Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Неки тамо

Члан
 • Број садржаја

  39
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Неки тамо

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан 01/01/1983

Скорашњи посетиоци профила

51 profile views
 1. Мало појашњење око суђења. Не можеш да завршиш у затвору нпр, јер се то рачуна као "цивилни дуг". Само за неке врсте дуга се може у затвор. Може да ти се плени нека имовина. Нпр друга кућа, акције, накит, уметнине, и сл. И могу да ти се накаче на плату/примања као код банкрота. Има разлика од државе до државе па на то све и федерални закони. Колико ја знам не могу да те избаце из куће у којој живиш и неће ти одузети нешто што витално за функционисање твог бизниса. Није баш тотално црнило и дивљи запад, ипак има неких правила.
 2. Ма порука је била намењена специфично другим члановима па рекох бонтон ово оно
 3. Ако смем да се умешам, Запад је мало широк појам. Има веома великих разлика у здравственим системима. У САД, колико ја знам, третира се као и било који други дуг. Неплаћање ти негативно утиче на кредитни рејтинг. Само наплаћивање обично иде "утеривачима", ако не иде изведу те на суд.
 4. Прилично солидан чланак, осим у извођењу закључка о последицама. Шансе да Вучић (а тиме и Србија) на било који начин промени курс због овога су практично никакве. Након нешто театра у медијима све ће се наставити у истом правцу.
 5. Ех сад, питање од милион старих динара... ко су they?
 6. Да ли је ad hominem увек грешка?

  Его наш насушни, ко ће то на'ранити
 7. Да ли је ad hominem увек грешка?

  Прво се изјасни... јал' си пекар, јал' водоинсталатер? Да знамо да ли да се увредимо или да те игноришемо
 8. Да ли је ad hominem увек грешка?

  Ти се очигледно не говориш Реченица из мог првог коментара који је почео ову расправу: "Логика у колоквијалном смислу је практичнија јер се занима генералном исправошћу аргументације и ја не видим проблем да се то назове логиком јер је ближа изворном поимању логике." Нисам. Ти си отишао у бављење са пекарима и водоинсталатерима. Па додао и правнике, као 'ајде можете и ви мало да се бавите, ал' немојте много
 9. Ма одличан мем материјал за али... http://www.businessinsider.com/census-whites-will-become-a-minority-in-the-united-states-by-2043-2012-12 Трамп је одлично одјахао на таласу незадовољства, али ништа од његових предлога неће зауставити фундаменталне демографске промене. Проблем иде далеко дубље од било које администрације.
 10. Слажем се, али ту имамо друге негативне демографске промене и неку сумануту жељу за мас-миграцијом. Можда грешим али нисам сигуран да ће то да изађе на добро.
 11. Баци се у адвокате ако већ ниси, природни таленат
 12. Да ли је ad hominem увек грешка?

  Нисам ја залазио у бављење већ називање, тј шта све реч логика обухвата са освртом на колоквијално и изворно поимање речи. Ако се не варам стоици су први популаризовали реч логика који век пне, мислим као такву у техничком смислу. Они су дефинитивно под логиком подразумевали далеко више него што се данас формално сматра логиком. Чак и више него што се неформално назива логиком укључујући и реторику и граматику. А сам Аристотел је био веома утицајан у Европи све до 19 века.
 13. Ко високо лети, ниско пада Шалу на страну, нисам знао. Неки линк?
 14. Кад досегнемо тај ниво то је занимљива ситуација. Има нас све више на планети а потребе за радном снагом све мање. Део ће свакако отићи у нове индустрије и занимања које данас можда не можемо ни да замислимо, али не знам да ли ће то бити довољно.
 15. Мораш да узмеш у обзир да ћеш у сваком тренутку имати значајан број људи који раде лошије послове.
×
Неки тамо - Живе Речи Утехе