Jump to content

АПЕЛ за укључивање у хуманитарну делатност форума


Препоручена порука

Драги сви,

Као што вам је можда познато, у оквиру форума функционише хуманитарна организација, која се састоји од људи који сваког месеца издвоје одређени новчани износ за помоћ за неколико угрожених појединаца и породица (наравно, и неновчана помоћ у храни, хигијени, одећи итд. је увек добродошла). 

С обзиром да је људима којима помажемо потребна редовна помоћ сваког месеца, овим путем позивам све људе који су у прилици и желе да редвоно издвајају неку суму (већ од 500 динара месечно би пуно значило) да нам се придруже. Јавите се овде на теми или приватном поруком мени, ако желите да вас укључим у пресписку на којој се договарамо око помоћи.

Тренутно помажемо следеће једну баку и две породице:

-  Рада Симић живи сама у Шапцу, нема никог свог (умрли су јој родитељи и брат, нема друге фамилије), преживела је канцер, затим лом ноге који је држао у постељи пола године, а у новембру је доживела и мождани удар који јој је паралисао ногу и руку и онемогућио је да се самостално стара о себи. Са пензијом од само 15.000 не може никако да закрпи све рупе и у јако је тешкој сутацији. Потреба јој помоћ сваког месеца за минимум достојанственог живота, да има за храну, лекове и да неко може да је одведе до тоалета и окупа. Постоје докази за све речено, ако некога занима.

Други случај је случај породице Филимоновић, из Грабовца код Обреновца. Самохрана мајка Ивана и троје деце основношколског узраста, жртве породичног насиља. Живе од социјалне помоћи и помоћи добрих људи, пошто је Ивана прошле изгубила посао теткице у вртићу. Ова прича је сто посто проверена будући да су им Срби за Србе подигли кућу (до тада су живели у буквално рушевини, без купатила).

- Трећа породица је породица Влајковић из Смедерева. Жаклина, самохрана мајка малог Богдана, живи од дечијег додатка, са братом који је дужевни болесник и старим оцем. Иако нисам био код ове породице, нити имам неки новински чланак о њима и сл., више пута смо им помагали, тако да лично верујем да је такође потпуно веродостојна прича у питању.

Знам да су тешка и неизвесна времена, и мало ко има вишка средстава, али овим људима је посебно тешко и без наше помоћи имају великих проблема да саставе било какав крај са крајем. Тако да апелујемо ко је год у могућности, да се укључи.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Брате, треба додати рачуне за уплату.

@Поуке.орг инфо@JESSY  И предлог да ова тема буде некако "прикачена", да буде стално видљива свим форумашима. У супротном, потисну је друге активне теме и она "потоне" у форумски подрум где је нико не види.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ово су подаци за Раду и Ивану:

1) Рада

Рада Симић

Краљице Марије 2/1

15000 Шабац

Број рачуна: 200-37445746-36

Ако уплаћујете физички, пошто је рачун у Поштанској штедионици можете у свакој пошти да уплатите без провизије, само тражите посебну уплатницу за Поштанску штедионицу.

2) Ивана

Ивана Филимоновић

Видански крај 69

11508 Грабовац

Број телефона 065 4582853 (Ако уплаћујете постнет-ом)

Рачун:
160-5300101918035-40
Banka Intesa

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Брате, треба додати рачуне за уплату.

И предлог да ова тема буде некако "прикачена", да буде стално видљива свим форумашима. У супротном, потисну је друге активне теме и она "потоне" у форумски подрум где је нико не види.

@Поуке.орг инфоДрага управо, може ли се ова тема прикачити негде да буде стално видљива? Хвала!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ево подаци и за породицу Влајковић:

 

Број жиро рачуна: 205-9011007565512-50

 

Прималац: Жаклина Влајковић, 11300 Смедерево

 

Контакт телефон: 0612441120

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...