Jump to content

У пуцњави у школи убијено осам ученика и радник обезбеђења

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gospod da useli postradalu decu u rajska naselja i mučenike iz Mladenovca.

Primila bih svu paljbu namenjenu nedužnima u svoje telo, samo da se ovi neuračunjivi smire.

Подели на овим сајтовима

Да напишем нешто лично. Штета што човек може све да злоупотреби, нарочито оружје, које је у овоме свету и постојању јако важно за безбедност и спровођење правде. Добро мора да се бори против зла. Међутим, постоји и спортски вид оружја, постоји хоби, као љубав према механизму и технологији ручног оружја, далеко од тога да се то повезује са убијањем људи. Штета је што код нас није боља култура оружја, па је оно ствар манипулација, политике и ко зна чега још.

Модерно ручно оружје је по мени уметност технологије, поготово аутоматско оружје, у смислу механике репетирања и рада више спојених делова. Стрељаштво је спорт за себе, мајка свих спортова или већине спортова. Не треба ићи у другу крајност и мрзети ручно оружје. То је алат који нам је дат за лов и спорт и безбедност. Не треба заборавити да је од почетка свако откриће и израда алата, како Библија наводи, било дар Бога Духа Светога.

Мени је тешко да некоме неупућеном објашњавам каква је благодат познавати механизам три главна дела оружја, која се једина називају деловима оружја. Код пиштоља је то рам, навлака и цев, а код пушке је сандук, затварач и цев. Постоји читава наука и енциклопедија о савременом ручном оружју, толико посвећености у детаље и појединости, да као код аутомобила човек обично није свестан колико је труда и интелекта уложено у израду тога.

Праштајте ако неког саблазних, није ипак свако у могућности да разуме и оправда такав однос према ручном оружју. Подржавам строг закон о оружју, али нисам за то да изгубимо разумевање о важности културе и традиције када је ручно оружје у питању.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@-Владимир-

Зар вас мало није стид са тим сарказмом?

Ко је пратио зна да је Лука Дончић понудио плаћање сахране деце. А сада вадите из контекста причу да бисте политичарили.

Значи човек не сме да одговори. Све ћете преокренути и злоупотребити. Зар вас није стид?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Значи човек не сме да одговори. Све ћете преокренути и злоупотребити. Зар вас није стид?

Знам у ком контексту је рекао и страшно је у сваком контексту. Мислим да њега треба да буде стид. Да има минимум мозга или бар емпатије не би извалио онакву глупост.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, -Владимир- рече

Знам у ком контексту је рекао и страшно је у сваком контексту. Мислим да њега треба да буде стид. Да има минимум мозга или бар емпатије не би извалио онакву глупост.

Зашто је теби то толика глупост? Мени такве ствари нису за обазирање.

Пази, Лука Дончић је тражио да плати сахране за побијену децу, а Град Београд је већ био изашао са одлуком да ће платити сахране. И зар сада треба полемисати? Па наравно да ће новинари питати градоначелника шта и како. И шта градоначелник треба да одговори? Пази, мене баш брига. Разумеш? Град није толико бедан да мења одлуку о плаћању сахране да би испунили жељу једног богатог спортисте. Зато се ни не мешам, нити ме интересује аргумент градоначелника, то је његов врућ кромпир - који сте ви, такви као ти, једва чекали, врло некоректно и онако политикантски, у овом трагичном и посебном тренутку када такве прозивке баш нису у реду. Зато се стиди, брате, стиди се и имај срамоте као човек, ако не грешим.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...