Jump to content

Владика Андреј на састанку "Хришћана у невољи": Треба звати на разговоре руског епископа у Бечу

Оцени ову тему


Препоручена порука

03. мај  2022. 12.29  | Извор: Танјуг

Владика Андреј: Треба разговарати са руским владиком

 
 
БЕЧ - 

Поводом рата у Украјини често се потеже улогу има црква у историјским тензијама Русије и Украјине, а представници верских заједница у Аустрији разговарали су о њиховој мировној улози у контексту рата у Украјини.

Разговору који је на иницијативу организације "Хришћани у невољи" одржан у просторијама бечке надбискупије, учествовао је и представник Српске православне цркве владика аустријско-швајцарски Андреј који је позвао је присутне да разговарају са руским епископом Алексијем.

 

Пошто представници Руске православне цркве нису присуствовале скупу, оцењено је да је свеобухватни дијалог свих релевантних верских заједница немогућ.

"Радо бих желео да имамо за столом и представнике Руске православне цркве, али нису одговорили на позив", рекао је организатор овог скупа Елмар Кун из институције "Хришћани у невољи" а пренела аустријска агенција АПА

Он се пожалио да представници Руске православне цркве више не присуствују екуменским скуповима и подсетио да је, након што је Украјинска Православна црква прогласила аутокефалност и тако се формално одвојила од Руске православне цркве, дошло до "пукотине" која може у недоглед поделити друштво.

Изразио је, уједно, наду да ће Руска православна црква озбиљно схватити поруке патријарха Кирила који је на почетку рата позвао све стране сукоба да избегавају цивилне жртве.

Српски владика Андреј пренео је да се пет пута лично састао са руским колегом у Бечу Алексијем.

"Имам утисак да му је потребна наша помоћ", нагласио је он и објаснио да се руски владика мора придржавати захтева своје цркве.

Владика Андреј је казао да му руски епископ није дао јасан одговор зашто се не изјашњава јавно против рата, али је додао и да је владика Алексиј разуман бискуп са којим је неопходно разговарати.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Предавање др Александра Краљића о Украјини

март 31, 2022

Поводом рата у Украјини, у Бечу је 10. марта у свечаној сали Надбискупске палате одржан скуп на тему Идентитет Украјине: историја, религије и политика. Позиву Управе одељења за образовање при Бечкој надбискупији (Akadamie am Dom ) и Фондације Про Оријенте, на ово угледно предавање, одазвао се и Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј. Предавање је осветљавало историјске и културне корене украјинског народа и допринело да се боље разумеју узроци актуелне катастрофе.

У свом обраћању, аустријски професор др Александер Краљић (Alexander Kraljic), говорио је пред многобројном публиком, најпре о историјату Украјине и затим о проблему признавања народних република Доњец и Луганск и о истовременом негирању суверенитета и националног идентитета Украјине. У ствари, по речима др Краљића, Русија и Украјина су кроз историју увек биле повезане дугим односом, праћеним конфликтима и међусобним сукобима, што се протеже од почетака Кијевске Русије па све до распада Совјетског Савеза, да би, опет по речима др Краљића, савремена Украјина данас била видљив израз једне сталне борбе за свој сопствени геополитички и економски положај у Европи.

На крају скупа се развила жива дискусија о несрећном рату у Украјини.

http://www.crkva.at/предавање-др-александра-краљића-о-укр/

 

 

Немам времена да претражујем интернет: могуће/вероватно да је овај Краљић од брађе Хрвата или Словенаца

Ево и предавање где се види јасно исто као и код нас што се прави црногорска нација тако се прави и украинска нација,...а нико од ових католичких представника не спомиње не говори каква је улога римокатоличке кркве кроз историју у сукобима у данашњој Украини а исто тако на простору бивше Југославије.....где је био ватикан (папа) кад су следбеници луцифера зверски убијали срспку децу и народ 1999??? као и бомбарадовање народа за вријеме рата 1990-95 у Р. Српској....осиромашени уранијум, итд.......... како се не сетише тада колонијалисти да траже састанке ..... Господин Путин тачно зна да има посла са следбеницима луцифера и зато удара право у чело....

Ово је трагедија: ми Срби смо имали друга Тита као предводника кукавичије јаје (допустили смо да нам неко то наметне),  а народ у данашњој Украини има Зеленског и све је јасно..... сви знамо како је и шта је било и како се зваршило код нас.....

 

ево прадавање, суштина свега је праве украинску нацију на рачун Руса као и код нас у Црној Гори:

Папа оплакује и нариче за својим јањичарима није њему жао народа који страда....

Ево шта каже Господин Метро Алфејев отворено о папиним наци/јањичарима у Украини:

 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...