Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
 • Број садржаја

  20356
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  22

Volim_Sina_Bozjeg last won the day on Јануар 14

Volim_Sina_Bozjeg had the most liked content!

О Volim_Sina_Bozjeg

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

42112 profile views
 1. Ovo je Sin Božji Isus Hristos kroz Koga je postala svaka tvar, celokupno stvaranje+delo spasenje,odjednom po Augustinu, zato je van vremena Isus Hristos. Avo molim te ispravi me, radi mene. A drugi deo je deo koji govori samo o spasenju a ne i o uipostaziranoj tvari u Sinu, jer je to već rečeno u prvom delu. Avo?
 2. Vidiš ovaj deo koji si citirao se odnosi samo na spasene usinovljene ljude i oslanja se na celinu prvog dela koji ti je nagnjecio mozak a koji si razumeo, koji govori o stvaranju celokupne tvari. Augustin govori o tome da je Bog sve stvorio odjednom i to je ustvari osnov njegove teologije.
 3. Dobro aj ti objasnim kako sam ja video. Prvi deo od Augustina koji ti je zgnjecio mozak a koji si sazvakao i razumeo je deo o stvaranju celokupne tvari. Drugi deo Augustina koji moraš još da zvaćes se odnosi samo na spasenje. Video sam šta te muči imam i ja kuglu.
 4. Nisam, dar spasenja dolazi od Oca Nebeskog i to je dar usinovljenja a jedino već zavrseni usinovljeni covek iz Oceve perspektive, moze prepoznati Sina Bozjeg, jer je Sin, taj dar i spasenje, ovaplocenjem,preobrazenjem,Vaskrsenjem i Zivot večni. Ucinio si prepoznavanje, dobio si dar, nisi prepoznao to znači da nisi ni u Carstvu. Jer Carstvo je gotovo i pre tvog prepoznavanja dara. O toj predestinaciji priča Augustin.
 5. Nisam, dar ti je gotov reč je o prepoznavanju, ne možeš poznati Isusa Hrista kao Sina Bozjeg bez dara od Oca Nebeskog a da Prepoznas Sina, moraš i sam biti izabrani sin po daru.
 6. Да разумем, ниси жеља Исуса Христа, ти си његова судбина.
 7. А тебе није зажелео Исус Христос? Тебе је зажелео Логос који није још Исус Христос, па је Исус Христос прихватио жељу Логоса? Како то изгледа код тебе и Исуса Христа? Ниси прво Његова жеља, него си његово прихватање?
 8. Искрено боли ме уво за свакога ко није предпостојећа Христова жеља!
 9. Кажи Исуса Христа пре времена. Не цепај нам више живога Бога. Ти си повампирени првосвештеник.
 10. Мени је Писмо дато из само једног разлога. Бог ме све време у Писму пита, да ли ти је изистински или није нестало Пута кад је Исус Христос умро на Крсту. Јесте, тад ми је нестало све.
 11. Рече им Исус: А ви шта велите ко сам ја? А Симон Петар одговори и рече: Ти си Христос, Син Бога живога. А Исус одговарајући рече му: Блажен си, Симоне, сине Јонин! Јер тијело и крв не открише ти то, него Отац мој који је на небесима. ( Исус овде говори, да свако ко препозна Исуса као Сина Божјег учинио је препознаванје из Царства а да је то тако говори следећи стих..) А и ја теби кажем да си ти Петар, и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати. Симон престаје бити стари адам, облаћи се у Новог Адама, облаћи се у нове хаљине са новим именом из вечнога Царства Небеског из којег Га Христос и познаје као Петра) Да је то препознавање из Царства сведочи и Јован 17.8 Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла. Голи Логос није изишао а ако је Христос од Оца изишао, онда је изишао из Царства, јер Исус Христос јесте Царство Небеско, јер је у Његовој Ипостаси уипостазирана твар. Петар је тек на крају свестан потпуно, да је то било есхатолошко препознавање, јер се Христа пре тога три пута одиче, каје због тога и пред само вазнесење исповеда на поновљена питања да ли Христа љуби: "Ти знаш Господе да те љубим..." знање је из Царства.
 12. Pa el imaš ideju kako i zbog čega Isus reče Simonu: da to što ga je Simon ispovedio za Sina Božjeg nije od krvi i tela, dakle to poznanje nije iz ovog veka, nego je iz večnosti. Tad mu Isus promeni ime i nazva ga Petar, eshatološko prepoznavanje po meni. (da ne dužim)
 13. Ma ne možeš ni pomisliti na dar a da dar nije već gotov. Ljudskim umovanjem ne možeš dobiti dar, ne možeš ga naslutiti, ne možeš ga smisliti, za tebe i tvoje poznanje i tvoje stvaralaštvo je nepojmljiv, možeš ga samo dobiti.
×
Volim_Sina_Bozjeg - Живе Речи Утехе