Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Све активности

This stream auto-updates     

 1. Последњих сат времена
 2. Мислио сам, не дискутујемо више о старим оптужбама. Ово је сад друга прича - Максим појма нема патрологију.
 3. Ти си мене покушала да уватиш, па сам те нежно вратио на првобитно питање о твојој вери. Што се крштења тиче, видиш да не мораш, то је једно крштење. По мени, ако се не удаш за неког православца, нема шта да прелазиш на православље... Зависи све како ти осећаш? Можда си ти крштена а ниси прихватили одрицање од зла током крштења у римокатоличкој цркви, родитељи те повели па ниси била свесна ситуације и од дечијег прокоса рекла сама себи у себи, не прихватам крштење. Иако си јавно рекла да прихваташ или климнула главом свештенику. То ти је иста ситуација као што је оно дете крстило, друго дете ненамерно кроз игру. Онда си рецимо открила касније веру и прихватила Бога, али си одлучила да пређеш у правосалвље. Обзиром да прво крштење ниси прихватила, овде га прихваташ. Онда добијаш два пута крштену магарицу. Али си заправо само једном крштена. Значи само се прави терминолошки проблем око суштине тог једног крштења код неких људи који мисле да римокатолици нису хришћани. Што сад значи да се ти не можеш два пута удат или крстит у оквиру цркве и да то увек буде јадан брак или једно крштење. Можемо сада ситуације измишљат кроз практичне примере даље, али имамо и случајеве где девојке крсте свештеници који буквално схватају поуке Апостола да отац (мислећи на свештеника) треба да узме за своју жену ону која неће да се удаје. Па негде си му рекла да ти не планираш никад удају и ето ти га сад... мсм. онда би се, ако би повратила веру у Бога. Опет крстила у православље, могла би да кажеш, ја не прихватам Христа Бога, који је васкрсо из мртвих, кроз римокатоличко крштење. Али га прихватам овди у православље. И онда ти постајеш једна од оних мудрих девојака које су ушле у град Христа Бога неким својим путем. Који је једини пут ка једином крштењу. Колко су филмова протестанти снимили на те теме, где указују на мане свештеника неких. И показују да искрени верници губе веру од клиничких случајева. Самим тим имају потребу опет да се крсте и крсте се опет. Да ли су били два пута крштени они верници које је Исус Христос поново крстио духом после Јована крститеља? Да ли је она жена погрбљена што је дотакла Христа била крштена духом кад га је дотакла или није? Како је Христос крштавао без цркве као објекта... ?
 4. Dosta toga ne razumem, tačno. Ovu kombinaciju postova svakako ne razumem. 'Mala' dođe na Pouke na jednu temu da zahteva njeno zatvaranje jer nije u duhu Pouka na koje je upravo došla (mada nije prvi bot koji dolazi na forum i odmah zahteva gašenje slobode govora). Mala čita Oce u originalu, svima daje dijagnoze, ocenjuje da neko ništa ne razume iako taj neko nije izneo nikakav stav i nije tvrdio da nešto razume. I sve to u smirenju Dosta toga ne razumem, ali ako je tačno ono što naslućujem (nakon ostalih članova koji su očito naslutili), Mala je narcis veći od Vučića. Vučić, istina, besni kad neko na internetu ima nešto da mu zameri, ali se nije do sada pojavio kao bot koji govori o sebi pohvalno u trećem licu. Nadam se da nisam u pravu, previše bi tužno bilo. Apropo dijagnoza, shema terapija je jedina koja daje nade za narcisoidni poremećaj ličnosti, ovo kažem zaista iz dobre namere.
 5. Ајде? Ја написао цитат овде? Измислио га? Друже, отишао си ти од руке. Туга вас је гледати. Написа ли ти мени данас да је приопћење измењено? Ако је измењено, онда је нешто тамо стајало. А то је био Плач Максимов. Како и зашто је склоњено то не знам, али ти нећу допустити да се правиш будалом.
 6. Наравно да дискутујемо, немамо баш сви амнезију јер поучени понашањем е. Максима тек треба видети какву ће рецепцију да имају одлуке Сабора код е. Максима
 7. много нелогичности, преправки и наводника у целом овом случају постоји. Уместо да се распетља, чвор постаје све већи...
 8. Pa naslov glasi "zašto"a ne "zato"..ne vidim u čemu je problem..ja shvatih da je to pitanje jer na kraju i jest upitnik..ili se varam..ispravite me ako griješim..
 9. А шта мислиш колика ја вероватноћа да се то објашњење схвати тако да никаквог покајања није било? А (чак и) ако није било покајања како онда нема неких упозорења, критике, санкција због изјаве која је захтевала покајање?
 10. Опет ти мени гураш у уста оно што нисам рекао!? Па где сам написао да није писао "покајно писмо"? Не знам да ли га је писао.
 11. Па није табу ако је објављено да га је било а нешто нејасно јесте након што је избрисано...
 12. Дакле, даља дискусија је бесмислена, по мом скромном мишљењу, из следећег разлога. Након што на Сабору владици Максиму ни длака са главе није фалила, више је бесмислено нападати га оним ранијим инсиснуацијама. Не само то, већ је Сабор потврдио један од кључних ставова које је владика Максим од почетка полемика кроз саопштења са владиком Бачким заступао и око којег је полемика и почела - саслуживање, без изузетка, са свим осталим ПЦ. Пошто дакле претходни линч више нема смисла, сада се кренуло са нападима како владика Максим не зна патрологију и како нема диплому Августинијанума. Стварно безвезе...
 13. Ма мени су диплому поклонили. Београдска Удба ме послала да изаберем Франциска за папу, не би ли уништио КЦ изнутра, а овде ме дириговали на Максима да бих уништио идеју Источног папе у клици!
 1. Учитај још садржаја
×
×
 • Create New...