Jump to content

Ona se budi

Оцени ову тему


Danijela

Препоручена порука

Лијепа расправа, као она дјечја игра "маме и тате". Једино што су дјеца у том узрасту мало искренија. Умјесто тих прича, просто се скину голи, иако још немају јасну представу ни о тој голотињи, а камоли о сексуалности. Али свеједно, јасно ту виде саму природу човјека.

"И створи Бог човјека по лику Своме, по лику Божијем створи га, мушко и женско створи их."

А зашто, то је ваљда јасно - да би могли да расправљају о тој природи човјека, као некој тајни, иза које стоје гениталије.

 

Једног дана ћу можда и морати да прогутам свој цинизам, све с каматом, али то свакако није данас. Данас сасвим слободно лајем.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 263
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Снежана рече

дакле она је "Мађарица", али Дучић није мушка курва, упс.. пардон, он је великан који се жртвовао за домовину :smeh1:

То је шала. А догађај вероватно није тачан.

А да Дучић јесте великан, велики песник и родољуб. Па се ти љути колико хоћеш. Ти би сад да га избришеш јер ти се не свиђа пта је писаоо женама.  Тако је и Латинка својевремено забрањивала стрипове, колико сам чуо. :)Поента је да је тачно да су жене сујетне. Ја се никад нисам бавио анализом којом се Дучић бавио али колико се сећам дизао је и жене у небеса. Тај однос горе-доле је емотивно гледање на свет, распаљено итд. Може да буде проузроковано заљубљеношћу, разочарењем... Не мигољим се него би ти да савиш све у неке своје фијоке.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

То је шала. А догађај вероватно није тачан.

није шала, добио је кућу од неке Мађарице и дао је држави на коришћење. (значи није урва, него спонзоруша, извињавам се :smeh1:)

 

пре 2 часа, Вилер Текс рече

А да Дучић јесте великан, велики песник и родољуб. Па се ти љути колико хоћеш. Ти би сад да га избришеш јер ти се не свиђа пта је писаоо женама.  Тако је и Латинка својевремено забрањивала стрипове, колико сам чуо. :)

ово је јако ружно са твоје стране, ја не оспоравам њега као песника нити као родољуба, само нисам особа која идеализује било кога, и јако ме нервира та наша потреба да од сваког правимо идола и хероја. Не знам ко је Латинка.

 

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Поента је да је тачно да су жене сујетне

исто као и мушкарци, ништа мање, једино у другом облику.

 

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Тај однос горе-доле је емотивно гледање на свет, распаљено итд. Може да буде проузроковано заљубљеношћу, разочарењем..

Дучић није могао да оствари трајну везу ни са једном женом, имао је неких пар кратких веза, из једне је добио ванбрачног сина, шта више свом најбољем пријатељу Алекси Шантићу је преотео (кажу, из чисте забаве) женску (ако се не варам то је баш била она чувена Емина, али ме не држи за реч).

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Не мигољим се него би ти да савиш све у неке своје фијоке.

никог не стављам ни у какве фиоке, просто се трудим да будем реална, нпр. и Буковски је био сјајан писац, али је био алкос, бараба и ђубре према женама, али то не умањујењега као писца.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Снежана рече

Буковски је био сјајан писац, али је био алкос, бараба и ђубре према женама, али то не умањујењега као писца.

A tek Pikaso  :0426_feel:. Valjda biraju žene koje mogu da budu žrtve njihove patologije.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Снежана рече

добио је кућу од неке Мађарице и дао је држави на коришћење.

Ambasada Srbije u Mađarskoj... primio udarac za čitav tim :smeh1:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Па Јесењинове песме/поеме обилују срцепарајућим, носталгичним, славоспевима којекоме и којечему...јесте да се види да је био плах, али је пребијао Исидору Дункан. Колико се сећам у његовим песмама било је горчине ка злу (Крчмарска Москва) а остало је све голи сентиш...а пио је, тукао жену и којешта.

Него...ствари се постављају наопаку као ко је гори мушкарци или жене. Па се потежу примери. Ја сам провокативно (на)пис(кара)о о женској нерационалности, дакле импулсивном, брзом, неодмереном, непромишљеном, што би се рекло, двигу, покрету, дејству...живљењу. То уопште није непознато, то знате и ви жене. Зашто је то важно? Па јако је важно. Те особине женске природе се могу контирати негативно а могу позитивно, као и све код човека, зависи како наше животне енергије усмеримо.

(Она сестра "паметна" што фол брани жене од мене "интернет напасника", коментарише некој од вас (хтијући да придобије истомишљеницу, а то није баш лако са Снежаном и Наташом, комлетним особама) да мушкарци 'оће да им се перу ноге и плету чарапе. Па онда лепо залепи да је неко "болестан" и будалаштине...уствари плиткост ко кошија бара. То је њен поглед на мушкарце. Сад она као православна, дели савете духовне а има ставове нагорих феминсткиња.

Погледајте српску поезију, како се писало жени. Погледајте српске епископе кога носе на грудима - дественици цео живот поје молитвено Жени! Погледајте српску мајку у народној поезији! Ево ја ћу јавно написати: ја својој жени често перем гаће! Замисли женомрсца! Али ако она лежи 48 сати са болесним дететом, које јој не да да макне - је ли мени унижење прати веш, а ту су и њене гаће! Шта, да оперем све а њене гаће да оставим њој? Или одем 100-пут у продавницу кад јој се трудној (а и нетрудној, и кад нема обавезе ка деци) нешто лепо, посебно једе, кад жене мењају чуло укуса и сл., а и било кад - манго рецимо и сл. Ја то никад не бих урадио за ичији хир, не ни за трговну ја теби-ти мени, али да за...па ето, кажи љубав, какву-такву. Мило ми је да јој учиним, иако је она 100-пут слабија од мене у многоме, ипак то не сматрам хиром.

Него - (и)рацонализам. Поменуо сам ономад и глупаке, и лудаке, и идиоте, и жене и децу и икону. Оно, безобразном и глупом човеку и кад објсаниш горе буде...ко има иоле "чорбе" схватио би, али да појасним(о). Икона - говорим о визуалном, не о духовном - се иконопише без апсолутно икавих земаљских пропорција. Она се иконопише скоро као што деца цртају (само дубље и лепше и надахнутије с Вишег). Како? Па тако што рецимо Светц држи у руци храм који 100 пута већи од њега! То везе нема са рационалним око нас. Или се слика рецимо пророк Илија Свети, тако да је је неки његов део тела већи од планине и сл.

Затим деца: сликају кућу, а видиш тамо и тату и маму и шпорет и зеку, а кроз зидове се види. О томе говорим. Јако често, женска природа је таква, помало дечија, помало ирационална - тако и треба да буде, тако је створена. Да допуњује грубог мужа, да га усмерава, да га употпуњује. Осим тога жена је дата мужу и за насладу, ерос, али не пронографско-блуднички, него љубавну насладу. Да би могла да испуни ту своју улогу постојања она просто треба, мора и јесте таква (женска природа). АЛИ, пошто имамо непомјаника који све веје (осим наше паметне принцезице са смарагдима), та женска ирационалност може да одведе мнооого тога у мало жешће пропасти. Зашто је ту важно не осудити жене (то глупани "философ(к)и(ње)" тако банализују ствари јефтиним фразама баба Персе) него ИСТАЋИ ЗНАЧАЈ жене у општем паду друштава и породице.

Када неки боленик бије жену: најчешће је и ту узрок женка нерационалност....многе су хтеле неког мачо-геџу, лепо било док су се кресали, али кад су почели шамери куку и леле...а је ле те неко натерао њему, или си га сам абирала? Наравно за осуду си ти манијаци, али гд еје одговорност за самог себе? Где? Па није те ћаћа валда продао њему, или кажи нам како је кренуло веза, ајд кажи? Боље не казуј!

Идемо даље - то је све површина, замајавње незнавених. Треба искати дубље узроке. Дакле када жена схвати да је ОНА та која мушкарцу или шири ноге или каже не; да је она та која одлучује о покретању "процеса заједничарења" са мушкарцем; када схвати да то што јој нуде, да не буде мати; да се лицкари сат ујутро на брзака, поједе штогод, сркне кафу, па сат времена у бус, па рмбачи на послу, и слушај јефтине сексистички-асоциране јефтине форе, па назад у бус/метро, све знојаво и прљави, онај јој мери дупе, онај сисе...и кући...чекај ако ти је то избор - иволи, милим лепо!

А ако ти муж обезбеди удобан стан, кућу, он иде на улицу и бори се, ради, ниједну ни не погледа, све кући потребно донесе, ти имаш све, имаш своју децу, комфор, имаш интернет "прозор ка свету", и идеш у тај свет у ШЕТЊУ, потпуно заштићена од његових прљавштина. У њему си а ниси у њему - па зер ти то није боље? Ако није, онда, селе, са тобом нешто није на месту.

Управу су жеску плаховитост, импулсивност, то дечије у жени, ту перспективу света коју жена има скоро као иконописац, визуалну, нерацоналну, несиметричну, непропорционалну - управу је то искористио овде помињани од "смаргдне принцезице", насади све то на СУЈЕТУ, напуцао неколико бабетина неостварених преко ко зна кога и тпочео еманципацију. Еманципацију чега? Греха, пада жене, прављења од ње роба капитализму и мученице за искориштавање. То што се неколико бабетина "социолошкиња" ухљеби на тој причи, то је ништа - већина жена страда овако или онако.

И на крају, многим женама је лепо тако (једно време) и саме постају зле, подле, и међу вуковима постају вучице. Све у свему, генерално, жена треба да своју прилично ирационалну природу, мало рационализује, спозна свет у којем живи (а и свет предака и Цркве, не само таблоида и улице), треба да спознавши то мало сагледа своју сујету која је изашла ван свих оквира нормале, ишчашила се у свом лудило ко ње, за које није само она крива, и да из те перспективе тражи себи мужа, не мужјака.

То није лако, нимало - сокови животни раде, "сврби" тело, сврби жеља за заједницом, сврби све...е, па кад све то засврби, не треба као они које сам навео на почетку пређашњег текста, не треба као нека идиоткиња, као нека незналица, као неки дебил, да се поводи ситним страстима, или неким јефтиним сентишом, него колико може да буде рацонална, - али из наведених перспектива - и тако делује. Да буде "скупа роба" (фигуративно). То није лако, посебно данас.

Проблем је што је феминизам ОТРОВАО идеолошки, до дубина, жену, и друштво, и да она види "ослобађање" у властитом ропству, да види "кул" у властитом паклу који следи, на земљу кад се ухвати у...са којекавим типовима, да види "успех" у некој каријерици, или ако се напечи пред камеру, или избацује сисе, не би ли ко видео, напалио се, шта ли...дакле потпуно све супротно од онога што нормални мушкарци поштују, и што је њој на корист.

 

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 12.2.2022. at 11:30, mirko1929 рече

Неиронично ово. Пази, кад видим понашање неких жена потпуно ми буде јасно како је могуће да човек пролупа толико да убије и њу, и себе. То константно роварење у мозак, непрестано убијање у појам, без трунке милости, не може да се издржи бесконачно дуго.

Vala si u pravu lose je kad Zena ima dug jezik koji nezna da kontrolise I uporna  u svadji da njena rjec Bude zadnja.

Најгоре радно место је убедљиво тамо где је колектив женски.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Smaragdni kamičak рече

Niko nije osporio negativan uticaj hladnoće. Problem je što si u prvom postu napisao da nošenje suknjica zimi može voditi do steriliteta, preko bolnih menstruacija, policističnih jajnika itd. To si naveo kao jedini razlog. Ne, to ne može biti jedini faktor rizika. Znaš li koliko je ženskih osoba koje NE IDU POLUGOLE, a imaju sva ta stanja, ili jedno od??? Takođe, idu i polugole zimi pa im je sve potaman, nikakve bolesti, radjaju, sve pet. Takodje, bešiku imaju i muškarci. A i prostatu. Nisam videla da nose suknje pa ipak i oni imaju infekcije, prehlade, i druga mnogo ozbiljnija stanja u tom predelu. Molim te, razmisli još jednom pre nego napišeš nešto onakvo. Time povređuješ svaku osobu odgovornu prema svom organizmu, a koja nije kriva za urodjena stanja, nasledjene anomalije ili potencijalni razvoj istih u kasnijem dobu, ili  sa prirodno slabim imunitetom.

Нигде, ама баш нигде нисам у том првом посту написао да је то једини разлог. Нигде нисам написао реч ''једини''. И пошто сам окривио феминизам за то ненормално облачење у хладним добима године нормално да нисам хтео наводити и остале разлоге за које тај покрет није крив, а које си ти овде навела. Чак сам одмах у наредном посту написао да је то један од разлога. Да су честе упале један од разлога и лепо сам ти навео узрочно последичну везу. И искрено, потруди се да други пут мало више укључиш пажњу док читаш моје коментаре, а не да ме оптужујеш за нешто што нисам написао.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Снежана рече

ни најмање, тренутно ме једино саблажњава мој камен у бубрегу

Имао сам их и ја неколико. И песак. Када сам отишао на ултразвук доктор ми није веровао да сам их имао. Бубрези су били чисти. Неколико сам избацио, величине од око 5мм, а остатак истопио. Ево како. Појео сам опну од кокошјег желуца. Ољушти се опна са унутрашње стране желуца домаће кокошке, добро се опере, стави се у рерну од шпорета и осуши се. Поједеш је уз мало воде и то је то. Буде баш крта. А како делује.. па кокошке кљуцају каменчиће јер им треба калцијум за опну за јаја. Тако се ''свари'' и ово камење у бубрезима. Ово примењујем на сваких шест месеци и до сада нисам имао проблема од последњег напада, а болови су били страшни..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Ćiriličar рече

Када неки боленик бије жену: најчешће је и ту узрок женка нерационалност....многе су хтеле неког мачо-геџу, лепо било док су се кресали, али кад су почели шамери куку и леле...а је ле те неко натерао њему, или си га сам абирала? Наравно за осуду си ти манијаци, али гд еје одговорност за самог себе? Где? Па није те ћаћа валда продао њему, или кажи нам како је кренуло веза, ајд кажи? Боље не казуј!

Проблем је што такви који воле да бију жене то обично не раде одмах на првом састанку...јер би онда ствар била много проста и ниједна нормална жена не би никада била са њима ни минут, а они би вероватно фасовали затвор или лудницу...него се претварају да су кул и фини, па временом покажу право лице.

Важи наравно и обрнуто, само по питању других ствари пошто обично жене не малтретирају физички мушкарце...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, sanja84 рече

Nije niko primetio moju poruku. Postoji taj nazovi fakultet centar za ženske studije. I tamo su uglavnom strane plaćene lezbejke koje truju našu omladinu. Moja rođaka je zavedena tim monstrumima odagnala od sebe porodicu, prijatelje.. Sve. Jako mi je žao... 

Знаш како.. овако их ја контам. Феминисткиње се боре да послове које раде мушкарци раде исто и жене, а саме оне, феминисткиње, не би ни у лудилу хтеле да исте те послове раде, ма ни да им падне на памет. Продаја магле..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

@Плаво Небо хвала.

Пио сам и неке жуте таблете, не знам како се зову. Али најгоре, убедљиво најгоре што сам у животу ставио у уста јесте пола чаше маслиновог уља и пола чаше лимуновог сока. У истој чаши. Док сам пио ту половину са соком и некако је ишло, али када је кренула ова друга половина са уљем која је пала на дно.. аууу.. па желудац сам хтео да повратим али сам ипак попио. Недељу дана ако не и више у устима сам осећао укус и мирис тог уља. То је ваљда помогло да се каналићи подмажу и да тако камење лакше изађе.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...