Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Све активности

This stream auto-updates     

 1. Последњих сат времена
 2. Српска Православна Црква Светосавска и Распета на Косову и Метохији треба њему да се правда клирику друге Помесне Православне Цркве.Шта је себи умислио у главу ко је?Он треба да брине бригу Царигрдске Патријаршије.Саблажња наш Светосавски народ.Било би лепо да нам каже да ли дели став Цариградске Патријаршије којој припада по питању Цркве у Украјини или Српске Православне Цркве па да мало о томе коментаришемо.Ко је? И за кога ради?
 3. А опет, од одраслих видокруг детета настаје, у раним данима детињства. И од тога "како стојимо са Богом" (цитат из емисије).
 4. Српска Православна Црква Светосавска и Распета на Косову и Метохији треба њему да се правда клирику друге Помесне Православне Цркве.Шта је себи умислио у главу ко је?Он треба да брине бригу Царигрдске Патријаршије.Саблажња наш Светосавски народ.Било би лепо да нам каже да ли дели став Цариградске Патријаршије којој припада по питању Цркве у Украјини или Српске Православне Цркве па да мало о томе коментаришемо.Ко је? И за кога ради?
 5. Ђуровић је већ у новинама,постављен је линк.Он је ту да заталаса и да подигне рејтинг овом Форуму,но проблем је што га људи не размеју,некад и претера
 6. Као што рекох и напред негде, одговарајући форумашу са именом Православни Србин, Ведрану за све претходне седмице и месеце писања о овој теми, почев од изворне коју је Трифке отворио када је Васељенска најавила Томос, а која има месечини преко пет стотина страна; па преко владике Максима интервјуа за СербикуАмерикану који је пренела потом и Теологија. нет и Поуке, интервјуа Васељенски Патријарха датом листу Политика, тема аве Ђуровића по том питању и најпосле дијалога који су путем медија водиле владике Васиљевић и Буловић... Све појединачни и укупно узевши, а гледе Ведрана, у смислу да уредништво има ишта против њега, односно писања му, ставова и проче; да је тако како он претпоставља, просто, не би могао да пише на Поукама. Да ли су се чланови уредништва слагали или не са његовим писањем и веома бритким и луцидним анализама, где су поједини закључци промакли и неким старијим и искуснијим учесницима у овој причи, није ни битно. Суштина и потка којом је Ведран разобличавао како одлуке Фанара, тако и поједине ставове епископа Максима, нису, што се свако може уверити, ниједном активношћу уредништва прекинуте, па ни фамозни тачкицама, до којих је дошло како је дошло. Рекох то већ напред. И сад!? Шта је битније? Наставити писање овде и практично вођење једне и више сродних тема, или пак добровољно отићи, правећи се увређеним због нечега што са темом везе нема, а успут не пропустити да се прозива уредништво места на којем се слободно и врло популарно и са великим одобравањем читалаца пре тих тачкица писало. Не видим разлог за тако нешто и прављење од себе некакве жртве и бити увређен.
 7. Психула ће у новине а Ђуровић неће.Какве је он бљувотине писао и то ником не смета.Психула смета.
 8. Вероватно,но проблем је што макар мало сложенију дискусију не разумеју,неки су још на нивоу поделе на четнике и партизане,па из те перспективе сагледавају канонску проблематику и еклисиолошке теме. Но,Поуке сада могу да искористе ширу медијску заинтересованост за садржаје о којима се овде полемише и да поправи рејтинг
 9. Српска Православна Црква Светосавска и Распета на Косову и Метохији треба Вама да се правда клирику друге Помесне Православне Цркве.Шта сте Ви себи умислили у главу ко сте Ви?Ви треба да бринете бригу Ваше Царигрдске Патријаршије.Саблажњавате наш Светосавски народ.Било би лепо да нам Ви кажете да ли Ви делите став Ваше Цариградске Патријаршије којој припадате по питању Цркве у Украјини или Српске Православне Цркве па да мало о Вама коментаришемо.Ко сте Ви? И за кога радите?
 10. Пре ће бити да нам је то саставни део менталитета,или идентитета,када узмемо у обзир које аргументе неки користе овде у овој полемици,а новинари и још неки читају и преносе.Очекујемо да хиперактивна Психула ускоро са својим ставовима осване у неким дневним новинама.
 11. Српска Православна Црква Светосавска и Распета на Косову и Метохији треба Вама да се правда клирику друге Помесне Православне Цркве.Шта сте Ви себи умислили у главу ко сте Ви?Ви треба да бринете бригу Ваше Царигрдске Патријаршије.Саблажњавате наш Светосавски народ.Било би лепо да нам Ви кажете да ли Ви делите став Ваше Цариградске Патријаршије којој припадате по питању Цркве у Украјини или Српске Православне Цркве па да мало о Вама коментаришемо.Ко сте Ви?
 12. E ovo se zove smehotresna olimpijada @Zoran Đurović Mislim da ovako žestokog i obaveštenog i učenog protivnika još nisi imao. Moja ti je preporuka da se lepo pokaješ i izvineš drugarici sekretarici i da postaneš uzoran omladinac i član KPJ.
 13. Иначе,црквеним темама се неретко баве необавештени људи ,односно и они који немају елементарно познавање црквене тематике и проблематике. Дискусија на овом форуму није званична страница ПБФ или СПЦ.Новинари узимају дискусије на Поукама као извор информација и преносе. https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/388621/sukobi-u-spc-vladiku-maksima-treba-ukloniti-zbog-veleizdaje-tvrdi-ovaj-svestenik
 14. Još da ti dopunim odgovor. Npr ima puno neznalica koje neznaju da je Avgustin umro na putu za treći sabor i da je treči sabor osudio Pelagija i pelagijevo učenje a samim time potvrdio Avgustinovo. Neznaju ni to da je Avgustin bio izuzetno cenjen u ono vreme kao teolog i da na sabor nije bio pozvan samo kao episkop već i kao bitan teološki autoritet.
 15. Нема ништа боље за опуштање атмосфере од добре песме - ево за систер @Психула једна лепа песма - Знам да јој не треба превод, песма је ипак из наши крајеви
 16. Е сада за озбиљно али кратко, а зашто, рећи ћу доле. Чему ове Максимове финте "још неки чланови" као фамозни "портпароли"? Лепо тагујете људе па да се испричамо. Није то проблем. Јасно је о коме говорите и ко је стена спотицања. Могао бих на све што је написано лепо да отпишем, и за Ведрана и за себе, али будући да ме тренутно карају неки вируси, не бих да имам сношај са рачунаром и рокам тастатуру ако ћете ви да обришете целу поруку, или неки пасус, или да ми с....ете* неку реч тачкицама... Дакле, ако ово није монолог, јер као што малопре рекосте ваља да овде постоји разговор, и ако сте имали неки унутрашњи дијалог, и спремни за спољашњи, лепо ће вам се отписати и показати да је оно што рекосте малтене али са ваше стране. *скријете
 17. Nekoliko meseci pre majskog sabora vodila se polemika između vladika Irineja i Maksima,koju su mediji razvlačili na razne načine,nije da nije,no možda su neki imali prevelika očekivanja.Evo tekst iz Politike od 28. marta. http://www.politika.rs/sr/clanak/426097/Srpske-vladike-polemisu-o-ukrajinskom-pitanju
 18. Drugarice ja sam to vama postavio ovaj video. Čisto da vas podsetim da je vreme partiskih sekretara prošlo i da vise nemožete tako kako nastupate. Posle ovoga što napisaste još ste me dublje utvrdili u uverenju da ste bili sekretar partijske organizacije ako ništa onda makar na lokalnom nivou jer oni jedino nisu verovali u pokajanje kao što to vi uradiste. Smrt fašizmu drugrice!
 19. Свесна сам ја да се комуњаре неће покајати али ми смо народ Немањићки и витешки.Не може тако да се понаша.Није у реду.
 1. Учитај још садржаја
×
×
 • Create New...