Jump to content

Разни духовни видео садржаји

Оцени ову тему


Препоручена порука

  • Одговори 900
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У трећем делу руског прилога, можемо видети слепога старца Јефимија у келији Велике Лавре, која је уједно и највећи Светогорски манастир. Старац Јефимије је иначе био и дугогодишњи сабрат великог духовног руског старца, Николаја Гурјанова на острву Залитос. Због велике благодати старца Николаја Гурјанова, могу се видети на ју тубу и снимци мироточења са његове иконе коју су израдила његова духовна чеда.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

          "Монах и вук" је прича о монаху Амвросију, једином монаху манастира Ковиљ на планини Јавор. Ништа необично, пуно је манастира са по једним монахом - рећи ћете ви. Али да прича буде занимљивија, Божији промисао је умешао своје прсте. Наиме, отац Амвросије живи са дивљим животињама. Емисија је из 2009. године. Прича о њему први пут се чула у емисији Квадратура круга. Отац је постао познат по томе што је припитомио вука, гаврана, лисицу и друге дивље животиње. (У Украјини постоји легенда о Зверицком манастиру у коме су монаси живели заједно са дивљим зверима. Ја сам је чуо пре пар година од кијевског владике Јоне, игумана Јонског Кијевског манастира. Мислим да је Зверицки манастир био у склопу овог манастира. Ако неко успе да нађе нешто на ову тему или какав видео молим вас нека постави. Унапред хвала.)

Уживајте.

 

 

 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Оно што је патријарх српски Павле за нас то је архимандрит Кирил Павлов за Русију. Некадашњи бранилац Стаљинграда у страшној битци постао је доживотни војник Христов. Исповедао је три руска патријарха и данас се сматра за духовника целе Русије. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...