Jump to content

depresija. kako se izlečiti. poželjni saveti sa ličnim iskustvom.

Оцени ову тему


Препоручена порука

@sanja84

Сањо, а да изабереш једно од ових "стручњака" за људске душе...млади, лепи, паметни, успешни...а капље и мало ловице са стране..."истраживачи", п ајош светске "здравствене" и "хуманитарне" организације...па види их, кад их неки Соросев сероња гледа из САД смеје им се...оно, испереш мозак "стручњацима" који ће тек да перу мозгове народу...

 

Све срећни и насмејани...кад оснују породице живеће срећно и весело д краја живота, имају решења за све....а "искуство", вишедеценијско...преподневна смена и велики одмор.

PSYCHOSOCIALINNOVATION.NET

 

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

А пази ово:

"Свака трећа особа у нашој земљи може се сматрати психички угроженом..."

Значи 33% Срба психички болесно...још једна епидемија...леле...само вакцина фали....и Кон.

Наравно, ево "стручњаци" доказали све лепо, и Политика објавила... наслов је прави...а онда испод плашење народа и "охрабривање"...иста прича ко и заштита околине и керова...исти шаблон, само сад о људима причају. 

WWW.POLITIKA.RS

Свака друга особа у Србији која пати од депресије никада није потражила стручну помоћ, а петина оних у чијим се главама врзмају самоубилачке мисли није се обратила...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Božena рече

Galenika proizvodi OHB12 injekcije i ako je to rešenje to je najmanji problem 

To se daje vegetarijancima kad dobiju anemiju. 

@Ćiriličar, prosto ne mogu da verujem koliko ljudi poštuju autoritete i veruju u neku tamo "struku" . Sad će neki golobradi za 50 evra da bude pametniji od majke, sestre, oca, komšinice Milke ili u krajnjem slučaju samog "bolesnika". Ako će neko svoj život da stavlja u ruke stranaca, onda ok.. Uvek je dobro da neko drugi donosi odluke o našem životu.

@Bokisha, odgovorila sam Rapsodi u kojem postu više. 

 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, sanja84 рече

Sad će neki golobradi za 50 evra da bude pametniji od majke, sestre, oca, komšinice Milke ili u krajnjem slučaju samog "bolesnika".

Проблем је што људи овде, као и свуда, за изузетно комликоване ствари нуде решења или-или, а није или-или, него - опрез! Ако критикујеш нешто што је под великим знаком питања, одмах те сврстају у "антиваксера" иии неког затуцаног зилота и сл.

Погледај само људе у овом ПИН-у!!!! Горе сам линковао, који пумпају Политику у рубликама здравља....деца, бре и јао занимљиво - нема клиничких психолога, све људи са филозофског факултета. Исти шаблон као све остале шупље приче појединих НВО о екологији, о демократији, о заштити паса и мачака, ЛГБТ и сл. Иста прича исти шаблон. Напуцају неки текст са масом организација спонзора међу којима је СЗО и човек прост се уплаши - рек'о би чо'ек: лееее-лееее, која струка, која памет.

Да додам, ево психолози са ФИЛОЗОФСКОГ факултета (генерално психологија и јесте грана философије а не медицине, али ово је други контекст) раде истраживања о менталном здрављу Срба. И закључују да је тећина Срба ментално болесно. Предлажу, наравно, решења: бесплатно информисање (а ко ће то да ради? Па они!) и сл.

Е сад пар логичких напомена:

-Знамо ко предаје историју на филозофском факултету и колико је она антиспска, сорошевска.

-Знамо шта су историчару Ковићу радили тамо.

-Знамо да су неки људи из Цркве, угледни, на филозофском имали трибине о слободи и либерализацији "затуцане" Цркве и сл.

 

И сад што би ми веровали 10 балаваца који скупљају поене по Болоњи за своје каријере и продају шупљу причу, а све спонзорисано извана. Што би ми били будале и веровали да неки Немци, одједаред брину о нашем менталном здрављу. Бомбардовали нас, отели 15% територије, свету увалили мигранте као геополитичко оружје, и сад овј балавурдији српској дали да праве каријере и намећу српском друштву шупљу причу о менталном здрављау.

Али "струка" је света крава....то што је декан филозофског факултета Синана аутошовиниста кога то брига. Међутим Ковић је "опасан" за науку...то су те ђаволије које глупи Срби кусају. Ушле су у све сфере, а, наравно, ударено је на школство, не само САНУ, не само филозофски факултет него и, сећамо се, ПБФ...

Ствар је проста, затруј главу и цела риба смрди. Увек је било и болесних људи, ментално, и у чамотињи (депресији) и лудих (психози).  Није то никава теорија завере - јасно се види како се друштво трује с врха, од школских установа на доле.

И, кад читам овде: рек'о ми поп: "Иди лечи се, то је болест к'о и друга болест". Па где су други гласови из Цркве, мало озбиљнији Где је да је цела генерација попова одшколована на теологији која је направила раскол у Цркви, највећи после 1054.? Шта ћемо са тим? И т.д. и сл.

И онда човек данашњице, поробљен, скршен дође, и наравно, "заузети" поп га шаље "лекару"...па ок, а је ли му рекао можда: "Ајде, ок, водиш литуријски живот, једном недењно тад-и-тад, долази у храм и ја ћу ти читати молитве за здравље"! Или макар да га пита и салуша шта не може: не може да устаје на време, тешко му, нема воље да ради; има проблем са мајом/сестром/женом...а је ли макар поразговарао о једном пројављивању депресије, о последицама у односу са ближњима и дао му неки савет? Па у 99% случајева НИЈЕ! Нема кад, и то ће "лекар" да уради.

Тако то иде. Зато нам деца која граде каријеру по болесном школском систему одређују главне друштвено-социјалне смернице...на крају све заврши у апотеци и на прфиту фармакологије.

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Božena рече

@sanja84 I ne samo vegetarijancim nego i kad zaboli kičma, Vit b grupe su za nervni sistem

Govorim ti o indikaciju za primanje B12 injekcije. 

Depresija još uvek nije. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ćiriličar рече

 

И онда човек данашњице, поробљен, скршен дође, и наравно, "заузети" поп га шаље "лекару"...па ок, а је ли му рекао можда: "Ајде, ок, водиш литуријски живот, једном недењно тад-и-тад, долази у храм и ја ћу ти читати молитве за здравље"! Или макар да га пита и салуша шта не може: не може да устаје на време, тешко му, нема воље да ради; има проблем са мајом/сестром/женом...а је ли макар поразговарао о једном пројављивању депресије, о последицама у односу са ближњима и дао му неки савет? Па у 99% случајева НИЈЕ! Нема кад, и то ће "лекар" да уради.

 

Upravo tako. Zauzeti pop koji uturuje posao lekarima. To sam i mislila kada sam rekla da se ne ide kod duhovnika. Uglavnom su neobrazovani po tom pitanju. I uopšte o medicini.. Pa onda može I transplantacija i veštačka oplodnja, ma sve.. Da ne ispadne glup i nazadan... 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Навешћу овде један паралелан пример, ради се о лековима, истинским ековима и броби са инфекцијом. Дакле о стриктно научно доказаним стварима кроз лабараторије. И на основу тога закључите колико је кризав терен прича о "лековима" за депресије, психозе и др. Ја, напомињем, ниса против тога, али то је толико клизаво, неиспитано и може бити опасно, да то могу да воде (терапије) само врхунски, искусни, дугогодишњни психијатри. таквих је јако мало. Таквих је можда 1 од хиљаде хиљада.

Дакле: мој синчић, 3,5 година јеимао комликације, дете оперисано и добило сепсу. Операција је успела, хирушки део, али у таквим стањима сепса је неминовност. Сада је хируршки део споредна ствар, то је санирано, али комлетан организам је затрован, инфициран. Креће борба да се детету сапсе живот. Бране се витални органи, у дете се убризгава "коктел" антибиотка - јер немогуће је током сепсе знати које бактерије су у питању. Прати се путем аналие крви дејство антибиотика. Постоје десетине бактерија ресистентних н аантиботике. Исход може бити било какав, од смртног до оштећења свакојаких витаних органа, било којег и сл.

Инфектолози су знали процес, али не и исход. Дакле након убризгавања антибиотика (разних, у коктелу) долази до борбе тела са бактеријама, до отицања тела, дете/човек отекне толико да се скоро очи не виде. У тој првој борби, која траје пар дана, је или-или. Или ће умрети или преживети. Ако преживи, тада тело и антибиотици "победе" велик део бактерија, и оне које преостану се почињу груписати, "бежати" на "најсигурнија" места у телу. Дакле у првој "битци" уништена је јенда количина, али велики део се "прегрушише" (као у рату) и тада могу напасти мозак, јетру, срце, било шта.

Тада лекари детектују где је то груписање и делују често или хируршки да их одстране (делове ткива зараженог) или дренируају/испумпавају сондама и сл. Да скратим. Када су малом спасили живот, када су нашли 3 места где су груписане преостале инфекције, исисали сондама, и инструменти више не могу да нађу изворе инфекције - вредност инфкције је опала упола али је јако висока. Антибиотици више не делују. Све је покушано: од вађења крви нама, родбини, да би се евенутално детектовале неке бактерије које су ресистентне и сл. Дакле све се ради искључиво лабараторијски. Говоримо о набољим европским лабараторијама и инфектолозима - ништа! Сепса је на високом нивоу. Није више смртно опасна, али дет већ 2 месеца не једе, само се уумпава хемија у њега и испумпава течност. То не може вечно да траје - пат позиција. Ако инфекција опет крене на горе - последице могу бити катастрофалне.

И тада - консултовани су специјалисти свих грана, инфектолози од свуда - један инфектолог преложи путем телефона да се детету да КОРТИЗОН!

За 2 дана дете је проходало. Кортизон је укинут, поново инфекција порасла. Кортизон враћен, дете поново "живнуло" и за 3 недеље сепса је спала на најнижи ниво. након месец дана дете је отпуштено - са хирушким потекоћама, али то је физика/механика - без трагова инфеције. Слава Богу!

Дакле - описао сам лаички како се навећи европски стручњаци, људи професионалци, људи који раде са научно доказаним стварима, уз помоћ намодерније технике, скенера, ултразвукова, рентгена, мегнетних резонаци и врхунских лабараторија - како се боре са нечим "страним" у телу. Детету је једном дневно вршена анализа крви, сваких 2-3 дана магнетна, скенер, УЗ и сл. На крају - један "неконвенционалан" метод, инфектолога са искуством је излечио дете потпуно.

Е сад - ко нормалан, ико, може веровати, да се душевна болест попут психозе или депресија, где је трилион фактора у питању - може ИЗлечити неком таблетицом? Као да је човек робот, па неки кабл тамо у чипу има кратки спој, и ајмо то решити. Тако психијатрија и фармакологија посматра ствари - биохемијски дебаланс у мозгу, и дај да убризгамо хемије да "избалансирамо" и бићеш срећан. То су глупост! Лудило!

Међутим, да, посто је индиције и искуства да неки медикаменти олакшавају, дакле СИМТОМСКИ олакшавају човеку да се бори са тим. Поставља се питање: шта даље човек САМ да ради. Или са неким - попом, рпдбином и сл. Шта да уради да промени свој живот да изађе оз тог пакла душевног/менталног? То је кључно питање. А не: то је болест, има лек и ајмо пипа, нова екипа. Нема од тога ништа. Није то баш тако.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ПС

Зашто потенцирам да треба бити опрезан код депресија? Па аје и некако, да се човек мучи, да има то до крај аћивот аи којешта...али, не дао Бог, ако се томе погрешно приступи и депресија уместо да се умањи пређе у психозу - ета тада "оде маст у пропаст". А јако често, нико жив неће да прича о томе, јако често због лошег третмана, најчешће психијатра - рокне таблете, антидепесиве, за спавање, за смирење по потреби (а потреба је стална), и најгоре - пацијент пролази пако да контактира психијатрују, када се већ "окуражи" да оде тамо, он има огромно оверење, не зна скоро ништа шта је и како је, иде тамо као да иде хирургу з аслепо црево, и ту му продају причу, чисту идологију: имаш недостатак тог-и-тог у мозгу, ево таблет и то је то.

Пацијент прихвати то као неко физичко оштећење, потпуно се пасивизира, не придаје важност том социјалном делу, затим свом поимању света око себе и смисла живота - и то је неминовно погоршање. Тај идеолошки приступ "дебалан су мозгу" је убитачан, јер он оНЕмогућава да се човек самоангажује, да се самоизлечује уз помоћ Бога и чега већ.

Онда једне теплете не одговарају, ајде променимо у друге и док се то све изреда - социјални део постаје све више запостављен ако човек нема подршку ближњих - и стање се погоршава. На крају, неретко - психоза. "Ено га, кажу, полуде/полудела!

И тад почиње пакао...нуролептиа и све остало...

Мора се од свих и на свим нивоима депресивним људима подвлачити да су они ти који, ако хоће здравље, морају сами да изналазе пут из тога - променом погледа на живот. А свака помоћ је добродошла.

Ја знам туце људи који су "били мало повучени", па од антидепресива завршили на вечној таблетоманији и неуролептицима. Знам психијатра, нашег, искусног, који је јако опрезан са таблетама, који "лечи" попадију која је овисна од антидепресива, иако јој психијатар саветује да се "скине"....и сл. Ок, хемија помаже, олакша, али то је само симтомски, ништа не помаже у корену и узроку болести.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

Већ три деценије јавност је затрпана тврдњама да је депресија узрокована „хемијском неравнотежом“ у мозгу...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...
WWW.POLITIKA.RS

Да ли на пацијента делује неки лек, за колико треба повећати или смањити дозу медикамента, само су нека од...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...
WWW.POLITIKA.RS

Србија је водећа земља у Европи по потрошњи седатива, скреће пажњу специјалиста психијатрије др Милутин Костић

Србија водећа земља у Европи по потрошњи седатива

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pa, odlazak kod doktor. Pijes lekove neko vreme, tj mesec- dva tri, posle polako smanjijes na svoju inicijativu. Zatim akatist svetom Nektariju ili Romanu. Neki sport ili voznja bajsa, trcanje mora kretanje, kreces se medju ljudima koji hoce da te sslusaju. To su uglavnom dva- tri coveka iz crkve. Post - ispovest i pricest u manastiru S. Romana. I da ti procitaju molitvu za zdravlje.

Poslusnost duhovniku sve leci. 

Jer depresija je stanje duse zbog nekih nasih predjasnjih grehova, nasa dusa pada u depresiju. Nakupe se grehovi, pritisnu je i ona poklekne. 

I da, misli ako ne mozes da pobedis ponavljas u sebi gospodi pomiluj dok ne odu misli.

I tako godinu -dve u zavisnosti koliko traje, koliko je dusi potrebno da se povrati.

 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Flojd рече

 

I tako godinu -dve u zavisnosti koliko traje, koliko je dusi potrebno da se povrati.

 

..i tako posle 15 godina, bude ti bolje.  :) (Podseti me na onaj film "čekaj me ja nikada neću doći")

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...