Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Вилер Текс

Члан
 • Број садржаја

  720
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Followers

О Вилер Текс

 • Ранг
  Наш човек

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

1466 profile views
 1. Праљак попио отров

  Хвала на савету. Трудим се. Али нећу ћутати кад ти говориш да је психички поремећен неко ко је ишао да брани Србе од усташа 1991. године. Теби то можда смета, шта да ти радим. Али пуцају те обланде "мира,љубави, екуменизма" и испада из тога човек који, као и 90% Хрвата неће да призна да су се Хрвати о Србе тешко огрешили. пс: Можда није по бонтону упадати у реч, није сигурно. Али је још мање по бонтону ући на форум Срба православаца, и говорити ономе ко је бранио српски народ од усташа да је психички поремећен због тога.
 2. Праљак попио отров

  Ово се зове безобразлук.
 3. Праљак попио отров

  Ма сигурно. Хрвати су на Србе пуцали цвећем. Сви они који су избегли 1991. су избегли од добра, као и они од 1995. Ко је упао у кућу породице Зец, ко је одмах на почетку рата чинио злогине по Госпићу у Лици и да не набрајам даље? Ово што ти причаш је потпуни мрак, ти уопште или немаш појма о овоме, захваљујући продаганди ХРТа, или си лицемерна. Срби седели у топлом а Хрвати страдали. Ајде мало жено Божја изађи из свог стакленог звона. пс: Одговори ми на ово,молим те. Од кога нападнута? Од оних Срба чији су сви претци рођени у Славонији, Барањи, Банији на Кордуну, у Лици, Горском Котару, Далмацији, Ријеци, Сплиту, Задру, Загребу? Они су напали Хрватску? Тако устали из чиста мира и рекли нападамо! Да ниси можда икада мислила о томе да се 1991. појавила нео усташка екипа на власти која је позивала на велика дела НДХ а тај српски народ рекао нећете нас клати. Нико од Срба не би узео пушку у руку да је у Загребу (а и у Београду( усташа Туђман и комуниста Милошевић)) имало с ким да се прича. Мало се распитај ко је Јован Рашковић.
 4. Праљак попио отров

  @Isusovo magare Мислим да смо изнели доста аругмената, свако на свој начин, у свом духу, па би заиста волео да, иако си сама, аргументовано кажеш шта смо ми поргешили и са чиме се не слажеш. Отворено и људски. Ето, мислим да је то пут ка помирењу а не, Боже ме опрости, неки виртуелни скок у Царство Небеско у духу "ћути да се не увреди неко" братства и јединства обученог у неко назови хришћанско рухо.
 5. Праљак попио отров

  А да ли ти примећујеш нешто лицемерно у томе? То је маркетинг. Да је из срца рекли би да је Олуја злочин, не би Томсон пунио стадионе, не би причали неку неутралну причу о антифашистима које су фашисти убили у Јасеновцу, него би рекли није баба Јока са Козаре антифашиста него православна Српкиња која је убијена у Јасеновцу од стране усташа, зато што је православна, уз благослов РКЦ, чију смо ми политику наследили и остварили 1995. Е то би рекли ваши политичари да су искрени. И не би ова анкета коју је Данче поставила звучала овако мртво, балзамаовано и лицемерно. То ја мислим.
 6. Праљак попио отров

  Не нешто бољи него апсолутно супротно усташама. Са свим својим манама и пропустима, али потпуно друга концепција и све друго. Ово што си написала мени говори о мртвилу међу Хрватима . Ви сте балзамовани ни нисте свесни да вам је домовина саздана на крви Православних Хришћана од Славоније до Далмације. И све је то прекривено медијским, "научним", "културним", "историјским" бетоном. Као што су биле бетониране јаме пуне српских мученка по Херцеговини. Можда си ти добронамерна, верујем да јеси (ал увек имам сумњу кад су Хрвати у питању осим ако их лично не познајем) али сигурно немаш појма о томе шта су Хрвати Србима учинили. Ево истражи пар случајева. Јасеновац, Јадовно, црква у Глини, Пребиловци, правашке идеје Анте Страчевића, идеју о трећинма за убијање, покатоличавање и протеривање. За почетак ће бити доста. Дакле код вас постоје две групе, усташе и незаинтересовани( неинформисани) али обе групе криве Србе. Не можеш причати о помирењу а да не знаш узроке сукоба. Кад тако наступиш, као што наступаш, испада да нам вређаш интелигенцију. Не кривим ја тебе лично ни за шта, ал кад причамо дај да причамо отворено.
 7. Праљак попио отров

  Апсолутно тачно!
 8. Праљак попио отров

  @Isusovo magare ако можеш напиши зашто ово што сам написао сматраш нетачним. Не мора овде, да не гушимо тему. Може на пп. Заиста ме занима.
 9. Праљак попио отров

  Јел? Можда су униформе другачије али Хрватска је испунила усташки сан о етничкој чистоћи и покатоличавању преосталих Срба. Али никада се неће покатоличити сви, џабе. Четници у усташе иду у истој реченици једино у филмовима Вељка Булајића. Небо и земља. Ви Хрвати овде на форуму причате "мир мир нико није крив, али Срби су кривљи" причу и то сматрате помирењем,љубављу итд? Појма ви немате или сте намерно лицемери. Нек вам је Бог у помоћи.
 10. Праљак попио отров

  Мисим да ти овде наводиш личности и мешаш ствари у црно белој техници. Овде наводиш личности које су небо и земља. Мислиш ли ти да су људи који су били против Слобе били истомишљеници Соње Бисерко нпр? Ви Хрвати Слоби споменик да подигнете! Све је учинио да добијете државу.
 11. Праљак попио отров

  А зар не би било боље да је одседео у затвору и евентуално се можда и покајао? Ја не капирам шта има за поштовање ако злочинац изврши самоубиство. То је Јуда урадио. Људи моји, о чему ми расправљамо?!?
 12. Праљак попио отров

  @Дидим Нит мислим да је чин херојски, нит мислим да се треба радовати или спрдати.Не капирам шта си хтео да ми кажеш читавим одговором. Лаку ноћ.
 13. Праљак попио отров

  Немој мислити да сте вас двојица једини на форуму који су директно преживели рат у нашим Крајинама и Босни и Херцеговини. Има оних који су исто преживели и који не мисле да у овоме чину који је Праљак учинио има било чега за поштовање. Човек је учинио зло другима а на крају и себи. То што је он урадио је напредовање у злу до максимума, какво црно поштовање. Сатана се радује а хришћани филозофирају.
×
Вилер Текс - Живе Речи Утехе