Jump to content

Panslavizam

Оцени ову тему


Zayron

Препоручена порука

Hidden

Sigurno ste se pitali šta bi s onim Zayronom, što ga najednom nema. Bili smo imali pune ruke posla, otvorili smo danas dva velika uzajamno spojena projekta a na jednom od njih će biti i stalna prezentacija ŽRU Foruma i Portala Pouke, naravno besplatna, Bog nam zaplatil, što bi rekli Česi. Oba su projekta sveslovenska - panslavistička, jedan je takav slovenski FB a drugi Sovanski.info veliki informativni sveslovenski centar. Taj drugi iako to sad na početku ne izgleda će biti ogroman, pa i mi smo ogromni, hahahaha! Uključivaće pod sobom oko 20 naših vlastitih sajtova a istovremeno linkovati na sve najznačajnije slovenske sajtove i forume u svijetu, u koje spadate i vi, naravno pa sam vas tamo stavio prve:

Sveslovenski "FB" na Slavopedia.com:

http://www.slavopedia.com/index

Tamo se možete prijaviti i samo s jednim kliknutim putem FB!

Slovanski.info Portal:

http://slovanski.info/?file=home

Inače ja sam glavnim adminom i idejnim tvorcem Slovenskog Informativnog Multiplexa tj. tog sveslovesnkog multisajta gdje ćemo mi svi Sloveni bit na jednom mjestu: ALL IN ONE: Taj sajt je tek danas postavljen na internet a zamišljen je tako da će se proširivati u hodu, imamo neograničeni kapacitet i hosting NO LIMIT i nekoliko stalnih rezervnih servera na koje možemo preći u vrlo kratkom vremenu za par desetaka minuta. Zato se ne obazirite na to kako sad izgleda, biće vremenom sve bolji i bolji.

Link to comment
  • Одговори 90
  • Креирано
  • Последњи одговор
Hidden

Danas smo na internet pustili prvi od tih dvadesetak sajtova, naših vlastitih projekata. Ovaj sajt će biti namjenjen klasičnoj i duhovnoj muzici svih slovenskih država, naroda i autora a istovremeno bude i široko sveslovesnki i duboko ekumenski, zato ecu.site11.com Broj 11 znači godinu kad je založen, dakle ove 2011. godine po Hristu. Na njemu će biti stalna izložba djela najslavnijih slovenskih umjetnika kako iz prošlosti tako i sadašnjih. Sad radim na otvaranju drugog muzičkog sajta, folklornog, koji će biti na internetu tokom ove večeri. zato nemam puno vremena na dopunjavanje sadržaja danas. Muzika će biti dopunjavana postupno a imaćete tamo i internetovi poštanski pretinac, takav contact form, formular gdje ćete ostavljati linkove šta bi htjeli tamo postaviti i imati od srpskih umjetnika tačno. Znači slaćete vaše predloge a na sajt će biti stavljano tačno to što napišete jer je to sveslovenska i međunarodna prezentacija vas Srba, Srbije i vaše narodne srpske kulture i duhovnosti.

Onda za početak poljski poznati savremeni kompozitor Szymun Kuran i njegova Dies Irae iz Requiema.

This is also one part of the new Slavic Multiplex. There will be a permanent exhibition of Slavic spiritual and classical music by all Slavic states, authors and nations. To begin famous contemporary Polish composer Szymon Kuran.

ecu.site11.com - Classical & Spiritual Music

Szymon Kuran:

http://www.requiemsurvey.org/composers.php?id=454

GS7BRG7L.jpg

Link to comment
Hidden

Evo aktivirali smo i taj folklorni sajt. na mjemu neće biti samo folklorna muzika ali i recimo i ta metalika i ostala takva slična muzika inspirisana folklornim motivima i folk muzika. Jedino tamo neće biti mjesta za ta novokomponovana čudesa, ni ne pitajte me bolje kao panslavistu šta si o tom mislim, ni ne zna se ko su u tom gori il Srbi il Hrvati, OMG! Ako ni zbog čeg drugog ja bi inkviziciju zaveo ponovo samo zbog tih novokomponovanih budalaština a potom bi priređivali svečano spaljivanje ili mehaničko sešrotovanje i likvidaciju th novokomponovanih CD uz zvuke izvorne srpske pleh muzike kakva se svira u Guči.Hahahahaha! Evo sad barem jedan video tamo, to će biti tokom sljedećih dana što prije dopunjeno. sad tamo imamo otvorena dva sajta znači za klasičnu i duhovnu muziku, potom za folklor i slovenski izvorni metal, hahahaha! Znači tamo će biti zajednička stalna izložba i prezentacija takve slovenske muzike i folklora svih slovenskih naroda na svijetu. Na početak jedan edukativni narodopisni ilitietnografski video od naše bugarske braće. taj server se zove Slavkomir tj. slav.comyr.com - imaš baš lijepo srpsko ime! Trebalo je to bit gotovo prije dva sata ali sam se zadržao s rješavanjem nekih drugih problema.

Slovenski Folklor - taj sajt je također dio tog Multiplexa, još ih ima tako petnaestak tih dijelova postaviti, to ćemo postepeno, glavno da su ova dva postavljena a doće ubrzo treći tako će ih bit 4 zajedno, jedan glavni i tri pomoćna, multimedijalna uglavnom.

http://slav.comyr.com/

Link to comment
Hidden

Tu metaliku i elektriku s bubnjevima ćemo morati dati negdje drugdje, nejde na onaj rustikalni motiv sa suncokretom i na takav dizajn raspalit metalni valjak, hahahaha! Bezveze, nema to smisla. Moraćemo to rješit drugačije, ima mjesta i servera, mikakav problem. Znači tamo ostaje samo folklor i narodopis - etnografija. Inače ja protiv metala nemam ništa, baš sam ga rado slušao dok sam bio mlađi i dok nisam naskroz oglušio, sad mi ORL doktor sve to zabranio slušat, kaže rađe pusti gregorijanski koral ili tako nešto, od njega nećeš ostati gluh ko tetreb ili balvan a od metala oćeš, hahahaha!

0212_rolleyes

0504_music0501_music

Link to comment
Hidden

Sad da vam pokažem kakve mi probleme panslavisti rješavamo na svojim grupama. Na primjer ovaj video:

Ж. Бичевская МЫ РУССКИЕ!

http://www.youtube.com/watch?v=BklGiMK3-M8&feature=player_embedded#!

Taj sam video nije nikakav problematičan, dapače, već jedan od komentara pod njim:

Mne sa akurát nepozdáva to kristovanie- ve´d my máme Perúna a Svaroga - Svarožiča!!!

Nepotrebujeme akéhosi žida - ktorý možnjo ani nežil...

A na drugom mjestu isti taj član.

Áno (da) - treba slovanskú mytológiu dostať do škôl!!! Pravda je to!!

Ili ovaj potom pod njim:

Už nemáme nic,ti co chtěli zůstat u starých bohů,tak byli většinou povražděni (poubijani).

To vam ni ne trebam prevodit! A šta mislite kako će to dalje biti s tim?

Link to comment
Hidden

Njemački admin mi obrisao - deletovo sajt jer sam tamo u page index stavio i Lusatian Serbs, idite da vidite stranica više nije tamo:

http://slav.comyr.com

Nema veze, to sam i htio da isprobam, sad znam tačno gdje smo i kako smo a dokle smo stigli.Kod Švaba sve po starom, hahahaha. Nikakav problem, te muzičke projekte, tu prezentaciju folklorne i ozbiljne/duhovne muzike ćemo prebaciti na servere u Pragu a tamo se tako nešto ne može desiti. Strašno mi je žao tih lužičkih Srba, čitam tamo na njihovom sajtu - traže da se odcijepe od Njemačke i postanu dio Češke. Nisam prvo htio trošiti te česke domene za manje važne projekte, no kako vidim moraće sve bit u Češkoj.

Link to comment
Hidden

Uzeo sam si danas slobodno od sajtova i foruma i taman sam htio da napišem onim njemačkim glavonjama vrlo zanimljiv email u sočnom i tečnom kolokvijalnom i neknjiževnom njemačkom jeziku "klar und deutlich" šta si o tom njihovom hosting servisu mislim a oni valjda vidjeli sami da su pretjerali pa mi taj sajt s folklorom vratili i reaktivovali. Ja sam gledao kakve gluposti tamo imaju na toj subdomeni comyr.com a naši sajtovi su ko zumbul na đubrištu tamo. Otvorio sam nove domene ali u Češkoj s nazivom "folklor.cz.cr" i "muzika.cz.cr" pa ću još vidjet šta sad s tim. Mislio sam da su ti sajtovi tamo propali. Nije isključeno ni to da je neki njihov revnostni a glupi admin (revnjivi glupak - to je najčešća vrsta službenika u Švaba) mislio da smo neki spameri pa je valjda neko pametniji od njega naknadnom kontrolom utvrdio kako tačno stvari stoje. Nisu mi poslali nikakvo objašnjenje iako su mi rekli i najavili poslati objašnjenje zašto je sajt srušen. Sad ga bez i jedne riječi objašnjanja vratili, valjda im se mrsko raspisivati o tom kako glupe imaju admine i izvinjavit se zbog toga! Šta bi inače mogli napisati, hahahaha! A na te česke adrese ću staviti folklorističke tekstove i biografije kompozitora. Evo opet sajt, ja ga već otpisao. Taman napisao index i spremao se da ga popunjavam materijalom, a oni ga srušili.

http://slav.comyr.com/

:rolleyes:

Link to comment
Hidden

Danas sam htio postavljat one KiM linkove a ono mi se poremetile postavke na serveru. Pa hajde, opet postavi tamo sajt, prepisuj sve na rezervni, tek treba da vidim šta je s tim glavnim. Imam internet s plovećom IP adresom i serveri me ne prepoznaju nekad i zatvore mi port 80 ili provedu neku takvu sličnu glupost. Sad opet moram ganjat da vidim gdje mi se to taj MySQL zasekao. Stvarno to nema nikad kraja, to deveranje sa sajtovima i forumima. Idem sad pit vino, imam pune zube servera i portova, OMG! Evo novi software i novi skin na rezervnom, pomoćnom sajtu, sve te informacije će biti stalno dostuone i na njemu. On i služi u tu svrhu da u slučaju kad ispadne glavni server ipak neke informacije na internetu budu. Staviću taj link i u potpis. Tamo kliknite i na to Welcome, na tu riječ pa vas pusti to dalje:

http://www.slovan.mzf.cz/

Link to comment
Hidden

Odlučio sam za kičmu informativnog sistema uzeti servere u Češkoj jer se na tom slovanski.info nikako dogovorit s tim provajderima oko normalnog funkcionisanja te domene. Oni mi zablokirali, taj port 80, ja pošaljem reklamaciju, da se ne da s tim apsolutno ništa napravit, oni nešto urade i svaki put poslije njihove "intervencije" moram čekati 48 sati da se aktualizuju nove postavke servera i tome nikad nije kraja. Sad nam prebacili domenu na drugi server i moram čekati do nedelje kako bi se nove postavke sve stigle promjenit i aktualizovat. Zato sam odlučio ako mi uspije na tu domenu kod njih ikakav sajt uploadovat to će biti samo takav neobligatni s adresom koja se lako pamti. ali glavna dva sajta biće ova dva na češkim serverima u Pragu:

http://www.slava.tode.cz/

http://www.slovan.mzf.cz/

Sajtovi će vremenom biti popunjavani informacijama i podacima tako da će ih čim dalje biti tim više. No kako su te otvoreni tamo je podataka i informacija malo ali barem su tamo te neke osnovne.

Link to comment
Hidden

Braćo pravoslavni Srbi, ne nasjedajte na ove vatikanske priče tipa svi su Sloveni braća, ali naravno pod omoforom rimskog pontifeksa. Taj panslavizam i kad su ga u 19. vijeku promovisali Rusi imao je političku, imperijalističku pozadinu. Vatikan sad želi da isproba još jednom validnost cijelog projekta, pa finansira ovakve i slične grupacije.

Sloveni danas nažalost imaju malo toga zajedničkog. Oni nikad i nisu bili jedinstven nacionalni korpus, već prije jezička unija nastala na teritoriji nekadašnjeg Hunskog carstva sastavljena od svega i svačega. Priče o nekakvom slovenskom jedinstvu uglavnom danas dolaze iz raznih neonaci, paganskih, rasističkih, ali vidimo i rimokatolički krugova.

Najnovija genetska istraživanja su pokazala da su južni Sloveni izuzimajući tu sjeverozapad Hrvatske, Sloveniju u genetskom smislu nešto sasvim drugo od svih ostalih Slovena.

"Specific studies of Slavic genetics followed. In 2007 Rębała and colleagues studied several Slavic populations with the aim of localizing the Proto-Slavic homeland.[25] The significant findings of this study are that:

Two genetically distant groups of Slavic populations were revealed: One encompassing all Western-Slavic, Eastern-Slavic, and few Southern-Slavic populations (north-western Croats and Slovenes), and one encompassing all remaining Southern Slavs. According to the authors most Slavic populations have similar Y chromosome pools — R1a. They speculate that this similarity can be traced to an origin in the middle Dnieper basin of Ukraine during the Late Glacial Maximum 15 kya.

However, some southern Slavic populations such as Bulgarians, Serbs and Macedonians are clearly separated from the tight DNA cluster of the rest of the Slavic populations. According to the authors this phenomenon is explained by "...contribution to the Y chromosomes of peoples who settled in the Balkan region before the Slavic expansion to the genetic heritage of Southern Slavs...."

Iako se u studiji kaže da su Srbi, Makedonci i Bugari različiti od ostatka Slovena uplivom starosjedilačkih balkanskih gena, stvarnost je nešto drugačija. Kod Srba, Makedonaca; Hercegovaca, Dalmatinaca, Bugara prisutna je haplogrupa I2a1b1 Dinaric, vjerovatno originalna slovenska haplogrupa, prisutna u velikom procentu još u zapadnoj Ukrajini i južnoj Belorusiji mjestu najstarijeg slovenskog teritorija u Evropi. Ukratko, južni Sloveni su jedini pravi Sloveni u najužem smislu te riječi, svi ostali su manje više slavenizirani razni narodi srednje i istočne Evrope., pa o nekom logičnom jedinstvu ne može ni biti riječi. Sa Rusima je jedinstvo sasvim drugog korijena i ne zasniva se ni na kakvom slavizmu.

Pravih Slovena je ostalo u Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj samo u tragovima, tj. ne prelaze ni 15% ukupnog stanovništva.

Link to comment
Hidden

Tebe Bijeli naučila tvoja mater govoriti slovenskim jezikom, pjevala ti uspavanke na slovenskom jeziku, naučila te prve riječi i dječije nabrajalice na slovenskom jeziku ili na ilirskom nekakvom? Zašto ne znaš ni jednu dječiju pjesmicu, nabrajalicu na nekom tom svom izvornom ilirskom, zašto ne znaš ni jednu jedinu riječ na tom ilirskom, zašto uopšte govoriš i pišeš slovenski kad nisi Sloven? Izvoli, molim te pa pričaj i pši da nisi Sloven na svom ilirskom jeziku, reci to prvo svojim materi i ocu da su te zafrkali jer su te naučili mrski slovenski okupatorski jezik (kojim niko ne govori jer Sloveni ustvari prema tebi ne postoje???), odrekni se njih i čitave te svoje takve porodice pa ćemo te početi uzimati ozbiljno. I ne pozivaj se više nikada ni slučajno na prijateljstvo a kamo li srodstvo Srba i Rusa ili Ukrajinaca, Bjelorusa, ne nazivaj ih više "ruska bratja" jer na to nemaš pravo dok ovakve stvari pišeš i govoriš! Niti išta očekuj od njih.

Link to comment
Hidden

Rusi budu strašno radoznalima da čuju od tebe i takvih kao ti da Srbi nisu Slovenima, da je pravih Slovena ostalo samo u tragovima, nešto malo - oko 10%, najviše 15% i to samo u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj. Iz čega onda zakonito proizlazi da Rusi ili Ukrajinci i Bjelorusi nikada nikakvim Slovenima nisu a prema vama nikada nisu ni bili već nekakva mješavina Huna i Vikinga i još ko zna kakvih divljaka usput cestom pokupljenih, hahahaha! Rusi budu tim strašno oduševljeni! Samo naprijed, ne stidi se! Reci to naglas! Punim plućima! Hahahahaha!

:rolleyes:

Link to comment
Hidden

Tebe Bijeli naučila tvoja mater govoriti slovenskim jezikom, pjevala ti uspavanke na slovenskom jeziku, naučila te prve riječi i dječije nabrajalice na slovenskom jeziku ili na ilirskom nekakvom? Zašto ne znaš ni jednu dječiju pjesmicu, nabrajalicu na nekom tom svom izvornom ilirskom, zašto ne znaš ni jednu jedinu riječ na tom ilirskom, zašto uopšte govoriš i pišeš slovenski kad nisi Sloven? Izvoli, molim te pa pričaj i pši da nisi Sloven na svom ilirskom jeziku, reci to prvo svojim materi i ocu da su te zafrkali jer su te naučili mrski slovenski okupatorski jezik (kojim niko ne govori jer Sloveni ustvari prema tebi ne postoje???), odrekni se njih i čitave te svoje takve porodice pa ćemo te početi uzimati ozbiljno. I ne pozivaj se više nikada ni slučajno na prijateljstvo a kamo li srodstvo Srba i Rusa ili Ukrajinaca, Bjelorusa, ne nazivaj ih više "ruska bratja" jer na to nemaš pravo dok ovakve stvari pišeš i govoriš! Niti išta očekuj od njih.

Očigledno uopšte nisi čitao ono što sam napisao. Ja Ilire nigdje nisam spomenuo. Naprotiv, smatram sebe priličnim Slovenom, Srbinom prije svega. Bratstvo sa Rusima je više na duhovnoj, pravoslavnoj ravni nego na nekoj krvnoj, slovenskoj. To što Vatikan manipuliše panslovenskom idejom da bi ostvario svoje prozelitske nečasne ciljeve je toliko providno u ovoj vašoj smijuriji od panslavizma da ne zavređuje uopšte ozbiljan komentar.

Vi biste srpsko-rusku vezu sveli na slovenstvo, što nema blage veze sa istinom. Podilazite tom tobože brigom o Lužičkim Srbima i maltretiranju od strane Njemaca ne bi li izazvali kakvo vještačko osjećanje solidarnosti među Srbima ovdje. Providno do kraja, no ovdje na forumu možda i nađete publike za svoju predstavu. Idealista ne manjka.

Link to comment

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...