Jump to content

Прича о мафијашу и неправедном приставу

Оцени ову тему


Препоручена порука

Конзумент педофилског видео садржаја се гони као његов наручилац, ако би овај суд примјенили на мафијаша приложника - Црква би била кривац и наручилац или продавница опроснисца у којој се за дио криве стечевине (Шешељ Томи)  остатак опере, односно дио проблема, а не дио решења.

Закхеј који је сматран неправедним, каже: ако сам кога оштетио вратићу четвероструко, дакле даје боље услове од банке, и одакле му да врати четвероструко ако је само крао и оштећивао? Изгледа да је Закхеј само крадуцкао као Веља, али да се бавио и неким поштеним послом јер има минимум 4пута више него што је закинуо.

Енди Ворхол и Небојиша Пајкић би узели новац од ђавола, али му не би служили.

У предреволуционарно доба, дође обесправљени и огуљени у Цркву по милост, коју му у ствари даје као приложник онај који га је огулио и тај огуљени се Христу захваљује, али је Христос ту наружен.

Дроге дилер или особа повезана са њим, узмимо као примјер Ђукановићевог брата као главног приложника Митрополије и недоказану претпоставку о Милу као каппо ди тути капи, или да даље не набрајам, јер бих се бавио феноменом а не ликовима. Мада посље такав приложник хоће сву Цркву да узме за себе, односно под себе, он улаже дионице, не жртвује и не приноси.

Када би неки попа умјесто што зажмири на једно око и узме прилог од мафиозе изреко нешто овако што је попио Спиноза за своје тек умне заблуде:

По пресуди анђела и по решењу светаца, ми прогонимо, одбацујемо, кунемо и проклињемо Баруха д'Еспонозу с одобрењем бога и ове света општине, пред лицем светих књига и шест стотина и тринаест прописа који су у њима садржани: проклињемо га ... свим проклетствима која су написана у књизи закона. Нека је проклет дању и нека је проклет ноћу. Нека је проклет кад леже и нека је проклет кад устаје. Нека је проклет кад полази и нека је проклет кад се враћа... Нека освета и гнев Господа пламте против овог човека ... И нека униште име његово ... Наређујемо вам да нико с њим не проговори ни усмено ни писмено, да нико не борави с њим под истим кровом или четири лакта ближе од њега, да нико не чита спис који је он саставио.

У смислу ко мафијаши и слично, ми нисмо полиција да то знамо, али зна сам тај који мафијаши и сл, ако је и крштен да се не прима, ако и дође да се вјенча да није вјенчан, ако се и причести да га одбацујемо, ако се и у гробље закопа да није у гробљу и сл. Наручито ми се допада овај дио ко му се примакне на мање од четри лакта:naklon:.

Мислим да бих онда било мало више хармоније између Цркве и државе, а мање између дежаве и њене мафије, односно не би мога да каже Брана Црнчевић да да је држава одвојена од Бога али да није одвојена од ђавола. 

Да разликујемо покајање од овог феномена, јер мафијаш који се каје, престаје или посустаје са мафијашењем, као у филму Зли поручник, од овог шминкераја и "прања савјести", лажног ритуалног умивања, да би се наставило по старом, да би се добила прећутна сагласност за "бизнис".

Све се то љепо укллопи са актуелним полицијско-мафијашким режимима падне и која фотка из Цркве за гласаче који се у Бога уздају, гдје руку на срце ни највећи стручњак не разликује гдје почиње држава а престаје мафија.

А сад се чудите ако Виноградар не буде хајао па виноград изгори, јер шта ће нам такав виноград ?

На сву срећу осјети се то и у сваком појавном облику, архитектури, сликарству, везу, шта јесте дјело Господње, а шта је маска за неку другу радњу, можда је сакривено али је истовремено очигледно.

Мудрији су и способнији синови овога вјека и у Цркви, али су виц.

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...