Jump to content

Косово и Метохија данас

Оцени ову тему


Препоручена порука

  • Одговори 530
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Министар Вучевић обишао део јединице које су у највишем степену борбене готовости

- Поступајући по наређењу председника Републике, као врховног команданта, са генералима Војске Србије и командантима, али и командантима Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова, обишао сам данас запоседнуте положаје у општинама Рашка, Нови Пазар и овде на Копаонику. Уверио сам се да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу, пуни су позитивног патриотског набоја, са очекивањима да чувамо мир и стабилност, али не смањујући нашу способност и одлучност да заштитимо суверенитет Републике Србије и све њене грађане – рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић истакао је да је за грађане Србије најважније да су припадници Војске Србије спремни да одговоре на све додељене задатке.

- Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане – закључио је министар одбране.

Током обиласка, команданти јединица известили су министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство.

https://www.novosti.rs/c/drustvo/vesti/1244153/vojska-srbije-milos-vucevic-ministarstvo-odbrane

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Вучић јасно на ЦНН-у истиче да независност није на столу, и да се на Охриду и у Бриселу говорило о нормализацији, а не признању.

- Ми признајемо само Повељу УН, и то је све што признајемо. Али смо увек спремни да разговарамо о компромисним решењима. И то смо увек радили. Право питање је зашто неко жели да ескалира ситуацију. Чуо сам да сте говорили у разним медијима како ће Србија по Путиновом налогу напасти некога. И наравно, то се није десило - казао је председник.

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1244239/najnovije-vesti-aleksandar-vucic-cnn-kosovo-metohija

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

По први пут у историји догодило се то да Америка окриви власт у Приштини за немире који су се догодили, а да се притом то прикаже на телевизији ЦНН.

357564_viber-image-2023-05-31-20-27-26-5

  • Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Тако се држиш преговарања, када не затвараш дијалог него се држиш општег места, а то је нормализација односа. На питање да ли ће Србија признати независност Косова, председник одговара да ми признајемо повељу УН и резолуцију 1244. По тој резолуцији Србија је дужна да преговара о такозваном коначном решењу, а позивање на нечији Устав би представљало неозбиљност у преговору, те се зато председник ослања на термин компромисног решења. Једино шиптарска страна се неозбиљно држи некаквог њиховог устава.

Друга ствар је када ми разговарамо међу собом и потврђујемо да никада нећемо признати независно Косово, да о томе неки могу само да сањају.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Васпитачице из обданишта у Звечану обележиле дан детета поред бодљикаве жице

357785_zvecan-vaspitacice-1_f.jpg?ts=168

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1244370/inat-kurtijevim-teroru-vaspitacice-obdanista-zvecanu-obelezile-dan-deteta-pored-bodljikave-zice-foto-video

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Испред КФОР-а и бодљикаве жице, културно уметничко друштво Копаоник наступа са традиционалним српским песмама и рецитовањем родољубивих песама, јавља извештач Тањуга.

На тај начин желе да поруче свима да су Срби мирољубив народ и да желе на миран начин да дођу до својих основних људских права.

357815_lep-1_f.jpg?ts=1685612240

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

На стотине Албанаца окупило се у Јужној Митровици на скупу "Марш на север". Окупљени носе заставе терористичке УЧК, што јасно говори да је реч о екстремистима.

357891_albanci-juzna-mitrovica-5_f.jpg?t

Док са друге стране српски народ мирно протестује и тражи своја права која им већ данима ускраћује самовољни режим Куртија, Албанци у јужном делу Косовске Митровице праве хаос и шаљу поруке мржње упућене на рачун Срба.

Поред застава УЧК носе и заставе такозване "природне Албаније", која обухвата територије суседних земаља. Узвикују увредљиве пароле и псовке на рачун Срба.

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1244453/srbi-poruke-mira-traze-svoja-prava-oni-prave-haos-ulicama-pogledajte-kako-albanci-sramno-provociraju-video

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...