Jump to content

Božićne čestitke predsjednika Hrvatske biskupske konferencije patrijarhu Irineju i mitropolitu Jovanu

Оцени ову тему


Препоручена порука

Kardinal Bozanić čestitao Božić metropolitu Jovanu Pavloviću

Zagreb, (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku srpskopravoslavnom metropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, riječima:

"Zahvaljujem Vam na božićnim i novogodišnjim čestitkama što ste ih s dobrim željama uputili meni osobno i katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.

Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima upućujem srdačne čestitke za sretan Božić te želim obilje Božjeg blagoslova, mira i radosti u novoj 2012. godini! 'Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist Gospodin'. Svake godine iznova slušamo ovaj božićni navještaj koji nas ohrabruje da više nismo sami i prepušteni ovome svijetu. U Božiću slavimo Isusa Krista, pravoga Boga i pravoga Čovjeka, koji u sebi sjedinjuje božansku i ljudsku narav pozivajući nas u radost spasenja.

Sa željom da Vas božićna radost ispunja u plemenitim nastojanjima i naporima pastirske službe, povezan s Vama zajedništvom vjere, s izrazima osobitog poštovanja srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Добро де, ваљда је јасно да је честитка упућена верницима митрополије која припада СПЦ, Српској Православној Цркви. Стварно нас не разумем када и на честитку реагујемо као намћори. Човек је честитао, хвала му.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu Irineju

Zagreb, (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju, riječima: "Dijeleći s Vama duhovnu blizinu blagdanskoga raspoloženja, upućujem srdačne čestitke za Božić i novu 2012. godinu Vama, kao i Vašim preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne Crkve, sa željom da Vas novorođeni Kralj i Spasitelj prati svojom milošću u pastirskom služenju na veću slavu Božju i na dobrobit vjernika.

Božićna liturgija, molitva i pjesme koje ispunjaju naše crkve i domove, svake nas godine iznova vode u susret s otajstvom Božića. U zajedništvu vjere ispovijedamo Sina Božjega 'koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom'. Razmatrajući to Otajstvo prigibamo koljena i zahvaljujemo Bogu što je po svome jedinorođenome Sinu postao jedan od nas da nas uvede u Božje zajedništvo.

Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Čestitka biskupa Uzinića episkopu Grigoriju Duriću

Dubrovnik, (IKA) - Dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je božićnu i novogodišnju čestitku zahumsko-hercegovačkom episkopu i primorskom vladiki Grigoriju Duriću. U čestitki biskup Uzinić piše: "Uronjen u otajstvo Božića koje mi katolici još slavimo, a koje ćete i Vi otajstveno početi slaviti za nekoliko dana, s Vama želim podijeliti božićnu radost riječima tradicionalne čestitke vjernika Srpske pravoslavne Crkve: 'Mir Božji, Hristos se rodi!', moleći 'novorođenče povijeno gdje leži u jaslama' da Vas, Vaše suradnike, svećenike, monahe i monahinje te sve vjernike Zahumsko-hercegovačke i Primorske eparhije, ispuni radošću i nadom i da vam On, utjelovljeni 'Mir Božji', donese sretnu i blagoslovljenu, mirom i zadovoljstvom ispunjenu, novu 2012. godinu!"

Biskup također zahvaljuje episkopu Duriću za posjet Dubrovniku i "srdačne trenutke razgovora kojima smo, uvjeren sam, okrenuli novu stranicu ekumenskog dijaloga među našim biskupijama, odnosno eparhijama".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Božićne čestitke predsjednika HBK patrijarhu Irineju i mitropolitu Jovanu

Zagreb, (IKA) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić uputio je 5. siječnja božićnu čestitku patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve Irineju u kojoj piše:

"Otajstvo Božića, koje nam svake godine posvješćuje da je Bog Emanuel – S nama Bog, zahvaća nas kao kršćane vjerom u Božji plan spasenja čovjeka, nadom u konačno spasenje i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu koja usrećuje i spasava. Vama, svim episkopima Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne Crkve, svećenstvu, monahinjama i monasima te svim pravoslavnim vjernicima čestitam Božić: Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Predsjednik HBK uputio je čestitku i mitropolitu zagrebačko ljubljanskom gospodinu Jovanu: "Vjera u Utjelovljenje svevremene Božje Riječi u srži je našega kršćanskog navještaja: 'I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine' (Iv, 1, 14). Molim Gospodina da nas i ovogodišnje svetkovanje Božića prožme dubokim iskustvom Božje blizine. Vama osobno i svim vjernicima Vaše Mitropolije kao i svim pripadnicima Srpske Pravoslavne Crkve koji žive u Hrvatskoj čestitam Božić: 'Mir Božiji, Hristos se rodi!'".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...