Ignjatije Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Mrsnić posniću ne veruje Цитат Помени @ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Ваистину се роди! Кад већ рибама од стида у очи нисам мог'о гледати, у мој живот ушао је пребранац Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Попе ти као да живиш у Швајцарској,па нема се бре за такви исхрану сваки дан Evgenik and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Која је радост дочекивања Божића и божићне трпезе онима који нису постили? Они обично посте на Бадњи дан и једва чекају сутра да сване да могу да мрсе. Неко чека и поноћ. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Kad krene mrsT, obavezno imam problema sa stomakom ako krenem naglo i ostro da mrsTim. I ne samo to - kad bi naglo pocinjao mrsT, najcesce sam imao i vrlo neprijatan osecaj mucnine po grudima, te mutno stanje u glavi. Sto bi rekli ljudi - masni shock. Zato vec duze godina pocinjem lagano i oprezno, u malim kolicinama, i to probrano lake namirnice - jogurt, ne mnogo masni sir, pileca supa... od slatkisa - nekoliko kocki neke lakse cokolade, torte i inace uopste ne jedem. Цитат Помени @ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Јогурт из д ло! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 dobar je smudj, al ga nisam upeco, nema veze svejedno je dobar nije neki borac na udici, ali uvek je radost kad ga upecas, divna riba, rasiri peraja kad ga izvuces na obalu jako lep i otmen Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Они обично посте на Бадњи дан и једва чекају сутра да сване да могу да мрсе. Неко чека и поноћ. :-[ Бејах некада и сама таква. Ал' онда не познавах ОВУ радост. Тада је то била прилика за занимљиве обичаје, богато иће и пиће ииии то је све. Цитат Помени @ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Ја ћу само да убацим малу дигресију: Која је радост дочекивања Божића и божићне трпезе онима који нису постили? Мислим, једеш мерно, прасетину, јагњетину, саламе, кобасице... у све дане поста и онда исто то на Божић. Безвезно. Ja ću da ubacim drugu digresiju... Radost Božića je pre svega u rađanju Isusa Hrista, Spasitelja. A tome se raduje svako živi. I onaj ko je postio i onaj ko nije. To je zaista veliki praznik. Sad šta je ko jeo... mislim da nije toliko bitno. Može da pomogne dosta, ali nije poanta Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Zato vec duze godina pocinjem lagano i oprezno, u malim kolicinama, i to probrano lake namirnice - jogurt, ne mnogo masni sir, pileca supa... od slatkisa - nekoliko kocki neke lakse cokolade, torte i inace uopste ne jedem. da, međutim problem je kada se to pojede za prvih dva sata obi-wan and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 da, međutim problem je kada se to pojede za prvih dva sata Е о томе ти причам, и кажу после ови билдери "не боли уопште", јес кад једете чоколино, ај' ти убеди моју бабу да си сит. obi-wan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Ja ću da ubacim drugu digresiju... Radost Božića je pre svega u rađanju Isusa Hrista, Spasitelja. A tome se raduje svako živi. I onaj ko je postio i onaj ko nije. To je zaista veliki praznik. Sad šta je ko jeo... mislim da nije toliko bitno. Može da pomogne dosta, ali nije poanta Наравно, иста ситуација је и за Васкрс или било који други празник, али овде причамо и у контексту стомака и постпосних мука Мислим да је људима који посте многострука радост у Божићу или Васкрсу. Немам ја проблема са тим да ли ће неко да пости или мрси, свако може да живи и ради по своме нахођењу. Но, ајде да не улазимо дубоко у ову проблематику. Поставићемо онда и питање редоног причешћивања, живота у Цркви и живота Црквом итд... нека за сад остане на стомацима. Ја немам неких специјалних проблема са пребацивањем од мрсне на посну, мада гледам да не претерам. Додуше, много пута су очи гладне али не и душа, што би рекли... Гост је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Upravo,oči gladne ali ne i duša - dobro rečeno oče Kao da se nešto uopšte i promijenilo u mrsnoj trpezi za ovih 40-ak dana Цитат Помени @ "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Treba biti umjeren, ali nije to lako izvesti u praksi nakon 40 dana posta. Kad sam bio mlađi teže sam se kontrolisao kad prođe post, sad to više nije problem. Kad je trpeza tako bogata dok probaš malo ovog, malo onog, već si na putu da pretjeraš. Svako sebi zna granicu preko koje ne bi trebao ići. Nekom su previše 3 sarme, neko ih kao od šale pojede dvocifren broj. Treba nastojati da i u ove dane imamo umjerenost u jelu i piću. Цитат Помени @ Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 Meni za prvi dan Božića... (bezmesni) 1. grašak sa malo sira 2. riba i pivo 3. kačamak sa sirom 4. salate u toku celog dana. 2 sata brzog hodanja raspored za drugi dan Božića (sjutra) 1. jagnjeća glava 2. svinjska glava 3. pihtije 4. gibanica 2 sata brzog hodanja Raspored za 3. dan Božića (Sv.Stefan) 1. čašica rakije 2. flaša piva 3. butelj vina neću imati vremena za hodanje pomalo ruske salate u toku dana Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.