Jump to content

Da li je Isus kao čovjek imao savršeno znanje?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, kopitar рече

Da li je Isus npr.poznavao sve svjetske jezike i imao o svemu savršeno znanje?

Npr. Isus je razgovarao sa onom zenom kanaankom. Koji je ona jezik govorila? Ako nije bio judejski, aramjeski ili grcki - koji onda? Kako je Isus mogao s njom razgovarati.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kainos рече

Npr. Isus je razgovarao sa onom zenom kanaankom. Koji je ona jezik govorila? Ako nije bio judejski, aramjeski ili grcki - koji onda? Kako je Isus mogao s njom razgovarati.

Ovi su bili njihovi susjedi i nije bilo teško naučiti njihov jezik kao što mi razumijemo svoje susjedne narode još pogodovao ako smo blizu granice kao što su ovi bilo Izraelcima.

Подели на овим сајтовима

471 Apolinar Laodicejski tvrdio je da je u Kristu Riječ uzela mjesto ljudske duše ili duha. Protiv te zablude Crkva je ispovjedila da je vječni Sin uzeo i razumnu ljudsku dušu.74

472 Ljudska duša koju je Sin Božji uzeo posjeduje pravu ljudsku spoznaju. Kao takva, ova nije mogla po sebi biti neograničena: događala se u povijesnim uvjetima svoga postojanja u prostoru i vremenu. Zato je Sin Božji, postavši čovjekom, mogao pristati da „raste u mudrosti, dobi i milosti“ (Lk 2,52) i morao je tragati za onim što se u ljudskom stanju može dokučiti samo iskustvom.75 To bijaše posve u skladu sa stvarnošću njegovog svojevoljnog poniženja kad je uzeo „lik sluge“.76

Подели на овим сајтовима

Ne izdržah. Kopitar, ako si gledao Sladkonju i njegovu pesmu o papi.. Gde kaže I speak Any language, because I use Google translate...  Ne mogu da pretvorim vodu u vino, ali mislim da mogu da napravim vino.. E da. Dragi moji kainos i kopitar. 

Lepo vas je videti. 

Elem, što se tiče teme.. Mislim da je Isus pričao sa ljudima sa kojima je trebao da priča, pričao istim jezikom ili mislima... A one sa kojima nije trebao da priča.. Nije ih ni slušao... Sada bi verovatno imao čepove za uši. 

• Волим 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 7. 1. 2024. at 21:46, sanja84 рече

Ne izdržah. Kopitar, ako si gledao Sladkonju i njegovu pesmu o papi.. Gde kaže I speak Any language, because I use Google translate...  Ne mogu da pretvorim vodu u vino, ali mislim da mogu da napravim vino.. E da. Dragi moji kainos i kopitar. 

Lepo vas je videti. 

Elem, što se tiče teme.. Mislim da je Isus pričao sa ljudima sa kojima je trebao da priča, pričao istim jezikom ili mislima... A one sa kojima nije trebao da priča.. Nije ih ni slušao... Sada bi verovatno imao čepove za uši. 

Nemoj Sanja da se mijenaš
Da se stidiš, laži
Najljepša si kakva jesi
Ne dozvoli da te i'ko kvari
Najgori su božji čuvari
Ne, ne, ne, ne....

Подели на овим сајтовима

Исус Христос је имао своје треће Лице, Светог Духа. Шта год је хтео да зна, могао је да зна.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 7. 1. 2024. at 17:49, kainos рече

Kananci su tada pricali aramejski, a i za vreme Davida kanaiski i hebreski su ko srpski i hrvatski.

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Креирај ново...