogao i pomaže na mom putu. Kroz sve to vreme sam se vezao za Vas i poneke forumaše, tako da osećam bliskost i ako me Vi i ne poznajete. Nisam se nikada prijavio, jer nisam toliko vičan radu na kompjuteru, a i zbog drugih razloga.

Sada, kada je sajt u finansijskim problemima, osjećam dužnost da makar malo i sam pomognem, kada ste Vi meni toliko mnogo pomogli u upoznavanju i produbljivanju vere pravoslavne. Znam da ovo nije siguran način da pošaljem nešto novca, ali se nadam da će ipak dođi na odredište.

Htio bih Vam napisati nešto o složenosti moje situacije. Živim u Hrvatskoj u kojoj sam i rođen, oženjen sam, imam djecu. Hrvat sam koji je primio Svetu Tajnu krštenja u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi prije nekoliko godina. Sve te godine trudim se uz Božoiju pomoć odlaziti na sveta Bogosluženja u druge gradove. Trudim se u postu, molitvi i pričešćuzjem se Svetim Hristovim Tajnama u našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Naša uža obitelj ne zna da smo pravoslavnii zbog delikatnosti situacije mi smo TAJNI HRIŠĆANI (podvlačenje moje), moja supruga i moja djeca.... (nastavak je cenzurisan sa moje strane zbog ličnih imena)

.....................

Zaista mi mnogo značite i zato sam htio napisati ove retke, a nije mi lako jer se bojim. Prvo sam htio samo ubaciti leptu u kovertu i poslati, ali svo vrijeme ja Vas poznam kroz Vaš rad i trud, stoga i imam povjerenje u Vas kao čestitog i časnog čovjeka i sveštenika.

Nadam se da će uz priloge sajt živjeti i dalje i vjerujem da postoje mnogi ljudi koji će pomoći, a kojima Vi mnogo više pomažete!

Ukoliko budete htjeli, molim Vas da mi pošaljete poruku na mobitel ....... da li ste dobili pismo i prilog, da bih i ubuduće mogao tako i koji put na taj način poslati simboličan prilog.

Tražim oproštaj ako sam Vas uznemirio ovim pismom i molim Vaše svete molitve!

Neka Vas čuva Presveta Bogorodica, Molitvama Njenim, molitvama sv, ap. Jakova i Svih Svetih neka Gospod bude uz Vas!

U Hristu,

grešni brat .......

Na svetog sv.velikomuč. Teodora 2012 spasenja

_____________________________

Људи, ја лепше писмо, лепши благослов у животу нисам добио! Ово ме је заиста дубоко потресло јер ни сам (као и ми сви у админ тиму и ви који пишете и трудите се да дајете Живе Речи Утехе) нисам свестан колико значимо људима. Ово ми је највећа потврда да смо на добром путу, као и вечерашњи благослов Владике крушевачког Г. Давида на предавању на нашем видео каналу.

Мени ово даје снагу и вољу за нове креације, за нове видове комуникације са свима који то желе а све у циљу да се остваримо као личности у Светој Евхаристији, у својим црквама, код својих свештеника поштујући и волећи своју Свету Цркву као зеницу ока и чувајући је и бранећи је једнино Светом Литургијом јер то и јесте једина истинска одбрана Цркве.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 73
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

  • Гости

Да, ово треба да додам:

У коверти која је била са свих страна поцепана (види се да је сечена ножем) стигло је писамце и 20 евра који су мени лично као да ми је поклонио кућу! Пресрећан сам и цео дан сам препун радости што можемо некоме бар на тренутак да унесемо радост у живот, да им покажемо да нису сами и да смо ту сви заједно. Нема баријере које нас раздваја јер смо сви једно у Христу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Људи ви стварно немате појма колико сте дивни,а то вас чини још дивнијим.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Divno! Još jedan prelep motiv da ŽRU bude.Hvala Bogu i hvala bratu koji je ovo pismo ovako lepo napisao.Da Gospod njegovu porodicu i njega ohrabri da istraju na Putu koji su odabrali.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ih kakva toplina oko srca kad se ovako nešto pročita.Prosto,milina...Rekoste pocepana koverta,pa to jedino i mogu da urade,dobrota duše ovog čoveka i njegove porodice je ipak došla do nas,netaknuta,nepovređena,slava Bogu.Da ih Gospod ukrepi :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Вазда вам Бог свима помогао, ја сам овде многе недоумице разјаснио. Хвала вам свима!

Слава Богу!

:fik: Рођен намргођен!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Ih kakva toplina oko srca kad se ovako nešto pročita.Prosto,milina...Rekoste pocepana koverta,pa to jedino i mogu da urade,dobrota duše ovog čoveka i njegove porodice je ipak došla do nas,netaknuta,nepovređena,slava Bogu.Da ih Gospod ukrepi :)

Сав сам се најежио...

Нешто размишљам, изгледа је и морало да дође до ових проблема да би се заиста показала вредност Поука. Људи који вде раде улажу огроман труд, љубав и пожртвовање. Не желим да нешто то претерано истичем, али то је тако. Ово су плодови рада. Верујем и то да смо једини православни сајт који се издржава од самих чланова који то чине пуним срцем кад и како може и опет сајт који сада има свој самостални сервер који опет желимо да дамо на услугу свима вама.

Нови пројекти се крчкају, ради се на неколико њих истовремено и верујем да добри дани тек долазе.

Ово писмо ми је улило додатну снагу да још посвећеније радим ово шта радим. Уз све, најпре верујем у благослов Епископа који нас је подржао.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да :) Баш ми је вечерас пало на памет како овај сајт има савршено име ;)

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Господи, возвах к Тебје услиши мја, вонми гласу мољенија мојего, вњегда возвати ми к тебје.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Понекад човек види да није увек тачна она о савршенству хришћанства и несавршенству хришћана. Тако дивних, светописамских и светитељских примера има међу нама да човека толико ободри да је то невероватно. Писмо ми је улепшало ионако предивно вече. Нека би драги Бог чувао и помагао нашу катакомбну браћу и сестре! Слава Богу на оваквима међу нама!

Призван или не, Бог је увек ту

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...