Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Све активности

This stream auto-updates     

 1. Последњих сат времена
 2. У грчкој и руској цркви ове ствари су једнообразније и уређеније, наравно, на корист мирјана тј. народа Божјег. Онај поредак сахране некрштеног детета и јесте преписан из Јеладске Цркве (њихов Свети Синод је 2001. прописао тај поредак за сахрану некрштеног детета чији су, нормално, родитељи хришћани, као званично и једнообразно, али не и обавезујуће. било Велики требник наше СПЦ, Па је захваљујући једном од наших највећих трудбеника и теолога међу владикама, радом Епископа Атанасија Херцеговачког, унето у наш Велики молитвослов (требник) као нека препорука и додатак. Прописано је да се то најновије издање Требника из 2011. користи док се не појави текст званичног превода Комисије САС СПЦ.
 3. Они, 2 у 1, дрвени адвокати, који не одговарају на питања, праве се Тоше и врте преподобне коментаре све у 16...
 4. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2408084792569836&set=gm.2319098068149180&type=3&eid=ARBVE1YWVGPhrFSacRXWkbwrzp2IdOpuir7zaaYfz7q4MmIukTlhnzxU7Bq1WCchAp-JLtbBVQ5irlCI
 5. Ја сам је писао. 😊 Данас смо је промовисали у Чачку на Дрифту па ће бити и у продаји. Иначе роман прати причу екипе која се бави модификовањем аутомобила.
 6. Јес, черечиш га. Није се ни осврнуо на твоје текстиће. Нити ће. Јер их није ни прочитао. А и да јесте не би се осврнуо, јер су небитни.
 7. Данас
 8. 19. - 25. мај 2019. Недеља четврта - Раслабљеног Нед 19 Праведни Јов многострадални; пренос моштију св. Саве 6 Свети Сава желео је и хтео - шта? Једно, браћо: да Господ Христос царује у свакој српској души, да Господ Христос царује у свакој српској породици, да Господ Христос царује у школи, у просвети, у земљорадњи, у сваком послу српском и људском. Он хоће да Српскоме роду да душу, да у српско тело удахне душу живу, да у српску државу удахне душу, да Господ Христос буде све и сва за свако људско биће за свако људско друштво. (Ј) Пон 20 Спомен појаве Часног Крста у Јерусалиму 7 Крст је врховно знамење љубави! (Н) Уто 21 Св. апостол и јеванђелист Јован Богослов 8 Православље најречитије казује себе кроз уметност, јер је оно на првом месту - уметност; израђује лепе душе, лепе бесмртном Христовом лепотом. (Ј) Сре 22 Пренос моштију св. Николе; св. пророк Исаија; Богородица Пећка риба 9 Буди опрезан према крајњим похвалама и крајњим покудама и сматрај да си од првих мањи, а од других већи, да не би полетео без крила и да се не би поништио без надежде. (Н) Чет 23 Св. апостол Симон Зилот и преп. Исидора 10 Господе, погледај на сиротност и слабост нашу, па не остави нас без милости своје! (М) Пет 24 Свети Кирило и Методије; св. Никодим Српски риба 11 Просвета је пројекција светлости, зрачење светлости; светитељ светли и тиме просветљује, просвећује. Просвета је свим својим бићем условљена светошћу; прави просветитељ је у ствари само светитељ. (Ј) Суб 25 Св. Епифаније; св. Герман Цариградски 12 (Несложни супружници) не схватају хришћанску љубав која не тражи своје; која гледа увек на другог, не само на себе. Ако се тражи своје, то је већ трговина. Разуме се да то није глупост, већ жртва и служење. Величина у Цркви се мери величином служења ближњем. Од једне жене, мајке, чуо сам на Косову, да има ћерку и сина. Кћерка удата, а син кога су распустили, ожењен. За жену је узео исто тако једну размажену девојку. И сада мајка каже: Када се састану - увек је свађа, једна немогућа ситуација. На то снаја вели: Ако будем морала да одем из ове куће - ја ћу се убити. И он исто каже: Ако она оде ја ћу се убити. Мени је у почетку то било мало смешно. А када сам боље размислио, видео сам да је то заиста тешкоћа и велика невоља. Како ја мислим: они се заиста воле. Али се воле на начин: ако ти мене волиш - чини ми по вољи. Не осећају да су дужни да једно другом чине све што могу. Или како Христос говори: Чашћу једно друго већим чините. (П)
 9. И онда лепо заједно на Степинчево ходочастимо код Степинца покровитеља и заштитника српског народа, Рома и осталих нехрвата Лудило !
 10. Da li neko moze da mi kaze da li postoje neka pravila, ogranicenja u vezi sa molitvom ,,Care Nebeski'' ili se moze izgovarati uvek, u bilo kom periodu pre Pedesetnice?

 1. Учитај још садржаја
×
×
 • Create New...