Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Тихон

Члан
 • Број садржаја

  414
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Тихон

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 09/06/1973

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Први фртаљ

Скорашњи посетиоци профила

8919 profile views
 1. "Турска је у већој мери производ Балкана, него Средње Азије. [...] Данас у нашој земљи живе, наравно, људи чији су преци дошли из Средње Азије, али има и оних којима су преци приспели с Балкана. Којих ли је више? Несумњиво ових других. То представља неизбежан и непорецив други ослонац европства Турске. Балкан је оставио дубоке трагове у турском етничком, културном и друштвеном бићу. [...] Рат у Босни је настојање да се Турска избаци из Европе, да се пошаље на Исток, да се протера на Исток коме никада није припадала и који је за њу увек био и остао маргиналан То је судбоносни рат који, да би се осветили за Косово, против нас воде фашисти. Ми смо Балканци, ми смо Европљани. Порицање сопственог порекла никоме не може донети ништа добро." Мехмет Али Киличбај, Ми смо, заиста, Европљани, Истанбул, 1997. Овако о свом идентитету пише један Турчин, историчар економије и политиколог.
 2. Ако неко жели да се озбиљније обавести о "стратегијској дубини" Турске и њеном наступу нека прочита Неоосманизам, повратак Турске на Балкан, професора Дарка Танасковића. Ту ће пронаћи да разилазак Турске са САД није од времена пуча против Ердогана, а да у БиХ није деловала, чак ни у већини, само Турска. Биће да је Турској Балкан важан као идентитетско питање.
 3. Фотографије мога града....

  11 сати, 6 минута и 27 секунди.
 4. Чек, чек, јел' 'оћеш да велиш да ови што ће да мере просечну брзину на аутопутевима иду у цркву, и, не дај Боже, новотарци су?Сад сам здраво збуњен!
 5. Шта ћеш, прва благодат... Проћи ће.
×
Тихон - Живе Речи Утехе