Jump to content

Све то красно, похвално, позитивно о православљу, католичанству и протестантизму

Оцени ову тему


Препоручена порука

Miluj pokoru vo všetkých svojich aktivitách, aby si bol uchránený od nepostrehnuteľných pascí, ktoré sa vždy nachádzajú mimo chodníkov pokorných ľudí.“ (Sv. Izák Sýrsky) 

„Zámerom každodenných zamyslení nad slovami Svätých Otcov je pripomenutie a obnovenie umenia duchovného života v nás samých.
Svätí Otcovia nás učia ako sa priblížiť k Evanjeliám, ako ich čítať, správne pochopiť a čo pomáha a prekáža takémuto správnemu pochopeniu.
Načúvanie svätým Otcom a učiteľom starej Církvi je takto začiatok a koniec všetkých našich čností. Z tohto načúvania sa učíme skutočnému významu Svätého písma; sme štepení do pravej viery Iisusa Xristusa , do života podľa evanjeliových prikázaní a nadobudneme k nim hlbokú úctu. Jedným slovom ich slová nás učia ako sa priblížiť k spáse a kresťanskej dokonalosti tu na zemi do večnosti s Pánom.
Zvolil sis Boha za své útočiště.
Žlm 91,9 (SNC)
Právě díky této naději jsme tak směle otevření.
2Kor 3,12 (B21)
Každé malé dítě, když se blíží nebezpečí, nebo provede něco špatného, utíká do bezpečí ke své mamince. Asi každý dospělý někdy utíkal do úkrytu před náhlým prudkým deštěm nebo kroupami. Dlouho se nerozmýšlel, kam utíkat. Volil nejbližší přístřeší. To je ovšem banalita. Kam se ukrýt, když mi jde o život? Utíkám a hledám útočiště.
Co když mne pronásledují výčitky vlastního svědomí? Adam s Evou se ukryli v křoví, Jonáš utekl pryč od Hospodina do Taršíše. Je Hospodin tím, kdo nás pronásleduje a ukládá nám o život?
V žalmu devadesátém prvním čteme o volbě Hospodina o jediném útočišti. Tam je bezpečí a pokoj, žádné obavy a strach. Je tam úkryt před minulostí, ale také slibné vyhlídky a naděje ukazující do budoucna.
Na Kristu Bůh ukázal, že mu nejde o pronásledování, odsouzení a trestání člověka, ale o nabídku otevřeného náručí. To zbavuje strachu, dává jistotu i pro dnešek, pro každého člověka, pro mne i pro tebe...
Otče, děkuji za tvoji bezpečnou náruč i za tvůj „ochranný deštník“ nade mnou....

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

FB_IMG_1644671478489.thumb.jpg.e42d0564489b9fbc9a8a655d07a5ffb7.jpg

Volsingem 

Mesto u kom postoje i anglikanska i katolička i pravoslavna crkva

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...