Jump to content

Povratak srpske države na Kosovo i Metohiju...

Оцени ову тему


Препоручена порука

Šta to u suštini znači? Ući sa vojskom i razvaliti privremene institucije izbaciti Amerikance iz Bonstila koristeći povoljan trenutak i u zaledjini ukrajnski front?  

Koji je izvor takvog prava, rezolucija ili krmčija, pa i dublja vizantijska tradicija koju na neki način baštine i Albanci? 

Ako pogledamo tokove novca vidićemo da Kosovo finansira Crnu Goru, Republiku Srpsku, Srbiju i šire.

Preko distribucije  narkotika, Amerikanci iz Bonstila finasiraju vladajuće policiskomafijaske režime, odnosno neposredno uposljavaju veliki broj moćnih ljudi (koloboracije), a posredno svi mi imamo neke koristi od toga, pije se više kafa po kafanama, više se jede, gradi, a i poneki prilog ode u Crkvu.

Uzmem pa svoga bivseg druga odgovaram, ali on malo dadne popusta nekom popu i biva podržan, jer moral nije ni bitan:smeh1:. A kada dodje Gospod ili kuda vodi taj put i gdje i kakav je kraj? Briga to toga koji uzme šićar, a ja se zalud paštim

Dakle da li smo mi radi srpstva spremni da se skinemo sa kosovske narkosise koja je dojila Beograd i u vrijeme bombardovanja 99, čemu sam sa terena svjedok.

Hajde i da jesmo, da li smo mi spremni da zivimo neki srpski svetosavski etos i pronadjemo njegovu pokajnu snagu ili ipak više vjerujemo u besu i neka mafijaška pravila i kanone?

Ako bi sad uzorkovali ili plašili ljude svetim Savom ili Lazarevom anatemom ili nekom mafijaškom pretnjom, rezultat bi bio potazavajuće tačan.

Prestavnk boraca srpskih valja drogu za šipce i nikome to ne smeta, niko to ne vidi kao poraz i izdaju, pa ni on sam.

Dakle i ova kao i svaka okupacija ulazi u dušu, kao da ne vazi ona svetog Nikolaja srpskog, kada sv Sava moli Gospoda da nam se nečastivi ne dotakne duše.

Epa izgleda da nam se dotakao duše, jer mi mislimo ili kao "amerikanci" ili kao šiptarsk- talijanski-montenegrinski mafijasi, ili kao drugosrbijanci- hrvati, ili se svodi na koja kola voziš pa ti se smiju i zale te u golfu2, a klanjaju ti se i zavide u Q3. 

Naravno sve je to u turbo verziji i niti ima veze sa albanskom, crnogorskom, italijanskom,američkom švapskom kultirom i njenim uzletima.

Kao što EKV pjeva: Ako sam stigao negdje bilo je unutra, u nama je Amerika, to vazi i za Kosovo, ali ne u smislu nekog bjega u unutra, nego u smislu emancipatorskog potencijana srpske kulture i autentične državnosti za dobro i razvoj svakog naroda, i za spasenje sviju.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic Да ниси мало прћер'о Аџијо?

То што пишеш, има тога вероватно...али знаш сам да нас је нечативи све упрег'о у капиталистичке шеме, индивидуализма...а ето на КиМ још и окупација...па окупирана је Немачка велика, мада на други начин...хоћу рећи...не знамо ми је ли већина људи уз Доборо(га) или је мањина. Ако ли је и мањина, има милионе, можда милијарде добрих људи..не треба све тако у црњак. Нису Срби лош народ. Било, не вратило се, недавно кад је народ поман'итао, па све кренуло наопако...добар део народа се освести, призива Бога у помоћ...један део тера заблудама и тешко да ће се повратити - али није све тако црно.

Или да кажем - увек је било да је тако, некоме, било...да ли смо способни да "реинтегришемо" (ма шта то значило) КиМ и Албанце у Србију? Мислим да нисмо! Али...је ли ти се десило некада у животу да те мука натера на нешто, а онда, непланирано, урадиш и друго што да си планирао не би имао храбрости да планираш, било би ти нерално? И тако....твоје нереално постане твоје реално.

Србима је у корену државотворност, Светосавље је гену, а Лазарев завет страх који буди усхићење и недостојност, тиме и скрушеност и храброст... треба да сазремо...можда нећемо ми, али оће, даће Бог, наша деца.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ćiriličar рече

@Hadzi Vladimir Petrovic Да ниси мало прћер'о Аџијо?

То што пишеш, има тога вероватно...али знаш сам да нас је нечативи све упрег'о у капиталистичке шеме, индивидуализа...а ето на КиМ још и окупација...па окупирана је Немачка велика, мада на други начин...хоћу рећи...не знамо ми је ли већина људи уз Доборо(га) или је мањина. Ако ли је и мањина, има милионе, можда милијарде добрих људи..не треба све тако у црњак.

Или да кажем - увек је било да је тако, некоме, било...да ли смо способни да "реинтегришемо" (ма шта то значило) КиМ и Албанце у Србију? Мислим да нисмо! Али...је ли ти се десило некада у животу да те мука натера на нешто, а онда, непланирано, урадиш и друго што да си планирао не би имао храбрости да планираш, било би ти нерално? И тако....твоје нереално постане твоје реално.

Isto mislimo, nismo sposobni da ih reintegrisemo, nego su oni nas integrisali lovom- interesom- kulturom i čemu se sad busat u srpska prsa i paliti tenkove kad smo im na platnom spisku? 

Ne mislim da je crno, uvjeren sam da će pravna svjest pobjediti u svakom čovjeku, mislim da sam to izrazio, mi moramo biti bolji pa će svako htjeti sa nama, biće mu vrhunski interes da bude sa nama. Ima osnove za to, preteznija je srpska kultura i "strasniji" je sveti Sava od sve mafije, i valja ga se boljim strahom bojati. "Pravdi je ime svuda sveto" - svako hoće pravnu drzavu.

Umrezenima, usemljenima, uvezanima u stvari zavezanima i sapetima, u zlatnim kavezima i mirnodopskim konc logorima, kojima mač nad glavom visi: sila pokajanja sve razrješava i ugovore sa nečastivim poništava, sam Gospod lično oslobadja i vraća u dostojanstvo, svako ima bar toliko hrabrosti da mu se u srcu obrati i nastaće čuda.

Niko ne može da im čuje misli, sa Gospodom je aplikacija bezbjedna.

Sa Gospodom se opstaje.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Još se tamjan puši i straši zle duhove - one Dostojsvskog i one Pavlove, i zemaljske i podnebeske -, još se služe liturđije, ispoveda Verujem i ponaka suza kane.... harmovi koje "kao da su mahniti zidali" *..i zvona..."Zvona nad Našom Kućom zazvonila bi tamno
i u njinoj reci plovila bi i crkva, i ulice, i sva okolina...nekud u visinu".*

 

*Crnjanski

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

@Hadzi Vladimir Petrovicли знаш сам да нас је нечативи све упрег'о у капиталистичке шеме, индивидуализма.

Znaš nešto se ljepo može naučiti i od +Grigorija, on ekonomske probleme pokusava da sagledava duhovno...

U mome tumačenju, doći do hjeba ne nadsustog, nego svakodnevnog da ga satana ne upljuje mnogo, je velika  umjetnost i tu se vidi vjera, neki uspjevaju ovako, neki onako, a neki misle sa samo u satane ima hjeba, da Bog ne može dati bogastva, ili ženu i slično za čim čovjek žudi.

Mislim neće to reći otvoreno, ali kad pogledaš kako "izvode hljeb" jasno ti je kako vjeruju, drugo su priče...

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Božena рече

Данас је тај глумац масон , баш храбро....

Malo je nategnuto i (zlo)upotrebljeno to sveta zemlja, sveta zemlja pripada svetim ljudima, Crkvi, a ne "svetoj državi" Republici Sbiji.

Evo ja sam u Tuzli, u federaciji je li ovo sveta zemlja? Da li je u Svetoj Zemlji država Izrael, Palestina, Otomanska imperija, Krstaši, Vizantija, šta to mjenja u svetosti, da li neki režim osvećuje?

Sveta  zemlja Kosovska je kao i tvoja Crna Gora kokainska je Meka i Medina, a vlastodržcima je pljačka svetnja, ali ne kao u dzihadu nekoliko dana po osvajanju, nego u kontinutetu, kome je do pravnog organizovanja i vladavine prava?

 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...