Jump to content

NoFap/НеРукоблуду

Оцени ову тему


Препоручена порука

Поздрав људи,

Никада нисам постављао на овом форуму али га пратим већ дуже време. Овим постом/темом желим да поставим питање да ли би неко желео да се укључи у групу међусобне одговорности што се тиче остављања рукоблуда и порнографије ?

NoFap као покрет по интернету постоји неколико година. Оно што пратиоци треба да испуњавају јесте да оставе рукоблуд и порнографију. Нису сви покренути мотивима неке вере, али на њиховим форумима с обзиром да највише има американаца и европљана, прављене су групе и по питању вере, па има евангелистичких, римокатоличких и осталих група, наравно има и доста муслимана. Доста и неверујућих исто покушава да остави зло рукоблуда схватајући разарујуће последице којих смо сви свесни.

Био сам по разним групама где смо се чули и разговарали понекад али би сигурно било боље када би се таква комуникација успоставила са неким из наше вере, још боље, нашег народа. Због тога пишем на овом форуму.

Мени је занимљива идеја accountability group-е (у слободном преводу горе сам овај појам превео као група међусобне одговорности) где се нађу истомишљеници и такорећи држе један другог одговорног за оно за шта су се договорили. У овом случају је то остављање рукоблуда и порнографије где се по договору људи чују на недељној или већ уговореној бази, мало попричају о честим проблемима, шта им представља највеће искушење, тактике борбе и остало.

Пишем ово првенствено јер ми олакшава кад с неким могу да попричам о овоме. Волео бих да овде упознам неког да се чујемо, делимо искуства и мотивишимо један другог везано за остављање рукоблуда. Наравно да људи пре нису имали потребе за оваквим групама или да један с другим причају о оваквим стварима, али нова времена доносе нова искушења, па и нове начине борбе с њима. Прилично ме смара да већ годинама на исповести пуштам исту причу, а вероватно смара и свештенике да слушају о томе, и крајње је време да оставим тај грех.

Направили би WhatsApp или какву већ групу где би се чули. Не мора чак ни група, може и приватан чет. Ко је заинтересован нека ми се јави у инбокс да му дам број или мејл.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

Oženi se. 

Хоћу.

Имам девојку и идем ка томе, али желим да искореним тај проблем, свакако не бих желео и да у браку то радим.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...