Jump to content

Одговори на оптужбе бившег ђакона против Владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Aragorn

Препоручена порука

Иване, слажем се с тобом, ево поставио сам горе добар коментар вл. Василија који се односи на лажи упућене на њега...

''...јер лаж разобличава временом саму себе.'' рече Владика

Подели на овим сајтовима

Не знам колико је могуће да се неке ствари истјерају на чистац.

Случај Пахомије је заташкан, и црквени суд ниак није процесуирао +Пахомија, иако је постојао велики број свједока који је свједочио.

В.Василије се никад није оградио по питању стрипера са којим се сликао у његовом двору. Откуд стрипер код њега, и на онакав начин да се слика као да је у локалном бару, а не у владичанском двору? Да ли је присилио владику, усценио са нечим, ако није онда је владика Василије човјек мало "ширих" погледа ,а што свакако не приличи једном епископу.

Треба се мало информисати шта се дешава у манастиру Сасе, какве "монахе" Василије тамо гаји.

Тако да има материјала да ове оптужбе према в.Василију буду тачне, и с тога не треба ни прејудицирати у позитивном, али ни у негативном смислу.

Најгоре је што оваке ствари, и ствари попут оних са +Пахомијем, остају под тепих, умјести да се истјерају на чистац и да тако Црква учини себи добро. Јер ако те ствари једном изађу на крива врата, онда ни Бог неће опрати љагу са СПЦ, и људи ће видјети подршку цркве таквим стварима, а не борбу да се "прљавштина" избаци.

Проблеми у СПЦ се нису завршили са Артемијем.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Знам како је било када је моја слика грешком доспела на странице једног од најтиражнијих часописа.

Ух, како је то страшно било... Господе помилуј... :)

Као што кажеш - "наше је да бранимо Цркву у сваком погледу". Ја лично не верујем да је ово истина, али ми би морали мало одлучније да реагујемо и разјашњавамо ствари. Овако остављамо веома лош утисак. Као што ме Јуста већ лепо предухитрио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

Случај Пахомије је заташкан, и црквени суд ниак није процесуирао Пахомија, иако је постојао велики број свједока који је свједочио.

В.Василије се никад није оградио по питању стрипера са којим се сликао у његовом двору. Откуд стрипер код њега, и на онакав начин да се слика као да је у локалном бару, а не у владичанском двору? Да ли је присилио владику, усценио са нечим, ако није онда је владика Василије човјек мало "ширих" погледа ,а што свакако не приличи једном епископу.

Треба се мало информисати шта се дешава у манастиру Сасе, какве "монахе" Василије тамо гаји.

Тако да има материјала да ове оптужбе према в.Василију буду тачне, и с тога не треба ни прејудицирати у позитивном, али ни у негативном смислу.

Најгоре је што оваке ствари, и ствари попут оних са Пахомије, остају под тепих, умјести да се истјерају на чистац и да тако Црква учини себи добро. Јер ако те ствари једном изађу на крива врата, онда ни Бог неће опрати љагу са СПЦ, и људи ће видјети подршку цркве таквим стварима, а не борбу да се "прљавштина" избаци.

:)

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ова тема је у подфоруму "медији", дакле пренесено је оно што данас пишу медији. Надам се да сви имате ум да овакве непроверене ствари не прихватате здраво за готово. Тачно је да многе ствари у Цркви, заправо огромни проблеми, нису истерани на чистац. О овоме не могу да судим јер је у питању Епископ који је веома много улинио за Цркву на глобалном плану и на плану своје Епархије. Зато имам потпуно право да сумњам да је ово класична намештаљка оних који су црквомрсци.

Најбоље би било да бивши ђакон Бојан дође овде и каже шта има да каже, ако заиста воли своју Цркву.

Подели на овим сајтовима

Било би ми драго кад би ми неко објаснио, како он може бити час ђакон,час монах...ако је из монашког реда, како може имати породицу, жену, дјецу...који су били упућени у све док је још увијек наводно био клирик еп. Василија...све је ово толико чудно, да су сами себе слагали, једна лаж вуче другу,и на крају се сами улове..

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ovde ima ne desetine svestenika i djakona SPC. valjda se neko seca i doticnog; pa da vidimo kakav je njegov kredibilitet da izadje sa ovakvom pricom.

Зар човек који је ово написао није , заправо, бивши ђакон?

http://www.prva.rs/sr/vesti/drustvo/story/12322/Optu%C5%BEbe+na+ra%C4%8Dun+episkopa+Ka%C4%8Davende%3A+Podvo%C4%91enje+i+pedofilija.html.html

Иначе, ово је жешће сумњива прича.

У овом чланку су чак кориштене фотографије на којима нема овог човјека који износи оптужбе.

Постоји ли и једна, било каква, потврда да је тај човјек имао икакве везе са владиком Василијем, да је икада био клирик,ђакон не чтец, епархије зворничко-тузланске?

Када би то видио, онда би имало смисла коментарисати нешто дубље о томе.

Подели на овим сајтовима

Od kad sam citao za ovog vladiku da je dao 50.000e za skolovanje u Italiji onom liku sto se bavi muskim striptizom, nista me vise ne iznenadjuje... klapklap

A bogami u kakvom luksuzu zivi... i meni dodje da budem vladika  :)

http://www.svet.rs/clanak/striper-na-dvoru-vladike

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/98717/Nove

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

И ја сам раније написао сличан коментар, мора постојати бар једна слика на којој је дотични с владиком на неком богослужењу, или негдје гдје су послом дошли, ако је већ ђакон.

А иначе им читава прича пада у воду, једва чекам да се огласи владика, па да нам каже, да ли је тај човјек икад био заведен у архив епархије зворничко-тузланске...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Od kad sam citao za ovog vladiku da je dao 50.000e za skolovanje u Italiji onom liku sto se bavi muskim striptizom, nista me vise ne iznenadjuje... klapklap

A bogami u kakvom luksuzu zivi... i meni dodje da budem vladika  :)

Написао сам текст у коме владика конкретно одговара на питање новинарке за тог ''стипера'' ...

имаш на претходној страници...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Случај Пахомије је заташкан, и црквени суд ниак није процесуирао +Пахомија, иако је постојао велики број свједока који је свједочио.

Најгоре је што оваке ствари, и ствари попут оних са +Пахомијем, остају под тепих, умјести да се истјерају на чистац и да тако Црква учини себи добро. Јер ако те ствари једном изађу на крива врата, онда ни Бог неће опрати љагу са СПЦ, и људи ће видјети подршку цркве таквим стварима, а не борбу да се "прљавштина" избаци.

Na koje slike mislis? Na slikama na kojima je vladika pristojno sede ili stoje. A slike na kojima je sam striper su takve kao sto kazes. Mogao ih je napraviti bez znanja Vladike i sigurno jeste jer su zbog toga i dosli.

A otkud vladicanskom dvoru? Zar je tamo nemoguce otici?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Цитат

И ја сам раније написао сличан коментар, мора постојати бар једна слика на којој је дотични с владиком на неком богослужењу, или негдје гдје су послом дошли, ако је већ ђакон.

А иначе им читава прича пада у воду, једва чекам да се огласи владика, па да нам каже, да ли је тај човјек икад био заведен у архив епархије зворничко-тузланске...

:)

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ovde ima ne desetine svestenika i djakona SPC. valjda se neko seca i doticnog; pa da vidimo kakav je njegov kredibilitet da izadje sa ovakvom pricom.

Зар човек који је ово написао није , заправо, бивши ђакон?

http://www.prva.rs/sr/vesti/drustvo/story/12322/Optu%C5%BEbe+na+ra%C4%8Dun+episkopa+Ka%C4%8Davende%3A+Podvo%C4%91enje+i+pedofilija.html.html

Иначе, ово је жешће сумњива прича.

У овом чланку су чак кориштене фотографије на којима нема овог човјека који износи оптужбе.

Постоји ли и једна, било каква, потврда да је тај човјек имао икакве везе са владиком Василијем, да је икада био клирик,ђакон не чтец, епархије зворничко-тузланске?

Када би то видио, онда би имало смисла коментарисати нешто дубље о томе.

Jovanovic_01_u_951147769.jpg

Ово је фотографија бившег ђакона Бојана

Подели на овим сајтовима

Цитат

Od kad sam citao za ovog vladiku da je dao 50.000e za skolovanje u Italiji onom liku sto se bavi muskim striptizom, nista me vise ne iznenadjuje... :D

A bogami u kakvom luksuzu zivi... i meni dodje da budem vladika  4chsmu1

Nemoj tako, pa on to nece "nositi na nebo" a i vaznije je duhovno bogastvo  :) klapklap joooj

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Na koje slike mislis? Na slikama na kojima je vladika pristojno sede ili stoje. A slike na kojima je sam striper su takve kao sto kazes. Mogao ih je napraviti bez znanja Vladike i sigurno jeste jer su zbog toga i dosli.

A otkud vladicanskom dvoru? Zar je tamo nemoguce otici?

Мислиш да неко може ући у салон без знања владике Василија и сликати се још на овакав "пристојан" начин

0408.jpg

Није уопште питање откуд. Није тамо немогуће отићи, али је немогуће отићи без знања владике, ако је пак отишао тамо без знања владике, тј упао на силу, или шта гођ већ, владика би се оградио. Јели се оградио? Није.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...