Jump to content

Бугарска Црква апеловала на власти да откажу тзв. "Параду" тзв. "поноса"

Оцени ову тему


Препоручена порука

 

Свети Синод Бугарске Православне Цркве апеловао на власти у Софији са захтевом да се откаже „Парада поноса“ 18. јуна 2022.

Свети Синод наше матерње Православне Цркве категорички изражава своје негодовање и неслагање, противи се организацији и одржавању геј параде 18. јуна у нашој драгој престоници Софији“, наводи се у саопштењу.

БПЦ „снажно потврђује да је хомосексуално понашање потпуно свесна и грешна промена од Бога датог родног идентитета“, а сексуална оријентација није ствар избора, већ установљена чињеница, како Свето писмо сведочи.

Пастири БПЦ су забринути да се у бугарском друштву „повећава перцепција хомосексуалних чинова као нечег нормалног, па чак и природног међу младима“.

 „Телесно општење особа истог пола је неприродно и није својствено људској природи“, наводи се у апелу и истиче да Православна Црква не може да нађе оправдање за такве поступке и односе.

Православна Црква поштује слободну вољу човека, али категорички подржава моралне истине, не подлегавши утицају сила, моде и сујете времена, саопштила је БПЦ.

Свети Синод је изразио посебну забринутост што ће током геј параде деца бити посматрачи, па и учесници овог догађаја.

 „Позивамо све одговорне институције да учине све што је у њиховој моћи да зауставе овај чин помрачења разума“, обратио се Свети Синод властима Софије.

http://www.nspm.rs/hronika/sveti-sinod-bugarske-pravoslavne-crkve-apelovao-na-vlasti-u-sofiji-sa-zahtevom-da-se-otkaze-parada-ponosa.html

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ОБРЪЩЕНИЕ НА СВЕТИЯ СИНОД НА БПЦ-БП ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ

16.06.2022 | Автор: Българска патриаршия

40359255_2147897965478005_6563423306391748608_o.jpg

ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ,

Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни  (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост.

Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции  сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие  - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от  обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения.

Цялата православна антропология, категорично заявява, че единствената цел на човешкия живот, включително телесното му битие, е да прославя Бога. Тя подчертава и Христовата заповед: „Бъдете съвършени, както е съвършен Небесният ваш Отец” (Мат. 5:48); както и увещаването на св. апостол Павел – „прославете Бога в телата си!” (1 Кор. 6:20).

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето.

Светият Синод е силно обезпокоен и от факта, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде използвана нарочна подвижна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдатели и дори участници в това неприемливо събитие, защото „който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина“ (Мат. 18:6).

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18.06.2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината.

https://bg-patriarshia.bg/news/obrashtenie-na-svetiya-sinod-na-bpts-bp-po-povod-predstoyash

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Браћа све урадила. Само да се промени датум, све остало може да се преведе. Надам се да у Патријаршији имамо неког ко зна бугарски. :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

аплауз за Бугаре. Овде се ради о борби за Цркву. О томе је беседио и Патријарх Кирил.

Време је да се и СПЦ огласи.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ако се огласи, огласила се. Ако се не огласи, свеједно се огласила. Било би ипак боље се огласи тако што ће се огласити него да се огласи тако што се неће огласити. :0205_whistling:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Ако се огласи, огласила се. Ако се не огласи, свеједно се огласила. Било би ипак боље се огласи тако што ће се огласити него да се огласи тако што се неће огласити.

ако се ова млитава власт огласила у вези санкција, па онда Орбан РК бранио Патријарха против криминалаца  била би и срамота да се не огласи.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да ли је редовно, не бих знао рећи. Повремено, то ми је присутно у сећању. Сећам се да је СПЦ реаговала и поводом нацрта Закона о истополном партнерству, али (очекивано?) без резултата.

Сада се (за разлику од претходних година) планира да Београд буде европски центар тзв. параде тзв. поноса, са више десетине хиљада учесника и пуних недељу дана "парадирања", са разним манифестацијама и "едукативним" садржајима, укључујући и посете школама. Нешто ми се чини да је то "нови квалитет" ове "параде", који потребује и ново изјашњење. Мада мислим да би требало и више од изјашњења. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

O građanskom (civilnom) braku ne odlučuje Crkva, nego država. A država, opet, ne može da naredi ckrveni brak za homoseksualce, o ovome odlučuje Crkva.

I pitajte sebe kako možete da pomognete pederima, umesto da ih proganjate. Meni je jedan bratanac peder - šta da radim, da ubijem svoj rod, moju familiju? I Bog znade, sutra će vama možda neko iz familije da bude peder.

Pederi ne traže priznanje od Crkve, nego da ih prihvatimo kao ljude. Ali onda i mi možemo da tražimo jednake društvene norme od njih. I ako mrzimo greh, ne mrzimo grešnike - ovo nam se uvek propoveda! Onda i budimo takvi. Nemojmo da mrzimo grešnike. A ko ne mrzi, taj ljubi; a ko ljubi, taj daje i pomaže, i brani ono što ljubi.

Pederima ne treba zabraniti paradu. Ali neka ona bude pristojna, bez pornografije. I verujte mi, daleko da su svi pederi za ove "pride" parade. A ima i konzervativnih pedera, i pedera nacionalista, i desničara itd. itd. Nije da su svi ovi neoliberalni feministički antifa-nacisti. Paradu u Beču ja godinama zovem girlie-pride, devojačka parada, jer je najviše devojaka tamo, koje se, kao, solidarizuju sa jadnim eldžibiti bla bla, a ustvari sebe same projiciraju u celu tu materiju. One su žrtva! Pa sada, kao, moraju da brane pedere. A pederi ih i ne žele. Pederi žele nas muškarce! :ani_biggrin:

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

СПЦ је рекла да нема ништа против да уђемо у ЕУ, али након услова да дамо Косово за ЕУ то је крај тј црвена линија.

У том смислу је и ово са парадом постало депласирано, и да имамо премијера тј премијерку настраног који је усвојио дете ван Устава и Црква се прави да је у реду. 

Време је да се ствари поставе на своје место, Путин је покренуо ту борбу против греха да буде озакоњен и врем је да га подржимо.

 

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, ekdikos_apomahis рече

Баш без резултата?

Одлично има времена да се све срочи, то је за три мјесеца, ако ме сјећање не вара. Ето, бугарски Свети Синод се обратио тек два дана прије тог срамног чина.

То си у праву, било је резултата,  нисмо донели закон за педерски брак на примедбу Цркве, мада били су избори па можда због тога ко зна?

Али проблем је Владика Иринеј је рекао нисмо ми Пољска па да утичемо на власт али то је данас другачије и то није пут како треба и одатле скепса.

Црква се није бунила што је премијерка ван сваке памети украла  дете, а власт је рекла нека живи делија:aplauz:. Црква ћути као мула. Једино се бунио онај монах Антоније и екипа није твоје дете Брнаба :). И у праву су ту, али као идемо у Европу па превидимо , али онда мора Косово да се преда и сада шта?

Хоћу да кажем након овог са Украјином није све исто, и овај Орбан нам говори како треба да радимо, а он РК. И то је срамота за СПЦ од РК да учимо:ani_biggrin:

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...