Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему


Guest свештеник Иван

Препоручена порука

 • Гости

Може ли неко да преведе ово?

 

http://www.poa-info.org/vesti/2014/08/20140822.html

 

 

22.08.2014

Отворен одговор на едно измамничко писмо
 

Поглаварот на расколниците г. Стефан, испратил писмо до канонските православни Епископи во кое го клевети Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован и упатува закани до него и до останатите Епископи на Православната Охридска Архиепископија.

Во оваа прилика го објавуваме одговорот на Високопреосвештениот Митрополит Сисаниски и Сијатиски г. Павлос од Црквата на Елада, во којшто, помеѓу останатото, овој Митрополит на г. Стефан му го предочува и следново: и во путирот пред кој „служите“ не се наоѓа Крвта Господова, туку крвта на вашиот брат кого го убивате и таа крв засекогаш ќе ве оддели од Канонската Црква.

 

 

 

До:

оној што незаконски го држи тронот

на Архиепископијата Охридска и

што лажно ја води непостоечката Македонска Црква

г. Стефан

 

г. Стефане,

со изненадување и болка, и без да ви го побарам, го примив писмото со кое се обидувате да го оправдате неоправдливото и се нафрлате против единствениот Канонски Епископ Охридски г. Јован.

Згора на сѐ, тргнувате со една мала измама. Пишувате: „во прилог Ви ги доставуваме информациите за криминалните активности...“.

Кога г. Стефане ви испратив писмо, па да итате да ми одговорите? Зошто би испратил писмо до вас, кога не го признавам вашето црковно постоење и лажната црква што ја водите ја сметам како црковно непостоечка? Кој ви кажа дека ве сметам за валидно лице за да побарам од вас информации?

Се обидувате на овој измамнички начин да постигнете едно непосредно признавање и да оставите да се смета дека јас или било кој друг Архиереј од Црквата на Елада разговара со вас. Вашиот начин со измама изобилува.

Единствената вистинска причина за прогонот на Охридскиот Јован е дека тој е единствениот Канонски Епископ, којшто е признат од сите Православни Цркви. Значи, се обидувате во содејство со државата да го уништите. Зборувате за негово расчинување. Зар може една црква којашто НЕ е Црква да избира или да расчинува? Црквата не е куклен театар.

Што се однесува на обвинувањата и пресудите, не заборавајте дека со слични одлуки судот на беззакониците го осуди, го затвори и го распна Господа.

Митрополитот Јован не припаѓа на јурисдикцијата на една непостоечка црква, туку на Патријаршијата Српска. Црковно, никаква власт немате над него.

Вие се наоѓате во црковно неопределена состојба. Вие на неканонски начин се одделивте од вашата мајка Црква, Патријаршијата Српска, и се обидувате насилно да постигнете признавање.

Се обидувате со силата на државата и со наместени, лажни судења да го скршите Митрополитот Јован, но и оние кои го следат на канонскиот пат, изрекувајќи закани во вашето писмо против нив. Единственото, според вас, нивно „беззаконие“ е дека не ве следат, почитувајќи ги теологијата на Црквата и нејзиниот канонски поредок и предание.

Се претставувате за Архиепископ на една непостоечка црква, но и во путирот пред кој „служите“ не се наоѓа Крвта Господова, туку крвта на вашиот брат кого го убивате и таа крв засекогаш ќе ве оддели од Канонската Црква.

Сите низ светот, коишто протестираат против гонењето на Охридскиот Јован не очекуваат од вас да добијат информации, којшто сте соучесник во неговото уништување. Во историјата на Црквата, однесувања какво што е вашето, се познати. Тоа се однесувања на беззаконици наспроти праведните.

Вашиот лажен облик, што го нарекувате „Македонска Црква“ е експозитура на една држава која ја узурпира вистината и историјата и нема никаква врска со Црквата Христова.

Колку што вие ќе ја продолжите вашата безбожна тактика и неканонскиот ваш пат, колку што ќе опстојувате да го кинете хитонот Христов од светски причини, колку што ќе „благословувате“ еден фалсификат како доказ на вашата „државна“ доблест, зборот ваш ќе скита низ воздухот, вашата „христијанска“ вера ќе биде идеологија, а гонењето на Митрополитот Охридски Јован ќе биде печат на вашата нечовечност. Значи, вашето писмо јавно го враќам како неприфатливо.

Со болка,

 

+ Митрополит Сисаниски и Сијатиски Павлос

посветено на споменот на вечнопамјатниот мој претходник

од Сијатиста Архиепископ Охридски Зосим

Извор: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/26102-2014-08-21-21-04-11

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 • Одговори 3.1k
 • Креирано
 • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Адресирано:


Ономе који незаконито држи трон


Архиепископије Охридске и


ономе који лажно води непостојећу Македонску Цркву


г. Стефану


 


Г. Стефане,


са изненађењем и болом, и без да га тражим, примио сам писмо којим се трудите да оправдате неоправдиво и нападате јединог канонског епископа охридског г. Јована.


Поврх свега, почињете са једном малом преваром. Пишете: „У прилог вам достављам информације о криминалним активностима...“.


Када сам вам г. Стефане послао писмо, па да журите да ми одговорите? Зашто бих послао писмо вама, када не признајем ваше црквено постојање и лажну цркву коју водите доживљавам као црквено непостојећу. Ко вам је рекао да вас сматрам валидним лицем да бих од вас затражио информације?


Покушавате овим преварантским начином да постигнете једно непосредно признање и да оставите простор да се схвати како ја или било који други архијереј Грчке Цркве разговара са вама. Ваш начин преварама изобилује.


Једини истински разлог за прогон охридског Јована је тај што је он јединствени канонски епископ, који је признат од свих Православних Цркава.


Дакле, трудите се уз садејство са државом да га уништите. Говорите о његовом рашчињењу. Зар може једна Црква која НИЈЕ Црква да изабира или да рашчињава? Црква није луткарско позориште.


Што се односи на оптужбе и пресуде, не заборавите да је сличним оптужбама суд безаконика осудио, затворио и разапео Господа.


Митрополит Јован не припада јурисдикцији једне непостојеће Цркве, већ Српској Патријаршији. Црквено, никакву власт немате над њим.


Ви се налазите у црквено неопредјељеном стању. Ви сте се на неканонски начин раздјелили од ваше мајке Цркве, Српске Патријаршије, и трудите се насилнички да постигнете признавање.


Покушавате силом државе и намјештеним, лажним суђењем да сломите митрополита Јована, али и оне који га слиједе на канонском путу, изричући пријетње њима у вашем писму. Јединствено, по вама, њихово безакоње се састоји у томе што вас не слиједе, поштујући теологију Цркве и њеног канонског поретка и предања.


Представљате се као архиепископ једне непостојеће цркве, али и у путиру пред којим „служите“ се не налази Крв Господња, већ крв вашег брата кога убијате и та крв ће вас заувијек раздвојити од Канонске Цркве.


Сви у свијету, који протествују против гоњења охридског Јована не очекују да од вас добију информације, који сте саучесник у његовом уништавању. У историји Цркве, понашање као што је ваше, је познато. То је понашање безаконика наспрам праведникâ. Ваш лажни облик, који називате „Македонска Црква“ је експозитура једне државе која је узурпирала истину и историју и нема никакве везе са Христовом Црквом.


Онолико колико ћете ви продужити са вашом безбожном тактиком и неканонским путем, онолико колико ћете истрајавати у цијепању Христовог хитона из свјетских разлога, колико ћете „благосиљати“ један фалсификат као доказ ваше „државне“ врлине, утолико ће ваша ријеч лутати у ваздуху, ваша „хришћанска“ вјера ће бити идеологија, а гоњење митрополита охридског Јована ће бити печат ваше нељудскости.


Дакле, ваше писмо јавно враћам као неприхватљиво.


Са болом,


+ Митрополит сисанијски и сијатијски Павле


посвећено у спомен вечнопамјатном мом претходнику


из Сијатиста Архиепископу Охридском Зосиму

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 • Гости

 

Oвакве речи су одавно морале да се чују и то из уста наших високих Црквених достојника. Поновићу цитат који би трбало да одјекне у учима сваког верујућег приврзаника расколничке ''мпц'' : 

 

У путиру пред којим „служите“ не налази се Крв Господња, већ крв Вашег брата кога убијате и та крв ће Вас занавек раздвојити од Канонске Цркве.

 

 

+ Митрополит сисанијски и сијатијски Павле

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

         

 

У путиру пред којим „служите“ не налази се Крв Господња, већ крв Вашег брата кога убијате и та крв ће Вас занавек раздвојити од Канонске Цркве.

 

                                       siatistis.jpg               

                                                                                    + Митрополит сисанијски и сијатијски Павле

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима


 

Охридска Архиепископија – жртва злодјела вјерске мржње (видео)
 
 

skola1-720x375.jpg


Хелсиншкиот комитет за човекови права на Р. Македонија, во соработка со Институтот за мир и човекови права од регионот Долна Нормандија, Франција, организираше Летна школа за млади со фокус на кривичните дела направени поради етничка или верска омраза.
 
На отварањето, со поздравни говори се обратија проф. Д-р Гордан Калајџиев – Претседател на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Р. Македонија, г-ѓа Лоренс Оер – Амбасадор на Франција во Р. Македонија и Ивана Димитрова – претставник на Децентрализираната соработка меѓу регионот Долна Нормандија и Р. Македонија.


 
 
На покана на претставниците на Хелсиншкиот комитет за човекови права, а со благослов на Викарот на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, Неговото Преосвештенство Епископот стобиски и Местобљустител струмички г. Давид, учество во оваа школа зеде јеромонахот Иринеј од Православната Охридска Архиепископија.
 
Учеството на Православната Охридска Архиепископија беше во делот од програмата предвиден за разговор со жртвите на злосторствата од верска омраза.
 
skola2-300x225.jpg
 
Јеромонахот Иринеј ги пренесе искуствата од придружбата на Неговото Преосвештенство Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко, кога на кавадаречките гробишта, на погреб на припадник на Православната Охридска Архиепископија, беа нападнати од приватно обезбедување, испратено од страна на МПЦ. Притоа, присутната полиција немо го следеше нападот, а ниту еден од припадниците на МПЦ јавно не се огради од тоа злосторство, направено заради верска омраза. Личното сведоштво, поткрепено со известувања, фотографии и видео снимки од насилството и прогонот оставија силен впечаток, а студентите од Франција во разговорот констатираа дека иако и во нивната земја постоеле различни верски спорови, никогаш државната власт не заземала страна во овие спорови, а уште помалку, пак, ги употребила државните органи, полицијата и судот, за да издејствува насилно решавање на верски спор.
 
Учесниците во школата, студенти од Р. Македонија и Франција, имаа можност одблиску да се запознаат со државниот прогон врз верска основа, како и со насилствата што ги преживуваат претставниците на канонската Црква во Р. Македонија, Православната Охридска Архиепископија, а особено нејзиниот Претстоител, Архиепископот охридски г.г. Јован.
 

Извор: Охридска архиепископија

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Може ли превод?

 

 

Охридска Архиепископија – жртва злодчина из верске мржње

Хелсиншки комитет за људска права у Р. Македонији, у сарадњи са Регионалним Институтом за мир и људска права из Доње Нормандије у Француској, организовао је омладинску Летњу школу фокусирану на кривична дела учињена из етничке и верске мржње.

На отварању,  поздравним говором су се обратили проф. Др Гордан Калајџиев – Претседник  Хелсиншког комитеа за људска права у Р. Македонији, гђа Лоренс Оер – Амбасадорка Француске у Р. Македонији и Ивана Димитрова – претставник Децентрализоване сарадње између региона Доња Нормандија и Р. Македоније.

 

 

На позив претставника  Хелсиншког комитета за њудска права, а  благословом Викара Његовог Блаженства Архиепископа охридског и Митрополита скопског г.г. Јована, Његовог Преосвештенства Епископа стобијског и Мјестобљуститеља струмичког г. Давида, учешће на овом скупу узео је јеромонах Иринеј из Православне Охридске Архиепископије.

Учешће Православне Охридске Архиепископије заузело је место у делу програма предвиђеном за разговор са жртвама  злочина на основу верска мржње.

 

Јеромонах Иринеј је пренео искуства са погреба једног верника Православне Охридске Архиепископије,на кавадарачком гробљу, када је заједно са Његовим Преосвештенством Епископом брегалничким и мјестобљуститељем битољским г. Марком, био нападнут од приватног обезбеђења, испраћеног од стране МПЦ. Притом, присутна полиција немо је посматрала напад, а нико од припадника МПЦ, није се јавно оградио од овог злочина, учињеног из мржње на верској основи. Лично сведочанство, поткрепљено извештајима, фотографијама и видео снимцима  насиља и прогона, оставило је снажан утисак, а студенти из Француске су током разговора констатовали да иако и у њиховој земљи постоје различити верски спорови, државна власт није никада заузимала страну у њима, а још мање, да је икада употребила државне органе, полицију или судство, како би издејствовала насилно решавање верских спорова.

Учесници  школе, студенти из Р. Македоније и Француске, имали су могућност да се изблиза упознају са државним прогоном на верској основи, као и са насиљем које преживљавају претставници  канонске Цркве у Р. Македонији, Православне Охридске Архиепископије, а посебно њен Претстојатељ, Архиепископ охридски г.г. Јован.

Извор: Охридска архиепископија

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве је, на својој проширеној седници 26. августа текуће године, донео одлуку да покрене црквеносудски поступак против aрхиепископа Стефана, поглавара „Македонске Православне Цркве“, која се налази у расколу са Православном Црквом, због упорног остајања у расколу, нехришћанског учешћа у прогону aрхиепископа Јована, канонског поглавара aутономне Охридске Архиепископије, и његовог свештенства, монаштва и верног народа, као и читавог низа других антиканонских активности.

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ово је интересантно.

 

Ако знамо да СПЦ не признаје МПЦ (а знамо), како се онда може покренути "црквеносудски поступак" против неког ко није у Цркви и ко није Црква нити њен део?

Или се овим признаје да ипак јесте?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Н А Ј З А Д .. 

 

Саопштење за јавност
26. Август 2014 - 14:34

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве је, на својој проширеној седници 26. августа текуће године, донео одлуку да покрене црквеносудски поступак против aрхиепископа Стефана, поглавара „Македонске Православне Цркве“, која се налази у расколу са Православном Црквом, због упорног остајања у расколу, нехришћанског учешћа у прогону aрхиепископа Јована, канонског поглавара aутономне Охридске Архиепископије, и његовог свештенства, монаштва и верног народа, као и читавог низа других антиканонских активности.

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

 

http://spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_11

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ово је интересантно.

 

Ако знамо да СПЦ не признаје МПЦ (а знамо), како се онда може покренути "црквеносудски поступак" против неког ко није у Цркви и ко није Црква нити њен део?

Или се овим признаје да ипак јесте?

Zar nije negde pominjano da je to slicno Artemijevom slucaju ili se ja to lose secam? :.mislise.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве је, на својој проширеној седници 26. августа текуће године, донео одлуку да покрене црквеносудски поступак против aрхиепископа Стефана, поглавара „Македонске Православне Цркве“, која се налази у расколу са Православном Црквом, због упорног остајања у расколу, нехришћанског учешћа у прогону aрхиепископа Јована, канонског поглавара aутономне Охридске Архиепископије, и његовог свештенства, монаштва и верног народа, као и читавог низа других антиканонских активности. Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

Pa zar oni nisu već jednom isključeni iz Crkve?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Чланови који сада читају   0 чланова

  • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
 • Сличан садржај

  • Од Поуке.орг - инфо,
   У понедељак 30. августа када наша света Црква молитвено прославља свете мученике Мирона и Патрокла, Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Јеротеј, викар Патријарха српског Г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској коси. Епископу Јеротеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке. После светог евхаристијског сабрања у парохијском дому организовано је годишње сабрање вероучитељâ и катихетâ Архиепископије бeoградско-карловачке.
   Извор: Телевизија Храм
  • Од Поуке.орг - инфо,
   Са радошћу се одазивајући позиву Његовог Блаженства Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је упутио своје викаре, Преосвећеног Епископа ремезијанског г. Стефана и Преосвећеног Епископа топличког г. Јеротеја, да 27. и 28. јула 2021. године у Кијеву представљају Српску Патријаршију на свечаној прослави 1033. годишњице Крштења Русије и дану када Православна Црква прославља Светог равноапостолног великог кнеза Владимира.

    
   Прославa овог великог празника ће започети 27. јула традиционалним чином благодарења на Владимирској гори у Кијеву којим ће началствовати Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије. У подножју споменика Светом равноапостолоном кнези Владимиру биће изложене чудотворне иконе Пресвете Богородице: Почајевска, Свјатагорска, Касперовска и Зимненска, затим икона Равноапостолног кнеза Владимира са честицом његових светих моштију, као и многе велике светиње из свих крајева Украјине.
   Потом ће, од споменика Светом кнезу Владимиру на Владимирској гори, верни народ, предвођен митрополитом Онуфријем, архијерејима, свештенством и монаштвом, у великој литији отићи до Светоуспенске Кијево-печерске лавре где ће бити служено свеноћно бденије.
   Сутрадан, 28. јула, на сам дан празника, митрополит Онуфрије ће служити свету Литургију на тргу испред Успенске Cаборне цркве. Истог дана у подне звона ће се огласити у свим црквама и манастирима Украјинске Православне Цркве.
    
   Извор: Инфо-служба СПЦ
  • Од Поуке.орг - инфо,
   Најсветији патријарх српски Порфирије честитао је председавајућем Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије митрополиту волоколамском Илариону 55. рођендан.

    
   Ваше Високопреосвештенство,
   Драги наш брате у Христу и саслужитељу, 
   Са радошћу Вам честитам Дан рођења, којим сте, пре свега, донели радост вашим родитељима, а затим и свима нама, који су у Вама видели следбеника архипастира, који својом жртвеном и ватреном службом доводите све људе на спасоносни пут Крштења у име Оца и Сина и Светог Духа (Мт.,28,19), и евхаристијског сједињења са Исусом Христом, Сином Божијим. 
   Радујући се Вашем рођендану, молимо се Господу нашем Исусу Христу, нека Вам Он подари духовну и телесну снагу у Вашој христољубивој и човекољубивој архипастирској мисији. 
   Високопреосвећени Владико, на многаја и блага љета!
    
   С љубављу у Христу Господу, 
   Архиепископ пећки, 
   Митрополит београдско-карловачки,
   Патријарх српски Порфирије

   Извор: Мospat.ru
  • Од Поуке.орг инфо,
   Древни антички Лихнидос, што у преводу са грчког значи Бело језеро, или данашњи словенски назив - Охридско језеро (језеро о хриди), се налази у држави Македонији на територији коју насељава наш братски и комшијски народ Македонци. Читав тај простор је регија од посебно великог историјског значаја, одакле је захваљујући св. Клименту и св. Науму, и њиховим ученицима, потекла велика христијанизација балканских Словена а касније и Свете Русије. Благодарећи њима и њиховим духовним оцима св. Кирилу и св. Методију, Словени су још у деветом и десетом веку једним делом христијанизовани, а словенска племена су добила и своја словенска писма - глагољицу и ћирилицу. 
   Охрид је својеврсни балкански Јерусалим и то не само по мноштву измешаних култура, вера и обичаја, већ пре свега по светим словенским просветитељима који су као у неком новом Јордану или у некој новој Галилеји, крстили прве веће групе балканских Словена. 
   У Охриду је и данас пуно прелепог белила, особене светлости и несвакидашње чистоте. Човек који није обишао Охрид и Македонију, тешко може схватити велики значај тог простора за духовну судбину свих Словена. Када дођете у Охрид осећате се као да сте дошли кући јер сви ми Словени смо на неки начин духовно зачети и духовно рођени негде у благодатним дубинама Цркве Охрида и Охридске регије.
   У Охриду је све некако древно и прастаро али уједно ново и увек актуелно. И ваздух који удишете је посебан. И светиње које целивате су тако особене и важне за све Словене. Па кад вас још и на сред улице вама непознати људи поздрављају и траже вам благослов, то само сведочи о љубави македонског народа према Цркви и свештеницима Христове Лађе Спасења. А када вам још са искреним осмехом и кажу: "Драго нам је оче да сте из нама братске Србије", онда вам се срце испуни милином и радошћу. Тек тада схватите да су сви расколи и свакојаки политички неспоразуми само привремена појава. Да ће љубав Христова све то ускоро надвладати јер љубав је непобедива. Да се Срби и Македонци поштују и воле на благодатним фреквенцијама којих често ни сами нису свесни. То је тај древни хришћански Балкан, отворен, искрен, незлобив и јединствен.
   Па када се вас Бог још удостоји и да у Нижепољу покрај Битоља саслужујете на Светој Литургији мученику и исповеднику наших дана, Архиепископу Охридском и Митрополиту Скопском Г. Јовану, и када се преко 120 ходочасника из Србије на тако светом месту причести Светим Тајнама Христовим, онда се на све излије огромни и неописиви мир и преобиље благодати Господње.
   Ваљало је зато и вредело посетити Охрид и Македонију, и упознати себе саме у неким скривеним наслагама древне хришћанске прошлости. Сусрести се са браћом и сестрама у Христу. Загрлити се са онима који су нам најближи рођаци и гостољубиви домаћини Охрида и Македоније. Само у том непосредном контакту и искреној хришћанској љубави, у којој потпуно и искрено поштујемо различите националне, језичке и културне идентитете једни других, осетићемо сви заједно, да смо били и остали најближи сродници. И по крви балканској а пре свега по љубави Христовој. 
   Архимандрит Петар (Драгојловић)
    

  • Од Поуке.орг - инфо,
   Редакција званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве за младе „Православни мисионарˮ упутила је у мајско-јунском, 379. броју благодарност свим медијским делатницима са којима остварује сарадњу. Текст благодарности доносимо у целости: 

    
   Имајући у виду значај ове мисионарско-медијске сарадње, редакција Православног мисионара најсрдачније благодари свим медијским делатницима Српске Православне Цркве, на сарадњи и сатрудништву у овом богоугодном делу које већ овде и сада рађа дивне и благословене плодове.
   Посебну благодарност упућујемо следећим црквеним медијима које сматрамо за своје конкретне и редовне сараднике: радио станицама: Беседа, Епархије бачке; Светигора, Митрополије црногорско-приморске; Слово љубе, Архиепископије београдско-карловачке; Глас, Епархије нишке; Источник, Епархије ваљевске, Српски Сион, Епархије сремске.
   Благодарност упућујемо и Телевизији Храм, Архиепископије београдско- карловачке, у чијем програму се чује глас и мисионарска реч нашег часописа, коју у име редакције Православног мисионара најчешће упућује катихета Бранислав Илић, члан Редакције задужен за односе са медијима.
   Нека би Господ дао снаге свим делатницима на пољу црквене мисије, да у овом богоугодном, равноапостолном и са-литургијском делу напредују из славе у славу, из силе у силу, изграђујући себе и све оне који примају њихову реч, у меру раста висине Христове (Еф 4, 13).
×
×
 • Креирај ново...