Jump to content

O Istini Sudu i Ljubavi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, sampaganini92 рече

Sto bi to bio brate Milose? Biblija je viseslojna otkrivaju se razlicita znacenja istih mesta u razkicitim periodima zivota. To sto je to duhovno seme vere ne mora da ide nasuprot tome da se zacece odigralo i zapravo fizicki. Inace pogledaj samo sta je iznedrio gnostizicam u istoriji pa ces videti da se sve najhulnije jeresi i protosatanizmi vezuju za takva ucenja. U redu je ne slagati se sa svakom odlukom Crkve, ali kao jedinka odsecen od predanja Crkve covek je nista. Trska na vetru. Predanje Otaca je nasa Spona sa samim apostolima i Gospodom. To su hiljadw godina zivotom osvedocene Istine. 

Па добро, хвала брат, лепо си рекао. Видим да тешко прихватам вером неке ствари, све волим на себи, а то може бити духовно опасно, погубно. Али не могу да се правим да та тежња у мени не постоји. Гностицизам је највећа јерес, чух од Јеротића неки дан. 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ralex рече

Nama tu usklađivanja priče sa crkvenim učenjem, jer crkve su predstavljene u Bibliji kao žene, žene bludnice, seti se je Eva prevarena prevarila i Adama. Bog je postavio zakone koji vladaju i po kojima svet i život funkcionišu, 

Hristos je došao i pokazao nam kako da se uskladimo sa tim zakonima da bi imali život večni i nasledili carstvo. Nauka polako otkriva zakone po kojima funkcioniše naše telo i ako pogledamo suštinu možemo da razumemo kako ti zakoni funkcionišu. 

I kad to vidimo razumećemo da je Hristos svojim propovedima govorio da se uskladimo sa zakonima života.

I pošto smo mi udi Hristovog tela to mi uskalđujući se sa zakonima života počinjemo da funkcionišemo kao jedno telo jedna zajednica gde nema moje tvoje, nego je sve naše. 

I prva crkva je tako i radila, niko nije imao ništa svoje sve su prodavali i ulagali u zajednicu, zajednica nije bila samo molitvena zajednica kako se danas u crkvama objašnjava zajednica, Crkve su češale ljude kako ih uši svrbe i ugađajući ljudima izgubilo se Hrišćanstvo.

Danas vernici nisu usklađeni sa zakonima života i nemoral koji vidimo na svakom koraku je ogledalo toga.

Ovo je kao Hrišćanska država, a nemoral na svakom koraku, od vlasti do onog najmanjeg, 

I kad neko pomene da to ne valja i da će nam se obiti o glavu onda svi skoče na njega ti si sektaš i došao si da rušiš našu idealnu crkvu.

Crkva Hristova, ili telo Hristovo su svi koji žive usklađeni sa zakonima života,  Oni koji na šamar okrenu i drugi obraz, koji su milostivi, zahvalni, puni ljubavi prema bližnjima, pa i prema neprijateljima, koji kad ih kunu blagosiljaju...

Na koji nacin mislis da je Crkva ja podrazumevam samo Pravoslavnu ovde, cesala ljude po usima podilazila im i prilagodjavala se svetu? 

Crkva svoja ucenja ne menja 2 hiljade godina i stavise ziveti crkvenim liturgijskim hriscanskim zivotom uopste nije lako. To sto vecina nasih sugradjana to ne radi je stoga sto su samo imenom hriscani i nista vise. Ne podilazi njima crkva nego oni ne zele s crkvom nista ni da imaju. 

Hriscanska drzava ovo nije a i ne moze biti, taj je koncept paradoks. Narod moze biti hriscanski manje ili vise. Ovaj nas imenom puno a zivotom i praksom malo. Tako da to sto je zlo svuda oko nas nije odgovornost Crkve nego narod nece da ide uzim putim kojim vodi u spasenje i da slusa ucenje i savet Crkve. 

Подели на овим сајтовима

Заиста, одговорност је само наша, ако је прихватамо. Велико искушење данашњице је да нешто мораш да оствариш, да се реализујеш, да постигнеш. И то се углавном сведе на материју. А за духовно треба се мучити.
Али, ја волим оно "држи свој ум у аду, и не очајавај." Е, то нико неће, сви би да сад беру цвеће. 

Ако једете са дрвета познања, има да будете као бог, јер ћете знати шта је добро а шта је зло... Гносис...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, sampaganini92 рече

Na koji nacin mislis da je Crkva ja podrazumevam samo Pravoslavnu ovde, cesala ljude po usima podilazila im i prilagodjavala se svetu? 

Crkva svoja ucenja ne menja 2 hiljade godina i stavise ziveti crkvenim liturgijskim hriscanskim zivotom uopste nije lako. To sto vecina nasih sugradjana to ne radi je stoga sto su samo imenom hriscani i nista vise. Ne podilazi njima crkva nego oni ne zele s crkvom nista ni da imaju. 

Hriscanska drzava ovo nije a i ne moze biti, taj je koncept paradoks. Narod moze biti hriscanski manje ili vise. Ovaj nas imenom puno a zivotom i praksom malo. Tako da to sto je zlo svuda oko nas nije odgovornost Crkve nego narod nece da ide uzim putim kojim vodi u spasenje i da slusa ucenje i savet Crkve. 

Čitajući ovo setih se jednog svog prijatelja koji se javno izjašnjava da ne veruje u Boga. 

Pomagao mu ja nešto pred sv, Nikolu i dolazi pop da sveti vodicu.

Kada je pop otišao ja ga pitam zašto slavi slavu kad ne veruje u Boga? a on kaže da je to odlična prilika da se sretnemo druižimo, popijemo i zabavimo se, da se skupe rođaci i tako to. 

Ima smisla.

Dobro ako je tako zašto onda dovodiš popa da ti svešta vodicu, sve to možeš i bez sveštenika niko ne bi pravio pitaje. 

E tu se on našao u nebranom grožđu, pa gleda, ne zna šta da mi kaže, srećom tu ulete njegova "Eva" i kaže da je to radi tradicije.

Ja dalje nisam hteo da ulazim u priču i dižem tenziju ali se vidi da su naši ljudi pravoslavci više radi tradicije nego radi vere. 

Danas u svakoj crkvi možeš naći dobrih i loših učenja, ali se crkva ne meri po znanju koje nuidi vernicima već po vernicima koji to znanje primenjuju. 

Ako sveštenici snishode vernicima da zadovolje njihove potrebe da zadovolje formu i tradiciju onda to postaje veliki problem za crkvu. 

Na kraju krajeva crkvu kao zejednicu predstavljaju njeni članovi i kad vidimo sve to šta se dešava ne možemo da se otmemo utisku da to neće biti dobro ni za pravoslavlje i za srbe tradicionaliste.

Bog traži iskrene vernike a toga je sve manje. Ja kad kažem da verujem u Boga mojim prijateljima tradicionalistima oni me gledaju ko da nisam normalan. Kad mi milicioner piše kaznu za pojas ja ne nudim mito nego mirno sačekam i posle platim kaznu, mojim prijateljima je to ludost; pa mogao si da mu daš 1000 umesto 5000. Oni misle da je to pametnije a ne shvataju da tako uništavaju svoj karakter i da će ih to posle mnogo skuplje koštati.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ralex рече

Čitajući ovo setih se jednog svog prijatelja koji se javno izjašnjava da ne veruje u Boga. 

Pomagao mu ja nešto pred sv, Nikolu i dolazi pop da sveti vodicu.

Kada je pop otišao ja ga pitam zašto slavi slavu kad ne veruje u Boga? a on kaže da je to odlična prilika da se sretnemo druižimo, popijemo i zabavimo se, da se skupe rođaci i tako to. 

Ima smisla.

Dobro ako je tako zašto onda dovodiš popa da ti svešta vodicu, sve to možeš i bez sveštenika niko ne bi pravio pitaje. 

E tu se on našao u nebranom grožđu, pa gleda, ne zna šta da mi kaže, srećom tu ulete njegova "Eva" i kaže da je to radi tradicije.

Ja dalje nisam hteo da ulazim u priču i dižem tenziju ali se vidi da su naši ljudi pravoslavci više radi tradicije nego radi vere. 

Danas u svakoj crkvi možeš naći dobrih i loših učenja, ali se crkva ne meri po znanju koje nuidi vernicima već po vernicima koji to znanje primenjuju. 

Ako sveštenici snishode vernicima da zadovolje njihove potrebe da zadovolje formu i tradiciju onda to postaje veliki problem za crkvu. 

Na kraju krajeva crkvu kao zejednicu predstavljaju njeni članovi i kad vidimo sve to šta se dešava ne možemo da se otmemo utisku da to neće biti dobro ni za pravoslavlje i za srbe tradicionaliste.

Bog traži iskrene vernike a toga je sve manje. Ja kad kažem da verujem u Boga mojim prijateljima tradicionalistima oni me gledaju ko da nisam normalan. Kad mi milicioner piše kaznu za pojas ja ne nudim mito nego mirno sačekam i posle platim kaznu, mojim prijateljima je to ludost; pa mogao si da mu daš 1000 umesto 5000. Oni misle da je to pametnije a ne shvataju da tako uništavaju svoj karakter i da će ih to posle mnogo skuplje koštati.

Ti bi da meris crkvu po njenim clanovima a ne po ucenju. U redu, meri je po Apostolu Pavlu, Svetom Savi, avi Justinu, Mariji Egipcanki, Svetoj Petki, Pajsiju Svetogorcu, Porfiriju Barjaktarisu, Vukasinu Jasenivackom itd itd... Izgonise demone, isceljivase bolesne, bivase na vise mesta istovremeni, pricase sa andjelima, nisu morali jesti nisu morali piti, prihvatise smrt pre negoli zivot u odricanju od Hrista, voleli su Boga i opstili sa njim i spasavali pastvu. 

Dakle koju onda preSudu donosis ovoj Crkvi? Ili bi ti da meris po Mirku koji kazase da je pravoslavan a simvol vere ne zna, po Mileni koja ima crven konc na ruci i pali ves masinu na crveno slovo i drugima jos neprosvetljenima a ko zna da li ce biti ili ne... 

Ima neka logicka manjkavost u takvom rezonu. 

Kome li snishodi svestenik? Svestenik kaze posti sredu i petak, i velike postove, ispovedaj se, pokaj se, moli se, voli bliznjeg, ne sudi ne lazi i vise i dalje a ko ce li da poslusa to? I ako niko ko je u krivu svestenik ili odgovornost lezi drugde. 

Istina je jedna i samo jedna i ne moze biti deljiva. Apsolutna je. Prema tome ne moze svako imati svoju istinicu jer je u prelesti i samoobmani. Razliciti putevi to jedne iste Istine da ali istine razlicite od jedne Nedeljive Istine nikako. Otac Sin Duh Sveti, Apostoli, Crkva Sveti Oci, Laos. Tu je Istina, ko do nje dodje. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

Да и ставе као иконе:). Они су православни, па онда крене пљувачина по Цркви.

Ja iznosim stvari koje mislim da bi trebalo popraviti da crkva bude bolja a ne da pljujem po crkvi, Ali neki su se ovde lepo uhlebili pa im ne odgovara da se loše menja, Šta ga briga dal onaj veruje u Boga, daj da uzmem pare za sveštanje vodice.  Ko da će ta vodica da pomogne onome ko ne veruje u Boga i ne radi ono šta je Hristos govorio.

Ja ne znam gde ti živiš, al ja živim na selu gde se zna ko kako diše i šta misli i veruje. Samo sveštenik to ne zna, ko će svešteniku da kaže da ne veruje u Boga i da ga prima u kuću radi tradicije. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Милошшш рече

А за духовно треба се мучити.

Osvrnuo bih se na ovo jer moje iskustvo govori da kad je nešto s mukom onda to nije od svoje volje.

A raditi ono šta je Hristos govorio da treba raditi s mukom nije ispravno,  Jer kad se radi s voljom to postaje zadovoljstvo. Ako daš milostinju a nisi osetio ljubav prema tome kome daješ onda nisi ni dao milostinju, nego si obavio mučan posao jer to tako treba. A ako si imao ljubav prema onome kome daješ onda si osetio radost davanja jer ljubav je radosno osećanje. i to nikako nije muka, Ako si iskreno oprostio dužniku ili nekome ko te maltretirao, ti prestaješ da sudiš tom čoveku loše i više nemaš loša osećanja prema tom čoveku, Znači nestanak muke je znak da su uradio ono šta je Hristos govorio na pravi način. Nekome je mučenje da prestane da puši, ali poučen od Gospoda ja sam video da kad čvrsto odlučim da ne palim više nema apstinencijalne krize, ko da nikad nisi pušio, A ako se kolebaš onda je stvarno muka, ali to je samo znak da još nisi sve naučio kako treba i da ne radiš na način kako treba. Ako treba da postiš i da ne jedeš par dana, a nisi čvrsto rešen da ne okusiš ništa sem vode onda će tvoj post biti muka. ali onog trenutka kad si čvrsto rešio ti više ne dozvoljavaš mislima da te navraćaju da razmišljaš o gladi i više nema problema.

Dakle za onoga koga Bog uči kako da radi s voljom ništa nije teško niti muka, a onoga ko svojim silama hoće da se istakne ne mareći za Božiju pouku onda je sve to velika muka. I tako je ostala ta priča da se treba mučiti da se nasledi carstvo nebesko a istina je da sve treba raditi s voljom i onda nema muke.

Подели на овим сајтовима

Питање је као ти зове Владика а ти пичеш глупости које нико не чита. Тзвтрол.

Како ти је име Владике и која је Црква где идеш?

Da nećeš možda ulicu i broj , ili možda broj telefona da ti dam. Ne razgovaram na tom nivou.

I odakle ti ideja da moram da budem pravoslavac da bih pisao ovde na forumu?

Bio sam pravoslavac dok nisam počeo da čitam Bibliju, i Radio sve kao i ostali moji prijatelji pravoslavci. 

A onda čitajući jevanđelja vidim da ja imam pogrešne predstave o tome šta znači biti Hrišćanin. 

Da nije hrišćanin onaj ko slavi slavu i ponekad ode u crkvu, nego onaj ko veruje u Hrista i radi ono šta je Hristos Govorio. 

Ko prašta, ko je milostiv, na šamar okrene i drugi obraz, Na kletve odgovara blagoslovima ....

I kad čovek radi tako i poslušan je Gospodu onda se Gospod useli u takvog čoveka i bude učitelj koji živi u takvom čoveku po reči Hristovoj.

Isus odgovori i reče mu: ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju; i otac moj imaće ljubav k njemu: i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti. Jovan 14,23

I kad vam pričam ono šta me je Bog naučio vama je to zavođenje, jer ne verujete reči Hristovoj da će On i Otac doći k čoveku koji tvori Božiju volju.

A ja samo u svojim tekstovima objašnjavam šta dobija čovek koji tvori Božiju volju. A dobija se mnogo toga i duševno i fizičko zdravlje što pokušavam i da vam dokažem kroz otkrića u nauci. I svedočeći da ono šta je Hristos govorio vodi ka usklađivanju nas sa zakonima života koje je Bog Otac Postavio.

Подели на овим сајтовима

Хе хе нећеш још дуго овде да проповедаш секташки отров.

Ja pišem u zoni sumraka, nikog ne vučem ni u koju sektu već navodim na razmišljanje i da tvore Božiju volju. A Bog koji će se useliti u njih ako budu tvorili njegovu volju će im sve objasniti.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Ja pišem u zoni sumraka, nikog ne vučem ni u koju sektu već navodim na razmišljanje i da tvore Božiju volju. A Bog koji će se useliti u njih ako budu tvorili njegovu volju će im sve objasniti.

Pezorativno sr odnosis prema pravoslavcina podrazumevajuci pod njima sujeverne ljide neuke u veri koji pro forme sebe tako nazivaju. A suprotstavljas takvom profanom i prizemnom pogledu jedan duhovni i uzviseni koji dolazi od nekog tvog licnog tumacenja a to nazivas terminon hriscanin. 

Morao bi malo da se distamciras od tog prelesnog stanja da vidis kako jeftino i nekreativno izgleda to ucitavanje. 

Pravoslavac jeste hriscanin i hriscanin jeste pravoslavac. To su sinonimi. Koliko sam shvatio ti pokusavas da ljidima ukazes na bespotrebnost Crkve u toj tvojoj viziji hriscanstva. Lepo si ga upakovao, malo zacinio sa naukom ali fakat pokusavas patarensko bogumilsko gnosticko odnosno jereticko ucenje da predstavis kao hriscansko. 

Ali ovde mozes da komuniciras sa ljudima koji su ipak i uceni i iskustveni hriscani pa bi morao da dignes nivo diskusiji na visi od onog da pop nije pokarao nekog jer nema pravu veru nego mu osvetio vodicu i otisao. I na tome da baziramo irelevantnost Crkve? Koji to veromer koristis ti, i koji bi to pop trebao da koristi? Kad udje nekome u stan da odma zna sta se tome coveku u srcu krije i kakav taj covek ima odnos s Bogom.. Dosta si pricao o nesudjenju a ovde presudjujes u napred mnogima pravoslavcima kako bi ti rekao a ne i hriscanima. 

Ako nisi pravoslavac kako uvestvujes u svetim Tajnama? Kako primas nestvorene energije Bozije u sebe? Kako ucestvujes u Hristu ako ne ucestvujes u trpezi koju je on zgotovio? Na Petru on sazida Crkvu svoju da je vrata adova ne mogu razrusiti. A ti bi bez nje? Ti bi sam? Svojim umom da obuhvatis Boga? I ne mislis da si omanuo da si malo zagrizao previsoko i ne sagledavas gordost svoju? 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, sampaganini92 рече

Pezorativno sr odnosis prema pravoslavcina podrazumevajuci pod njima sujeverne ljide neuke u veri koji pro forme sebe tako nazivaju. A suprotstavljas takvom profanom i prizemnom pogledu jedan duhovni i uzviseni koji dolazi od nekog tvog licnog tumacenja a to nazivas terminon hriscanin. 

Morao bi malo da se distamciras od tog prelesnog stanja da vidis kako jeftino i nekreativno izgleda to ucitavanje. 

Pravoslavac jeste hriscanin i hriscanin jeste pravoslavac. To su sinonimi. Koliko sam shvatio ti pokusavas da ljidima ukazes na bespotrebnost Crkve u toj tvojoj viziji hriscanstva. Lepo si ga upakovao, malo zacinio sa naukom ali fakat pokusavas patarensko bogumilsko gnosticko odnosno jereticko ucenje da predstavis kao hriscansko. 

Ali ovde mozes da komuniciras sa ljudima koji su ipak i uceni i iskustveni hriscani pa bi morao da dignes nivo diskusiji na visi od onog da pop nije pokarao nekog jer nema pravu veru nego mu osvetio vodicu i otisao. I na tome da baziramo irelevantnost Crkve? Koji to veromer koristis ti, i koji bi to pop trebao da koristi? Kad udje nekome u stan da odma zna sta se tome coveku u srcu krije i kakav taj covek ima odnos s Bogom.. Dosta si pricao o nesudjenju a ovde presudjujes u napred mnogima pravoslavcima kako bi ti rekao a ne i hriscanima. 

Ako nisi pravoslavac kako uvestvujes u svetim Tajnama? Kako primas nestvorene energije Bozije u sebe? Kako ucestvujes u Hristu ako ne ucestvujes u trpezi koju je on zgotovio? Na Petru on sazida Crkvu svoju da je vrata adova ne mogu razrusiti. A ti bi bez nje? Ti bi sam? Svojim umom da obuhvatis Boga? I ne mislis da si omanuo da si malo zagrizao previsoko i ne sagledavas gordost svoju? 

Utrpavaš mi ono šta ja nisam rekao, a ja sam čak napomenuo da sveštenik ne može da zna da li neko veruje ili ne.

I ti ne možeš znati kako ja sudim o svemu, jer ja čak imam i razumevanja za te ljude koji dvoliče pretvarajući se da su hrišćani a ovamo ne veruju u Boga, u ovom svetu gde đavo mami na sve strane nije lako biti hrišćanin.

Bio bih lud da sudim ikome ako nas je Gospod pozvao da ne sudimo.

Evo pokazaću ti da crkva pogrešno uči da je Petar kamen na kome će Hristos sazidati svoju crkvu.

U jevanđelju po Mateju glava 16 Isus pita “A šta vi mislita ko sam ja?

A Petar odgovara” Ti si Hristos, Sin Boga Živoga.”

I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima. A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.”

A par stihova dalje se kaže;

I uzevši Ga Petar poče Ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! Neće to biti od tebe. A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko.”

Mogli bi da se upitamo kako to prvo Petra naziva kamenom na kojem će sazidati svoju crkvu a posle ga naziva sotonom?

Odgovor je da se Isusova izjava odnosila na ono šta je Petar pre toga rekao.

U prvom slučaju je rekao da je Isus Hristos Sin Boga živoga. I Hristos je zapravo rekao da je ta izjava kamen na kojem će sazidati svoju crkvu, a ne da je Petar kamen na kojem će sazidati svoju crkvu.

Dakle, vera da je Isus Hristos Sin Boga Živoga je kamen na kojem će Isus sazidati svoju crkvu.

A ti malo razmisli ako Sv Oci u tako malim stvarima pogrešno uče, koliko greše u velikim stvarima.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ralex рече

Utrpavaš mi ono šta ja nisam rekao, a ja sam čak napomenuo da sveštenik ne može da zna da li neko veruje ili ne.

I ti ne možeš znati kako ja sudim o svemu, jer ja čak imam i razumevanja za te ljude koji dvoliče pretvarajući se da su hrišćani a ovamo ne veruju u Boga, u ovom svetu gde đavo mami na sve strane nije lako biti hrišćanin.

Bio bih lud da sudim ikome ako nas je Gospod pozvao da ne sudimo.

Evo pokazaću ti da crkva pogrešno uči da je Petar kamen na kome će Hristos sazidati svoju crkvu.

U jevanđelju po Mateju glava 16 Isus pita “A šta vi mislita ko sam ja?

A Petar odgovara” Ti si Hristos, Sin Boga Živoga.”

I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima. A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.”

A par stihova dalje se kaže;

I uzevši Ga Petar poče Ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! Neće to biti od tebe. A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko.”

Mogli bi da se upitamo kako to prvo Petra naziva kamenom na kojem će sazidati svoju crkvu a posle ga naziva sotonom?

Odgovor je da se Isusova izjava odnosila na ono šta je Petar pre toga rekao.

U prvom slučaju je rekao da je Isus Hristos Sin Boga živoga. I Hristos je zapravo rekao da je ta izjava kamen na kojem će sazidati svoju crkvu, a ne da je Petar kamen na kojem će sazidati svoju crkvu.

Dakle, vera da je Isus Hristos Sin Boga Živoga je kamen na kojem će Isus sazidati svoju crkvu.

A ti malo razmisli ako Sv Oci u tako malim stvarima pogrešno uče, koliko greše u velikim stvarima.

Ralex,to o Petru uče katolici, a ne mi...mi učimo tako kako ti kažeš. Nov si u veri. Navatao si se na protestanske klipove, šta se može... tamo svako tumači kako hoće bibliju... neki i pogrešno. Hajde da otvorimo mogućnost za to. Inače Terzin je držao predavanje o stvarima o kojima si ti pričao i zamisli videh to odmah nakon tvoje priče. Algoritmi rade jako dobro.  Ne uzimaj svete oce u usta, ako nisi pročitao nijednog. A nisi.

Ljudi, brat je nov na forumu. Nema razloga terati ga. Nije forum samo za pravoslavce. Bilo je tu drugara odasvud... Ko ima snage za produktivan razgovor ima, ko nema nema..

PS: Ni ja ne znam ko je naš vladika. Mislim da je trenutno jedan iz Južne Amerike, do kad će biti,ne zna se.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, sanja84 рече

Ralex,to o Petru uče katolici, a ne mi...mi učimo tako kako ti kažeš. Nov si u veri. Navatao si se na protestanske klipove, šta se može... tamo svako tumači kako hoće bibliju... neki i pogrešno. Hajde da otvorimo mogućnost za to. Inače Terzin je držao predavanje o stvarima o kojima si ti pričao i zamisli videh to odmah nakon tvoje priče. Algoritmi rade jako dobro.  Ne uzimaj svete oce u usta, ako nisi pročitao nijednog. A nisi.

Ljudi, brat je nov na forumu. Nema razloga terati ga. Nije forum samo za pravoslavce. Bilo je tu drugara odasvud... Ko ima snage za produktivan razgovor ima, ko nema nema..

PS: Ni ja ne znam ko je naš vladika. Mislim da je trenutno jedan iz Južne Amerike, do kad će biti,ne zna se.

Ne daj Boze da ikoga teram. I da moja je revenica bila nezgrapna ulazivanje na Petra nije imalo za cilj da polaze ikakvo njegovo prejemstvo vec je spomenuto samo kao momenat iz Jevandjelja kada Gospod jasno naglasava da ce imati svoju Crkvu na zemlji koja vrata adova nece nadvladati. 

Dakle nikoga ne teram, samo sam hteo da dodjemo do momenta gde cemo da klarifikujemo razlike u stavovima da bismo mogli na jedam argumentovan i jasam nacin da diskutujemo. Jer sa onim predjasnjim nije imalo mnogo smisla jer nije ukazano na ikakve nedostatke Pravoslavne vere vec na neka irelevantna ponasanja nekih pojedinaca koji niti su voljom niti svecu pravoslavni nego po inerciji. 

Sad mogu da probam da ukazem na znacaj crkve i predanja ali to kasnije posle liturgije. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

Nisam video da Terzin govori isto šta i ja, daj mi taj link da vidim. Gledao sam ga ali sam video da odlazi u filozofiranje i baš me čudi da on priča ove stvari. Inače adventisti su idolopoklonici EGW i ne možeš da im dokažeš da pogrešno uče o zakonu Božijem kroz koji bi hteli da se opravdaju.

A u veri sam preko 25god a Bibliju sam počeo da čitam oko 30-e i Gospod je spasio moj život pokazavši mi ove stvari o kojima vam pišem.

Pre sam sklon da verujem da si me pogrešno razumela nego da Terzin govori isto šta i ja, 

Pošalji mi link da pogledam pa ću ti objasniti razlike.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...