Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Све активности

This stream auto-updates     

 1. Последњих сат времена
 2. Дакле, ти ниси рекао да је он то убацио али он јесте пожурио и ставио нешто што тамо не треба да буде. Распадаш се у ходу...
 3. Ја нисам рекао да је он убацио. Не могу да тврдим нешто што не знам. А зашто су по теби могуће опције у којима је само е. Максим кривац? Зато што се теби свиђа та опција?
 4. Posle izmene saopstenja SAS, ja ne samo da nemam poverenja u gg. Maksima (niti bih iz njegove ruke mogao da uzmem ni kokosov orah, a kamoli pricesce), nego mi je poljuljana nada da ce Srpska Patrijarsija uspeti da se odupre fanariotskom neopapizmu.
 5. Опет он са писмом... Па било је тамо речи ко зна још о чему, што није за јавност. Овде је питање не шта је све таксативно било на Сабору, већ шта треба да буде забележено као званично Саопштење са САС. Ја питам - зашто не би била могућа опција да пасус о Максиму није требало да стоји у званичном Саопштењу?
 6. Зашто мислиш да би е. Иринеј убацио нешто што није изгласано? Зато што се теби свиђа та опција?
 7. Оооо Боже драги.Драго ми је због Вас ако сте се исцелили уз помоћ једне мале Психуле.Ја заиста нисам епископ Максим.Не знам како да Вам докажем.Радује ме што се осећате боље.Радује ме што волите свој чин.Поздравите Вашу попадију.Надам се да сте добар свештеник и диван муж и отац.Наставите тако.А за Максу Вам не могу помоћи.Господ посреди нас добри оче.
 8. Ваљда се свима прочита Саопштење, сви гласају или потпишу, исто то саопштење се копи-пејстује на сајт. Дакле по теби је неко на сајт ставио као званично нешто што није ни изгласано. Ко сме, може и зашто то да уради? А ако је неко избрисао нешто што јесте изгласано остају она два објашњења која написах.
 9. Очигледно да није... Није Бг Рим. Ја сам из Рима. Зато ћу ти пресудити (није вулгаран израз; - имао сам и неког психопату из Бугарске који је рекао да ће прво да ме силује, а онда убије. Мислим да би ти, ипак, одабрао овог другог који је предложио плотун). Не знам да ли си размишљао да ово може да остане као Бокачов Декамерон, или Дантеов Рај-Пакао? Или Његошева Луча? Да ли ти је јасно да ће ово остати за будућа поколења где ће се људи слободног духа позивати на Авине списе, а тебе помињати као Салијерија? Ја ћу остати као светлост људима, ти као мрак. Један обичан бирократа, а недајбоже и издајник. Да ли си укачио колико је моје сведочанство моћно? Да сведочим пред Црквом и Светом? Јер сви знају шта сведочим, а никада своје свештенство не бих погази и ставио на коцку. Ни сада се не коцкам са њиме, јер знам да неће чак ни узети да ме формално рашчине. - Ево да ти препричам кратку, јер ме читаш. А за житије је. Амфилохије се нешто био ускопистио и хтео да ме као ђакона рашчини. Нисам хтео да га нешто послушам, а њему се поклопац отворио и само пишти. Ја се пак сетио што је моја жена говорила као мала девојчица: Ја ћу да будем попадија! И ја кажем да Господ кроз уста малих прориче, и ако ће она да буде попадија, ја нећу бити рашчињен него запопљен! Тако и би. Ево, када се помињу Писма и житија, дела Отаца, мене проглашавају за будалу. Као, о таквим кретенима се тамо не пише. И откуд ти тамо да упаднеш? А што баш ти? Знамо те да си грешан човек. Ми бисмо препознали праведника! Не бисмо ми, као наши оци, убијали пророке... Ти ћеш на коктелу да цитираш: Видео си брата свога, видео си Бога свога! - А овде ћеш да ме згазиш као да сам ништа. Мене је саблазнило кад смо се руковали. Био си леш. Зато сам се молио за тебе. Можда се молитва примила негде па ми зато отписујеш. Рекао сам да ти никакво зло не желим, само да се дозовеш себи. У блаженом сам животу. Не знам колико људи је пришло Цркви преко мене. Многи се обратили. Немаш потребе за ово кретенисање. Не знам шта бих могао да ти кажем да би се ти пробудио...
 10. Људи како вам није јасно да у саопштењу пише да сви архијереји имају једнак став.То је суштина.Нема даље.
 11. Da da ja se bas sjecam,bila sam beba od mjesec dana i jasno sam "kimnula" svećeniku da je to to ali moram priznati da bas nisam bila u tom trenutku sigurna jel se stvarno odričem Sotone ili ne..e moj Bože.. I kako to misliš ovisi kako se ja osjećam??
 12. Е то је већ теорија завере да је е. Максим хаковао Патријаршију уз помоћ ЦИА и Фанара. Прва два објашњења која мени изгледају реалније су да је схваћено да покајања у ствари нема или да неко намерном грешком шаље неку поруку.
 13. Па не знам али Бог зна. Могу да се надам да није јер и ја учим овде па да ми буде на корист. Црквену историју знам површно јер је то ипак дубока вода:)
 14. чиме чињеницама? То што је Ава можда најгласнији не значи да се о свему овоме не прича и у другим круговима, ван Поука.
 1. Учитај још садржаја
×
×
 • Create New...