Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

kopitar

Члан
  • Број садржаја

    1731
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  1. U praksi to teško funkcionira zbog ljudskog elemenata. ( Sabornost je idealna ali u praksi teško sprovodima ) neko treba a to je prvi po časti da pozove, ne zato što je taj nešto boli i veći od ostalih a onda da ga svi ostali poslušaju . Zato ne možete imati Vaseljenskog Sabor bez Pape kao što nema ni Pape bez Sabornost . Potrebno je i jedno i drugo.
  2. Možemo da prihvatimo ulogu pape kakva je bila prvih 1000 a to je prvi po časti...jer je najbitnije jedinstvo da crkva ponovo bude jedna i u vidljivom smislu . Ja vjerujem kao i o. Zoran da je crkva jedna i unatoč ljudskoj podjeli i bez obzira na neka zastranjenje i sa jedne i sa druge Crkva je jedna.
  3. Za ulogu pape u prvi 1000 godina zajednička bogoslovna komisija je o tome donijela nekakvo stajalište. Papa Franjo je spreman to prihvatiti i to bi trebalo biti neko polazište za razgovor a ne ovako po onoj (svako vidi ono što želi da vidi).
×
kopitar - Живе Речи Утехе