Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Avocado

атеиста
 • Број садржаја

  9638
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  1

Avocado last won the day on Децембар 30 2016

Avocado had the most liked content!

О Avocado

 • Ранг
  мисли да оде

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

33076 profile views
 1. SAD ukinule neutralnost interneta

  Piše: "KRAJ INTERNETA KAKAV POZNAJEMO" Nije ništa apokaliptično... samo je sranje...
 2. SAD ukinule neutralnost interneta

  Najjače je to što Ameri imaju gomilu sumanutih regulacija koje niko nema, a koje su u korist određenih biznisa, a našli su kao da se bore za deregulaciju tržišta na pitanju ukidanja internet neutralnosti. I onda taj neki američki libertarijanac živi u zemlji u kojoj proizvođač automobila ne može direktno da mu proda automobil, nego mora preko treće firme - "car dealership"-a (koji montira dildo čim im uđeš u prostorije ), ali tog libertarijanca kao žulja to što je zla država regulisala da IS provajderi ne mogu da za lovu svojim korisnicima uspore pristup na neke sajtove. Bolest mozga.
 3. SAD ukinule neutralnost interneta

  Nije to problem ukidanja internet neutralnosti... čak je ovde jasno navedeno, pa možeš i da biraš paket i može čak i da bude dobro za korisnike kojima nešto od toga ne treba. Problem je obrnut - otvorena je mogućnost da npr. Facebook plati provajderima da uspore pristup korisnicima ka njegovoj konkurenciji. Znači tebi je provajder npr. Telekom i ti ni ne znaš da ti se sve socijalne mreže osim Fejsbuka otvaraju sporo, ne zato što su im glupi sajtovi, nego zato što je FB to platio. Telekom nije dužan da ti to kaže. Sa takvim pravilima i globalnim igračima, zacementirao si to da male i nove kompanije nemaju ama baš nikakve šanse.
 4. SAD ukinule neutralnost interneta

  To sam naveo jer je to obrazloženje same Trampove administracije za svoje postupke: "To je budućnost baš kao i tržišni, lagan pristup. Od toga imaju koristi i potrošači i preduzetnici. Svako u internet ekonomiji bolje stoji sa tržišnim pristupom", dodao je Pai. Zamislio. Nije bolje za sve jer u tom scenariju svi žive u konstantnom strahu da će im neko iskopati oko, te se takvim propisom povećava količina patnje na ovom svetu. Zato je nemoralno i neprihvatljno. Pokušaj ponovo. Principi koji nemaju nikakvo utemeljenje su bezvredni. Možeš da kažeš i da je pravilo "četri noge dobre, dve noge loše" svetinja. Pri čemu, eto i da zanemarimo prethodno i da kažemo da su privatan biznis i ugovor svetinja no mater what, ne znam šta braniš onda u ovom slučaju, jer (da ponovim) država nije u ovom slučaju odjebala od tuđeg biznisa i infrastrukture, samo je propisala drugačija pravila... koja većini ljudi deluju kao sasvim očigledno lošija pravila od postojećih... pa ne znam šta onda zapravo ti ovde braniš. Ovo braniš (citat iz saopštenja FCC povodom ukidanja net-neutrality): "Moreover, the FCC today also adopted robust transparency requirements that will empower consumers as well as facilitate effective government oversight of broadband providers’ conduct. In particular, the FCC’s action today has restored the jurisdiction of the Federal Trade Commission to act when broadband providers engage in anticompetitive, unfair, or deceptive acts or practices."
 5. SAD ukinule neutralnost interneta

  Samo da malo razjasnimo stvari i razobličime te floskule: Trampova administracija nije izmenila Ustav tako da država nema prava da reguliše ISP tržište... nije ukinula FCC, nije čak ni samo ukinula prethodne propise... nego je donela svoje propise - te nije deregulisala tržište, nego ga regulisala na drugačiji način... (kao što je i kod nas donošenje propisa zvanično već u rukama SNS-a i time su "provajderi u rukama SNS-a" kako god okreneš, nema šta ko da ih stavlja u te ruke). Obamina administracija je regulisala tržište ISP usluga tako da provajder ne sme da ubrzava/usporava svojim korisnicima pristup internet servisima trećih lica zavisno od toga koliko je treće lice platilo provajderu. Trampova administracija sada reguliše tržište ISP usluga tako da provajderi mogu ovo da rade. Dakle, ako imaš neki dobar argument zašto je regulisanje ISP tržišta na ovaj drugi način bolje za sve, baš bih voleo da ga čujem... samo se mani tih floskula "država loša, slobodno tržište dobro" po ugledu na Orvelovo "četri noge loše, dve noge dobre", jer kao i na Orvelovoj Životinjskoj farmi, jasno je da te parole nisu ozbiljni argumenti, već služe samo da isključe i uguše ozbiljnu diskusiju...
 6. SAD ukinule neutralnost interneta

  Nije. Što se mene tiče libertarijanski principi su odlični dok su principi (npr. tržište u najvećem broju slučajeva bolje samo reguliše stvari nego kad se umeša država) i dok kao takvi služe kao neki koristan savet pri razmetranju određenih pitanja. Kada se pretvore u dogmu (npr. tržište uvek bolje reguliše stvari nego država) i kao takvi služe da se o određenom pitanju ne diskutuje, već se samo ispali ta dogma, kao što je u ovom slučaju uradio Pai u delu koji sam gore citirao, onda dovode i do ovakvih kretenskih poteza. Istini za volju, libertarijanci ne haju baš mnogo za mišljenje većine u stvarima koje se tiču slobode pojedinca. Nije mišljenje većine neprikosnoveno, nego sloboda pojedinca.
 7. SAD ukinule neutralnost interneta

  Ukida se i zbog libertarijanske dogme po kojoj je regulacija uvek i nužno loša i po kojoj tržište uvek samo mnogo bolje reguliše odnose učesnika na tržištu od države. To je "teorijska podloga", a naravno da je profit korporacija praktičan razlog.
×
Avocado - Живе Речи Утехе