ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Наравно, увек је све ствар слободног избора. Добро је да понекад из љубави према ближњем занемаримо своје склоности у храни, али је у глобалу добро поштовати сопствени осећај. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Господ је благословио сву храну... Добро, Господ је створио шећерну репу, али за шећер се већ побринула индустрија... crutches „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 потребно је : 100 г хлеба 250 мл вруцег млека 1 главица црног лука 50 г маслаца 500 г рибе без костију 3 јајета 1 касицице сецканог персуна со, бибер 3 касике уља 8 цесњева белог лука измрвљеног 1 касицицу јабуковог сирцета 3 касицице сока од лимуна 1 касицицу сенфа 1 дл кецапа 1 касицицу сецкане миродјије припрема : Хлеб оставимо у млеку да се натопи. Црни лук ситно исецкамо и испрзимо на маслацу. Хлеб исцедимо и додамо сецкане рибе, јаја, мало лука и зацине. То све изгњецимо и правимо мале цуфтице и пецемо на уљу. Бели лук помесамо са сирцетом, лимуновим соком, сенфом, кецапом и додамо соли, бибера по укусу и слузимо као прилог уз цуфте. Пријатно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 мммммммммм... , прелепо 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Монахова јаја Потребно је : 1/3 шоље хлебних мрвица, 1/3 шоље млека, 7 јаја, 1 шоља шунке, 1 кашичица сенфа, 1/2 кашичице цхили паприке, першун. припрема : Скувајте тврдо 6 јаја. Кувајте хлебне мрвице у млеку док не добијете уједначену пасту. Додајте ситно сецкану шунку, сенф, цхили, 1 сирово јаје. Ољуштите 6 тврдо куваних јаја, уваљајте у ову смесу и пржите на врелом уљу док не порумени. Служите топло или хладно на подлози од першуна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Слана бајадера потребно 3 јаја, 1 павлака, 300 г филета белог меса, 300 г пресоване шунке, 300 г качкаваља. припрема Излупати (благо) филете меса, па поређати у науљен плех средње величине. Преко ставити режњеве качкаваља, а затим режњеве шунке. Премазати умућеним јајима са павлаком. Пећи у загрејаној пећници да порумени. Охадити и сећи на коцке. Поређати на тањир обложен зеленом салатом. Украсити црним маслинама, цветовима направљеним од цвекле и листићима першуна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Овде више не смем да улазим prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Овде више не смем да улазим prstgore И немој јер ће ти требати сестрини савети, то јест, нутриционисте... leteti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Овде више не смем да улазим prstgore И немој јер ће ти требати сестрини савети, то јест, нутриционисте... leteti leteti prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Piletina s limunom i ružmarinom u umaku od bijelog vina Sastojci za 4 osobe Za marinadu: 800 g pilećih bataka 1 žličica naribane korice limuna 2 žlice limunova soka ½ žličice naribanog đumbira 3 češnja češnjaka 1 žlica narezanog ružmarina 1 žličica Senfa estragon Podravka Za umak: 5 žlica maslinova ulja 175 ml vode 2 žličice Gussnela Dolcela 100 ml bijelog vina 2 žličice Vegete Natur papar Priprema 1. Batke operite pa im ogulite kožicu i stavite ih u posudu. 2. Zajedno pomiješajte koricu i sok limuna, đumbir, protisnuti češnjak, ružmarin i senf, pa sve izmiješajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje pola sata. 3. U tavu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga, dodajte mariniranu piletinu i popecite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni. 4. U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili Gussnel, dolijte vino i dodajte Vegetu Natur, popaprite, promiješajte i prelijte preko popečene piletine. 5. Pustite da umak provrije na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano pirja 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a umak ugustiti. Posluživanje Piletinu prelijte s umakom od vina i poslužite uz pire krumpir ili rižu i zelenu salatu. Savjet Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati do tri dana u hladnjaku na +4°C, u prikladnoj posudi s poklopcem. Coolinarika Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 потребно је : 100 г хлеба 250 мл вруцег млека 1 главица црног лука 50 г маслаца 500 г рибе без костију 3 јајета 1 касицице сецканог персуна со, бибер 3 касике уља 8 цесњева белог лука измрвљеног 1 касицицу јабуковог сирцета 3 касицице сока од лимуна 1 касицицу сенфа 1 дл кецапа 1 касицицу сецкане миродјије припрема : Хлеб оставимо у млеку да се натопи. Црни лук ситно исецкамо и испрзимо на маслацу. Хлеб исцедимо и додамо сецкане рибе, јаја, мало лука и зацине. То све изгњецимо и правимо мале цуфтице и пецемо на уљу. Бели лук помесамо са сирцетом, лимуновим соком, сенфом, кецапом и додамо соли, бибера по укусу и слузимо као прилог уз цуфте. Пријатно! Је л ово некако може са сојином љуспицама? Лепо звучи, мора да је укусно! Шта стављате за време поста (уместо јаја) да повеже смесу? Увек ми се нешто овакво распадне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 Čokoladna krema za torte i kolače Sastojci Krema 3 dl mlijeka 2 žlice gustina ili brašna 6 žlica šećera 3 jaja 10 dkg čokolade za kuhanje 25 dkg maslaca ili margarina Priprema Krema se priprema poput pudinga. 1. Od mlijeka odvojite par žlica i pomiješajte sa šećerom i gustinom (brašnom), dobro promiješajte da nestanu sve grudice i dodajte u mlijeko. 2. Dodajte jaja, promiješajte, pa dodajte natrganu čokoladu za kuhanje. 3. Stavite na vatru i miješajte pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu. 4. Kada se počnu pojavljivati mjehurići, kuhajte miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4 minute. 5. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi do mlakog. 6. Umutite maslac ili margarin pjenasto i umiješajte ga mikserom u mlaku kremu. Kremu premažite preko torte ili kolača i ohladite u hladnjaku. Posluživanje Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte… 0409_feel na slici je rađena sa ovom kremom, a trebala mi je dupla količina da bih imala za dva sloja i još za omazivanje torte kao što se vidi na slici. U gornji sloj sam umiješala pržene mljevene lješnjake. Biskvit za tortu na slici je rađen po receptu Choko cake od sandykanade kojeg toplo preporučam. Ja sam u smjesu još samo dodala puding od čokolade da bih pojačala aromu čokolade, ali nije nužno. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 Svečana slana algabacaju Potrebno je: teleći mozak 150 g mlevene šunke nekoliko pečuraka 8 jaja 7 kašika mleka 7 kašika brašna prezle kisela pavlaka kačkavalj 4 glavice crnog luka kašika masti 230 g butera peršunov list biber so Priprema: Omekšati 210 grama butera i umutiti sa 7 žumanaca, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna i čvrstim snegom od 7 belanaca. Namazati kalup ili šerpu buterom, sipati pripremljenu masu i peći. Posle pečenja raseći na 4 kore i nadevati. Prvi nadev: mlevena šunka sa malo kisele pavlake. Drugi nadev: upržiti sitno sečene pečurke sa 2 glavice iseckanog crnog luka pa dodati malo prezle, iseckan peršunov list i kiselu pavlaku. Treći nadev: mozak očistiti od kožice i žilica, tanko iseći i propžiti sa kašikom masti i 2 glavice seckanog crnog luka i, na kraju, dodati so, biber i jedno celo jaje. Nadenutu tortu pritisnuti da se poravna i stegne. Pre služenja staviti je u rernu da bude topla pa posuti struganim kačkavaljem. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 torta ljubavi sastojci: jedan muškarac, jedna žena, 3 kilograma praštanja, kašika dobrote, 200 grama razumevanja, nadev od ljubavi. priprema: muškarac i žena dosta sede na klupama po parkovima i rivi, zatim se doda nadev od ljubavi i oni se ljube. Kad se nadev od ljubavi primi, onda se dodaje kašika dobrote i 200 grama razumevanja. Muškarac i žena se spajaju i oblikuju tortu u obliku kalupa (kupuje se u svakoj boljoj prodavnici). Taman kad počne da se taj oblik razdvaja (nakon skidanja kalupa) doda se 3 kg praštanja i ostavi da stoji par godina. Nakon toga torta ljubavi je spremna za pokazivanje (ne i za kušanje). To je jedina torta koja se samo gleda. Ako je neko drugi kuša i dirne, torta je sklona raspadanju. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2010 SUNCOKRET POGAČA Potrebno je: Meko brašno oko 1 kg. so,2,5 dcl mleka, šoljica ulja, 1 margarin(250 gr. ) 1 kvasac,3 jaja, 1 žumance,mak i susam. U 2,5 dcl.mlakog mleka sa malo brašna i šećera staviti paketić svežeg kvasca da nadođe.Od kvasca sa mlekom, 3 jaja, kašičice soli,šoljice ulja i brašna zamesiti meko testo da se ne lepi za ruke.Podeliti na 4 jufke i jednu petu malu lopticu. Za to vreme rastiopiti margarin.Razviti prvu jufku u veličinu posude za pečenje koju treba podmazati sa malo rastopljenog margarina i staviti je u posudu. Preliti je sa 3 kašike margarina. Preko nje staviti sledeću jufku i nju preliti sa margarinom i tako redom. Kada ste složili presecite oštrim nožem na krst. Savijajte slojeve tako da dobijete cvet.U sredinu stavite petu malu lopticu.Premažite sa žumancetom. Sredinu cveta pospite sa makom a latice sa susamom.Peći na 200-220 stepeni dok se pogača ne ispeče. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука