Jump to content

Албанци запалили цркву на југу Македоније

Оцени ову тему


Препоручена порука

Неради се о Албанцима, ради се о муслиманима који живе у том селу (раније су били хрићани сад су муслимани македонци).

Као што знате ретарди из суседног села праве тај карневал (у коме се успут и гађају говнима, смећем (тако гоне демоне) ), иначе то су македонци хрићани и тамо су направили ову маску :

Коментар је сувишан...

Е сад после ови муслимани из села (македонци) дошли да протестирају у град због тога (Али у погрешном граду јер је Вевчани (град у коме се одржава карневал) у Струги умето да иду у Вевчани (али тамо немогу јер ће их депортовати назад). И тако прође тај протест, дивна слика мислиш да ће сваки минут неко да се разнесе од све те еуфори а плус скандирају нон стоп нешто на арапском (прошао сам кроз те људе).

После се сви разиђоше, па су почели да каменују аутобус који иде из Струге у Вевчани, па су скидали крстове са разних Цркви и најзад су то запалили. Наравно наш градоначалник (муслиман из Струге) тврди да су то запалили хрићани намерно !!!! Насупрот изјаве старешине те Цркве која је сада била и на телевизији. Ево је на македонском надам се да разумете:

Riste Naumoski

Ве известувам сите дека сега дојдов од гасење на пожарот во црквата св. Никола с. Лабуништа. Како старешина на црквата ве известувам дека со Божја помош црквата не е изгорена. Над црквата имаше толпа муслимани кои аплаудираа на пожарот, а никој од нив не беше вклучен во локализирање на пожарот, освен семејството на Демиш Демишоски и д.р. Аладин, на кого му изразувам голема благодарност. Да не ве залажува господинот градоначалник на Струга дека Македонците муслимани учествувале во гасење на пожарот, додека гореше тие извикуваа погрднни пароли против ПРАВОСЛАВНИТЕ. ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И НЕГОВАТА ГОИЛЕМА МИЛОСТ НЕКА БИДАТ СО НАС СЕГА И СЕКОГАШ И ВО ВЕЧНИ ВЕКОВИ. АМИН!!!

Пожар није успео да целу Цркву уништи иконе су остале, конак је скроз уништен.

Ето то вам је цела ситуација.

Надам се да до сутра неће бити поновног инцидента.

П.С. : А шта ради држава ? и ја се питам сада :)

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

i dobro, sta kaze sad MPC, sa kim je u jedinstvu?ili smatraju da su oni jedna sveta,saborna i apostolska Crkva a sve ostale u raskolu?

Nije to ovde tema...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Evropa je postala Dženet za muslimane a o balkanu već i da ne pričam.

Ako ti zaista smatraš da je balkan raj za nas bi li poželio da se tebi desi ono što je nama na balkanu.Želi sebi što i drugima.

Nije reč samo o Tatarima već i o muslimanima koji dolaze u Poljsku.

PAPA BENEDIKT XVI : Dovedena je u pitanje budućnost katolika u BiH

Utorak, 31 Siječanj 2012 10:34

Rijetko kada je Vatikan uputio tako dramatičan apel za spas jednoga naroda - Hrvata kao što je učinio pred zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske koja je jučer počela u Sarajevu. Poruku Svetoga Oca biskupima je uputio državni tajnik njegove svetosti pape Benedikta XVI. Kardinal Tarcisio Bertone. U poruci je posebno naglašena važnost borbe za opstanak Hrvata u BiH koji je, kako se navodi ključan za cijeli katolički narod. Biskupe BiH i Hrvatske se poziva na jedinstvo, zajedništvo kako bi pomogli Hrvatima u BiH. Katolička vjera kako se navodi u poruci riskira da posve nestane iz BiH za koje desetljeće, jer broj katolika u BiH se ne prestaje smanjivati.

O ugroženosti hrvatskoga naroda posljednjih se godina moglo dosta čuti, gotovo da nema niti dana da se primjerima ne pokazuje kako se Hrvate u BiH sustavno obespravljuje. Bez pomoći u institucijama, opstuirani u povratku, nezaposlenost koja tjera mlade Hrvate da život nastave u tuđini, politička nepravda i gaženje izborne volje u Federaciji BiH... Za Hrvate u BiH konstitutivnost je ostala na papiru, godinama su bez jednakih prava kao druga dva naroda. Kardinal, biskupi, hrvatski političari... glas o nejednakopravnosti poslali su tako daleko i bolno da se vapaj čuo, izgleda i snažno odjeknuo u Vatikanu.

Zajednička odgovornost

Pismo-poruku koju je kardinal Tarcisio Bertone uputio za 14. zajedničko zasjedanje Biskupskih konferencija Hrvatske i BiH prenosimo u cijelosti:

Draga subraćo u biskupstvu, u prigodi 14. zajedničkog zasjedanja Biskupskih konferencija Hrvatske i BiH, drago mi je prenijeti vama i vašim suradnicima srdačan pozdrav Svetog Oca Benedikta XVI. Ovo zajedničko zasjedanje jest dodatan znak jedinstva Katoličke crkve u Hrvatskoj i BiH. Radi se o jedinstvu koje čini ne samo affectio collegialis, nego i zajednička vizija uloge, odgovornosti i djelovanja Crkve.

Ono se hrani istom odanošću Svetom Ocu, iskrenom crkvenom obvezom pred izazovima s kojima se hrvatski narod treba sučeliti u regiji, i također primjernim interventima solidarnosti prema najsiromašnijim i najpotrebnijim društvenim slojevima. U tom kontekstu kolegijalnoga služenja narodu Božjemu, siguran sam da će na zasjedanju dužna pozornost biti dana teškom pitanju budućnosti katoličkoga naroda u BiH, sa svrhom da se programiraju zajedničke pastoralne linije. Nažalost, kao što dobro znate, podaci su alarmantni: od oko 800.000 katolika u 1991. godini prešlo je na oko današnjih 440.000; u mnogim župama ostali su samo malobrojni starci; prema godišnjim statistikama biskupijskih kurija, broj katolika se ne prestaje smanjivati.

Uzroci ove žalosne pojave su poznati: rat iz ‘90. godina prouzročio je teške gubitke u ljudskim životima i u crkvenim strukturama; izbjeglice se nisu vratile u broju kojemu se nadalo; teška ekonomska situacija prisiljava mnoge mlade da napuste zemlju, posebice zbog nedostatka posla. A postoji još jedan zabrinjavajući element koji se odnosi na opadanje stope nataliteta i posljedičan demografski pad. Zato se može dobro razumjeti zebnja biskupa BiH za svoje zajednice, koja je ponovno izražena u njihovu Pastoralnom pismu od prošlog 8. prosinca: ustvari, posebno u nekim područjima, katolička vjera riskira da posve nestane za koje desetljeće.

Težina situacije zahtijeva da vi, kao pastiri i prvi odgovorni naroda Božjega u toj regiji, zajedničkim dogovorom intenzivirate svoje zauzimanje za budućnost Crkve u BiH. Mora se boriti protiv malodušnosti i rezignacije i mora se ohrabriti osobno uključivanje u pitanje preživljavanja.

Kolegijalno razmišljanje

Potrebno je također potruditi se i poboljšati uvjete života svih stanovnika, osobito mladih koji trebaju radna mjesta da bi mogli ostati u BiH. Da bi se ostvarili ovi važni ciljevi, Crkva neće propustiti surađivati s civilnim vlastima i sa svim osobama dobre volje.

Sveti Otac želi da kolegijalno razmišljanje biskupa dviju Biskupskih konferencija doprinese nadahnjivanju korisnih inicijativa, kako bi se učinilo da hrvatski narod nastavi vršiti svoje crkveno poslanje u BiH i nudi svoj dragocjen doprinos za društveni život zemlje. U tu svrhu, On molitvom prati rad zasjedanja i – zazivajući za sudionike obilje darova Duha i majčinsku zaštitu Marije, Majke Crkve – srdačno dijeli vama, poštovana subraćo, i vašim suradnicima poseban apostolski blagoslov. Sa svoje strane, vrlo rado se pridružujem željama Svetog Oca i sve pozdravljam bratski u Gospodinu, navodi se u pismu-poruci koje je uputio državni tajnik pape Benedikta XVI. Kardinal Tarcisio Bertone biskupima u BiH i Hrvatskoj.

Papa pozvao i biskupe iz RH da pomognu Hrvatima u BiH

Na misnom slavlju sinoć u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistiju je predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputio nadbiskup Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Prigodnu riječ na kraju misnog slavlja uputio je apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Alessandro D’Errico. - Zahvaljujem Bogu za radost koju mi je dao da sudjelujem na ovoj euharistijskoj liturgiji, koja vidi ovdje okupljene kardinale, nadbiskupe i biskupe hrvatske regije. Kao papinski predstavnik, uistinu sam zadovoljan što vidim ovdje okupljene ne samo kardinala Puljića, predsjednika Biskupske konferencije i biskupe BiH nego također kardinala Bozanića, nadbiskupa Srakića i biskupe Hrvatske biskupske konferencije. To je dodatan znak jedinstva hrvatske Crkve. Naša je nada da ona može ohrabriti jedinstvo cijelog hrvatskog naroda, u zajedničkom odolijevanju složenim pitanjima s kojima se suočavamo, ovdje kao u Hrvatskoj, unutar i izvan područja naših kršćanskih zajednica.

- Gledajući unatrag na hod što je Božji narod koji je u hrvatskoj regiji ispunio od zadnjeg zajedničkog zasjedanja 24. siječnja 2011., u molitvenoj atmosferi ove euharistijske liturgije, ponovno sam razmišljao o nekim izvanrednim milosnim događanjima, koje smo imali radost živjeti zajedno, proteklih mjeseci: apostolski put Svetog Oca u Hrvatsku, proglašenje blaženim Drinskih mučenica u Sarajevu, osnivanje Vojnog ordinarijata za BiH, imenovanje novih biskupa ovdje i u Hrvatskoj. Pored ovih događanja od povijesne važnosti, zabilježili smo također mnoge druge pohvalne inicijative, i ritam uvijek intenzivnih aktivnosti u našim crkvenim institucijama.

Osobno sam sve više zadivljen, zbog pastoralnog dinamizma koji mogu zaključiti u Božjoj Crkvi koja je u BiH i u Hrvatskoj. I ne prestajem ponavljati da nadasve imamo obvezu zahvaliti Vječnom Gospodaru života i povijesti, za blagoslove kojima On prati ovaj narod koji u Njega vjeruje. Ali, istodobno, uistinu sam uvjeren, da treba isto tako biti vrlo zahvalan biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i mnogim pastoralnim djelatnicima laicima, za revnost i stručnost kojom potiču hod ovog naroda.

- Zasigurno, također i ovih mjeseci nisu nedostajale poteškoće i područja sjene. Vječno se ponavlja ono što je Isus jako dobro predvidio za Svoju Crkvu, kada je upozoravao da pšenica i kukolj trebaju rasti zajedno, sve do žetve. Posebice, kako znate, ovdje u BiH suočavamo se s jako osjetljivim pitanjem, koje se odnosi na budućnost katoličke vjere u zemlji. Kako je bilo više puta ponavljano, nažalost već neko vrijeme statistički podaci koje svake godine prikupljaju biskupski uredi, nisu uopće ohrabrujući. I tako, u svojoj pastirskoj poslanici od prošlog 8. prosinca, biskupi BiH su ponovno izrazili svoju zabrinutost za situaciju, pored velikog povjerenja u djelovanje Duha Božjega koji vodi povijest.

U ovom kontekstu, trebamo biti jako zahvalni kardinalu, državnom tajniku za važnu poruku koju je, u ime Svetog Oca poslao našim, ovdje okupljenim biskupima. Kardinal Bertone je pozvao sve da daju odgovarajuću pažnju ovom “teškom pitanju“; sugerirao je programiranje zajedničkih pastoralnih smjernica s obzirom na to; i u zaključnom dijelu, ustvrdio je da Sveti Otac želi da kolegijalno promišljanje biskupa dviju Biskupskih konferencija pridonese inspiraciji korisne inicijative, kako bi hrvatski narod bio u stanju nastaviti vršiti svoje crkveno poslanje u BiH i dati svoj dragocjeni doprinos za društveni život zemlje.

- Draga moja braćo i sestre, pozivam vas da intenzivnom molitvom pratite radove ove zajedničke konferencije. Povjerimo naše želje i naše nade zagovoru Marije, Majke Crkve. Neka Ona ishodi bogatstvo blagoslova i milosti za naše biskupe, za svakog od nas, i za cijelu Crkvu Božju kojaje u BiH i u Hrvatskoj, poručio je papin izaslanik, nadbiskup Alessandro D’Errico.

http://poskok.info/i....php?option=com ... Itemid=401

Red bi bio da se formira i jedan entitet od Hrvata, kao što Srbi imaju svoju Republiku Srpsku, pa makar se zvala i NRH.

Ako ti zaista smatraš da je balkan raj za nas bi li poželio da se tebi desi ono što je nama na balkanu.Želi sebi što i drugima.U tom džennetu na Balkanu desili su se Ahmići(Savjetujem čitaocima da nađu na netu pokolj u Ahmićima).

A vaš kardinal Puljić rašetao se po kršćanskim zemljama žaleći se na muslimane u Sarajevu.

Neću reći da laže iako je to, to što radi.On umjesto da prilazi problemu s njegove prave strane on baca prašinu u oči ljudima.

Vaši probeli su sljedeći:

Vas je ionako malo otišli ste iz Bosne u treće države veliki broj tamo se skrasili i neće se ljudi vratititi.

Zatim nećete se ženiti i udavati.I kada zasnujete porodice nećete djecu pa šetate cuke.

I naravno izumirete.Ko je tu kriv, mi ili vi?

Zato malo objektivniji budi.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ako ti zaista smatraš da je balkan raj za nas bi li poželio da se tebi desi ono što je nama na balkanu.Želi sebi što i drugima.U tom džennetu na Balkanu desili su se Ahmići(Savjetujem čitaocima da nađu na netu pokolj u Ahmićima).

A vaš kardinal Puljić rašetao se po kršćanskim zemljama žaleći se na muslimane u Sarajevu.

Neću reći da laže iako je to, to što radi.On umjesto da prilazi problemu s njegove prave strane on baca prašinu u oči ljudima.

Vaši probeli su sljedeći:

Vas je ionako malo otišli ste iz Bosne u treće države veliki broj tamo se skrasili i neće se ljudi vratititi.

Zatim nećete se ženiti i udavati.I kada zasnujete porodice nećete djecu pa šetate cuke.

I naravno izumirete.Ko je tu kriv, mi ili vi?

Zato malo objektivniji budi.

У централној Босни помахнитали муџахедини су исто тако масакрирали католике.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nije to ovde tema...

Још и како је тема..

И баш зато а и због тога што сматрам да је овај форум на једном завидном ''Црквеном нивоу'', .. замолио бих све, који знају шта значи раскол и шта је то Канонска а самим тим и ЈЕДНА Света Саборна и Апостолска Црква, да се Христа и Истине ради, и Његовог пастира Јована ради-такође, који је сада на робији у Македонском затвору(понајвише ''заслугом'' расколничке ''мпц''), према Расколничком ''клиру'' и њиховој Организацији квази-цркви а заправо чистој ко суза комуњарској организацији, која је одувек на платном списку Државне Безбедности Македоније (и ко зна чије још), односе са дужним наглашавањем да су расколници и псеудо-црква и разграничењем од православних и православног свештенства свих клирика ове расколничко - узурпаторске банде који се помињу на теми у било ком контексту...

Потсетићу да се у апелу Синода СПЦ, поводом новог хапшења Архиепископа Јована, апелује да СВАКО ПОМОГНЕ КАКО УМЕ И КАКО МУ МОГУЋНОСТИ ДОПУШТАЈУ... Па нека поштовање горе наведених премиса буде наш реални допринос на ту тему..

+

.. Нек пропадне није штета !..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Hrvati nisu narod kojem pripadam ali Katolička crkva jeste Crkva kojoj pripadam.

Ja ne pričam o zločinima, ili ko je "zločinačkiji". Kad bi o tome pričao pošao bih od Poljaka.

Pričamo o demografskoj slici koja se promenila i ne krivim muslimane . Sigurno da neće niko ko je otišao da se vrati, na kraju će ostati samo fratari po Bosni.

Zato treba konsolidovati se i napraviti treći entitet. Imam utisak da papa o tome govori. To bi bilo najbolje i onda lepo svako svome. Srbi imaju svoju Republiku i besmisleno je održavati nekog "frankeštajna" u obliku federacije.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

МПЦ е во единство со сите Православни Цркви, ама тие не се во единство со неа. Архиепископот Стефан, на Великиот вход ги спомнува сите поглавари на помесните цркви, иако него никој не го спомнува.

Расколот со МПЦ, можеше до сега да се реши 1000 пати, во корист на Црквата и за радост на Бога и светителите, но очигледно тоа не му одговара некому.

Прво, автономијата не е прифатлива пред се за државата, кој е будала да дозволи да се плаќа владикарина во Белград, и уште повеќе, Македонската православна црква да влези во состав на црква која во себе носи национален предзнак.

Автокефалијата не би им одговарала на сите Православни Христијани, на кои нацијата им е поважна од Христа. Особено, на Солунскиот Митрополит г.г. Антим, кој покрај тоа што постои можност да ја изгуби титулата Сесвјатејши (Солунската Митрополија е наследник на Охридската Архиепископија), би му се намалил и материјалот за литургиските беседи. Сега барем си има материјал, им чита антимакедонски статии од Елефтеротипија и Катимерини и им ги толкува предизвикувајќи невидена национална омраза кон скопјаните и воините без коњи.

Моменталната статус кво ситуација, најмногу им одговара на Сатаната и сектантите, а особено на римокатолиците, кои моментално имаат активна мисија во југоисточните краишта, каде реално и нема верници. Таму во селата без ниту еден римокатолик градат унијатски цркви и лека полека го поунијатуваат цело село. Во меѓувреме тамошниот владика дедо Наум е толку завлезен во исихијата, па и цел манастир да му се поунијти нема да примети. До душа едно време тој беше најгласен за единство со Православната Црква, па се залагаше за единство со Михајло и Филарет, па дури и за унија. Сектантите кога ќе лажат некое неверно православно чедо, тие му велат, видете што ви прават вашите “браќа“ православни. Сите до еден ве мразат и вас и вашата нација. Верувајте тој факт, кој нажалост е вистина, многу често успешно поминува во корист на сектантите.

ПС: Сношти го запалиле и манастирот во Мала Речица, Тетовско. Сепак свети Георгија не дал да изгори црквата.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Архиепископот Стефан, на Великиот вход ги спомнува сите поглавари на помесните цркви, иако него никој не го спомнува.

А шта мислиш, због чега њега нико не спомиње? Можда због тога што постоји тачно утврђен пут и начин како се постаје канонски призната помесна црква, а то није насиље, и није шуровање са Брозовим комунистима, који су буквално на силу направили ту "цркву".

И у Црној Гори сада покушавају да направе нову "цркву" на исти начин на који је направљена "Македонска" "Православна" "Црква", само што више не може да се успостави толика репресија, па им неће проћи, ако Бог да.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А шта мислиш, због чега њега нико не спомиње? Можда због тога што постоји тачно утврђен пут и начин како се постаје канонски призната помесна црква, а то није насиље, и није шуровање са Брозовим комунистима, који су буквално на силу направили ту "цркву".

И у Црној Гори сада покушавају да направе нову "цркву" на исти начин на који је направљена "Македонска" "Православна" "Црква", само што више не може да се успостави толика репресија, па им неће проћи, ако Бог да.

Учеле историја градителите на МПЦ, како свети Сава ја создал автокефалната Пеќка Архиепископија, па и тие решиле, како одани светосавци да ги повлечат истите потези. Единствено што немале биле парите да ја поткупат Цариградската Патријаршија, па да им дади томос.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Само си једну малу ствар испустио: Свети Сава је добио благослов од Грка. "Македонска" "Православна" "Црква" је добила благослов и потпуну и апсолутну подршку једино од комунистичких власти. А паре је имала, била је државни пројекат, па јој ни паре нису помогле, нити ће. Нити ће било која помесна Црква да је призна.

  • Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

МПЦ е во единство со сите Православни Цркви, ама тие не се во единство со неа.

Ма дај више са овом причом...

Па види се да ниси зрео да Црквено јединство. То се види прво из незања (види који сам твој цитат оставио) а друго зато што све што говориш о другима у ствари директно говориш о себи (Мпц): Национализам и етнофилетизам + политика + архимандрити се жене + парама се завршавају Црквени послови... Уопште, та твоја прича је толико трула да смрди, заудара.

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...