Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Mиљан Л.

Члан
 • Број садржаја

  479
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Follower

О Mиљан Л.

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 04/01/1990

Скорашњи посетиоци профила

1391 profile views
 1. Интересантна је тема, свакако разлике постоје. Шта мислите, дали је веродостојно ово теолошко тумачење Београдског рабина, у смислу да исти суштински прати веровање већине Јеврејских рабина? Овде је цео документарац, Јудеизам и Хришћанство: Невезано за овај интервију али се бави истом темом је текст у озбиљнијим Израелским, Америчким, Британским... новинама из 2007 године, где пише да је један од наутицајнијих Израелских рабина Yitzhak Kaduri пре смрти (са 108 година) рекао да је разговарао са Месијом и да је записао име Месије које преведено на наш језик гласи "Исус". Ево превод битнијег дела текста и извор (http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23877/Default.aspx). Неколико месеци пре него што је умро, један од најистакнутијих рабина нације, Иитзхака Кадури, наводно је написао име Месије као оно које многи знају већ вековима: Иехосхуа, или Јешуа (Исус), Месија. Са библијским именом Исус, рабин и Кабалиста описао је Месију помоћу шест речи и наговештавајући да почетна слова чине име Месије. Тајна напомена је: Што се тиче скраћеницу имена Месије, он ће подићи људе и доказати да његова реч и закон важе.
 2. Сећам се народних поука, да се брачни другови не познају док не поједу бар две вреће белог лука заједно. Док други кажу да први утисак никада не вара. Трећи да супротном полу никада не треба веровати... Шта би сте на то рекли неком млађем да вас пита за савет уопштено? Како ви лично гледате на ту ситуацију, ако уопште размишљате о томе?
 3. Kako ja treba da se obučem kadidem u crkvu?

  Што се облачења тиче, ја сам тип човека коме, ако свештеник каже да у Храм треба доћи у скафандер, ја бих потражио скафандер. Па кад изађем из храма, тада наступа моја политика облачења или понашања. Исто као и на послу или у некој јавној установи где постоје прописи облачења, мобилних телефона, забрана увођења животиња... Иначе не памтим да сам видео неку жену у краткој сукњи у Цркви (ни у Београду, Крушевцу или Нишу), не бих осуђивао мини сукње јер нико од нас није дошао упознат са 100% исправном представом о Цркви и вери. Што се мене тиче (као некога ко нема надлежност у Цркви), драго ми је кад видим да има народа, да је човек дошао/ла због себе.
 4. Kako ja treba da se obučem kadidem u crkvu?

  Баба као бабе морала да испита детаљно ситуацију па се ова сморила. Обичај је код удовица да доживотно носи црну мараму, или жена у једногодишњој жалости да носе црну мараму. можда су бабе опасније од ових младих у мини сукње
 5. Па није баш тако. Прво, геноцид овај у Индији разматра све догађаје у периодима од протеклих 800 година. Тако сам и ја извео парелелу која демантује наслов текста да су Хиндуисти претрпели највећи геноцид у Историји света! После тога је питање историје, где се зна по Медресама ако ништа друго. Како је исламски рат део пророштва мухамеда који је први окупио војску и водио ратове до своје смрти или успења на небеса како каже Куран. Ја не омаловажавам никога. Данас је друго време, када је свакоме Уставом гарантовано лично право на исповедање своје вере. Чист пример је демографија где је у Русији у протеклих 40 година преко 2.000.000 муслимана прешло у Православље (извор) или Африку где је преко 6.000.000 муслимана прешло у неке Римокатоличку, Евангелистичку, Баптистичку... цркву (извор). Такође има велик број Хришћана на западу који су прешли на Ислам и то је Уставно право човека. Нема везе са темом текста коме какав догађај одговара.. Ово су историјске чињенице где је Ислам био инвазиван и склон великим масакрима других народа у Азији и Европи.
 6. Нека буде да је рачуница оквирна и непроверена. Али уопштено ко се бавио том темом на нивоу популације, пратећи записе Црквених и других хроничара, видет ће велике размере страдалих. Запамтих текст једног Руског енциклопедисте, али не могу да пронађем (од њега сам запамтио цифру од 70.000.000). Углавном, то је скоро 1000 година сукоба, који су почели Арапско-Византијским ратовима, Освајањем Анадолије, Балкана, Руско-Турски сукоби... Нпр. сад ми падају на памет неки сукоби из тог периода... 614 године, Сасанидци освајају Јерусалим и Јеврејског вођу Нехемиаха постављају да руководи територијом, након објаве да ће јевреји да подигну трећи храм. Група Хришћана га убије у атентату што завршава са 60.000 страдалих (који нису хтели да пређу на јудеизам) по записима Светог Антиоха Афродисија. 1989 године код мамиле у Израелу је пронађена масовна гробница, која је верује се део тога догађаја (извор). 1227 године, Султан Јалал ал Дин је у нападу на Грузијски град Тбилиси убио преко 100.000 Хришћана из само тог града (извор). 1831 године, Цариградски масакр Грка и општа побуна Грка-Хелена која је уследила (извор, извор, извор): 130.000 Хришћана. Има много мањих случајева, типа опсaда многих мањих градова, нпр. Бихаћа где је убијено преко 2.000 људи а поробљено око 800 деце (извор)... Притом нисам рачунао да је током 20 века, због ратне, комунистичке или исламске политике живот изгубило око 49.500.000 Православних Хришћана (извор, извор). Где спадају и ови Православце сем несторијанаца који су посебно назначени са Асирцима: Од 1894-1923 на поднебљу Турске (то је за 30 година извор, извор) Асирци и Несторијанци: 750.000 страдалих Јермени: 1.800.000 страдалих Грци: 1.750.000 страдалих Бугари: 60.000 страдалих То је око 4.360.000 страдалих.
 7. Текст је добар али се могао превести. Један од највећих Исламских геноцида у историји. По списима је на територији Османског Царства, где је убијено више од 70.000.000 Хришћана Православаца (цивила већином), на подручију Кавказа, данашње Турске, Балкана, Израела и Палестине, Либана, Сирије...
 8. Црногорско Приморски Митрополит Амфилохије је егзархом свештеног трона Пећког нпр. На интернету пронађох да та реч означава чувара... Дали неко зна уопштено значење и шта ова титула значи конкретно у случају Пећког свештеничког трона?
 9. Чим није патријарх Иринеј нападнут, онда је крај сваке приче о ткз. Вучићевим фиксацијама за прихватање Америчко-Албанског решења нашег територијалног проблема. Јер албанци колико год да их има, по споразуму морају да врате српску имовину и да се изврши ревизија приватизација свих Ех-Ју и Српских предузећа на тој и даље међународно признатој Српској територији. Што временом доводи до чињенице да тих око 800.000 албанаца када изађе из свога дома на КиМ, шета српским тротоаром и плаће рачун за расвету истог српској Ел.Привреди. Такође да када, оде у шуму по дрва за огрев. Отишао је на место под управом Министарства за шуме и воде Србије. Све мимо тога је тероризам, на међународном нивоу. Јер свака ревизија питања независне државе КиМ у европи је доказ преседана и анти-европске културе. Где Американци буквално праве стање хладног рата између свих европских држава и самим тим извор будуће нестабилности у европи. Од Шпаније па преко сваке државе све до Украине и Русије. Човек који прогласи своју државу у неком Америчком градићу, притом по међународном закону, би био војним путем ликвидиран као државна претња! Тај скуп на коме је присуствовао и умировљени Владика Атанасије био је у духу локалитета где је и објављено то мишљење. На месту старе Српске метохије коју су млеци и аустроугари претворили у велики затвор (инжењерски највеће аустроугарске касарне и затвори су ту били) и вишевековно страдање и затирање Срба који су ипак опстали добрим делом. Обзиром да се једне од највећих Српских светиња обнављају данас на том локалитету, Митрополит је погрешно протумачен и извучен из контекста, штета би било да Вучић не покаже поштовање као патриота не пред Митрополитом, већ пред Косовско Метохијским Србима. Па чак не би било ни дипломатски згорега и да посети стару Метохију и поклони се новопронађеним моштима Превлачких мученика. Ја сам стекао утисак да је Вучић јако отворених схватања, тек сада видим колико је он заправо стидљив човек обзиром да је Председник
 10. Вакцинација јесте битна за уопште искорењивање болести и здрав живот човека. Ја верујем у стручност нашег здравства. Али очигледно да треба нека Н.В.О. која ће пратити ситуацију и добијати финансије од државе за независне научне анализе које ће да поткрепе веродостојност и вакцине и начина спровођења вакцинације. Или докажу супротно, што би довело до кориговања стандарда у медицини и крај приче. Одлагање вакцинације, по медицинској науци. Се дешава у ситуацији када је дете тренутно лошијег имунитета или заражено неким вирусом, па повезано са тиме лоше (некада са последицама) реагује на вакцину. Да не би дошло до тога, дете се подвргне вакцинацији након једну или две седмице када се организам опорави. Тако сам чуо од медицинске сестре у Француској, која ми је рекла да земље са лоше обученим медицинским особљем или мањком истог имају проблем јер не стижу да изврше здравствену контролу сваког детета пре вакцинације. Дали неко зна више о овоме?
 11. Star Wars

  видет ћемо, мени делује да ће обогатит сагу тако да ова нова испадне у најмању руку иста класа наспрам Скајвокер саге, јер иду у неистражени део свемира који није до тада био предмет серијала. Тако да ступају на потпуно нови терен и све могућности су отворене. Можда буду неки Џедаји новотарци .
 12. Препорука за француску комедију-љубавну драму. Крајем фебруара 2018 године, почиње да се приказује у кинима. Радња је у 1809 години, повратак Капетана Неувилеа са фронта. Који је оставио вереницу због одласка на бојиште. Њена сестра је уместо Капетана Ноувелеа писала писма сестри цело време, али тада се Неувил појављује... ИМДБ: http://www.imdb.com/title/tt7064498/ Трејлер (без превода)
 13. Star Wars

  Није нигде речено када се очекује први део ??? Делује ми да ће да одувају стари серијал са новим серијалом. Стар Варс има репутацију, па ће финансије одмах да добију и вероватно ће брзо да се сними први део
×
Mиљан Л. - Живе Речи Утехе