Jump to content

Основи руског језика

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Гости

Ma ne brini, ništa, naučićeš. Samo bih volela da prvo nađem audio zapis pre nego što krenemo, biće ti lakše. Sutra ću ti dati lepu podelu slova sa načinom izgovora, anjihovo povezivanje u reč, zatim.

Я - зове се слово ја, али уствари означава мекоћу претходног сугласника, само  ако је испред њега Ъ, чита се ја, јер је то знак за раздвајање

Ю - ју, за њега исто важи што и за ја

Э - тзв. обрнуто е, ретко се јавља, обично на поч. речи и чита као наше е

Й - тзв. и ктатко, чита се као ј

Ы - слово јери, означава да је претходни знак тврд

Ь - тзв. меки знак, може да стоји иза сугл,и тада је сугл. мек

Ъ - тзв. тврди знак, служи као што сам већ рекла да раздели (биће ти јасније)...сутра наставак 0510_music

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Стрпљења, драге моје

Полако ћемо. Понекад ја превише тога одједном хоћу да објасним. Прво мало погледајте ово, ја ћу наћи аудио записе...и идемо даље.  0510_music   0205_whistling

Поем гласные буквы

Ово су вам самогласници, неки од њих утичу на мекоћу птреходног сугласника. дакле, не изоварају се увек као што ова жена пева. Изгледа да ћу сама морати да правим табелу да би било јасније. После тога ће вам сигурно бити јасно. Ово је чисто информативно о словима, ништа више.

Подели на овим сајтовима

dajte neki kratki tekst na ruskom da ga prevedemo,da vezbamo i ucimo, a mozete i svakog dana ili kad imate vremena da u jednom postu date recimo 10 reci na ruskom i u zagradi kako se izgovaraju a onda i prevod i da ucimo tako osnovne reci i fraze za pocetak ili da ih obnavljamo... ja tako sad ucim spanski,drugarica mi dala svakog dana po 10 reci,a onda krenuli na fraze,pa gramatiku... no najteze mi pada domaci zadatak da gledam serije,posto se seranovi zavrsili a ostale ove zaglupljujuce meksicke serije...

a imam ruski kanal pa vezbam i tako ruski...

pozdrav i hvala na dobroj volji i trudu !!

махматма ганди је рекао:

свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака!

Подели на овим сајтовима

sve nas je vise zainteresovanih a nema nam profesorke!  :cmizdrenje:pa mislim da ce biti tako samo cemo valjda da krenemo sa slovima, posto su pojedina ruska slova cudna za pisanje(i izgovor) pa tek onda reci recenice gramatiku isto da malo dohvatimo i tako valjda

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Hala, na savetu, poslušaću te, samo sam razmišljala o tome kako da "dočaram" izgovor, ali praćenje ruskih kanala je svakako od koristi. Ko je iz Beograda, svakako bih prepručila Ruski dom, gde se besplatno daju filmovi a ima i super crtaća, odakle se lako uči igovor. Uostalom, neophodno je čuti rusku reč uživo. Od sutra krećemo sa tvojim predlogom, s tim da vas molim da slobodno kažete šta želite jer ja sam tu radi vas  crvenilo i radovaću se svakoj reči koju naučite.   0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости

sve nas je vise zainteresovanih a nema nam profesorke!  :cmizdrenje:pa mislim da ce biti tako samo cemo valjda da krenemo sa slovima, posto su pojedina ruska slova cudna za pisanje(i izgovor) pa tek onda reci recenice gramatiku isto da malo dohvatimo i tako valjda

Olja, a ne profesorka, draga. S pravom se ljutite, ali mi ovi prevodi oduzimaju dosta vremena. Da li ti se svi?a predlog brata ja II?  crvenilo

Подели на овим сајтовима

• Гости

А вот и меня. Здравстувйте! Это наш первий урок (час). Меня зовут Оля. 

А как зовут вас?

Russian Language Lesson :01 Formal Greetings

Овај рус је мало  :cheesy2:

Вот  это все (фсјо).  Люблю вас. (Ово сви знате 0104_cheesy). Жду вас с нетерпением.

Думайте об этом. (Мислите о томе - отец Угрин mazenje)

Подели на овим сајтовима

sve nas je vise zainteresovanih a nema nam profesorke!  :cmizdrenje:pa mislim da ce biti tako samo cemo valjda da krenemo sa slovima, posto su pojedina ruska slova cudna za pisanje(i izgovor) pa tek onda reci recenice gramatiku isto da malo dohvatimo i tako valjda

Olja, a ne profesorka, draga. S pravom se ljutite, ali mi ovi prevodi oduzimaju dosta vremena. Da li ti se svi?a predlog brata ja II?  poklon

svidja mi se predlog,i ovi snimci su sjajni!!! Podruga Olja ulazim polako u stos,mada ove lekcije moracu nekoliko puta da odslusam!posle prvog slusanja vec sam se navikla na naglasak i stvarno mi se svidja!!!

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

A pocecu i da zapisujem neke stvari,tako da u toku dana mogu na brzinu sve da obnovim....hehehe ovaj elektromagnetnim talasima posredovan ruski mi je bas postao zanimljiv! 0104_cheesy

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Pozdrav Olivera. Ja sam zainteresovan da naučim ruski jezik. Već odavno se kanim da nesto uradim po tom pitanju. Pre je bilo u sklopu patrijaršije organizovan neki besplatni kurs. Ne znam da li je to jos uvek aktuelno? Imam i par knjiga, rečnika rusko-srpskih u pdf-u, mogao bih to postaviti ovde da skinu oni koji su zainteresovani? Imam neke i audio kurseve i programe za učenje, ali oni su malo veći pa ne znam koliko bi to bilo izvodljivo za preuzimanje? Sve u svemu, prijavljujem se za učenje. Ne znam beknut ni reč. Dobro, znam dve tri reči :).... sramota..... ali tako je....

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pozdrav, brate. Ija sam na velikoj muci, mnogo je zainteresovanih i svi ne znaju da beknu. Zato sam za pošetak stavila ove male klipove, ne znam da li ti se sviđaju. Što se toga tiče, što imaš, postavi ono što je i tebi razumljivo a nerazumljive delove objasniću ja. Npr, kad pogledaš ova dav klipa, da li ti je jasnije ili ne? Toga će biti još, ali tražili su vremena da isponavljaju ove lekcije, pa ja ne postavljam ništa novo. Postavi to što imaš jednostavnije, pa ću ti reći. Smisao i jeste u tome da vi zainteresovani komunicirate a ja da pomažem. Dobrodošao  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...