Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

 • Добро дошли на Живе Речи Утехе

   Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
  молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

 • Danijela
  Danijela

  Православни епископи штите породице од ЛГБТ идеологије – позивамо и наше владике СПЦ да иступе

   Пред вама је својеврсни наставак нашег саопштења „Да ли епископи СПЦ знају шта џендер идеологија“ .

   У њему дајемо примере грчких епископа који, не само да су упознати са тоталитарном родном идеологијом (идеологијом разврата) као што су детаљно упозната и 7-орица наших епископа и митрополита Српске Цркве (линк ОВДЕ), већ и активно дижу свој глас и оштро иступају против ове богохулне идеологије која настоји да се законски наметне православном грчком народу.

   У Грчкој је тренутно актуелан покушај наметања џендеристичког сексуалног образовања у школама (попут „секс-пакета“ Инцест Траума Центра у Србији), затим Закон о трансџендерима (у тексту названом „Законом о слободној промени пола“ , где се заправо мисли на доношење одлуке већ са 15 година да дечак себе сматра девојчицом, а девојчица дечаком или неким трећим родом!), као и лажни Закон против расизма, који има за циљ да под девизом „говора мржње“ санкционише сваког православног хришћанина да сведочи Божију истину о човеку, жени, браку и полности.

   Ови грчки епископи снажно и одлучно предузимају пастирске кораке да заштите своју паству од оваквог насртаја на православне породице и православну децу.

  Проследимо нашим надлежним епископима Српске Цркве ове текстове и затражимо од њих да, по угледу на грчке владике – иступе у јавност сведочећи истину о мушкарцу и жени, о полности као и о богоборности џендер идеологије и лажних женских права – тзв. „родне равноправности“.

   

  Драгом Богу хвала за овако храбре и верне Богу грчке владике као и светогорске монахе.

   

  Наши епископи Српске Цркве, на челу са Патријархом Српске Цркве, морају неодложно реаговати на актуелни продор родне идеологије у Србији који нам се намеће :

   

  • кроз школски систем – још увек у акредитованим семинарима од стране Министарства стоје семинари наметања родне идеологије, попут немилих „секс пакета“ који су нам наметани прошлог пролећа. Пример таквог семинара родних идеолога (или боље рећи „идеолошкиња“) можете видети на званичном сајту органа Министарства Просвете задуженог за акредитације програма за стручно усавршавање наставника (линк ОВДЕ). Такође је актуелан нови напад родних идеолога на домаће предшколске установе кроз „нове“ пројекте обука за васпитаче на ову тему.

   

  • кроз последњи предлог Закона о такозваној „родној равноправности“ где нам министарка Зорана Михајловић, главна џендер идеолошКИЊА у Влади Србије намеће да морамо скрнавити српски језик измишљајући некакве женске родове именица попут „боркиња, говоркиња, војникиња“ да бисмо тако дошли наводно до уважавања „женских права“ итд, а такође и наметати да се термини „сексуална оријентација“ и „родна равноправност“ могу противуставно убацити у законе, као и да у овом друштву наводно треба извршити „деконструкцију родних стереотипа“ – за неупућене то значи натерати целу традиционалну Србију, мушкарце и жене, да сматрају како је нормално и пожељно да њихови синови и ћерке по полу буду рођени као једно, а да касније могу да „изаберу“ да буду нешто сасвим друго или треће…

   

  • кроз наштелована истраживања разних организација жена махом тзв. „лезбејске оријентације“ (попут Аутономног женског центра и Инцест траума центра) у којима родне активисткиње настоје да протуре родну идеологију српском традиционалном друштву преко приче о „насиљу над женама и децом“ (линк ОВДЕ). То је карта на коју оне играју, јер знају да на други начин неће моћи да добију шири друштвени консензус. Интересантно је да се скоро искључиво жене лезбејке баве истраживањем насиља над хетеросексуалним женама од стране хетеросексуалних мушкараца. Откуда им толико интересовање за групацију којој оне не припадају? Одговор знамо – јер је то карта у вези са којом постоји друштвени консензус ( да је неопходно смањити насиље над женама и децом и да није у реду насиље над било киме) , те да искористивши непажњу недовољно упућених људи , прогурају и своју џендеристичку ЛГБТ агенду.

   

  porodicne-zene-nece-rodnu-ravnopravnost.

  Госпођи родној-министарки Зорани Михајловић, која све ове лобистичке организације подржава (линк ОВДЕ), иницира овакве програме и законе и омогућава их са највиших позиција власти наши епископи треба , у име православних породичних људи и још важније у Христово Име, да кажу да виде шта она ради, да знају да родна равноправност нема везе са мушкарцима и женама већ са некаквим измишљеним „родовима“ (којих има још мало па к`о слова наше азбуке, тренутно њихова скупина родова гласи LGBTTIQQ2S , линк ОВДЕ) и да на сваком месту и у свакој прилици својој пастви сведоче Божију истину о стварању човека и људској полности.

   

  Редакција Православни Родитељ

   

  Јеладска Црква наставља да се супротставља пропаганди хомосексуализма у школама

   

  grcki-episkopi.jpg

   

  Јеладска Православна Црква наставља да протестује против одржавања тематске недеље „Тело и идентитет“ у грчким школама, у оквиру које наставници треба да уче ђаке старијих разреда о толерантности ка хомосексуализму и транссексуализму, преноси грчки портал Агионорос.

  Тематска недеља, која је изазвала буран спор међу педагозима, разматрана је на заседању Сталног Светог Синода Јеладске Цркве. Црквени великодостојници су одлучили да се у све епархије пошаље текст грчког министра образовања Костаса Гавроглуа, у коме он објашњава своју позицију, како би тај документ био размотрен и усаглашен општецрквени став по том питању.

  Министар образовања је у свом недавном излагању долио уље на ватру и продубио јаз у овом конфликту, изјавивши да ће: „Семинари родног идентитета бити обавезни за све грчке ђаке и да њихови родитељи неће имати право да их не пусте на те часове.“

  „Недеља толерантности“ изазвала је протесте грчког свештенства и друштва. Многи родитељи су потписали изјаву о неучествовању њихове деце у недељи „Тела и идентитета“. Наставнике позивају да не уче децу ономе што „противречи православној вери и јеванђељским начелима“.

  У отвореном писму министру образовања, митрополит Пирејски Серафим позвао је да се сместа предупреди „надолазеће недело“:

  „Јавно испољавање и пропаганда хомосексуализма, поред тога што вређа јавни морал и наша верска осећања, шаље младима пример изопаченог сексуалног понашања и руши темељ грчке породице и друштва, у време беле куге. Такође ће код деце, коју васпитавају хомосексуалци, изазвати психопатолошке поремећаје.“

   

  Извор: Православие.ру

   

  Грчки јерарси позвали на бојкот школског предмета „Искорењивање хомофобије“

   

  257817.b.jpg

  Јерарси Јеладске православне цркве позвали су учитеље и родитеље да бојкотују и протестују против новог школског програма, који има за циљ „искорењивање полних предрасуда“, преноси агенција Agionoros.

  Митрополит Идри Јефрем је истакао да се Православна Црква не слаже са директивом министарства образовања и да се противи увођењу предмета „Искорењивање хомофобије и трансфобије“ у грчке школе.

  По речима владике, родитељи треба да изразе своје неслагање по том питању и да не пуштају своју децу на часове из тог „предмета“.

  Митрополит Глифадски Павле објаснио је да увођење „часова содомије“ у грчке школе нипошто није случајност и подсетио на пређашњу изјаву заменика министра образовања Грчке на геј паради у Солуну, када је он рекао: „Ђаци морају да знају, да је разноврсност сексуалних оријентација благо и не смеју тога да се стиде.“

  Владика тврди да се у школском програму, које предлаже министарство образовања, поред разговора о хомосексуализму, налазе и теме „фалусних симбола“, а деци се препоручује да у школске свеске записују ружне речи које су им биле упућене. Министарство образовања још саветује и да се деци приказују филмови, који одговарају побројаним темама.

  Митрополит Павле такође позива учитеље и родитеље да одбаце тај предмет и протестују против њега.

  Митрополит Пирејски Серафим се обратио својој пастви преко посланице, која ће бити прочитана у свим храмовима Пирејске митрополије у недељу, 29. јануара 2017. године.

  У својој посланици владика, познат као ревносни традиционалиста, позива родитеље ученика да јавно изразе свој протест и да школама предају писмене изјаве да њихова деца неће посећивати часове у оквиру тематске недеље „Деконструкција родних стереотипа“. Поменути часови треба да буду одржани у свим средњим школама широм Грчке у складу са меморандумом министарства образовања.

  Агенција Ромфеја преноси и део посланице митрополита Серафима у којој стоји: „Данас сатана опет подиже главу и дрско прети да уништи све оно што је добро, узвишено, морално, духовно, хришћанско, што је у складу са Јеванђељем и предањем светих отаца, све што је већ у прошлим епохама и својим трудом изградила Православна Црква. Он покушава да заведе човека, чији је једини циљ постојања да потчини своју плот духу, да се продухови и Божијом благодати обожи, уместо да подчини свој дух плоти. То је свргавање плана Тројединог Бога, намењеног човеку. Сатана жели да човек постане роб плоти, ужитка, греха, да од духовног постане материјално створење, попут немуште животиње.“

  Митрополит Серафим у својој посланици истиче да: „Православна Црква уважава приватни живот сваког човека, као и његову одговорност за слободу избора.“ По његовим речима, Црква нема никакву намеру да се меша у ту слободу. Истовремено, Црква не може да не реагује на активности које „Злочиначки подривају онтологију и физиологију човека и распирују његове најниже пориве, пропагирају хомосексуализам, педофилију и содомију, те чудовишне, неопростиве злочине против вечнога Бога и људске личности, које су у потпуности једнаке гресима Содоме и Гоморе.“

  Митрополит подсећа да Библија, изражавајући вољу Божију, вољу Творца човека: „Осуђује хомосексуализам као страст и срамоту, који су били кажњени огњем и сумпором у Содоми и Гомори. За све свете оце, хомосексуализам је одвартни и прљави грех, презрење Бога Творца.“

  „Јавно испољавање хомосексуализма, поред тога што вређа јавни морал и наша верска осећања, шаље младима пример изопаченог сексуалног понашања и руши темељ грчке породице и друштва, у време беле куге. Такође, деца коју васпитавају хомосексуалци пате од психопатолошких поремећаја“ – истакао је митрополит Серафим у својој посланици.

   

  Извор: Православие.ру

   

   

  Митрополит пирејски Серафим: Хомосексуализам је смртни грех

  У свом интервју за канал «Мега» митрополит Серафим је запретио одлучивањем од Цркве оним посланицима грчког Парламента који су гласали за усвајање амандмана на закон о породици који дозвољава регистрацију хомосексуалних бракова.

  1466.jpg

  «Држава не може да уводи нове законодавне норме, које се тичу друштвеног живота, а да не пита Цркву за мишљење,» – истакао је митрополит Пирејски. Такође је додао да има право да одлучи од Цркве оне парламентарце који буду гласали за нови закон.

  Владика Серафим је уверен да «не може бити никаквих психолошки здравих веза у хомосексуалном браку». Такође је подсетио на то да је «хомосексуализам смртни грех».

  «Ми не живимо у обичној европској земљи. Нашим Уставом, који за епиграф има славословље Свете Тројице, предвиђена је сарадња између Цркве и државе – и то није идеологија, то је стварност,» – изјавио је митрополит.

  На примедбу новинара да на Западу постоји и друго мишљење «просећених» јерарха, између осталог, Римског папе, митрополит је оштро констатовао да «не треба мешати Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву са свештеницима који су скренули с пута и да папа није канонски јерарх Православне Цркве, већ јересијарх, који дискредитује јеванђељску Благовест,» – преноси Romfea.

  С грчког превео Константин Норкин

  Са руског Марина Тодић

  Извор: „Православије.ру“, Борба за Веру

   

  Кинот Атоса протестује против грчког предлога закона о «промени пола»

   

  Света Гора, 9. октобра 2017. године

  274763.p.jpg

   

  Свештени Кинот Свете Горе у име свих 20 светогорских манастира званично се обратио, 5. октобра 2017. године, посланицима парламента и члановима владе Грчке позивом да не допусте усвајање предлога закона о «родном идентитету» и слободи промене пола, који се налази на разматрању у грчкој скупштини, преноси портал «Руски Атон».

  Као што је познато, левичарска грчка влада Алексиса Ципраса предложила је парламенту да усвоји предлог закона, који званично озакоњује слободну промену пола. Између осталог у пројекту се родни идентитет дефинише као «езотерички начин људског поимања сопственог пола, независно од пола уписаног на рођењу на основу биолошких карактеристика, укључујући ту и лично схватање свога тела, а такође и социјално и спољашње испољавање пола, које одговара слободној вољи сваког човека.» Грчки посланици, који улазе у састав владајуће већине, као и представници низа опозиционих посланичких клубова, подржали су предлог закона у првом читању. Чак је и усвојен амандман по коме се малолетницима старости од 15 година дозвољава да се подвргну операцији промене пола. Уколико овај предлог закона буде коначно изгласан у парламенту, то ће значити да сваки грађанин Грчке, почевши од 15 година старости, може слободно променити свој пол, за шта је потребна само писмена изјава.

  Представници Свештеног Кинота Атоса су изјавили да је поменути предлог закона чин богоборства и изазов Самоме Творцу и Његовим божанским законима. Цитирајући речи из Светог Писма: «И створи Бог човека по обличју Свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их» (Постање 1:27), чланови Свештеног Кинота Атоса су позвали министра правде Ставроса Контониса, министра образовања Константиноса Гавроглуа и све посланике грчког парламента да не допусте такво богохуљење «у нашој православној отаџбини, које законски и нескривено доводи у шитање Божански закон».

  «Молимо све посланике и чланове владе да учине све што је у њиховој моћи да овај закон не буде усвојен», – пише у саопштењу Свештеног Кинота Свете Горе.

   

  Поред тога, Светогорци су критиковали нове уџбенике које је одобрило министарство образовања, у којима се хришћанство изједначава са осталим религијама и учењима. По мишљењу Светогораца, то помућује национални идентитет грчке деце и намеће им «агностицизам и безбожје». У Киноту истичу да је, за разлику од грчких малишана, деци из редова мањина (муслимани и остали) омогућено да и даље добијају конфесионално оријентисано образовање.

  Упозоравајући чланове владе и посланике на катастрофалне последице које ће изазвати поменуте новине, Свештени Кинот завршава своје обраћање речима Преподобног Пајсија Светогорца: «Ако се ми не суптротставимо, онда ће се из гробова дићи наши преци.»

  Пре неколико недеља, у знак протеста против политике садашње грчке владе, на сабору у административном центру Свете Горе, представници већине атонских манастира изразили су противљење посети Алексиса Ципраса Светој Гори, која је била планирана за 28. септембар 2017. године. А у манастиру Дохијар, на пристаништу су чак истакли црне заставе са натписом «Антихристи, напоље са Свете Горе». На крају је грчка влада објавила да је посета Атосу одложена јер грчки премијер има превише планираних обавеза.

  Поред Светогораца, против антиправославне политике Алексиса Ципраса, иступили су и јерарси Јеладске Православне Цркве. Архиепископ Атински и све Јеладе Јероним II (Лијапис) жестоко је критиковао предлог закона грчке владе. А митрополит Етолијски и Акарнанијски Козма (Папахристос) је у свом отвореном писму посланицима грчког парламента, по поводу предлога закона о «родном идентитету», написао: «Ви намећете закон, који негира Саздатеља Тројединога Бога и хулите на Њега. Нови закон је неприродан, он удара на психосоматски идентитет човека, подстиче разврат и има за циљ да онемогући човека да иде путем освећења и обожења.»

  И. Захаридис из Грчке, специјално за портал «Руски Атон»

  С руског Александар Ђокић

  Извор: Православие.ру

   

   

  Митрополит Фиотидски Николај: Закон „О слободној промени пола“ је безумље

  Атина, 6. октобар 2017. г.

  Као што је саопштено раније, друштвени и црквени делатници, представници интелигенције и побожни Грци су изразили негодовање због новог закона „о слободној промени пола“ који је грчки парламент усвојио у првој редакцији.

  274643.p.jpg

   

  О закону који су усвојили грчки посланици у својој проповеди је говорио и Фиотидски митрополит Николај, преноси портал Agionoros.ru.

  „Да ли сте видели до које мере су пали грчки православни посланици? На срећу, још увек нису сви. Они су изговорили хулу против људског тела. Изгласали су закон по којем сваки човек напунивши петнаест година може да поднесе писани захтев и да промени пол. То је безумље за сваког разумног човека и сатанска ствар с тачке гледишта закона Божијег. Али неки људи желе да нашу државу претворе у државу греха.

  Први председник наше земље Јован Каподистрија је заједно с посланицима увео грчки устав који се базира на уважавању и поштовању Бога. И данас наш главни закон почиње речима „У име Свете Тројице“ и садржи одредбе у којима се говори о поштовању према људској личности. Ово нам даје основе да захтевамо поштовање устава и да громогласно протестујемо.

  Данас нам неки кажу да Бог није створио мушкарца и жену излуђујући самим тим нашу децу. Сваки мушкарац лако може да постане жена, а жена мушкарац. Да ли знате зашто то чине? Желе да по сваку цену издејствују да хомосексуалци могу да усвајају децу.

  Молим политичаре који су гласали за закон да престану да долазе у цркву и да нас варају како би добили гласове на изборима. Шта ће нам они?“

  Са руског Марина Тодић

  Извор: Православире.ру

   

  Грци негодују због новог закона „О слободној промени пола“

   

  Атина, 2. октобар 2017. г.

  Друштвени и црквени делатници, представници интелигенције и побожни Грци изразили су негодовање због новог закона „о слободној промени пола“ који је грчки парламент усвојио у првој редакцији.

   

  274285.p.jpg
  У складу са новим законом за замену пола ће бити довољно подношење писаног захтева, преноси Agionoros.ru.

  У отвореном обраћању посланицима грчке скупштине Етолски митрополит Козма је с недоговањем констатовао: „Залажете се за нацрт закона који негира Тријединог Саздатеља Бога и представља хулу против Њега. Нови закон је противприродан, он задире у човеков психосоматски идентитет, подстиче разврат и има за задатак да омете човека на његовом путу ка освећењу и обожењу.

  Преврћу се у гробу кости наших светаца и јунака! Плачу велики ослободилац Грчке равноапостолни Козма Етолски и наши други свеци.

  Очекујемо да подигнете свој глас против овог нацрта закона. Народ тражи људе на које ће се угледати, грчке вође који ће спасити домовину и народ.“

  У корист скандалозног нацрта закона изјаснила се већина грчких парламентарних партија. Против су у пуном саставу гласали само посланици Комунистичке партије и покрета „Златна зора“.

  Посланик фракције „Независни Грци“ Костас Катсикис се за разлику од колега из фракције категорично изјаснио против предложеног закона. Истакао је да „нови закон представља опасност по аватон Свете Горе – давнашњу забрану да жене посећују Атон“. Такође, посланик је захтевао да се лицима која су променила пол забрани да усвајају децу.

  Са руског Марина Тодић

  Извор: Православие.ру

   

   

  Митрополит Серафим Пирејски: Усвајањем “Закона против расизма” држава преварила Цркву

   

  Ми смо потонули тако дубоко да је данас потврђивање

   очигледног прва дужност интелигентног човека.

  Џорџ Орвел

  Serafim-Pirejski.jpg

  Исти процеси одвијају се у земљама које су се придружиле или чекају придруживање Европској унији: „Закон против дискриминације“ већ је усвојен у Грузији, а сада и „Закон против расизма“ пролази у Грчкој. Њихови садржаји су практично идентични. Црква се противи овим законима, али тешко да ће то нешто променити.
  Митрополит Серафим Пирејски из Грчке православне цркве изразио је своју огорченост према грчкој влади, састављеној од представника партија „Пасок“ и „Нова демократија“, које су превариле Свети Синод Грчке цркве, прикривајући од јерархије додатак оригиналном тексту који предвиђа кажњавање оних који вређају људе хомосексуалне оријентације, извештава Атина Трибјун.

  Штавише, министар правде цинично је лагао на трећој летњој седници Парламента, рекавши да је Црква наводно пристала на легализацију хомосексуалности и износећи законску одбрану тих права од стране посланика.

  „Усвајање овог такозваног „Закона против расизма“ драстично трансформише нашу правну културу и мења вредности идеала наше отаџбине“, каже се у митрополитовом тексту објављеном у грчким медијима. „По први пут у модерној историји Грчке, усваја се закон који забрањује слободу изражавања и представља законску одговорност за „критички говор“, који представља једну од основних компоненти пастирске праксе… Истовремено, уводи се правна и законска заштита хомосексуалности, перверзности људске природе и физиологије.“

  „Усвојени закон контрадикторан је многим клаузама грчког Устава…“

  „У фашистичком маниру забрањује се слобода изражавања и прави искорак ка ограничавању и одузимању слободе мишљења.“

  Према митрополитовом мишљењу, усвајањем овог неуставног закона, „стратешки циљ ‘Новог светског поретка’ постигнут је: људи остају без моралног идентитета или заштите од многоструких зала, и уз корупцију и разврат постају безоблична маса којом је лако манипулисати, контролисана од стране лукавих и злих завереника финансијско-тржишне глобалне диктатуре. Оно што је описано у класику „1984“, Џорџа Орвела (1903-1950), сада се обистињује: онај ко контролише људски језик, контролише и мишљење. Измишљени су нови термини: „исламофобија“, „хомофобија“ и тако даље. Усмерени су према посебном типу људи: онима који воле историју, културу и традицију свога народа, тј. према европским хришћанима“.

  Митрополит сматра да ће, након усвајања овог закона, Грчка црква бити у обавези да укине Одбор за јереси Светог Синода, јер назвати неког јеретиком може имати за последицу прогоне због „подстицања верске мржње“.

  Извор: pravoslavie.ru, Борба за веру

  http://www.pravoslavniroditelj.org/pravoslavni-episkopi-stite-porodice-od-lgbt-ideologije-pozivamo-i-nase-vladike-da-istupe/  Sign in to follow this  
  Sign in to follow this  


  Повратне информације корисника
  Поздрављам, у принципу, све инцијативе вјерника према епископату, ова иницијатива Православне породице несумњиво је важна и заслужује пажњу. И код инославних има таквих иницијатива, актулни папа је нпр. вишекратно осудио не само џендер идеологију, него и џендер теорију.

  Опасност, по мени, оваквих инцијатива јесте да се у ревновању удаљимо од Христа и утопимо у неко "идеолошко хришћанство". Имамо јасну ријеч Господњу: Ко саблазни некога од ових малих, а са друге стране и ону :Ко љуби матер своју... више од мене...". Дакле устројство хришћанства, Свете Тајне Брака, васпитања итд, много је дубље, него што се у "црно-бијелим" идеолошким схемама нашег времена, то може назрети. Проблем је био и Сабора на Криту што није вјернике упутио на ту дубљу димензију.

  Једном ријечју, нијесу толико важне "полит-коректне" одлуке државних власти, колико да сами себе и једни друге и сав живот свој Христу Богу предамо, па тако и васпитање свију нас Христу Педагогу, како га назива апостол Павле.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  пре 3 часа, Danijela рече

  Народ тражи људе на које ће се угледати, грчке вође који ће спасити домовину и народ.

  Победа. :D 

  пре 3 часа, Danijela рече

  Против су у пуном саставу гласали само посланици Комунистичке партије и покрета „Златна зора“.

  :))

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Што се неби угледали на Русе??? Грци су од Антике мало сумљиви кад се прича о тим претензијама...

  шалим се:D, али Руси бране традиционалне вредности, код правосалваца и код муслимана у своју земљу. Нису као грци, растројени и у ЕУ верску бирократију, пре свега.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Управо сада, Жељко рече

  мене занима ко је постао геј захваљујући пропаганди

  mene zanimaju ljudi koji misle da mozes postati gej zahvaljujuci propagandi....
  :)

  Jer... ako imaju tu ideju.. da nisu mozda imali neke misli koje ne bi bas voleli da imaju.... 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  пре 1 сат, Bokisd рече

  Mislim da je to slika Hrista koji je raspet na Krstu

  Ne izgleda mi tako. Kada sliku uveličam i dalje mi je nejasna, ali mi Hrist ne deluje razapeto, leva ruka je podignuta iznad glave, desna je valjda spuštena. Takođe mi deluje da je nešto obmotano oko njega (zmija?). Slika mi je neobična, zato pitam.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 13/10/2017 at 5:35, Branislav81 рече

  Ne izgleda mi tako. Kada sliku uveličam i dalje mi je nejasna, ali mi Hrist ne deluje razapeto, leva ruka je podignuta iznad glave, desna je valjda spuštena. Takođe mi deluje da je nešto obmotano oko njega (zmija?). Slika mi je neobična, zato pitam.

  На томе крсту је приказан васкрсли Христос.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 12. 10. 2017. at 19:11, Жељко рече

  мене занима ко је постао геј захваљујући пропаганди

  А мене занима ко je гласаo  за Вучића захваљујући пропаганди, :ani_biggrin:( нек се јави одма )па онда  ko je проба коку, јер не изазива зависнос ( вели модерна научна проганда )... 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ако је пропаганда небитна, зашто онда они (геј лоби), толико инсистирају на њој и траже да се она уведе деци у школе? Зашто децу тровати тим глупостима? Нешто ту није како треба.

  И да, мислим да нико и не тврди да ће од пропаганде људи постати педери, али сматрам да је наметање те пропаганде у школама, путем медија, итд, део тоталираног наметања ове идеологије по коме је све то ,,нормално", ок, итд. А ко мисли и каже супротно одмах је ,,фашиста", ,,расиста", ,,хомофоб", итд.

  Надам се да је свима јасно колико је то у супротности са нашом вером и колико деградира наш верски идентитет и слободно исповедање наше вере.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  1 hour ago, Православни Србин рече

  Ако је пропаганда небитна, зашто онда они (геј лоби), толико инсистирају на њој и траже да се она уведе деци у школе? Зашто децу тровати тим глупостима? Нешто ту није како треба.

  И да, мислим да нико и не тврди да ће од пропаганде људи постати педери, али сматрам да је наметање те пропаганде у школама, путем медија, итд, део тоталираног наметања ове идеологије по коме је све то ,,нормално", ок, итд. А ко мисли и каже супротно одмах је ,,фашиста", ,,расиста", ,,хомофоб", итд.

  Надам се да је свима јасно колико је то у супротности са нашом вером и колико деградира наш верски идентитет и слободно исповедање наше вере.

  Ma nije propaganda nebitna vec vi ne pratite stvari i niste u toku s tim šta se deašava u EU, kod nas hoce uzakonit "POLIAMORIU" tj. stav gdje neka osoba može imati više bračnih partnera - partnerki bez ogleda na polnu pripadnost i sexualnu orijentaciju, na primjer muškarac može imati dvije žene i ljubavnika, partnera, žena tri muškarca i dvije partnerke itd. a pravo na izbor samoodredjenja pola je nediskutabilno i razumije se samo po sebi! A vi se borite da udjete u takvu EU nogama i rukama i to je taj vaš jedini pravi problem. A episkopi u SPC ako se vec zabivaju nečim su u kašnjenju nekoliko svjetlosnih godina, jer LGBT i gender prava na Zapadu u EU nikom ne pada ni na pamet dovoditi u sumnju (mislim na vladajuce EU elite koje su ustvari i omogucile da se sve to uzakoni, njima naravno da ne pada ni na pamet nešto na tom mjenjati). Ono čim bi se episkopi bavit imali je ustvari razgovarati sa narodom da li zaista misli da ce takva EU donijeti bolje sutra Srbiji ako bude primljena u nju i da li borba za ulazak u EU ima smisla i kakvog, za šta se ustvari Srbi bore kad kažu da se bore za ulazak u EU s takvom obavezujucom legislativom? To je to jedino što se još može promjerniti i o čemu još ima smisla raspravljati u Srbiji i u SPC.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Креирај налог или се пријави да даш коментар

  Потребно је да будеш члан ЖРУ-а да би оставио коментар

  Креирај налог

  Пријавите се за нови налог на ЖРУ заједници. Једноставно је!

  Региструј нови налог

  Пријави се

  Већ имаш налог? Пријави се овде

  Пријави се одмах


×
Православни епископи штите породице од ЛГБТ идеологије – позивамо и наше владике СПЦ да иступе - Поучни - Живе Речи Утехе