Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

АлександраВ

Члан
 • Број садржаја

  5310
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  90

Posts posted by АлександраВ


 1. пре 23 часа, Џуманџи рече

  Одакле му смелости да каже да људи умишљају (imagine) (а пре тога вели "you'll come to believe")? Депресивне особе заиста доживљавају суморну стварност, не перципирају - доживљавају. Немају у шта да "почну да верују (come to believe)", за њих је то реалност егзистенције.

  :skidamkapu:


 2. Нема правде овде. Постоји само субјективно постављено и/или законски прописано шта се под правдом мора подразумевати, што не значи нужно нити да она то јесте, нити да се доследно спроводи. Практично, "правда" је тамо где се налази појединац или група која управља и/или одлучује, с тим што ту правду представљају субјективни доживљај и став појединца, усаглашеност ставова појединаца у групи или усвојена правна акта у заједници,  с тим што ни једно ни друго ни треће не искључује клопку да истерујући правду с једне стране чине неправду на другој. Објективно, правда не постоји овде, односно постоји формално или субјективно.


 3. Ево укратко, са телефона, куцаћу пола сата :smeh1:

  Страх Божији се огледа у поштовању заповести, односно у њиховом непоштовању расте наш страх од Бога. Страх Божији се преплиће са љубављу, као Стари и Нови Завет, једно без другог не иде. Страх Божији не значи да ми треба да изгледамо скрхано, да улазимо у цркве и манастире са болном и тужном фацом, сиви и без радости (то је заправо била почетна тема на виберу), нити нашим таквим скрханим изгледом призивамо и утврђујемо себе у страху Божијем, него такав наш изглед може бити последица наших осећања да смо нешти забрљали, као што рече Ана, али не можемо се ми наместити у позу за тај страх. Љубав и страх, руку под руку, јер волим и испуњавам заповести и плашим се да њиховим неиспуњавањем удаљавам од себе Љубав, а то не желим јер волим, а када волим Бога, том љубављу изгоним из себе сваки страх од овога света, од људи, демона, зла, смрти.


 4. пре 3 часа, Денис рече

  delova mnogo

   

  Зграбиш ништавило

  и створиш стварање

  тражењем облика

  у кварењу савршеног

  стварањем нереда

  са значењем

  за које се можеш ухватити.

   

  16265354_655308657992725_7544383989720706110_n.thumb.jpg.a6f15ce969215339e2421c8f3b82a830.jpg


 5. пре 30 минута, Кратос рече

  Hm osećam neke vibracije da će da bude neko čerupanje na temi...Aleksandra je odma uletela klizeći s leđa s dve noge....otvaram pivo i kokice su spremne...

  Rezultat slika za gif pop corn

  :D

  Неће, неће, џаба ти кокице, а пиво си сигурно већ попио :D

  Кратосе, опрости ми за оф молим Те, само да Ти махнем :mahmah:

  и целивам... Царе.

  Одох...


 6. Колико пута већ виђено. Преглупо. Њих две су се пецнуле, а онда наступа екипа која се на неколико страна спрда даље на рачун једне. 

  Чак уопште нисте ни духовити, али смешни јесте.


 7. To the crowd
  To the world
  You were so dry
  And with the token bird I made
  Send it to fly right to your side
  With the broken wing you sailed
  Oh like winter in July
  A barren river wide
  I'll pray for the flood
  To wash on you
  It's here I'll be with you

  Well if the birds can reach the sky
  To this land I'll be with you
  Till the Sun bursts from your side
  With my hands I reach to you
  When you think your chance is passing by
  When you blow your Moon away
  I'll bleed like the reed
  Fall with your knife
  It's here I'll be with you

  I'll fall...

 8. Друга свитања чекам.

  Јутрења радости.

  Црнинама својим шетам,

  осветљена туђом пакости.

  Друга надања имам,

  Изван слика и света.

  Друга давања примам,

  Изван мртвих предмета.

  Све тише постојим,

  Ништа више не бројим,

  Не држим ништа својим,

  Страха се не бојим.

  Друга свитања чекам.


 9. пре 34 минута, timjančica рече

  Овај извор из не видим

  Текст је ауторски и приложена је фотографије штампаног издања листа "Политика". Не може се линковати извор на штампани часопис који је аутор прочитао. Али се може ићи у ситна цревца без икакве потребе, како ја видим овај твој коментар.


 10. Гле, можеш да пишеш шта год хоћеш и да ме прозиваш до сутра, немам намеру да после ове поруке улазим са тобом у било какав дијалог, нити са тобом нити са било ким другим ко не уме нормално да комуницира или се врти у круг са својим небулозама као рото реклама на кошави. Бирам ћутање и може ми се. А ко ће шта да мисли и да прича о мени, нарочито у виртуелном свету, не дотиче ме баш ни мало. Ти не постојиш.

×
АлександраВ's Content - Живе Речи Утехе