Jump to content
Зорица екс Милева

Господ говори човеку

Recommended Posts

Драги моји, Божијом промишљу дошла сам до ових снимака, који су ме просто одушевили - и не могу да их не подијелим са вама, својом браћом и сестрама, уживајте:

БЛАЖЕНИ ЈЕРОСХИМОНАХ СЕРАФИМ (ВИРИЦКИ)

ГОСПОД ГОВОРИ ЧОВЕКУ I ДИО

         Да ли си кадгод размишљао, сине, да све што се дотиче тебе, дотиче се једновремено и Мене, јер све што се тебе дотиче, дотиче се зенице ока Мога.

        Ти си драг у очима Мојим, бесцен, и ја сам те заволео, па је зато за Мене нарочито задовољство да те васпитавам.

         Кад те искушења сколе и непријатељ навали као река, знај да то од Мене долази, да твоја немоћ осећа потребу за Мојом силом, и да спојмиш да си сигуран само кад се Ја борим за тебе.

         Ако се налазиш у тешким приликама, међу људима који те не разумеју, који не воде рачуна о томе шта ти је пријатно, који те одбацују – то од Мене долази.

         Ја сам – Бог, Који управља приликама. Ти се ниси случајно нашао на своме месту; то је баш оно место које сам ти Ја одредио!

         Молио си Ме да те научим смирености, па, ево, види: ставио сам те у ону средину, у ону школу, где се та лекција учи.

         Ако се налазиш у новчаној оскудици, тешко везујеш крај са крајем – то од Мене долази, јер Ја располажем материјалним средствима. Ја хоћу да ми се ти обраћаш и да зависиш од Мене. Моје резерве су неисцрпне. Ја хоћу да се увериш у ревност Моју и истинитост Мојих обећања. Да се не догоди да ти могу рећи у твојој невољи: «Ви нисте вјеровали Господу Богу вашем» (5.Мојс 8, 12-13.)

         Ако преживљаваш ноћ бола, ако си одвојен од својих блиских – то од Мене долази. Ја сам Утешитељ и Исцелитељ болести, Ја сам то допустио, да би Ми се ти обратио и да би у Мени нашао вечну утеху.

         Ако си се разочарао у своме пријатељу, у некоме коме си открио своје срце, - то од мене долази . Ја сам допустио да се разочараш, да бих показао да је Господ твој најбољи пријатељ.

         Ја хоћу да Ми ти све приносиш и да Ми се повераваш.

         Неко те је оклеветао. Препусти ту ствар Мени и приклони се Мени, прибежишту Своме, да би се избавио од злога језика. Ја ћу изнети твоју истину на светлост дана и доказаћу твоју невиност.

         Ако су се твоји планови срушили, ако си клонуо душом и телом – то од Мене долази . Ти си правио планове и износио си их Мени, да их Ја благословим. Али Ја хоћу да Ми ти препустиш да располажем приликама твог живота. Тада ће одговорност за све пасти на Мене, јер је она за тебе сувише тешка и ти сам не можеш изићи на крај са њом.

         Ако су те неочекивано снашле животне невоље и ако ти је туга испунила срце, знај – то од Мене долази. Ја хоћу да твоје срце и твоја душа бугу увек ватрени пред очима Мојим и да именом Мојим побеђујеш сваку малодушност.

         Ако већ дуго не добијаш вести од оних које волиш, па по својој малодушности падаш у очајање и ропћеш, - то од Мене долази. Кроз патњу твоје душе Ја испитујем јачину твоје вере у Моја обећања и силу и снагу твоје молитве за ближње. Јер, ти њих ниси препоручио Покрову Моје Пречисте Мајке, нити си препустио бригу о њима Мојој Очинској љубави.

         Ако те је снашла тешка болест – пролазна, или неизлечива, па си прикован за постељу, знај да то од Мене долази. Ја хоћу да Ме ти у својој телесној немоћи још дубље упознаш. Хоћу да не ропћеш што ти је послато искушење и да не испитујеш Моје непроницљиве планове за спасење људских душа, него да се са поверењем препустиш Мени и да дођеш под Моје окриље.

         Ако си маштао да учиниш неко нарочито дело ради Мене, а уместо тога пао си у болесничку постељу и онемоћао, знај – то од Мене долази. Кад си био здрав, био си презаузет својим пословима и твоје мисли су биле далеко од Мене. Сети се да су неки од Мојих најбољих сарадника удаљени од светских послова, да би у миру научили да се непрестано моле.

         Ако си неочекивано позван да заузмеш неки тежак и одговоран положај, иди, прихвати се и ослони се на Мене. Ја ти поверавам тај задатак, јер те је зато благословио Господ Бог у свим делима твојим, у свему што будеш радио својим рукама.

         Данас ти дајем овај сасуд светог јелеја (уља). Користи се њиме слободно, дете Моје. Сваку тешкоћу која искрсне, сваку увредљиву реч коју примиш, сваку сметњу у твом раду која би могла да те ожалости и обесхрабри, сваку своју немоћ и неспособност – помажи овим јелејем. Сећај се да је свака невоља – Божја порука, прилика да се нечему научиш. Свака оштрина ће отупети да се ти не позледиш. Стога усади у срце своје речи које сам ти данас објавио: то од Мене долази. Јер, ово за тебе није само реч, но је то – живот твој».

ГОСПОД ГОВОРИ ЧОВЕКУ II ДИО

      Да ли си кадгод размишљао, сине, да ја знам твоје невоље, твоје патње и борбе твоје, и слабости твог живота. Ја знам твој кукавичлук, грехе твоје, стога кажем ти, дете моје - дај ми твоје срце и љуби ме такав какав јеси.

      У сваком тренутку и у свакој ситуацији у којој се налазиш, у одушевљењу или у потиштености, у верности или неверности - љуби ме такав какав јеси.

      Ја хоћу љубав твог сиромашног срца, а ако чекаш да будеш савршен - тада ме никад нећеш љубити. Зар Ја не бих могао из сваког зрна песка створити анђела Серафима, који зрачи чистотом, племенитошћу и љубављу? Зар Ја нисам свемоћ? И ако се мени свиђа да занемарим ова изванредна бића и дам предност и вредност сиромашне љубави твога срца - нисам ли ја увек господар моје љубави?

      Дете моје допусти да те волим, ја хоћу твоје срце. Свакако, ја ћу те временом преобразити, но данас и увек љуби ме такав какав јеси. И ја желим да ти ово чиниш, и желим видети како из дубине расте твоја љубав. Ја љубим такође у теби и твоје слабости, и љубим такође и слабости сиромашних и бедних, ја желим да из срца бедних чујем непрестани зов - Господе Исусе ЈА ТЕ ЉУБИМ. Ја једино желим песму твог срца, не желим твоју мудрост, само је једно за мене важно - да видим како радиш са љубављу. Кад бих ти их ја њих дао, ти би тако слаб, нахранио твоје самољубље.Ј а бих те могао одредити и за велике ствари, али не, ти треба да будеш бескорисни слуга, шта више ја ћу ти одузети и од онога мало што имаш, јер Ја сам те створио само за љубав.

       Данас стојим пред вратима твог срца као просјак, Ја цар царева, ја куцам и чекам, пожури да  ми отвориш, не позивај се на своју. Када би ти знао сватити своје сиромаштво - ти би умро од бола. И оно што би ме заболело, јесте управо то када бих видео, да сумњаш и губиш поверење у мене.

       Желим такође да мислиш, сваког сата и дању и ноћу, а такође желим безначајне послове да обављаш из љубави према мени. Рачунам на тебе да ми дарујеш радост, и не брини се што не поседујеш такве врлине - ја ћу ти даровати моје. Ако будеш патио - ја ћу ти даровати снагу, а ако ми дарујеш љубав - тада ћу ја теби дати толико много да ћеш моћи љубити далеко више него што и можеш сањати. МИСЛИ НА ТО ДА МЕ ЉУБИШ ТАКАВ КАКАВ ЈЕСИ. И нека дође што хоће, не чекај да будеш свет да би ме могао љубити - онда ме никад нећеш љубити. А сад дете моје иди, иди и ЉУБИ МЕ ТАКАВ КАКАВ ЈЕСИ.

Gospod Govori Coveku

Gospod govori coveku - monolog.avi

gospod govori coveku.flv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Толико ме је одушевило, и расплакало, да нисам могла да се опоравим од овог текста, и радост и сузе, и туга све ми се помјешало. Од срца препоручујем свима. Богу хвала мила сејо. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Ја хоћу љубав твог сиромашног срца, а ако чекаш да будеш савршен - тада ме никад нећеш љубити. Зар Ја не бих могао из сваког зрна песка створити анђела Серафима, који зрачи чистотом, племенитошћу и љубављу? Зар Ја нисам свемоћ? И ако се мени свиђа да занемарим ова изванредна бића и дам предност и вредност сиромашне љубави твога срца - нисам ли ја увек господар моје љубави?

Ја једино желим песму твог срца, не желим твоју мудрост, само је једно за мене важно - да видим како радиш са љубављу. Кад бих ти их ја њих дао, ти би тако слаб, нахранио твоје самољубље.Ј а бих те могао одредити и за велике ствари, али не, ти треба да будеш бескорисни слуга, шта више ја ћу ти одузети и од онога мало што имаш, јер Ја сам те створио само за љубав.

:huh:  ето мени гласника да ми одговори: ти треба да будеш бескорисни слуга!!!

Како је тешко бити бескорисан, постиђен...  :( crvenilo crvenilo

Рачунам на тебе да ми дарујеш радост, и не брини се што не поседујеш такве врлине - ја ћу ти даровати моје. Ако будеш патио - ја ћу ти даровати снагу, а ако ми дарујеш љубав - тада ћу ја теби дати толико много да ћеш моћи љубити далеко више него што и можеш сањати. МИСЛИ НА ТО ДА МЕ ЉУБИШ ТАКАВ КАКАВ ЈЕСИ

hvala

чудесан је Господ!!! Брзо трчи његов глас!!!    molimoli

4chsmu1

:cmizdrenje:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Овај други дио ми се не допада, чини ми се као да је то неко други написао инспирисан овим првим аутентичним делом. Овај први сам давно преслушао много пута и увек изнова доживим слушање, али овај други дио први пут видим, и нешто ми ту није како треба...има много људског резоновања. crutches

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ово је пре десет и више година,била обавезна неофитска лектира,на коју си сви "падали" .

Мада је аутор био непознат,не знам,откуд се сад појавио Серафим Вирицки?

Текст је читао,бар тако пише на диску,монах Јован раванички...

Искрен да будем,и тада,а поготово сада,текст ми је и више него дискутабилан...

И у оно време,било је критика на рачун  овог текста...

Ко да Господ по цео дан смишља,како да нам буде лоше,да би Га се сетили... 0110_hahaha

Овај други део још гори...

Иначе стил писања ме умногоме подсећа на госн Медића и његова завештања св Стефана Немање...

Нити је то говорио Немања,а још мање ,да је ово говорио Господ...

Но,ако ово неком помаже и јача веру,немам ништа против,мада се у тексту свесно ишло на емоције и патетику...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma je li to brat Max? Ma znam ja šta on voli i kakve teme njega gone da se javi. Ovo sam ja sam radi tebe brate postavila?!  0110_hahaha Naravno nije na odmet malo i patetike kako ti kažeš. Nije ni patetika najgora stvar na svijetu - zar ne? I što odmah se uhvatite za to analiziranje kakvo je, zašto je, ko je  napisao, zašto je napisao, i kakve su mu skrivene namjere itd. da ne nabrajam više. Ako je nekome ovo pomoglo danas, i ako ga je natjeralo da se zamisli nad sobom i svojim grijesima, i da se obraduje Gospodu - onda je to po meni divan tekst. Naravno ovo iznosim samo kao sopstveno mišljenje. A ovo Serafim Viricki - preuzeto s jednog drugog sajta, kako pisalo ja prenijela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma je li to brat Max? Ma znam ja šta on voli i kakve teme njega gone da se javi. Ovo sam ja sam radi tebe brate postavila?!  319.gif Naravno nije na odmet malo i patetike kako ti kažeš. Nije ni patetika najgora stvar na svijetu - zar ne? I što odmah se uhvatite za to analiziranje kakvo je, zašto je, ko je  napisao, zašto je napisao, i kakve su mu skrivene namjere itd. da ne nabrajam više. Ako je nekome ovo pomoglo danas, i ako ga je natjeralo da se zamisli nad sobom i svojim grijesima, i da se obraduje Gospodu - onda je to po meni divan tekst. Naravno ovo iznosim samo kao sopstveno mišljenje. A ovo Serafim Viricki - preuzeto s jednog drugog sajta, kako pisalo ja prenijela.

сваку реч која долази од Господа може да разуме и осети само ко је и живи!

Живимо патетику и тражимо Господа да нас обрадује!  29dz8zk

Јер, ово за тебе није само реч, но је то – живот твој

:drugarstvo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

пречудан текст - испаде Бог газда на лутке без слободног избора хоће ли Га уопште примити за Спаситеља ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
  • Create New...