Jump to content

Justin Waters

Члан
 • Број садржаја

  12069
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Everything posted by Justin Waters

 1. Justin Waters

  Saudi Arabia preparing to admit Khashoggi was killed: CNN

  Odličan tekst i onda ovo...odakle mu da su u pojedinim slučajevima poštovane međunarodne norme, kao i demokratski izbori? Naprotiv SAD sa svojim saveznicima su upravo obesmislile čitav koncept "međunarodnih normi i prava" uvije sprovodeći svoje sopstvene interese i tada su ih najbrutalnije gazili, kao i davanje podrše Izraelu u istoj stvari. O poštovanju demokratskih izbora je suvišno govoriti, SAD su upletene u gotovo svake izbore na manji ili veći način u državama koje se nalaze na geopolitički značajnim područijima.
 2. Justin Waters

  Јесен стигла дуњо моја

  Моје омиљено доба: 70A.gif
 3. Justin Waters

  Saudi Arabia preparing to admit Khashoggi was killed: CNN

  Neš vjerovati, držim screenshot ove slike u clipboardu da je nalijepim ovdje, kad ono...
 4. Justin Waters

  Saudi Arabia preparing to admit Khashoggi was killed: CNN

  Očekujem žestoku reakciju SAD-a na ubistvo američkog rezidenta, podstaknuto od najvišeg državnog vrha S.Arabije. Protjerivanje diplomata i uvođenje sankcija su početne mjere koje će uslijediti. Ostali saveznici će slijediti taj primjer protjerivanjem broja diplomata po svojoj volji kako bi iskazali podršku...oh ček, nisu pronašli novičok...u tom slučaju najvjerovatnije će minimalne kaznene mjere biti prećutno odobrenje saudijske agresije na Jemen, i novi arnažman o prodaji američkog oružija.
 5. Justin Waters

  Јесен стигла дуњо моја

  Jao kako glup naslov teme. Ko ga je postavio...
 6. Sa ovim zaključkom uvijek dolazimo do toga da se teološka misao kroz istoriju razvija kao drvo, od korijena da kranjih visina krošnje i nijedan period nijedna era ne može biti konačna nakon čega nema više rasta...time bi ograničili Duha, i negirali Pismo da je Hristos vazda sa nama i obesmislili kompletnu vjeru.
 7. Ne bavi se, to nije u opusu judejske egzegeze. Judejci su mislim sasvim drugačije teologisali nego kasnije helenski svijet.To bavljenje smrtnošću i razna filozofska pitanja koja proizilaze itd..došlo je tek kada su heleni i ostali nesemitski narodi primili hrišćanstvo, jer su oni imali već takve postavke i razmišljanja o svijetu i prije nego su došli u dodir sa Biblijom. Nema jedan izvor, subjekat, objekat, nešto što će pokretati te procese. Ima ih više i međusobno su zavisni. Recimo um, izvan teologije, naučno bi mogli definisati kao set kognitivnih funkcija koje uključuju svjesnost, opažanje, razmišjanje, prosuđivanje, jezik i pamćenje...svaku od ovih pojmova možemo posebno da opišemo i onda kada kažemo da um radi, radi svaka od ovih istovremeno u različitom intenzitetu i nema jedan jedinstveni izvor koji ih pokreće. I naravno da moždane funkcije nisu 100% nezavisne....Moždane funkcije osim što su autokefalne, one su istovremeno i pod jurisdikcijom okoline.
 8. Nema ga, priča iz Postanja se ne bavi porijeklom smrtnosti i truležosti tvorevine. Hemijski procesi su neizostavni i onda kada kažeš nekome volim te, ili kada bježiš od lava, ili kada te spuca adrenalin pri želji da se paraglajderom spuštiš sa brda. To je također reverzibilan proces. Onolliko koliko hemijske procese možeš pokrenuti umom i duhom - čitaj moždanim funkcijama, toliko na moždane funkcije možeš uticati nekom substancom, poput medikamenti itd... U grubo, uzrok propadanja tvari nije nikakav metafizički, već prosto fizički. Način kako je tvorevina sazdana, na molekularnom, atomskom, čestičnom u subčestičnom nivou, pa sve do struna.
 9. Ne znam kako vam uspjeva ukomponovati u vjeru da svemoguce Bice ima nesto po volji, a to se ne ostvari?
 10. Odakle smrt i trulez...pa evo recimo od gravitacije, elektriciteta, raznih kompleksnih hemijskih procesa, radioaktivnosti, fotosinteza itd...
 11. Ovo ko ono kada se napomene, Tesla nije izmislio naizmjeničnu struju, nego paralelno sa još par ostalih naučnika izumio motor i generator za bezbjednu upotrebu naizmjenične struje, i njegov patent je kasnije lansiran u svijet. A onda kad skoče na tebe...tiiiii što mrziš sve srpsko, samo pljuj po Srbima, samo nas smatraj bezvrijednima, samo ovo samo ono.....
 12. Justin Waters

  Raskol se zahuktava

  Ne bi htjeo da me pogrešno shvatiš, da je nešto kao branim carigradsku stranu. Pokušavam da shvatim razloge koje ima Carigrad, kao i razloge koje ima Moskva. Interesuje me imali bilo kakvog osnova da Carigrad dodijeli autokefaliju Kijevu po osnovu toga što izjavljuju da nikad zvanično nisu priznali da je Kijevska Mitropolija pod punom vlašću Moskovske Patrijaršije?
 13. Justin Waters

  Raskol se zahuktava

  Ništa od ovoga nije bitno što pišeš. Ruska Crkva je od Carigrada priznata kao autokefalna 1589 kada joj je dodjeljen status Patrijaršije...sad je važan samo odgovor na jedno pitanje, u vrijeme dodjeljivanja autokefalije i promocije u rang patrijaršije, šta su bile kanonske teritorije Moskovske Patrijaršije, tj na kojim teritorijama se Moskovski patrijarh pominjao kao prvi na liturgiji?
 14. Justin Waters

  Raskol se zahuktava

  Imaju li Rusi ikakve osnove po kanonskom pravu da se bune na ovu tvrdnju Cargirada? Koji su dokazi Mospata da Kijevska mitropolija pripada njima, tj da oni imaju punu kanonsku jurisdikciju?
 15. Justin Waters

  Raskol se zahuktava

  Znači pozicija Fanara je da Kijevska Mitropolija nikad nikakvim aktom nije dodjeljena Moskovskoj Patrijaršiji, već joj je bilo prepušteno da postavlja Mitropolite uz obavezu da se Konstantinopoljski Patrijarh pominje čime je ostalo da je Kijevska Patrijaršija de fakto pod jurisdikcijom Cargrada cijelo ovo vrijeme?
 16. Justin Waters

  Да ли да волимо себе?

  Kad mrziš sebe imaš veliki problem sa samopouzdanjem. Što se tiče košulje, pa sad ako ti paše i nije ofucana, što da ne nosi je, ali nemoj je čuvati jer te podsjeća na mladost, i još bi se vraćao nazad na mlade godine da možeš. Ne znam za ostale. Meni je 38 godina, i jedino za čim žalim u životu su neke greške koje sam napravio, a koje sam kasnije tek skontao pa moglo je bolje...ali dobro šta to je život. Inače ne bi se vratio zbog bilo kog razloga u ranije godine, jer prosto osjećam da sam sada najzreili i da najbolje razumijem život i da ga sad mogu živjeti punim plućima. Naprotiv smatram da mi vrijeme tek dolazi kada zagazim u 40-te, a ni 50-te nisu za baciti, još malo dok djeca porastu i dok nestane vrištanja, plakanja, i ostalih dječijih stvari. A opet kada dođu 60-te i to jedva čekam, jer onda ću polako da se prešaltam u drugu brzinu i da nadokdanim sve ono što sad ne mogu zbog obaveza, djece, i svega ostalo...kuvanje, čitanje, šetnja, baštovanstvo, spavanje, jutranja kafa u miru, podnevni čaj u miru itd...milina. A kad dođu 70-te, polako priprema za parking....
 17. Justin Waters

  Jesen

  Jesen je jedino godisnje doba koje ima dusu.
 18. Justin Waters

  Raskol se zahuktava

  http://www.pravoslavie.ru/116403.html Nema šta, zavjesa je pocjepana: Вселенский Патриархат Объявление Под председательством Его Святости, Вселенского Патриарха, Святой и Священный Синод собрался на очередную сессию с 9 по 11 октября 2018 года для изучения и обсуждения вопросов повестки дня. Священный Синод обсуждал, в частности, церковные дела Украины, в присутствии Его Преосвященства архиепископа Даниила Памфилийского и Его Преосвященства Епископа Илариона Эдмонтского, Патриарших Экзархов в Украине и после широкого обсуждения постановил: 1) Подтвердить уже принятое решение о том, что Вселенский Патриархат приступает к предоставлению Автокефалии Церкви Украины. 2) Восстановить состоянием на этот момент Ставропигию Вселенского Патриарха в Киеве, одну из его многочисленных Ставропигий в Украине, которая там всегда существовала. 3) Принять и рассмотреть прошения об апелляции от Филарета Денисенко, Макария Малетича и их последователей, оказавшихся в расколе не по догматическим причинам, в соответствии с каноническими прерогативами Константинопольского Патриарха получать такие обращения со стороны иерархов и другого духовенства от всех Автокефальных Церквей. Таким образом, вышеупомянутые лица были канонически восстановлены в их иерархическом или священническом звании, также их верные были восстановлены в общении с Церковью. 4) Отменить юридическое обязательство Синодального письма 1686 года, выданного по обстоятельствам того времени, которое предоставило право через икономию Патриарху Московскому поставлять Киевского митрополита, избранного Собором духовенства его епархии, который должен был поминать Вселенского Патриарха в качестве Первого иерарха на любом богослужении, провозглашая и подтверждая свою каноническую зависимость от Константинопольской Матери-Церкви. 5) Обратиться ко всем участвующим сторонам с призывом избегать захвата храмов, монастырей и других объектов, а также любого другого акта насилия и возмездия, с тем чтобы мир и любовь Христа могли преобладать. Вселенский Патриархат, 11 октября 2018 года Главный секретариат Святого и Священного Синода 12 октября 2018 г.
 19. Eh što volim ovakve izjave. Da li bi onda iskristalisala, na kom to stepenu nauka treba da bude da dokaže Boga? Kakvu metodologiju ima sad, aparaturu i eksperimente da ne valjaju, a kakava metodlogija, aparatura i eksperimenti treba da budu da bi valjala, tj dokazala tvorca?
 20. Svakako, samo ta tvdnja je metafizicka, mozes je temeljiti na bazi relacije sa omnipotentnim bicem i to je naucno nedokazivo, ali Bosna nece biti mirna dok god taj vvremenski scenarij nadogradjujete na vanvremenski negirajuci provjerive i dokazive cinjenice.
 21. Bog ne opoaza vrijeme, vrijeme je relativna velicina imanentna tvorevini. Puf ili milijardu godina, jedno te isto.
 22. Justin Waters

  Sve što ste hteli da znate o hedonizmu

  Za početak da kažem ono što hedonizam nije, a najčešće asocira ljude: Hedonizam nije isključivo uživanje u materijalnim, po mogućnostim skupim stvarima Hedonizam nije kada samo gledaš na sebe i kako sebi da priuštiš skupe materijalne stvari Hedonizam nije ludovanje, žurke i pijančenje Bogata djeca instagrama, koja su često po mnogima obrazac ponašanja hedonista, nisu hedonisti. U nastavku se će biti uglavnom priče o tome šta jeste hedonizam.
 23. Justin Waters

  Putovanja, zemlje, utisci

  Dosadile su mi diskusije koje jaci, sad cu se baviti samo opustenim temama. Kasnije cu otvoriti jos jednu o hedonizmu. Na ovoj temi bi da pricamo o putovanjima i zemljama koje ste posjetili kao turisti, gdje ste bili ili gdje bi ste voljeli otici. Gdje ste bili i gdje vam se super svidjelo, gdje ste bili i gdje vam se nije svidjelo itd... Ali prvo cu ja na jedno 5, 6 strana ove teme da postavimo komentare jednog mog prijatelja koji je obisao sve zemlje svijeta. Skoro je na svom FB profliu javno iskomentarisao jednu po jednu od 193 zemlje po UN-u. Naravno pozeljno bi bilo da svako ko je posjetio jednu od ovih zemalja ostavi svoj komentar nesto poput da ovo je bas tako ili da kaze nesto protiv, ne moji utisci su posve drugaciji, itd...slike su i vise nego dobro dosle. Komentari su jako interesantni i jos je svaku zemlku rangirao od 1-193 pa ce biti zanimljivo iscekivati koja zemlja ce dobiti kakv rejting. Pa da pocnemo.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×