Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

gavrosaurus

Члан
 • Број садржаја

  430
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О gavrosaurus

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 05/25/78

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд
 • Интересовање :
  Православље, књижевност, музика, сликарство

Скорашњи посетиоци профила

9453 profile views
 1. Добро, јесу ли се сви — на здравље вам и спасење — данас озарили том радошћу? Јесте ли сви одбацили тог старог човека, пишу ли данас на Поукама неки нови људи? И немојте звучати као new age гуруи или тибетански жреци или као холивудске поп звезде.
 2. Prilazite li suprotnom polu u cilju upoznavanja?

  Како би се упознао и са ким ако не приђеш? А кад си већ пришао, ваљда имаш и штогод да кажеш тој особи? Дрвен приступ — дрвен и одговор, момци.
 3. Кад смо код Жаркова... Слика није Бог-зна-шта, истини за вољу али читава Вазнесењска просто плени лепотом и ова кутак је најлепши део храма. Ко сумња: дођи и види!
 4. При Светој тајни чујемо: "Са страхом Божијим, вером и љубављу приступите" а не "Осмесима пајаца скочите к путиру", при том се мало ваљајте и клечите, молећи опроштај. Наравно да је то у бити радост животворна јер скидамо са себе тешко бреме греха али немојмо тако олако разбацивати речи радости, покајања као да треба томе приступити са каквим сумашедшим кикотом и без страха.
 5. Како страшну а поучну и оштру Јеванђелску беседу је одржао о.Александар из жарковачке цркве! Да се човек просто згрози над собом а свакако и веома замисли.

  1. Show previous comments  2 more
  2. Лапис Лазули
  3. Марина Савковић

   Марина Савковић

   Да ли је има на нету?

  4. gavrosaurus

   gavrosaurus

   Стварно не знам, немам навику да снимам. Можда ће неко поставити...

 6. Јоване свети, Златоусти
  Златни глас свој пусти
  Укрепи све који имају слуха
  Да славе Оца, Сина и Светог Духа

 7. Јавор или јасен Бор Смрека Поток Извор Спасен Или река Оток Или дина Класје Влат? Глас је Вина Стих И рат Бедро Кук Ил’ врат Мирише Сат И струк Посред Кише Сјајна Ведра Вајна Свакад Тајна
 8. Црква у Жаркову: златни попови и дрвени хорови.

  1. Лапис Лазули
  2. gavrosaurus

   gavrosaurus

   А заправо лепо певају кад се "опусте" и певају псалме или "вкусите и видите яко благ господь"...

  3. goranger

   goranger

   па како да се опусте кад им аца појац све чује у осмину тона, да не кажем у дванаестину :) 

 9. Петра Моја Петра И век ватре Бес ветра Гром Просут дном Гласа Дом И корак крут Дрвен Пепел и прах Жут Црвен Бди Истинит У око Не у мит Дубоко Нађи нит И не ташт Спусти мач Скини плашт Крви мни Дробом Време зри Гробом У стени У ниши. Сад крени Корачај, прав Диши О јачај Здрав, виши А бедуина Пустињкога духа Сина, то дете Длана суха Обмотана Од пете До уха Коб стеже У џеп сеже А ни златника Ни прстена Од ратника Крштена Не бисер Већ кам Од којег сам — Теби, Петра! Да оста У срцу дан Нек недоста За Јордан! Сред олује Мој дом – Ту је Сред стена Од етра — Моја Петра
 10. Помозите
  Свети Врачи
  Да будемо бољи,
  Постанемо јачи

  Да се молим,
  Свагда могу
  Слава Христу
  Слава Богу!

 11. Сневачу под крошњом Лишће на дрвећу перју личи Таласајући, стабло у сунчан дан И полетети може Kао Икар небесима се нада Од крила сачињено дрво и Равномерно дише Трепери и подрхтава Успавано дрво Шум крила јој у Шуштање таласа се улива Сневач море сања а Литосфера, крвима отежана Лењо и револтирано мумла Тле се под таласима мрви Смрти из пукотина зевају Модри се и мутни вали Претећи надносе на снове Тамнооког сневача Под дрветом Сунце је разбудило влати траве Размрсило им власи, разбокорило главице Док над њима зебе певају Химне Богородици, Kљуном носе стихове псалама вечних Свијајући од њих гнезда Певајући разбуђује се твар и Пристиже јој сневач, црнокос: Био сам на путу дугом, каже Видех земље Азијске под водом Помпеје под пепелом Омирисах Kосово пролећем Нигде црепа крову не нађох Никуд дасака нити цигле, нигде звоник А руке ми прашњаве и гуљене У црне мисли тонем Ослушкује му речи дрво Немирним сузама од смоле Сустиже сневачев глас Љубављу птица срце му своје нуди Само да још једном Сневач јој под гранама Безбрижан усни Kао у мајске дане пролећа 1978.
 12. Sutra migovi sleću u Batajnicu

  Стигли су да би се одржала парада због постављања новогодишње расвете?
 13. Баш је лепо осликана Вазнесењска црква у Жаркову, заиста.

  1. Лапис Лазули

   Лапис Лазули

   Da! Bas je divna

×
gavrosaurus - Живе Речи Утехе