Jump to content

Република Српска: Вјероучитељ добитник Светосавске награде Министарства Просвјете и културе

Оцени ову тему


Препоручена порука

Светосавском наградом за радну/школску 2020/2021. годину Министарство просвјете и културе Републике Српске наградиће 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика, односно дјеце у претходној школској, односно радној години. Међу добитницима Светосавске награде је и вјероучитељ Драган Ђурић, који ради у ЈУОШ „Бранко Радичевић“ Бањалука. Ово је уједно и први пут (од прве додјеле ове награде) да је овако значајна награда додијељена једном вјероучитељу.
На основу пристиглих пријава на Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде одабрано је седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе у основним школама те 11 професора средњих школа у Републици Српској којима се додјељује Светосавска награда за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у радној/школској 2020/2021. години.
Kандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне и средње школе, стручни активи средњих школа те струковна удружења васпитно-образовних радника.
Светосавскa наградa, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде,  овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији која ће бити уприличена 28. јануара 2022. године у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањој Луци.
Извор: сајт Влада РС-Министарство Просвјете и културе и вјеронаука.нет

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...


На свечаној академији под називом "Наши учитељи - у подвизима ка добру" одржаној у петак, 28. јануара 2022. године у Дјечијем позоришту РС, уз директан пренос на РТРС-у уручене су Светосавске награде за 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика у протеклој школској години.  Први пут од када се додјељује најзначајнија награда просвјетним радницима, ове године уручена је и једном вјероучитељу. Уз присуство бројних гостију и свештенства епархије бањалучке, награде су уручили Министар просвјете и културе Наталија Тривић и др Предраг Дамјановић, директор РПЗ РС; Бојан Ђенић, директор Завода за уџбенике РС. Награду вјероучитељу Драгану Ђурићу, који ради у ЈУОШ "Бранко Радичевић" Бањалука, уручио је др Предраг Дамјановић, директор РПЗ РС. Светосавска награда састоји се од Светосавске повеље, новчане награде и медаљона са ликом Светог Саве, дјело академика Миливоја Унковића. Такође, Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске  награђенима је поклонио и књигу нашег нобеловца Иве Андрића "Травничка хроника" са посветом Министра просвјете и културе РС.  Биографију вјероучитеља Драгана на основу које је добио Светосавску награду можете да прочитате на сајту школе ЈУОШ "Бранко Радичевић" Бањалука.
У свом обраћању министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је:
Поносна сам на све овогодишње добитнике Светосавске награде. Награђена су 42 васпитача, стручна сарадника, наставника и професора за изузетне резултате у области образовања и васпитања и допринос квалитетнијем образовању и васпитању у Српској у школској/радној 2020/2021. години. Све добитнике Светосавске награде красе више од 15 година радног искуства, изузетна посвећеност у раду с дјецом, бројне ваннаставне активности, стална усавршавања, као и иновативност и креативност у раду, али прије свега бескрајна добронамјерност и стрпљење у раду с дјецом. Просвјетни радници су лучоноше светосавља, што се огледа у знању које преносе на своје ученике. Захваљујући њиховој преданости, стручности те спремности да у доба пандемије окупљају дјецу да би у континуитету стицала знања, али и јачала најјаче вриједности као што су заједништво, дружење и учење кроз игру учинили су исто што је чинио Свети Сава кроз свој живот”.Извор: вјеронаука.нет

spacer.png

spacer.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Светосавска награда вероучитељу Драгану Ђурићу (званични сајт СПЦ)
На свечаној академији под називом Наши учитељи - у подвизима ка добру одржаној 28. јануара 2022. године у Дечијем позоришту Републике Српске, уз пренос на РТРС-у, уручене су Светосавске награде за 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика у протеклој школској години. 

Први пут од када се додјељује најзначајнија награда просветним радницима, она је ове године уручена и једном вероучитељу. У присуству бројних гостију и свештенства Епархије бањалучке, награде су уручили министар просвете и културе Републике Српске др Наталија Тривић; др Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске; и Бојан Ђенић, директор Завода за уџбенике и наставна средства. Награду вероучитељу Драгану Ђурићу, који ради у ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Бања Лука, уручио је др Предраг Дамјановић, директор епубличког педагошког завода Републике Српске.

Светосавска награда се састоји од Светосавске повеље, новчане награде и медаљона са ликом Светог Саве, дело академика Миливоја Унковића. Такође, Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске награђенима је поклонио и књигу нобеловца Иве Андрића Травничка хроника са посветом министра просвете и културе Републике Српске. Биографија вероучитеља Драгана Ђурића, добитника Светосавске награде, налази се на сајту Основне школе „Бранко Радичевић“ Бања Лука.

У свом обраћању, на свечаној академији током доделе Светосавске награде, министар просвете и културе Републике Српске др Наталија Тривић је казала:

-Поносна сам на све овогодишње добитнике Светосавске награде. Награђена су 42 васпитача, стручна сарадника, наставника и професора за изузетне резултате у области образовања и васпитања и допринос квалитетнијем образовању и васпитању у Српској, у школској/радној 2020/2021. години. Све добитнике Светосавске награде красе више од 15 година радног искуства, изузетна посвећеност у раду с дјецом, бројне ваннаставне активности, стална усавршавања, као и иновативност и креативност у раду, али прије свега бескрајна добронамјерност и стрпљење у раду с дјецом. Просвјетни радници су лучоноше Светосавља, што се огледа у знању које преносе на своје ученике. Захваљујући њиховој преданости, стручности те спремности да у доба пандемије окупљају дјецу да би у континуитету стицала знања, али и јачала најјаче вриједности као што су заједништво, дружење и учење кроз игру учинили су исто што је чинио Свети Сава кроз свој живот

др Славољуб Лукић, инспектор-просветни саветник за вјеронауку /извор: 

 

 

svetosavska dodjela nagradadjecijepozoristeACO_3241.jpg

svetosavska dodjela nagradaACO_32412456778990.jpg

svetosavskaACO_3282u8907654.jpg

svetosavskaACO_329676666666.jpg

svetosavskadodjelanagradaACO_32876555555.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...