Jump to content

Хеви метал грозница у Параћину – пензионери иду на концерт Iron Maiden

Оцени ову тему


Препоручена порука

 

На концерт легендарног британског бенда „Ајрон мејден“, који је планиран за 24. мај, пензионери из Параћина моћи ће бесплатно да путују. Пензионерска организација већ увелико прави спискове, интересовање је изнад очекивања, а услови су купљена карта за концерт и чланство у Удружењу. Чланови могу да поведу децу и унуке ако желе, такође бесплатно.

Није шала: за одлазак у Београд на концерт легендарних Ајронса већ се пријавило петнаестак параћинских пензионера, а највернији фанови британског хеви метал бенда, већ су купили карте.

 

У Удружењу пензионера кажу да ће на овај пролећни рок спектакл, из Параћина кренути најмање један, а можда и више аутобуса. Идеја је наишла на одобравање, уз по који дискретан смешак млађих нараштаја.

„Они су наша генерација, 1975. су основани. Тада смо ми имали 20-25 година. Нормално је да међу пензионерима буде доста хеви металаца. Са одушевљењем су прихватили ову идеју. То им је вентил“, каже Милан Илић, председник Удружења пензионера у Параћину. 

Читава идеја и није чудна ако се зна да оснивач бенда Стив Харис има 65 година. Најмлађе генерације нису ни чуле за Ајрон мејден и не знају шта је хеви метал.

Људи средњих година махом јесу, тако да је највећи број фанова, са краја 70-их и из 80-их година, већ увелико у пензији.

Бранко Савић, рокер, вокал групе Метро, каже да зна много пензионера који ће ићи на тај концерт.

„То је, иначе, ходочашће за сваког правог рокера. Ајрон мејден је једна светска икона. Последњи пут су били 2014. године на Калемегдану пред 12.000 људи. И ја сам био на том концерту", сећа се Савић.

Пензионерска организација спремна је да помогне члановима и при куповини карата, а чак је разматрана могућност одласка на концерт у Софију у јулу.

До тада ваља потражити у ормарима по нешто од гардеробе из хеви метал ере и евентуално, обновити градиво уз по који лонгплеј.

Izvor:

WWW.RTS.RS

На концерт легендарног британског бенда „Ајрон мејден“, који је планиран за 24. мај, пензионери из Параћина моћи ће бесплатно да путују. Пензионерска организација већ увелико прави спискове...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...