Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Aleksandar Stojkovic

Члан
 • Број садржаја

  311
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Followers

О Aleksandar Stojkovic

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

4018 profile views
 1. Треба ми мир у немиру Да удишем своју лиру, Да са светлошћу будем друг - Да ко дете цртам свој круг.
 2. Запитаност Док Сунце просипа своје нежно благо И ветар милује лепршавом тајном, Слушам звездане вриске дечије игре И питам се, срећан и немоћан: Како да бар делић овог летњег чуда Унесем у скромну кућу своје песме?
 3. Ајд' нек и остале поете и поетесе дају допринос, само се ја и Рапсоди одазвасмо Нек ничу стихови да поезијом позвездавамо стварност Иначе, мени ускоро излази збирка у издању Књижевне омладине Србије, биће промоција за око месец дана у Београду, па да искористим прилику да најавим. Бићете обавештени за датум кад дође време,а ја ћу бити почаствован ако неко од вас из Београда издвоји време да дође на промоцију. Ево једне песме која ће се наћи у збирци: Енигма Чезнем да те у песму ставим, Енигмо сетна! Из бесмисла да се избавим, Лиро чудесна! Да и у муци живот славим, Ружо небесна! Да са тобом кроз време плавим - Ако си сретна.
 4. Песма и апсурд Да узалуд не дишем - Боље да песму пишем. Да таму не сакријем, Своје туге откријем; Своје снове опевам Страхове да отерам; Бескрају се препустим И сав апсурд напустим.
 5. Рањена творевина Прослављам те музиком речи, Окрњена лепото света! Твоја тајна смирене лечи Па им смисао опет цвета. Као нежни одсјај бескраја Миром и радошћу миришеш, Песмама рањенога раја Наду нам по срцима пишеш. (Док у палости својој жутим Немоћан сам да те опевам, Али не могу да прећутим Кад ме твоја светлост одева.)
 6. Причао сам са децом Она о животу знају мало. За њих ко да умирања нема, За њих вечност у пећини дрема, За њих је време у трену стало. Зелени снови напред их вуку, Она чекају радости, срећу... Она не цртају плаву луку, Она увек у садашњост крећу.
 7. Светиљка ,,Сунце слободе...''- Чух дете како радосно пева; Од живе воде Оно пије док дише и снева. Целомудрије Тихо светли из њега; Стари траг змије Тамнује испод брега. Таква светиљка Пробуди осмех и добре речи - Лептир и биљка Што нас болне и чудесне лечи.
 8. Август Макар једног лета нехајног и лудог По плавети бескраја хтео бих да шарам Лако и безбрижно ко пијане ласте. Облаци да струје кроз крв ко олује, Па да ван времена плачем белим вриском И тако одболујем сав свој прах и трулеж.
 9. Грех Увече те слатког грамзиво прогутам, Ујутру ми горко смрдиш из чељусти; Нагониш ме да немирно светом лутам, Хоћеш да ми душа потпуно опусти.
 10. Сенка Сенка смо славе прошле Због уједа у празно - Зато су смрти дошле, Зато смо сад под казном.
 11. Пролеће Куда тако журиш, брате мој? Из вреве на трен се извуци; Остави бриге и неспокој, Тамне мисли са себе свуци. Па ка небу поглед подигни И радост тренутка удахни! Лепоти бескраја намигни И себе вечношћу запахни! Скупа с птицама и свицима, Тихом искром детињег гласа, Потражи Бога на лицима, Запевај химну свога спаса!
 12. Хвала на савету. Леп поздрав!
 13. Хвала. Ако имате времена, био бих захвалан ако овде погледате понуду и дате неку препоруку. Волео бих да има модел црне боје.
×